Mitä ruuaksi?

EI JAUHELIHAA

Aina sitä samaa.. Ideat lopussa ja poika on kohtalaisen nirso;ei vihanneksia(porkkana ainoastaan),ei puolukkaa ei mustaherukkaa,perunastakaan ei oikein välitä.

Aina pitäisi sitä samaa makaroonilootaa ja jauhelihakeittoa tehdä ja mulla tulee jauheliha jo korvista. Kaikki on kallista eikä rahaa juuri nyt liiemmin. Kyllästyttää!!

Välipalat,aamupalat ja iltapalat aina sitä samaa:leipää,jogurttia ja muroja. Ei mene puurot,ei viilikset ei kiisselit..

Ja meillä on kaikkea tarjottu pienestä asti enkä ole itsekään ronkeli,tuntuu etten keksi edullisia UUSIA ruokia noiden tavallisten tilalle.

Minä tykkäisin tehdä ratatouillea,paellaa,kanapataa vihanneksilla.. Mausteisista ruuista poika tykkää mutta kun noistakin ronklii kaikki vihannekset pois.
Kalaa ja kanaa ja lihaa syö mutta ei ollut nyt lohikaan tarjouksessa =(

Kyseessä siis 7v poika..

5

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöydästä jos ei

      antimet kelpaa. Sano että erikseen ei sinulle ole valmisteta muuta. Seuraavalla aterialla varmaan maistuu. Älä vaan sorru antamaan välipaloja. Kyllä se siitä oppii.

    • Poika on sokerirotta

      "leipää,jogurttia ja muroja"
      jätä kokonaan pois> pelkkää sokeria !
      ja tosiaan, älä anna muuta kuin on tarjolla, pois pöydästä kun ei maistu!
      '
      Herkut ja karkit kokonaan pois, alkaa ruoka maistua!

      • eikä tykkää edes makeast

        a ja leipä kuuluu ihan perusruokavalioon,niin kuin monella muullakin ja itse leivon usein sämpylöitä joissa ei ole tippaakaan sokeria. toisekseen jogurttia on pakko syöttää ja maito menee vain murojen joukossa mutta nekään eivät ole pahimmasta päästä.

        Ja ei auta tuo että antaa sitä mitä on tarjolla,ei sitten syö ollenkaan. Tökkii ruokaa jne ja jättää syömättä enkä pakkosyöttöä ala tekemään. No,ei sen puoleen olen itse ollut pienenä samanlainen mutta ammattikoulussa opin syömään kaikkea.


    • nakeroinen

      Söisikö poika tuoreita hedelmiä edes? Omenoita, banaania ja vaikka mandariineja? Kasvava lapsi tarvitsee ehdottomasti vitamiineja ja muita ravintoaineita tuoreista kasveista ja hedelmistä jos ei ole allergioita siis. Kokeile tehdä vaikka rahkaa taikka jugurttia missä on hedelmäpaloja reilusti seassa ja tarjoa väli- tai iltapalana.

      Tykkäisiköhän lapsi vaikka perunamuusin sijasta (jos ei perunasta välitä) porkkana/bataatti/lanttu/nauris- tms. juuressoseesta, ja näitäkin voi maustaa millä vaan keksii esim. valkosipulilla, pippurilla, yrttimausteseoksilla jne.. miksei vaikka grillimausteella jos se on mieleen.

      Onko aterioilla tarjolla tuoretta salaattia? Laita ruoan kanssa pöytään kurkkua, tomaattilohkoja, paprikarenkaita ja vihreää salaattia. Ja vaikka salaatinkastiketta tai sitruunanpuolikas josta puristaa mehua maustamaan kasviksia.

      Kokeile vaikka uunissa tehtäviä juuresose/suikalelaatikoita joihin laitat kanaa, kalaa tai lihaa. Entä tomaattipohjaiseen liemeen tehty lohi/muu kalakeitto, kanapataa pelkästä kanasta ja syödään tuoresalaatin/ porkkanaraasteen kanssa, itsetehtyä pizzaa joskus missä on vaikka paprikaa, tomaattia, sipulia, ananasta, ja vaikka sitä jauhelihaa ja jotain mausteista esim. aurajuustoa ja valkosipulia ym.. Saisi edes jotenkin ujutettua vihanneksia ruokavalioon.

      Ja kun leivot sämpylöitä, lisää taikinaan porkkana- tai omenaraastetta tai sipulia, auringonkukan siemeniä ja kurpitsansiemeniä pinnalle ja taikinaan ym..

      • SK

        Teimme lasten kanssa sellaisen sopimuksen, että kaikkia tarjolla olevia ruokia pitää maistaa. Siis riittää, että ihan vähän, mutta joka kerta pitää maista. Aikaisemmin sovimme, että kaikkia uusia makuja tulee maistaa, mutta sitten luin, että makuun tottuu, kun sitä riittävän useasti maistaa. Näin saimme lopulta totutettua lapset monipuolisempaan ruokaan!

        Kokeile kasviksia tarjota voin kanssa ja vaikka vähän pippuria. Höyrytetyt kasvikset maistuu näin paremmalta! Ota poika mukaan tekemään ruokaa. Sekin voi auttaa, että on itse saanut tehdä ruuan. Silloin sitä haluaa syödä ja on ylpeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe