eli rössyä pääkaupunkiseudulta. Tietäiskö joku? Vai saakohan sitä edes.. Haluan sitä valmiina, en viitti ite alkaa tekemään. Se on ihan mahottoman hyvää, en voi käsittää miksei sitä myyä joka paikasa.. :)
Mistä saan veripalttua
19
5887
Vastaukset
- Ja eti vaikkapa
Hakaniemen hallista, sielä pittäis olla, ainaki on ollu, saattaa joku kauppiaski ottaa myyntiin, jos vasiten sitä mangut!
- .....
Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??
- Saattaa auttaa
..... kirjoitti:
Pittääpä käyä joskus sieltä kattomasa. Asun vantaalla, että paras ois jos sieltä jostain löytyis..??
Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!
- Sitä rössyä
Saattaa auttaa kirjoitti:
Ja tilata sulle rössypottuaineksiin tarvittavaa palttua, käyppä turisemassa sille, se on mukava ukko!
Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!
- palttua pöytään
Sitä rössyä kirjoitti:
Et taia ees tietää, että meilä täälä eteläsäki on palttu hyvinki tuttua, valamistettu jo vissiin ennen ku oululaiset alako tervaa soutaan, se vaan on jääny vähä unhoon, kun se ei oo niin muotijuttua täälä tännään!
VERIVANUKAS vuodelta 1909
4 1/2 dl verta
4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
1 tl. soodaa
3 dl. ruisjauhoja
1 1/2 dl. ohrajauhoja
3 rkl. rasvaa
1/4 sipulia
1 1/2 rkl. suolaa
hienonn. valkopippuria
1/2 tl. hienonn. meiramia
Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.
Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854 - Satu ♥
palttua pöytään kirjoitti:
VERIVANUKAS vuodelta 1909
4 1/2 dl verta
4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
1 tl. soodaa
3 dl. ruisjauhoja
1 1/2 dl. ohrajauhoja
3 rkl. rasvaa
1/4 sipulia
1 1/2 rkl. suolaa
hienonn. valkopippuria
1/2 tl. hienonn. meiramia
Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.
Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854Kiva kiitos reseptistä, mutta mistä ihmeestä tuota verta saisi? En ole kaupoissa nähnyt kuin joskus lapsena viimeksi. 80-luvulla oli semmoisia muovipulloja, joissa luki että tuoretta verta, vaan ei ole enää näkynyt.
Ja tämä nyt voi vähän vaikuttaa raa'alta, mutta tiedätkö onko väliä, minkä eläimen verta käytetään - ajattelin lähinnä että jos ottaisi vaikka pihalle kesäkanoja, niin jos ne sitten syksyllä pyydystää, niin voiko siitä verestä tehdä esim. palttua? - suti3
aika huonoo käytöstä,toiselle,jos sitä mangut.......
- Laihialainen
palttua pöytään kirjoitti:
VERIVANUKAS vuodelta 1909
4 1/2 dl verta
4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
1 tl. soodaa
3 dl. ruisjauhoja
1 1/2 dl. ohrajauhoja
3 rkl. rasvaa
1/4 sipulia
1 1/2 rkl. suolaa
hienonn. valkopippuria
1/2 tl. hienonn. meiramia
Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.
Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854Onko kukaan koskaan lisännyt sekaan veripalttuun hienonnettua paistettua sian kylkisiivua paistettuna tai pekonisilppua. Oli lapsena hyvää!!!
- Anonyymi
palttua pöytään kirjoitti:
VERIVANUKAS vuodelta 1909
4 1/2 dl verta
4 1/2 dl. kaljaa tahi maitoa
1 tl. soodaa
3 dl. ruisjauhoja
1 1/2 dl. ohrajauhoja
3 rkl. rasvaa
1/4 sipulia
1 1/2 rkl. suolaa
hienonn. valkopippuria
1/2 tl. hienonn. meiramia
Veri siivilöidään ja vispilöidään. Kalja tahi maito sekä jauhot lisätään siihen, seosta hyvin hämmennellen. Kuorittu, hienonnettu sipuli ruskeutetaan rasvassa, sekoitetaan joukkoon jäähtuneenä soodan ja mausteiden kera. Seos kaadetaan voideltuun ja survotuilla korpuiolla jauhotettuun vuokaan ja keitetään vedessä noin pari tuntia. Vanukas kaadetaan vuoasta pois ja tarjotaan joko suolatun voin, maitokastikkeen tahi puolukkahillon kera.
Ihanaa sipulikastikkeen kanssa ja puolukkasurvoksella ryyditettynä !
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kermainen sipulikastike/1135244630854Verivanukas ei ole veripalttua!
- ruuan ystävä
haaparannalta läytyy..
- verimakkaraa itse
http://www.reklaamikari.fi/musta/vanhat.html
kateeks käy http://www.carloskokki.com/514 - Ismo Laitela
Perunamuusia Ismon salaisella nakkikastikkeella. Jälkiruuaksi luumukiisseliä, tuoretta vastaleivottua pullaa sekä hometta korviin!
NAM NAM NAM!! - veri on vettä sakeam
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/uvz.html#veri
Nasevasti Raholalta - kaarina 2
katsoppa pakasteista.veri myydään pakastettuna!
- Anonyymi
Tuo Veripalttu on niinkuin sairaan hyvää ja jos sulla on päälle vielä puolukkahilloa *ai että*
- Anonyymi
RÖSSYPOTUT
Veripalttua ei osata enää tehdä. Kylmäsen firma teki ennen hyvää veripalttua.
Valitettavasti ovat muuttaneet reseptiä ja pilanneet maun ja koostumuksen. :( - Anonyymi
Kampsupaisti on tosi hyvää, viimeksi söin sitä monta vuotta sitten.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k502244Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖25988Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82952Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914- 68873
Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54853Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me121842Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10773vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22753Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49749