Eilinen kuningaskuluttaja

vetabix_nro1

Eilinen kuningaskuluttaja aiheesta 'marinadikohussa lihatiskit ovat vain pintaraapaisu' (katsottavissa viikon päivät):

http://areena.yle.fi/video/398465

Mitä ajatuksia herättää?

Itse ihmettelen suuresti että jos maustamatonta lihaa kerran halutaan, niin miksi ihmiset eivät osta sitä? Todellisuudessa ihmettelylleni on selvä syy, joka on hinta. Hinta määrää kuluttajan ostoskorin voimakkaasti lihankin - ja varsinkin sen - kohdalla.

53

886

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fasdffsgh

      .... ja suomalaisen mukaan se on HALVIN.

      eli sitä saa mitä pyytää - paskasta kun maksaa, niin paskaa saa.

      • 10+15=?

        Itseään huijaten syödään muka lihaa, kun marinadimömmöä vedellään.

        Kova hinta on vedellä ja rypsiöljyllä!


    • Mitä SE kertoo kauppiaasta?

      se 'maustettu' liha on halvempaa kuin ei-maustettu?

      :D

      • >>Miksi muuten se 'maustettu' liha on halvempaa kuin ei-maustettu?>Mitä SE kertoo kauppiaasta?


      • Urmas utelias
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Miksi muuten se 'maustettu' liha on halvempaa kuin ei-maustettu?>Mitä SE kertoo kauppiaasta?

        Wetbixilta. No kerroppa nyt ihan omin sanoin, miksi se maustettu liha on halvempaa, katsos kun meapinat emme kaikki oikein ymmärrä, miten se todellakin on mahdollista!


      • Urmas utelias kirjoitti:

        Wetbixilta. No kerroppa nyt ihan omin sanoin, miksi se maustettu liha on halvempaa, katsos kun meapinat emme kaikki oikein ymmärrä, miten se todellakin on mahdollista!

        >>No kerroppa nyt ihan omin sanoin, miksi se maustettu liha on halvempaa, katsos kun meapinat emme kaikki oikein ymmärrä, miten se todellakin on mahdollista!


      • Työnteko On Kallista
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>No kerroppa nyt ihan omin sanoin, miksi se maustettu liha on halvempaa, katsos kun meapinat emme kaikki oikein ymmärrä, miten se todellakin on mahdollista!

        .. niin sen arvo nousee - eikö? Vain 'leikkaamalla' tuotetta saadaan siitä halvempaa kuin alkuperäinen raaka-aine ja SE on HUIJAUSTA.

        :D ..


      • Joutomies
        Työnteko On Kallista kirjoitti:

        .. niin sen arvo nousee - eikö? Vain 'leikkaamalla' tuotetta saadaan siitä halvempaa kuin alkuperäinen raaka-aine ja SE on HUIJAUSTA.

        :D ..

        Makkaran siivutkin tästälähin johonkin mausteliemeen, niin saan ne halvemmalla.
        Luojalle kiitos, etteivät käytä saframia noissa kanariekaleissa, saattaisi mennä Wetabixin laskelmat nurin. Mahtaneeko saframia saada samalla kilohinnalla vaiko paljonkin halvemmalla kuin broileria?


      • yllättynyt
        Joutomies kirjoitti:

        Makkaran siivutkin tästälähin johonkin mausteliemeen, niin saan ne halvemmalla.
        Luojalle kiitos, etteivät käytä saframia noissa kanariekaleissa, saattaisi mennä Wetabixin laskelmat nurin. Mahtaneeko saframia saada samalla kilohinnalla vaiko paljonkin halvemmalla kuin broileria?

        Eikö keltainen väri hunajabroileriin muka tule aidosta sahramista? Tiedäthän, ehkä maailman paras, suomalainen elintarviketeollisuus tekee kaiken vain parhaista raaka-aineista ja laadusta tinkimättä.


    • 1ulkomaalainen

      ..kun 500 gr.:n paketissa ei suinkaan ole 500 gr lihaa, vain x % on sitä itse sitä marinaadi, josta nyt voi olettaa, että se on halvemman mukaan koottu, mm. vedestä. Punnitsin kerran pakkauksen, kyllä siinä oli grammalleen 500 gr, mutta pakkauksineen litkuineen. Tätä ei nyt pikaostaja tajua ja siihenhän tämä metka markkinointi perustuu.

      • 1ulkomaalainen

        niin, siihen marinointiin liityy tietysti vielä se, että siinä litkussa uiva halvempi(?) liha on kokonaisuudessa ihan mahdoton vertailla mihinkään, kun et tiedä mitä se pakkaus itse asiassa sisältää. Kyllä, vetabix, se tuoteselostus kaikineen E-merkintöineenhan sanoa rivikuluttajalle ihan tarpeellisen (kunhan on mappi mukaana, josta E-merkinnät käy ilmi). Seiso nyt siinä hyllyn vieressä ja tutki suurennuslasilla merkkinät.

