Mitä ruuaksi?

EI JAUHELIHAA

Aina sitä samaa.. Ideat lopussa ja poika on kohtalaisen nirso;ei vihanneksia(porkkana ainoastaan),ei puolukkaa ei mustaherukkaa,perunastakaan ei oikein välitä.

Aina pitäisi sitä samaa makaroonilootaa ja jauhelihakeittoa tehdä ja mulla tulee jauheliha jo korvista. Kaikki on kallista eikä rahaa juuri nyt liiemmin. Kyllästyttää!!

Välipalat,aamupalat ja iltapalat aina sitä samaa:leipää,jogurttia ja muroja. Ei mene puurot,ei viilikset ei kiisselit..

Ja meillä on kaikkea tarjottu pienestä asti enkä ole itsekään ronkeli,tuntuu etten keksi edullisia UUSIA ruokia noiden tavallisten tilalle.

Minä tykkäisin tehdä ratatouillea,paellaa,kanapataa vihanneksilla.. Mausteisista ruuista poika tykkää mutta kun noistakin ronklii kaikki vihannekset pois.
Kalaa ja kanaa ja lihaa syö mutta ei ollut nyt lohikaan tarjouksessa =(

Kyseessä siis 7v poika..

5

846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöydästä jos ei

      antimet kelpaa. Sano että erikseen ei sinulle ole valmisteta muuta. Seuraavalla aterialla varmaan maistuu. Älä vaan sorru antamaan välipaloja. Kyllä se siitä oppii.

    • Poika on sokerirotta

      "leipää,jogurttia ja muroja"
      jätä kokonaan pois> pelkkää sokeria !
      ja tosiaan, älä anna muuta kuin on tarjolla, pois pöydästä kun ei maistu!
      '
      Herkut ja karkit kokonaan pois, alkaa ruoka maistua!

      • eikä tykkää edes makeast

        a ja leipä kuuluu ihan perusruokavalioon,niin kuin monella muullakin ja itse leivon usein sämpylöitä joissa ei ole tippaakaan sokeria. toisekseen jogurttia on pakko syöttää ja maito menee vain murojen joukossa mutta nekään eivät ole pahimmasta päästä.

        Ja ei auta tuo että antaa sitä mitä on tarjolla,ei sitten syö ollenkaan. Tökkii ruokaa jne ja jättää syömättä enkä pakkosyöttöä ala tekemään. No,ei sen puoleen olen itse ollut pienenä samanlainen mutta ammattikoulussa opin syömään kaikkea.


    • nakeroinen

      Söisikö poika tuoreita hedelmiä edes? Omenoita, banaania ja vaikka mandariineja? Kasvava lapsi tarvitsee ehdottomasti vitamiineja ja muita ravintoaineita tuoreista kasveista ja hedelmistä jos ei ole allergioita siis. Kokeile tehdä vaikka rahkaa taikka jugurttia missä on hedelmäpaloja reilusti seassa ja tarjoa väli- tai iltapalana.

      Tykkäisiköhän lapsi vaikka perunamuusin sijasta (jos ei perunasta välitä) porkkana/bataatti/lanttu/nauris- tms. juuressoseesta, ja näitäkin voi maustaa millä vaan keksii esim. valkosipulilla, pippurilla, yrttimausteseoksilla jne.. miksei vaikka grillimausteella jos se on mieleen.

      Onko aterioilla tarjolla tuoretta salaattia? Laita ruoan kanssa pöytään kurkkua, tomaattilohkoja, paprikarenkaita ja vihreää salaattia. Ja vaikka salaatinkastiketta tai sitruunanpuolikas josta puristaa mehua maustamaan kasviksia.

      Kokeile vaikka uunissa tehtäviä juuresose/suikalelaatikoita joihin laitat kanaa, kalaa tai lihaa. Entä tomaattipohjaiseen liemeen tehty lohi/muu kalakeitto, kanapataa pelkästä kanasta ja syödään tuoresalaatin/ porkkanaraasteen kanssa, itsetehtyä pizzaa joskus missä on vaikka paprikaa, tomaattia, sipulia, ananasta, ja vaikka sitä jauhelihaa ja jotain mausteista esim. aurajuustoa ja valkosipulia ym.. Saisi edes jotenkin ujutettua vihanneksia ruokavalioon.

      Ja kun leivot sämpylöitä, lisää taikinaan porkkana- tai omenaraastetta tai sipulia, auringonkukan siemeniä ja kurpitsansiemeniä pinnalle ja taikinaan ym..

      • SK

        Teimme lasten kanssa sellaisen sopimuksen, että kaikkia tarjolla olevia ruokia pitää maistaa. Siis riittää, että ihan vähän, mutta joka kerta pitää maista. Aikaisemmin sovimme, että kaikkia uusia makuja tulee maistaa, mutta sitten luin, että makuun tottuu, kun sitä riittävän useasti maistaa. Näin saimme lopulta totutettua lapset monipuolisempaan ruokaan!

        Kokeile kasviksia tarjota voin kanssa ja vaikka vähän pippuria. Höyrytetyt kasvikset maistuu näin paremmalta! Ota poika mukaan tekemään ruokaa. Sekin voi auttaa, että on itse saanut tehdä ruuan. Silloin sitä haluaa syödä ja on ylpeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe