kanankoipi oli oikein hyvää. Mies laukkasi sen jälkeen kauppaan ja toi koko kanan. No, kestäähän se marinointi 2 päivää, ettei tarvitse joka päivä samaa syödä. Vaikka olikin hyvää. Toisekseen tuntuu minusta siltä, että se 2 rkl jugurttia on tärkein, mausteet voi valita oman maun mukaan: valkosipulia, pippuria, cayennepippuria, chilia, suolaa jne.
Terveisin entinen beroliina, jonka nimen poistin Galleriasta, kun alkoi tulla epämääräisiä viestejä vierailta miehiltä.
Kiitos credolle! Turkkilainen
9
1353
Vastaukset
- edellinen
tompelo.
Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.
Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.crudo kirjoitti:
Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.
Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.
- Sitten turkkilainen
crudo kirjoitti:
Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.
Börek?
Sitten turkkilainen kirjoitti:
Börek?
Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.
Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.
Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina
Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.
Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.
Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina
Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina. - Vanha kokki
Vanha kokki kirjoitti:
Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina.Peremets onkin suomen tataarien perinneruokia. Tataarit ovat lähtöisin länsiturkista, joten kai sitä peremetsiä voidaan sanoa turkkilaiseksi, vaikka eipä ole kyllä siellä vastaani tullut.Tietysti on lukematon määrä muitakin sikäläisiä ruokia joita en tunne, mutta kuten mainitsin niin tuo nimi toi mieleeni jotenkin unkarin. Olin siis väärässä!
- kilometrien päähän
Tainnu crudo ottaa mallia tältä toiselta sankarilta. LAPSELLISTA!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.923965Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j973317Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1252617Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2121994Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.201784Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä
Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m841741Varusmiehen kuolema
Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä961701- 1101539
Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?11301- 571202