        Kyllä tässä on pyrytty sekoittamaan kuluttajan päätä samalla lailla kuin puhelinoperaatorit tariifeillään, vain sisäpiiri tietää mitä on totuus.

        Mutta raakka liha on sentään liha, vaikka siinäkin on laatueroja.


      • 1ulkomaalainen kirjoitti:

        niin, siihen marinointiin liityy tietysti vielä se, että siinä litkussa uiva halvempi(?) liha on kokonaisuudessa ihan mahdoton vertailla mihinkään, kun et tiedä mitä se pakkaus itse asiassa sisältää. Kyllä, vetabix, se tuoteselostus kaikineen E-merkintöineenhan sanoa rivikuluttajalle ihan tarpeellisen (kunhan on mappi mukaana, josta E-merkinnät käy ilmi). Seiso nyt siinä hyllyn vieressä ja tutki suurennuslasilla merkkinät.

        Kyllä tässä on pyrytty sekoittamaan kuluttajan päätä samalla lailla kuin puhelinoperaatorit tariifeillään, vain sisäpiiri tietää mitä on totuus.

        Mutta raakka liha on sentään liha, vaikka siinäkin on laatueroja.

        Kuluttaja on jännä. Se itkee ja haluaa muuta kuin ostaa. On se jännä.

        >>Kyllä, vetabix, se tuoteselostus kaikineen E-merkintöineenhan sanoa rivikuluttajalle ihan tarpeellisen (kunhan on mappi mukaana, josta E-merkinnät käy ilmi). Seiso nyt siinä hyllyn vieressä ja tutki suurennuslasilla merkkinät.


      • >>Punnitsin kerran pakkauksen, kyllä siinä oli grammalleen 500 gr, mutta pakkauksineen litkuineen. Tätä ei nyt pikaostaja tajua ja siihenhän tämä metka markkinointi perustuu.


      • 1ulkomaalainen
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Punnitsin kerran pakkauksen, kyllä siinä oli grammalleen 500 gr, mutta pakkauksineen litkuineen. Tätä ei nyt pikaostaja tajua ja siihenhän tämä metka markkinointi perustuu.

        ... ei ainakaan niissä pakkausissa joita minä tarkistin (mm. Saaarioisten). En muuten oliskaan kiinnittänyt huomioita tähän, jos ei esim säilykeissä olisi mainittu mm. sillin osuus tai marmelaadeissa marjojen osuus jne.. Tämähän tässä ihmetyttää.

        Näissä marinoiti-"ruoissa" siis EI ole mainittu lihan osuus, eillei siten ihan viime kuukausina ole ruvettu siihen. En nimittäin "raaskinnut" osta moisia "tuoteita" pitkään aikaan, joku ruokalaittamisen taso pitää sentään olla.

        Nyt asiatieto, että mikä valmistaja ilmoitta ja kuka ei ja onko laillinen pakko ilmoittaa vai ei. PLEASE.


      • 1ulkomaalainen kirjoitti:

        ... ei ainakaan niissä pakkausissa joita minä tarkistin (mm. Saaarioisten). En muuten oliskaan kiinnittänyt huomioita tähän, jos ei esim säilykeissä olisi mainittu mm. sillin osuus tai marmelaadeissa marjojen osuus jne.. Tämähän tässä ihmetyttää.

        Näissä marinoiti-"ruoissa" siis EI ole mainittu lihan osuus, eillei siten ihan viime kuukausina ole ruvettu siihen. En nimittäin "raaskinnut" osta moisia "tuoteita" pitkään aikaan, joku ruokalaittamisen taso pitää sentään olla.

        Nyt asiatieto, että mikä valmistaja ilmoitta ja kuka ei ja onko laillinen pakko ilmoittaa vai ei. PLEASE.

        >>Nyt asiatieto, että mikä valmistaja ilmoitta ja kuka ei ja onko laillinen pakko ilmoittaa vai ei. PLEASE.

        Oman käsitykseni mukaan kaikki ilmoittavat tuotteen lihaprosentin. Laitoin edelliseen viestiin väärän linkin. Toivottavasti nyt toimii, eli esimerkiksi näin:

        http://www.saarioinen.fi/index.asp?id=E44C2CC45182411399D1341898D6E182&data=1,102EF9C7EFB043F1AD2D260B86248A24,EDD7BFFE03FB4AE4B...


      • 1ulkomaalainen kirjoitti:

        ... ei ainakaan niissä pakkausissa joita minä tarkistin (mm. Saaarioisten). En muuten oliskaan kiinnittänyt huomioita tähän, jos ei esim säilykeissä olisi mainittu mm. sillin osuus tai marmelaadeissa marjojen osuus jne.. Tämähän tässä ihmetyttää.

        Näissä marinoiti-"ruoissa" siis EI ole mainittu lihan osuus, eillei siten ihan viime kuukausina ole ruvettu siihen. En nimittäin "raaskinnut" osta moisia "tuoteita" pitkään aikaan, joku ruokalaittamisen taso pitää sentään olla.

        Nyt asiatieto, että mikä valmistaja ilmoitta ja kuka ei ja onko laillinen pakko ilmoittaa vai ei. PLEASE.

        Noniin, taas se ulkomaalaisen lapsellinen kitinä jatkuu täällä. Voisitko ystävällisesti mainita jonkun tuotteen ihan konkreettisesti, jossa lihaprosenttia ei ole mainittuna. Pelle.


    • Marinoinnin Funktio

      .. ulkoa tuotu HALPA liha päätyykin 'jalostettavaksi' jolloin se voidaankin myydä kotimaisena.

      Missä se huokea ulkoa tuotu liha - JALOSTAMATON - näkyy lihatiskeillä?

      • >>Olen ymmärtänyt niin, että .. Marinoinnin Funktio ulkoa tuotu HALPA liha päätyykin 'jalostettavaksi' jolloin se voidaankin myydä kotimaisena.>Missä se huokea ulkoa tuotu liha - JALOSTAMATON - näkyy lihatiskeillä?


      • Kuluttaja no 2
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Olen ymmärtänyt niin, että .. Marinoinnin Funktio ulkoa tuotu HALPA liha päätyykin 'jalostettavaksi' jolloin se voidaankin myydä kotimaisena.>Missä se huokea ulkoa tuotu liha - JALOSTAMATON - näkyy lihatiskeillä?

        On usein pääosassa, esiintyen makkaroissa ym. eines ja puolivalmisteissa. Pysyisit edes totuudessa Wetabix!


      • Kuluttaja no 2 kirjoitti:

        On usein pääosassa, esiintyen makkaroissa ym. eines ja puolivalmisteissa. Pysyisit edes totuudessa Wetabix!

        >>Ulkolainen liha On usein pääosassa, esiintyen makkaroissa ym. eines ja puolivalmisteissa.>Pysyisit edes totuudessa Wetabix!


      • Pirkka Merkki
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Ulkolainen liha On usein pääosassa, esiintyen makkaroissa ym. eines ja puolivalmisteissa.>Pysyisit edes totuudessa Wetabix!

        "Jos tuotteessa on joutsenmerkki, tuotteessa ei ole ulkolaista lihaa murun murua."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Joutsenmerkki


      • Pirkka Merkki kirjoitti:

        "Jos tuotteessa on joutsenmerkki, tuotteessa ei ole ulkolaista lihaa murun murua."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Joutsenmerkki

        No korjataan: Jos tuotteessa on joutsen_lippu_, tuotteessa ei ole ulkolaista lihaa murun murua.

        "Hyvää Suomesta -joutsenlippu on ruuan alkuperämerkki

        Hyvää Suomesta -joutsenlippu on vapaaehtoinen
        ruuan alkuperämerkki, joka kertoo kuluttajalle yhdellä vilkaisulla:

        elintarvike on valmistettu Suomessa
        liha (kala, kananmuna, maito) on täysin kotimaista
        muuten tuotteen raaka-aineista vähintään 75 % on suomalaista."

        http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1100869


      • Pirkka Efekti
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        No korjataan: Jos tuotteessa on joutsen_lippu_, tuotteessa ei ole ulkolaista lihaa murun murua.

        "Hyvää Suomesta -joutsenlippu on ruuan alkuperämerkki

        Hyvää Suomesta -joutsenlippu on vapaaehtoinen
        ruuan alkuperämerkki, joka kertoo kuluttajalle yhdellä vilkaisulla:

        elintarvike on valmistettu Suomessa
        liha (kala, kananmuna, maito) on täysin kotimaista
        muuten tuotteen raaka-aineista vähintään 75 % on suomalaista."

        http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1100869

        Vapaaehtoisuus kauppiaalle on MITÄ?

        :D ...


      • Pirkka Efekti kirjoitti:

        Vapaaehtoisuus kauppiaalle on MITÄ?

        :D ...

        Niin, eihän se tuote muutu miksikään pelkästään sen merkin avulla, ja tuote on mitä on, riippumatta siitä onko siinä joutsenlippua vai ei. Joutsenlipun käyttö ei ole ilmaista, josta syystä ihan kaikissa kotimaisissa tuotteissa sitä ei käytetä. Vähänkään isompien yritysten tuotteissa merkkiä kyllä käytetään.

