kanankoipi oli oikein hyvää. Mies laukkasi sen jälkeen kauppaan ja toi koko kanan. No, kestäähän se marinointi 2 päivää, ettei tarvitse joka päivä samaa syödä. Vaikka olikin hyvää. Toisekseen tuntuu minusta siltä, että se 2 rkl jugurttia on tärkein, mausteet voi valita oman maun mukaan: valkosipulia, pippuria, cayennepippuria, chilia, suolaa jne.
Terveisin entinen beroliina, jonka nimen poistin Galleriasta, kun alkoi tulla epämääräisiä viestejä vierailta miehiltä.
Kiitos credolle! Turkkilainen
9
1261
Vastaukset
- edellinen
tompelo.
Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.
Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.crudo kirjoitti:
Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.
Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.
- Sitten turkkilainen
crudo kirjoitti:
Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.
Börek?
Sitten turkkilainen kirjoitti:
Börek?
Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.
Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.
Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina
Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.
Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.
Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina
Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina. - Vanha kokki
Vanha kokki kirjoitti:
Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina.Peremets onkin suomen tataarien perinneruokia. Tataarit ovat lähtöisin länsiturkista, joten kai sitä peremetsiä voidaan sanoa turkkilaiseksi, vaikka eipä ole kyllä siellä vastaani tullut.Tietysti on lukematon määrä muitakin sikäläisiä ruokia joita en tunne, mutta kuten mainitsin niin tuo nimi toi mieleeni jotenkin unkarin. Olin siis väärässä!
- kilometrien päähän
Tainnu crudo ottaa mallia tältä toiselta sankarilta. LAPSELLISTA!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072765Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212300Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021886- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821157- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi233938