Mistä saan veripalttua

.....

eli rössyä pääkaupunkiseudulta. Tietäiskö joku? Vai saakohan sitä edes.. Haluan sitä valmiina, en viitti ite alkaa tekemään. Se on ihan mahottoman hyvää, en voi käsittää miksei sitä myyä joka paikasa.. :)

19

5887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja eti vaikkapa

      Hakaniemen hallista, sielä pittäis olla, ainaki on ollu, saattaa joku kauppiaski ottaa myyntiin, jos vasiten sitä mangut!

      • .....

        Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??


      • Saattaa auttaa
        ..... kirjoitti:

        Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??

        Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!


      • Sitä rössyä
        Saattaa auttaa kirjoitti:

        Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!

        Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!


      • palttua pöytään
        Sitä rössyä kirjoitti:

        Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854


      • Satu ♥
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Kiva kiitos reseptistä, mutta mistä ihmeestä tuota verta saisi? En ole kaupoissa nähnyt kuin joskus lapsena viimeksi. 80-luvulla oli semmoisia muovipulloja, joissa luki että tuoretta verta, vaan ei ole enää näkynyt.

        Ja tämä nyt voi vähän vaikuttaa raa'alta, mutta tiedätkö onko väliä, minkä eläimen verta käytetään - ajattelin lähinnä että jos ottaisi vaikka pihalle kesäkanoja, niin jos ne sitten syksyllä pyydystää, niin voiko siitä verestä tehdä esim. palttua?


      • suti3

        aika huonoo käytöstä,toiselle,jos sitä mangut.......


      • Laihialainen
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Onko kukaan koskaan lisännyt sekaan veripalttuun hienonnettua paistettua sian kylkisiivua paistettuna tai pekonisilppua. Oli lapsena hyvää!!!


      • puo_lukka

      • Anonyymi
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Verivanukas ei ole veripalttua!


    • ruuan ystävä

      haaparannalta läytyy..

    • Ismo Laitela

      Perunamuusia Ismon salaisella nakkikastikkeella. Jälkiruuaksi luumukiisseliä, tuoretta vastaleivottua pullaa sekä hometta korviin!

      NAM NAM NAM!!

    • veri on vettä sakeam
    • kaarina 2

      katsoppa pakasteista.veri myydään pakastettuna!

    • Anonyymi

      Tuo Veripalttu on niinkuin sairaan hyvää ja jos sulla on päälle vielä puolukkahilloa *ai että*

    • Anonyymi

      RÖSSYPOTUT

      Veripalttua ei osata enää tehdä. Kylmäsen firma teki ennen hyvää veripalttua.
      Valitettavasti ovat muuttaneet reseptiä ja pilanneet maun ja koostumuksen. :(

    • Anonyymi

      Kampsupaisti on tosi hyvää, viimeksi söin sitä monta vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      50
      2244
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      988
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      952
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      873
    6. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      853
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      121
      842
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      773
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      753
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      749
    Aihe