        Ja kauppiaathan eivät ko. merkkiä käytä, vaan teollisuus.


      • Pirkka Laatua Tolvanalle
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        Niin, eihän se tuote muutu miksikään pelkästään sen merkin avulla, ja tuote on mitä on, riippumatta siitä onko siinä joutsenlippua vai ei. Joutsenlipun käyttö ei ole ilmaista, josta syystä ihan kaikissa kotimaisissa tuotteissa sitä ei käytetä. Vähänkään isompien yritysten tuotteissa merkkiä kyllä käytetään.

        Ja kauppiaathan eivät ko. merkkiä käytä, vaan teollisuus.

        hyllyynsä laittaa ja siihen sitten vetoaa?


      • Muuan Tolvana
        Pirkka Laatua Tolvanalle kirjoitti:

        hyllyynsä laittaa ja siihen sitten vetoaa?

        Aiheen vastaamatta, vetoamalla joutsenlippuun. Mutta kun kaikissa makkaroissa ei olesitä joutsenlippua, niin mistähän päin maailmaa ne lihat sitten ovat, tuskinpa niihin fileitä sullotaan!
        Eiköstässä juuri erään tehtaan edustaja kertonut broilereita tuotavan pakasteena jostain meren takaa ja täälläsitten sulatettuna pakataan noihin liemiin, koska liha on vähän surkean näköistä, eikä herätä kuluttajan ostohaluja. Hevosen lihaa tiemmätuodaan runsastikin, ja muutakin kuin filettä.
        Vastailet hyvin, mutta kovin valikoiden. Asiantuntijana odottaisi sinun valaisevan tätäpelle ja apinalaumaa sen sijaa että ivailisit.
        Tyylisi ei ole mitenkään rakentava, vaan enemmänkin repivä.
        Tiedät itsekin,kuinka paljon alalla jätetään kertomatta, joten tee sinä pokkeus, kerran tiedät, ei salailu koskaan herätä luottamusta, epäluuloja sen sijaakyllä!


      • Muuan Tolvana kirjoitti:

        Aiheen vastaamatta, vetoamalla joutsenlippuun. Mutta kun kaikissa makkaroissa ei olesitä joutsenlippua, niin mistähän päin maailmaa ne lihat sitten ovat, tuskinpa niihin fileitä sullotaan!
        Eiköstässä juuri erään tehtaan edustaja kertonut broilereita tuotavan pakasteena jostain meren takaa ja täälläsitten sulatettuna pakataan noihin liemiin, koska liha on vähän surkean näköistä, eikä herätä kuluttajan ostohaluja. Hevosen lihaa tiemmätuodaan runsastikin, ja muutakin kuin filettä.
        Vastailet hyvin, mutta kovin valikoiden. Asiantuntijana odottaisi sinun valaisevan tätäpelle ja apinalaumaa sen sijaa että ivailisit.
        Tyylisi ei ole mitenkään rakentava, vaan enemmänkin repivä.
        Tiedät itsekin,kuinka paljon alalla jätetään kertomatta, joten tee sinä pokkeus, kerran tiedät, ei salailu koskaan herätä luottamusta, epäluuloja sen sijaakyllä!

        >>Mutta kun kaikissa makkaroissa ei olesitä joutsenlippua, niin mistähän päin maailmaa ne lihat sitten ovat>Eiköstässä juuri erään tehtaan edustaja kertonut broilereita tuotavan pakasteena jostain meren takaa ja täälläsitten sulatettuna pakataan noihin liemiin, koska liha on vähän surkean näköistä, eikä herätä kuluttajan ostohaluja.>Vastailet hyvin, mutta kovin valikoiden. Asiantuntijana odottaisi sinun valaisevan tätäpelle ja apinalaumaa sen sijaa että ivailisit.>Tiedät itsekin,kuinka paljon alalla jätetään kertomatta, joten tee sinä pokkeus, kerran tiedät, ei salailu koskaan herätä luottamusta, epäluuloja sen sijaakyllä!


      • Toinen tohelo
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Mutta kun kaikissa makkaroissa ei olesitä joutsenlippua, niin mistähän päin maailmaa ne lihat sitten ovat>Eiköstässä juuri erään tehtaan edustaja kertonut broilereita tuotavan pakasteena jostain meren takaa ja täälläsitten sulatettuna pakataan noihin liemiin, koska liha on vähän surkean näköistä, eikä herätä kuluttajan ostohaluja.>Vastailet hyvin, mutta kovin valikoiden. Asiantuntijana odottaisi sinun valaisevan tätäpelle ja apinalaumaa sen sijaa että ivailisit.>Tiedät itsekin,kuinka paljon alalla jätetään kertomatta, joten tee sinä pokkeus, kerran tiedät, ei salailu koskaan herätä luottamusta, epäluuloja sen sijaakyllä!

