Kiitos credolle! Turkkilainen

jugurtissa marinoitu

kanankoipi oli oikein hyvää. Mies laukkasi sen jälkeen kauppaan ja toi koko kanan. No, kestäähän se marinointi 2 päivää, ettei tarvitse joka päivä samaa syödä. Vaikka olikin hyvää. Toisekseen tuntuu minusta siltä, että se 2 rkl jugurttia on tärkein, mausteet voi valita oman maun mukaan: valkosipulia, pippuria, cayennepippuria, chilia, suolaa jne.

Terveisin entinen beroliina, jonka nimen poistin Galleriasta, kun alkoi tulla epämääräisiä viestejä vierailta miehiltä.

9

1316

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edellinen

      tompelo.

      • Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.

        Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.


      • crudo kirjoitti:

        Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.

        Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.

        Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.


      • Sitten turkkilainen
        crudo kirjoitti:

        Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.

        Börek?


      • Sitten turkkilainen kirjoitti:

        Börek?

        Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.

        Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.

        Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina

        Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.

        Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.

        Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina

        Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.

        Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
        Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
        Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
        Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
        Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
        Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
        Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina.


      • Vanha kokki
        Vanha kokki kirjoitti:

        Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
        Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
        Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
        Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
        Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
        Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
        Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina.

        Peremets onkin suomen tataarien perinneruokia. Tataarit ovat lähtöisin länsiturkista, joten kai sitä peremetsiä voidaan sanoa turkkilaiseksi, vaikka eipä ole kyllä siellä vastaani tullut.Tietysti on lukematon määrä muitakin sikäläisiä ruokia joita en tunne, mutta kuten mainitsin niin tuo nimi toi mieleeni jotenkin unkarin. Olin siis väärässä!


    • kilometrien päähän

      Tainnu crudo ottaa mallia tältä toiselta sankarilta. LAPSELLISTA!!!

      • Oletko kade, Teppo?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      147
      2455
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      176
      1694
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1578
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1533
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      914
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      875
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      851
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      825
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      798
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      745
    Aihe