Mistä saan veripalttua

.....

eli rössyä pääkaupunkiseudulta. Tietäiskö joku? Vai saakohan sitä edes.. Haluan sitä valmiina, en viitti ite alkaa tekemään. Se on ihan mahottoman hyvää, en voi käsittää miksei sitä myyä joka paikasa.. :)

19

5273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja eti vaikkapa

      Hakaniemen hallista, sielä pittäis olla, ainaki on ollu, saattaa joku kauppiaski ottaa myyntiin, jos vasiten sitä mangut!

      • .....

        Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??


      • Saattaa auttaa
        ..... kirjoitti:

        Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??

        Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!


      • Sitä rössyä
        Saattaa auttaa kirjoitti:

        Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!

        Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!


      • palttua pöytään
        Sitä rössyä kirjoitti:

        Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854


      • Satu ♥
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Kiva kiitos reseptistä, mutta mistä ihmeestä tuota verta saisi? En ole kaupoissa nähnyt kuin joskus lapsena viimeksi. 80-luvulla oli semmoisia muovipulloja, joissa luki että tuoretta verta, vaan ei ole enää näkynyt.

        Ja tämä nyt voi vähän vaikuttaa raa'alta, mutta tiedätkö onko väliä, minkä eläimen verta käytetään - ajattelin lähinnä että jos ottaisi vaikka pihalle kesäkanoja, niin jos ne sitten syksyllä pyydystää, niin voiko siitä verestä tehdä esim. palttua?


      • suti3

        aika huonoo käytöstä,toiselle,jos sitä mangut.......


      • Laihialainen
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Onko kukaan koskaan lisännyt sekaan veripalttuun hienonnettua paistettua sian kylkisiivua paistettuna tai pekonisilppua. Oli lapsena hyvää!!!


      • puo_lukka

      • Anonyymi
        palttua pöytään kirjoitti:

        VERIVANUKAS vuodelta 1909

        4 1/2 dl verta
        4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
        1 tl. soodaa
        3 dl. ruisjauhoja
        1 1/2 dl. ohrajauhoja
        3 rkl. rasvaa
        1/4 sipulia
        1 1/2 rkl. suolaa
        hienonn. valkopippuria
        1/2 tl. hienonn. meiramia

        Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.

        Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
        http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854

        Verivanukas ei ole veripalttua!


    • ruuan ystävä

      haaparannalta läytyy..

    • Ismo Laitela

      Perunamuusia Ismon salaisella nakkikastikkeella. Jälkiruuaksi luumukiisseliä, tuoretta vastaleivottua pullaa sekä hometta korviin!

      NAM NAM NAM!!

    • veri on vettä sakeam
    • kaarina 2

      katsoppa pakasteista.veri myydään pakastettuna!

    • Anonyymi

      Tuo Veripalttu on niinkuin sairaan hyvää ja jos sulla on päälle vielä puolukkahilloa *ai että*

    • Anonyymi

      RÖSSYPOTUT

      Veripalttua ei osata enää tehdä. Kylmäsen firma teki ennen hyvää veripalttua.
      Valitettavasti ovat muuttaneet reseptiä ja pilanneet maun ja koostumuksen. :(

    • Anonyymi

      Kampsupaisti on tosi hyvää, viimeksi söin sitä monta vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2785
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2310
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1906
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1167
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      961
    Aihe