        Kerro nyt edes kuinka paljon teollisuus käyttää ulkoa tuotua halvempaa ruhonosaa kotimaisiin makkaroihin, sillä niinhän se tekee joka tapauksessa. Salaisuutena seon julkinen, määriä voimme vain arvailla.
        Vastaa kerrankin suoraan, olethan itsesi korottanut apinoiden kuninkaaksi, anna alamaisillesi tietoa!


      • Toinen tohelo kirjoitti:

        Kerro nyt edes kuinka paljon teollisuus käyttää ulkoa tuotua halvempaa ruhonosaa kotimaisiin makkaroihin, sillä niinhän se tekee joka tapauksessa. Salaisuutena seon julkinen, määriä voimme vain arvailla.
        Vastaa kerrankin suoraan, olethan itsesi korottanut apinoiden kuninkaaksi, anna alamaisillesi tietoa!

        >>Kerro nyt edes kuinka paljon teollisuus käyttää ulkoa tuotua halvempaa ruhonosaa kotimaisiin makkaroihin, sillä niinhän se tekee joka tapauksessa.


      • Pirkka Pelle
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Kerro nyt edes kuinka paljon teollisuus käyttää ulkoa tuotua halvempaa ruhonosaa kotimaisiin makkaroihin, sillä niinhän se tekee joka tapauksessa.

        .. kun kauppias toteaa, että "asiakkaitten toivomuksesta", niin NYT esitän 'vetabix_nro1'-lobbaajalle: VIEKÄÄ TERVEISET SINNE LIHATISKILLE: HALUAN SITÄ ULKOA TUOTUA HUOKEAA NAUTAA.

        Kiitoos.


      • Lihanleikkaaja
        Pirkka Pelle kirjoitti:

        .. kun kauppias toteaa, että "asiakkaitten toivomuksesta", niin NYT esitän 'vetabix_nro1'-lobbaajalle: VIEKÄÄ TERVEISET SINNE LIHATISKILLE: HALUAN SITÄ ULKOA TUOTUA HUOKEAA NAUTAA.

        Kiitoos.

        Seurattuani intohimoisen suomalaiskauppojen puolustajan nimimerkki Wetabixin kannanottoja pitkähkön ajan täällä, olen havainnut erään seikan josta kyseinen nimimerkki pitää tiukasti kiinni ja johon myös julistuksissaan mielellään nojaa, nimittäin lakipykälät.
        Tottakai lait ovat tehty noudatettavaksi, mutta tuo Wetabixin naivismia lähenevä uskomus, että elintarviketeollisuus ja kauppa noudattaisivat orjallisesti lakipykälien määräyksiä on lähes naurettava!
        Valvonnan puute suorastaan houkuttelee kiertämään pykäliä, joskus jopa kuluttajan kannalta arveluttavalla tavalla, kuten uudelleen päivittämällä tuotteita (muistattehan esim. Stockmannin tapaukset taannoin), tällöin leikitään jo ihmisten terveydellä.
        On erittäin sinisilmäistä uskoa, että teollisuus ja kauppa eivät jättäisi käyttämättä mahdollisuutta lisätä katteitaan hämärilläkin tavoilla, jos siihen on annettu pieninkin mahdollisuus ja saavutettu hyöty on sanktioita suurempi.
        Parasta esimerkkiähän heille, sekä meille kaikille esittävät juurikin poliitikot, jotka kertovat muunnettua totuutta lähes asiasta kuin asiasta.
        Koska on olemassa lakeja joita ei pystytä tehokkaasti valvomaan ja lainlaatijat eli poliitikot tietävät sen varsin hyvin jo lakia laatiessaan.
        Esimerkkeinä meitä jokaista koskevat lait, kuten kännykän käyttö ajon aikana, ylinopeudet, punaisia päin ajot jne. Samalla tavalla teollisuus ja kauppiaat tietävät että on pienen pieni riski kiinnijäämiseen, jos hieman poiketaan lain sallimasta.
        Joten nimimerkki Wetabixin vetoomukset lain määräyksistä ja niiden noudattamisesta ovat vähintäinkin naurettavia.

        Itse työskentelen HK:n tuotannossa ja satun tietämään jotakin tuosta ulkomaalaisen bulkkilihankin käytöstä jotakin, eli minne ja miten se menee, jota tuo kyseinen nimimerkki W. ei nähtävästi tiedä, tai sitten hän haluaa uskotella lukijoilleen puuta heinää.

        Ikävä kyllä tässäkin tapauksessa teoria ja käytäntö eivät kulje käsikädessä, ne vain hipaisevat toisiaan sattumoisin!


