Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Outo sääntö

taneli96

Meidän koulun säännöissä lukee näin: "Osallistu kouluruokailuun, jonka tarkoitus on tukea terveyttäsi, kasvuasi ja kehitystäsi."

Minä olen aina pitänyt kouluruuasta ja syön sitä mielelläni, mutta mielestäni on väärin sanoa noin parin sentin ala-arvoisista raaka-aineista valmistetusta ruoasta. Enemmän näkisin kouluruuan lämpimäksi ateriaksi niille jotka eivät sitä kotona saa. Parin sentin budjetilla tehty kouluruoka tuskin tukee terveyttä yhtään enemmän kuin roskaruokakaan. Kannustan kyllä kaikkia syömään kouluruuan, mutta on hieman outoa katsoa sitä terveyteeen vaikuttavalta kannalta.

10

1401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsdsdsdsdsds

      Samaa mieltä, ihmeellinen sääntö koulussasi. Vaikkapa makkarat mitä monissa kouluissa on, eivät tue terveyttä kyllä yhtään... Paremmista raaka-aineista valmistettu ruoka on kaikin puolin parempaa.

    • Kansalainen 7358358

      Eihän tuo ole sääntö?! Ei mikään ehto?
      Se on suositus, pyyntö! Eikö vaan?
      Sääntö olisi mallia: Kaikkien on osallistuttava kouluruokailuun (rangastuksen uhalla) .

      Mutta tuokin sentin parin budjetilla tehty ruoka on ikävä kyllä todella monelle koululaiselle ainoa lämmin ateria päivässä.

      Jos sinulla virtaa riittää, niin kerro näiden pilttien vanhemmille, että kasvava lapsi tarvitsee illallakin kunnon ruokaa ja mielellään vielä aamullakin.

      • Taneli96

        Sitä ei tosiaan tarvitse jostain syystä noudattaa rangaistuksen uhalla vaikka yleensä sääntö ainakin koulussa tarkoittaa että sitä pitää noudattaa. Siinä mielessä tuo on väärin muotoiltu. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa että kouluruoka on tehty ala-arvoisista raaka-aineista. Lisäksi tämä terveyshullutus on mennyt ihan yli kouluissa. Nykyäänhän ei saa kuin rasvatonta maitoa juomaksi ja kevytkeijua levitteeksi. Kasvava lapsi kun saattaisi tarvita sitä rasvaakin. Onneksi saan näitä ravintoaineita kotona ja olen muutenkin normaalipainoinen. Sen sijaan joidenkin lasten ja nuorten koko lämmin ruokailu on tämän niin valtavan terveellisen kouluruokailun varassa. Kauhistuttaa jo ajatellakin.


    • sss7mikasss7

      noh taneli96 eikö ton koulu ruoan tarkoitus ole antaa ravintoa ja kaikkea mitä sanoitkin.olet tyypillinen suomalainen nuori finninaama,joka haluaa hamppareita,pitsoja ja juomaksi limsaa tai energiajuomaa.olet kyllä ääliö.noB!

      • sss7mikasss7

        hahaa!ootko 96? eli oot 13-vuotias pörrötukka!!!


      • taneli96

        Ei en ole pörrötukka, saati sitten finninaama, 13 vuotias kyllä. Haluan vain lisää määrärahaa kouluruokaan. Sanoin aloitusvistissäni ainakin kaksi kertaa että kouluruoka on mielestäni hyvää. Itse taidatte olla jotain 10 vuotiailta jotka eivät ymmärrä lukemaansa (kuten edellä on mainittu, siitä mitä aloitusviestissäni sanoin) tai osaa kirjakieltä. Toistan, kouluruoka on hyvää, mutta siihen pitäisi käyttää enemmän rahaa jotta se olisi terveellisempää. En halua kouluun roskaruokia. Menikö idiootille jakeluun?


      • Kaipakaipa
        taneli96 kirjoitti:

        Ei en ole pörrötukka, saati sitten finninaama, 13 vuotias kyllä. Haluan vain lisää määrärahaa kouluruokaan. Sanoin aloitusvistissäni ainakin kaksi kertaa että kouluruoka on mielestäni hyvää. Itse taidatte olla jotain 10 vuotiailta jotka eivät ymmärrä lukemaansa (kuten edellä on mainittu, siitä mitä aloitusviestissäni sanoin) tai osaa kirjakieltä. Toistan, kouluruoka on hyvää, mutta siihen pitäisi käyttää enemmän rahaa jotta se olisi terveellisempää. En halua kouluun roskaruokia. Menikö idiootille jakeluun?

        taneli, kirjotit tosi fiksusti 13-vuotiaaksi! Uskon nuortenkin olevan älykkäitä, mutta ennakkoluulot eivät anna myöten ihmisille. "13-wee, no vitsi mikä ipana!" Mielestäni aliarvioidaan yläasteella olevien älykkyys/järkevyys/fiksuus. Se on totta, että kouluruuissa saisi olla sitä kylläisyydentunnetta tuovaa rasvaa. Kuinka terveellisiä on kevyttuotteet, jotka on teollisesti niin sairaan pitkälle jalostettu? huh. Ja ihmiset uskovat niihin! Kouluruokaan pitäisi saada enemmän ravintorikkautta. Ja rasvatonmaito normaaliin kiitos. Tiesitteko, että rasvattomaan maitoon joudutaan lisätä väriainetta, jotta se olisi valkoista? mikä terveyspommi. Ja että EU-direktiivien mukaan donitsi on terveysruokaa?
        Ilmaiselta kouluruualta ei tosin voi paljoa vaatia, mutta kaipa vaihtoehtojakin olisi. Vaikka vuotuinen kouluruokamaksu niille jotka siellä haluavat käydä? Minä en syö koulussa, teen itse evääni. Maksuhan silti menee, mutta annan annokseni sitten jollekkin puntsulle joka haluaa vetää kahden edestä.


    • aaaaaaaaaabbbbbbbbbb

      homo

      • sss7mikasss7

        no kato kato rupeeko se taneli96 homo pörrötukka siinä vittuilemaan?!hakeudu kuule jätkä hoitoon,niin ehkä sieltä saat homo apua.MITÄ SÄ MEILLE SIINÄ ALAT PULLISTELLA LÄSKIMOOSES?!HALUAT VARMAAN VAAN HAMPPAREITA JA RANSKIKSIA RUOAKSI?!MITÄ?!MEE HOMO MUUALLE SIITÄ ÖRISEMÄSTÄ!


    • farkku

      mietin aina yläasteella ollessani, miksi kouluruokalatädit "tekevät" huonoa ruokaa? Hävikki on suurempi, kun tehdään 2 x kuussa jotain paskaa, kuten merimiespataa, kiusauksia, kalkkunakeittoja ja kastikkeita.

      Ensinnäkin meillä tarjottiin merimiespataa eri nimikkeillä. Sen nimi oli Laivapojan vuoka, lihaperunalaatikko, perunalihalaatikko, merimiespihvit, merimiespata, merimiesruoka.. En ymmärrä miksi näin pitää tehdä.
      Kiusauksia oli monenlaista, oli kinkku-, kana-, lohi- ja turkkilaiskiusausta, ja kaikki olivat niin kuvottavia että melkein oksennus lenti.
      Kana korvattiin meidän koulussa hirvittävän näköisellä ja makuisella kalkkunalla. Mielestäni kalkkuna on aivan karmeaa ja siitä tehtiin keittoja ja kastikkeita.

      Kun kakarat eivät tule syömään koulussa, tulee paljon hävikkiä kun ruokaa jää ylitse. Miksi siis kouluruoka ei voi olla edullista (jos se on yksi kriteeri) sekä hyvää? Makaronilaatikko tai spagetti ja jauhelihakastike ei paljon maksa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe