Kiitos credolle! Turkkilainen

jugurtissa marinoitu

kanankoipi oli oikein hyvää. Mies laukkasi sen jälkeen kauppaan ja toi koko kanan. No, kestäähän se marinointi 2 päivää, ettei tarvitse joka päivä samaa syödä. Vaikka olikin hyvää. Toisekseen tuntuu minusta siltä, että se 2 rkl jugurttia on tärkein, mausteet voi valita oman maun mukaan: valkosipulia, pippuria, cayennepippuria, chilia, suolaa jne.

Terveisin entinen beroliina, jonka nimen poistin Galleriasta, kun alkoi tulla epämääräisiä viestejä vierailta miehiltä.

9

1329

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edellinen

      tompelo.

      • Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.

        Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.


      • crudo kirjoitti:

        Kiitos, että kokeilit - pieni vaiva, hyvä lopputulos.

        Sen kunniaksi vaihdan uudet ruokakuvat profiiliini. Olkoon nyt tällä kertaa vain turkkilaisia ruokia ainakin tovin.

        Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.


      • Sitten turkkilainen
        crudo kirjoitti:

        Pahoittelut vielä näistä tyhmyreistä, jotka eivät aina ymmärrä, että premets on turkkilainen lihapiirakka eikä mitään sen kummallisempaa. Vaikka mielikuvitusta piisaisikin.

        Börek?


      • Sitten turkkilainen kirjoitti:

        Börek?

        Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.

        Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.

        Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina

        Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.


      • Vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Börek on myös eräänlainen piirakka, joka tehdään filotaikinasta. Sisään leivotaan montaa hyvää: sipulia, tuorejuustoa, vasikanjauhelihaa, persiljaa, pippuria ja muuta hauskaa.

        Filotaikinaa leivotaan piirakkaan monta kerrosta ja välillä voidellaan vaikkapa jugurtin tai maidon ja voisulan seoksella. Börek on yleensä muodoltaan pyöreä ja sisällä voi olla muutakin kuten vaikka pinaattia.

        Vaikka börek onkin kai alunpitäen turkkilainen piirakka, läytyy sen kavereita kaikkialta Balkanista vähän eri variaatioina

        Mutta Peremets on päältä vähän avonainen, maustettu lihapiirakka.

        Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
        Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
        Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
        Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
        Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
        Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
        Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina.


      • Vanha kokki
        Vanha kokki kirjoitti:

        Minulle ainakin seoli uusi turkkilaistuote, en ole sitä kylläkään siellä yhyttänyt.
        Jos nyt ei verrata sitä lahmacuniin, joka on pieni pyöreä läpyskä, mutta ei se piirakka ole vaan enemminkin pizza.
        Turkkilaisia piirakoita (börek) on leegio erilaisia ja erimuotoisia alkaen Peynirli Sigara Börekistä, joka on yufkasta (filo) pyöritelty sormen mittainen ja paksuinen juustolla ja persiljalla täytetty.
        Sitten on hieman munakkaan näköinen Peynirli Tepsi Böregi, joka on eräänlainen jälkiruoka.
        Börek voidaan tehdä turkissakinihan tavallisestä vehnätaikinasta kuten Puf Böregi tai Su Böregi.
        Piirakoiden mallit siis vaihtelevat sormen muotoisesta "tupakka" piiraasta, neliönmutoiseen Su Börekiin ja puolikuun muotoiseen Puf Böregiin, jne.
        Mutta olisikohan tuo Peremets kuitenkin enempi unkarin suunnasta, ainakin minulla on jotenkin sellainen kutina.

        Peremets onkin suomen tataarien perinneruokia. Tataarit ovat lähtöisin länsiturkista, joten kai sitä peremetsiä voidaan sanoa turkkilaiseksi, vaikka eipä ole kyllä siellä vastaani tullut.Tietysti on lukematon määrä muitakin sikäläisiä ruokia joita en tunne, mutta kuten mainitsin niin tuo nimi toi mieleeni jotenkin unkarin. Olin siis väärässä!


    • kilometrien päähän

      Tainnu crudo ottaa mallia tältä toiselta sankarilta. LAPSELLISTA!!!

      • Oletko kade, Teppo?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2442
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      301
      2014
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      22
      1816
    4. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      24
      1595
    5. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      24
      1445
    6. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1329
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      43
      1328
    8. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1275
    9. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      37
      1171
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      36
      1046
    Aihe