      • Lihanleikkaaja kirjoitti:

        Seurattuani intohimoisen suomalaiskauppojen puolustajan nimimerkki Wetabixin kannanottoja pitkähkön ajan täällä, olen havainnut erään seikan josta kyseinen nimimerkki pitää tiukasti kiinni ja johon myös julistuksissaan mielellään nojaa, nimittäin lakipykälät.
        Tottakai lait ovat tehty noudatettavaksi, mutta tuo Wetabixin naivismia lähenevä uskomus, että elintarviketeollisuus ja kauppa noudattaisivat orjallisesti lakipykälien määräyksiä on lähes naurettava!
        Valvonnan puute suorastaan houkuttelee kiertämään pykäliä, joskus jopa kuluttajan kannalta arveluttavalla tavalla, kuten uudelleen päivittämällä tuotteita (muistattehan esim. Stockmannin tapaukset taannoin), tällöin leikitään jo ihmisten terveydellä.
        On erittäin sinisilmäistä uskoa, että teollisuus ja kauppa eivät jättäisi käyttämättä mahdollisuutta lisätä katteitaan hämärilläkin tavoilla, jos siihen on annettu pieninkin mahdollisuus ja saavutettu hyöty on sanktioita suurempi.
        Parasta esimerkkiähän heille, sekä meille kaikille esittävät juurikin poliitikot, jotka kertovat muunnettua totuutta lähes asiasta kuin asiasta.
        Koska on olemassa lakeja joita ei pystytä tehokkaasti valvomaan ja lainlaatijat eli poliitikot tietävät sen varsin hyvin jo lakia laatiessaan.
        Esimerkkeinä meitä jokaista koskevat lait, kuten kännykän käyttö ajon aikana, ylinopeudet, punaisia päin ajot jne. Samalla tavalla teollisuus ja kauppiaat tietävät että on pienen pieni riski kiinnijäämiseen, jos hieman poiketaan lain sallimasta.
        Joten nimimerkki Wetabixin vetoomukset lain määräyksistä ja niiden noudattamisesta ovat vähintäinkin naurettavia.

        Itse työskentelen HK:n tuotannossa ja satun tietämään jotakin tuosta ulkomaalaisen bulkkilihankin käytöstä jotakin, eli minne ja miten se menee, jota tuo kyseinen nimimerkki W. ei nähtävästi tiedä, tai sitten hän haluaa uskotella lukijoilleen puuta heinää.

        Ikävä kyllä tässäkin tapauksessa teoria ja käytäntö eivät kulje käsikädessä, ne vain hipaisevat toisiaan sattumoisin!

        >>Valvonnan puute suorastaan houkuttelee kiertämään pykäliä, joskus jopa kuluttajan kannalta arveluttavalla tavalla, kuten uudelleen päivittämällä tuotteita (muistattehan esim. Stockmannin tapaukset taannoin)>On erittäin sinisilmäistä uskoa, että teollisuus ja kauppa eivät jättäisi käyttämättä mahdollisuutta lisätä katteitaan hämärilläkin tavoilla>Itse työskentelen HK:n tuotannossa ja satun tietämään jotakin tuosta ulkomaalaisen bulkkilihankin käytöstä jotakin, eli minne ja miten se menee, jota tuo kyseinen nimimerkki W. ei nähtävästi tiedä, tai sitten hän haluaa uskotella lukijoilleen puuta heinää.


      • Missä Pihvi?
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Valvonnan puute suorastaan houkuttelee kiertämään pykäliä, joskus jopa kuluttajan kannalta arveluttavalla tavalla, kuten uudelleen päivittämällä tuotteita (muistattehan esim. Stockmannin tapaukset taannoin)>On erittäin sinisilmäistä uskoa, että teollisuus ja kauppa eivät jättäisi käyttämättä mahdollisuutta lisätä katteitaan hämärilläkin tavoilla>Itse työskentelen HK:n tuotannossa ja satun tietämään jotakin tuosta ulkomaalaisen bulkkilihankin käytöstä jotakin, eli minne ja miten se menee, jota tuo kyseinen nimimerkki W. ei nähtävästi tiedä, tai sitten hän haluaa uskotella lukijoilleen puuta heinää.

        .. MIKSI lähes ainoa ulkoa tuotu liha näkyy myynnissä vain Uusi-Seelantilaisena lampaana?

        Missä huokea argentiinalainen nauta?

        Kauppias HUIJAA.


