Mistä saan veripalttua

.....

eli rössyä pääkaupunkiseudulta. Tietäiskö joku? Vai saakohan sitä edes.. Haluan sitä valmiina, en viitti ite alkaa tekemään. Se on ihan mahottoman hyvää, en voi käsittää miksei sitä myyä joka paikasa.. :)

15

1386

Vastaukset

  • Hakaniemen hallista, sielä pittäis olla, ainaki on ollu, saattaa joku kauppiaski ottaa myyntiin, jos vasiten sitä mangut!

    • Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??


    • ..... kirjoitti:

      Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??

      Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!


    • Saattaa auttaa kirjoitti:

      Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!

      Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!


    • Sitä rössyä kirjoitti:

      Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!

      VERIVANUKAS vuodelta 1909

      4 1/2 dl verta
      4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
      1 tl. soodaa
      3 dl. ruisjauhoja
      1 1/2 dl. ohrajauhoja
      3 rkl. rasvaa
      1/4 sipulia
      1 1/2 rkl. suolaa
      hienonn. valkopippuria
      1/2 tl. hienonn. meiramia

      Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

      Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
      http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854


    • palttua pöytään kirjoitti:

      VERIVANUKAS vuodelta 1909

      4 1/2 dl verta
      4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
      1 tl. soodaa
      3 dl. ruisjauhoja
      1 1/2 dl. ohrajauhoja
      3 rkl. rasvaa
      1/4 sipulia
      1 1/2 rkl. suolaa
      hienonn. valkopippuria
      1/2 tl. hienonn. meiramia

      Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

      Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
      http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

      Kiva kiitos reseptistä, mutta mistä ihmeestä tuota verta saisi? En ole kaupoissa nähnyt kuin joskus lapsena viimeksi. 80-luvulla oli semmoisia muovipulloja, joissa luki että tuoretta verta, vaan ei ole enää näkynyt.

      Ja tämä nyt voi vähän vaikuttaa raa'alta, mutta tiedätkö onko väliä, minkä eläimen verta käytetään - ajattelin lähinnä että jos ottaisi vaikka pihalle kesäkanoja, niin jos ne sitten syksyllä pyydystää, niin voiko siitä verestä tehdä esim. palttua?


    • aika huonoo käytöstä,toiselle,jos sitä mangut.......


    • palttua pöytään kirjoitti:

      VERIVANUKAS vuodelta 1909

      4 1/2 dl verta
      4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
      1 tl. soodaa
      3 dl. ruisjauhoja
      1 1/2 dl. ohrajauhoja
      3 rkl. rasvaa
      1/4 sipulia
      1 1/2 rkl. suolaa
      hienonn. valkopippuria
      1/2 tl. hienonn. meiramia

      Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

      Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
      http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

      Onko kukaan koskaan lisännyt sekaan veripalttuun hienonnettua paistettua sian kylkisiivua paistettuna tai pekonisilppua. Oli lapsena hyvää!!!


    • Espanjanversio verta pakasteallas
      https://www.carloskokki.com/514


  • haaparannalta läytyy..

  • Perunamuusia Ismon salaisella nakkikastikkeella. Jälkiruuaksi luumukiisseliä, tuoretta vastaleivottua pullaa sekä hometta korviin!

    NAM NAM NAM!!

  • katsoppa pakasteista.veri myydään pakastettuna!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.