      • Epäilevä Tuomas
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Valvonnan puute suorastaan houkuttelee kiertämään pykäliä, joskus jopa kuluttajan kannalta arveluttavalla tavalla, kuten uudelleen päivittämällä tuotteita (muistattehan esim. Stockmannin tapaukset taannoin)>On erittäin sinisilmäistä uskoa, että teollisuus ja kauppa eivät jättäisi käyttämättä mahdollisuutta lisätä katteitaan hämärilläkin tavoilla>Itse työskentelen HK:n tuotannossa ja satun tietämään jotakin tuosta ulkomaalaisen bulkkilihankin käytöstä jotakin, eli minne ja miten se menee, jota tuo kyseinen nimimerkki W. ei nähtävästi tiedä, tai sitten hän haluaa uskotella lukijoilleen puuta heinää.

        Lätkäistä tuotteeseen kuin tuotteeseen, jos sen raaka-aineista on 25 prosenttia tuontitavaraa.
        Melko venyvä käsite ainakin makkarassa, jos kotimaista mullia on 75 prosenttia ja ulkolaista tuo mainittu 25, kuinka voimme olla varmoja että siihen ei ole sullottu jotain, ehkäpä vuosia maailmaa kiertänyttä pakastelihaa, joka päätyy sille joka tekee parhaan tarjouksen.
        Tarkastustoiminta vuotaa kuin seula, joten kuinka tiedämme tuon lihan alkuperän ja mahdolliset hullunlehmän taudin itiöt tuossa lihassa, tms. ostaessamme joutsenlipulla merkittyä makkaraa kotimaisena ja hyvässä uskossa.
        Jos puhutaan kotimaisesta ruoasta, tulisi sen olla sitten sitä kokonaan, ainakin syötäviltä osiltaan.
        Kummallista, ettei lihateollisuus kerro tuontilihan käyttömääriä, eikä liioin kohdetta joihin sitä tupataan, sillä tosiasiassa fileiden osuus taitaakin olla se pienempi, kuin tuon bulkkilihan!

        Muuten tuo inhimillinen erehdys Stockmannin juustohyllyssä toistui useamman kerran ja sillä tavoin että uusi päivämäärä saatiin "erehdyksen" avulla ja uuden pakkauksen myötä muutettua pidemmäksi myyntiajaksi.

        Ainahan kömmät on meillä lykätty inhimillisiksi erehdyksiksi, sehän on maan tapa, ainakin kun isosta ja arvovaltaisesta yrityksestä kysymys.
        Kerro meille Wetabix, miten tuollainen erehdys voi syntyä ammattitaitoisen ihmisen toimesta, tuntevathan he numerot!


      • Epäilevä Tuomas kirjoitti:

        Lätkäistä tuotteeseen kuin tuotteeseen, jos sen raaka-aineista on 25 prosenttia tuontitavaraa.
        Melko venyvä käsite ainakin makkarassa, jos kotimaista mullia on 75 prosenttia ja ulkolaista tuo mainittu 25, kuinka voimme olla varmoja että siihen ei ole sullottu jotain, ehkäpä vuosia maailmaa kiertänyttä pakastelihaa, joka päätyy sille joka tekee parhaan tarjouksen.
        Tarkastustoiminta vuotaa kuin seula, joten kuinka tiedämme tuon lihan alkuperän ja mahdolliset hullunlehmän taudin itiöt tuossa lihassa, tms. ostaessamme joutsenlipulla merkittyä makkaraa kotimaisena ja hyvässä uskossa.
        Jos puhutaan kotimaisesta ruoasta, tulisi sen olla sitten sitä kokonaan, ainakin syötäviltä osiltaan.
        Kummallista, ettei lihateollisuus kerro tuontilihan käyttömääriä, eikä liioin kohdetta joihin sitä tupataan, sillä tosiasiassa fileiden osuus taitaakin olla se pienempi, kuin tuon bulkkilihan!

        Muuten tuo inhimillinen erehdys Stockmannin juustohyllyssä toistui useamman kerran ja sillä tavoin että uusi päivämäärä saatiin "erehdyksen" avulla ja uuden pakkauksen myötä muutettua pidemmäksi myyntiajaksi.

        Ainahan kömmät on meillä lykätty inhimillisiksi erehdyksiksi, sehän on maan tapa, ainakin kun isosta ja arvovaltaisesta yrityksestä kysymys.
        Kerro meille Wetabix, miten tuollainen erehdys voi syntyä ammattitaitoisen ihmisen toimesta, tuntevathan he numerot!

        >>Joutsenlipunhan saa Lätkäistä tuotteeseen kuin tuotteeseen, jos sen raaka-aineista on 25 prosenttia tuontitavaraa.>Melko venyvä käsite ainakin makkarassa, jos kotimaista mullia on 75 prosenttia ja ulkolaista tuo mainittu 25>Muuten tuo inhimillinen erehdys Stockmannin juustohyllyssä toistui useamman kerran ja sillä tavoin että uusi päivämäärä saatiin "erehdyksen" avulla ja uuden pakkauksen myötä muutettua pidemmäksi myyntiajaksi.>Ainahan kömmät on meillä lykätty inhimillisiksi erehdyksiksi, sehän on maan tapa, ainakin kun isosta ja arvovaltaisesta yrityksestä kysymys.>Kerro meille Wetabix, miten tuollainen erehdys voi syntyä ammattitaitoisen ihmisen toimesta, tuntevathan he numerot!


      • Pirkka Temppu
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Joutsenlipunhan saa Lätkäistä tuotteeseen kuin tuotteeseen, jos sen raaka-aineista on 25 prosenttia tuontitavaraa.>Melko venyvä käsite ainakin makkarassa, jos kotimaista mullia on 75 prosenttia ja ulkolaista tuo mainittu 25>Muuten tuo inhimillinen erehdys Stockmannin juustohyllyssä toistui useamman kerran ja sillä tavoin että uusi päivämäärä saatiin "erehdyksen" avulla ja uuden pakkauksen myötä muutettua pidemmäksi myyntiajaksi.>Ainahan kömmät on meillä lykätty inhimillisiksi erehdyksiksi, sehän on maan tapa, ainakin kun isosta ja arvovaltaisesta yrityksestä kysymys.>Kerro meille Wetabix, miten tuollainen erehdys voi syntyä ammattitaitoisen ihmisen toimesta, tuntevathan he numerot!

        .. kauppiaan ja teollisuuden 'omallatunnolla'?

        :D


        Lobbaajalle:

        "Haluamme varmistaa, että olet ihminen, etkä roskapostirobotti. Kirjoita alla olevaan kenttään numeroilla oheisen laskun tulos. Jos numerot vaikuttavat epäselviltä, saat kuvaa klikkaamalla näkyviin uuden laskutoimituksen."

        f '(x) = sec 2x

        .. ja sormia apuna käyttäen:

        http://www.wolframalpha.com/input/?i=f '(x) = sec 2x


      • Kokeillaan Toista Kautta
        Pirkka Temppu kirjoitti:

        .. kauppiaan ja teollisuuden 'omallatunnolla'?

        :D


        Lobbaajalle:

        "Haluamme varmistaa, että olet ihminen, etkä roskapostirobotti. Kirjoita alla olevaan kenttään numeroilla oheisen laskun tulos. Jos numerot vaikuttavat epäselviltä, saat kuvaa klikkaamalla näkyviin uuden laskutoimituksen."

        f '(x) = sec 2x

        .. ja sormia apuna käyttäen:

        http://www.wolframalpha.com/input/?i=f '(x) = sec 2x

        http://www.wolframalpha.com/input/?i=f '(x) = sec 2x


      • Heh - heh - heh ..

      • Kauko Korilla
        Heh - heh - heh .. kirjoitti:

        .. tämän portaalin valvoja? Narut käsissä - etten sanoisi?

        :D ...

        Kertovan sanktioista, joilla kauppiaita rankaistaan rikkeistä.
        Vaikka sinun mukaasi rikkeitä ei tapahdukaan, kun kauppiaat ja teollisuus ovat niin esimerkillisiä lain noudattajia, niin kaiketi kuitenkin on rikkeistä määritelty seuraamukset, jos niitä tapahtuisi. Kerro hieman niistä hyvin verta seisauttavista rangaistuksista tälle apinoitakin uteliaammalle pellelaumalle, oi suurvisiiri Wetabix!


      • Wetabixin pikkubroidi

        Ettekö te taliaivot millään usko, että suomessa kauppiaat ja teollisuus EIVÄT riko lakeja, saatanan apinat ja paskahousut, kuinka veljeni Wetabix saisi teidät pellet uskomaan, sillä hän on valtuutettu K ja S kaupan propagandapäällikkö ja saa sikamaista palkkaa puolustáessaan kaupan metodeja. Olkaa vaippapaviaanit vain tyytyväisiä, että saatte yleensä jotain kaupasta ostaa. Onhan parempi että teidän taliaivojen rahat ovat kauppiaiden persetaskussa, kuin teidän sukanvarressanne. Onko joku muka kuollut, syötyään hieman vanhentunutta lihaa tai homeista makkaraa, tuskin edes pahasti edes sairastunut. Sitäpaitsi veljeni kertoi salaisuutena, että terveystarkastajien kanssa on sovittu, että he eivät nosta äläkkää vaikka kuinka pilaantunutta safkaa slumbattaisiin jengille!
        Ajatelkaa nyt vai´kka kiinalaisia, heillä ei ole kuin riisiä ja rottaa lihaksi, meillä sen sijaa on melko terveellistä rasvatonta possua ja hirmuiseen liemeen hukutettua broileria, kaikki vain teidän "hyväksenne".
        Einestehtaiden insinöörit miettivät jatkuvasti päänsä puhki, kuinka saataisiin mahdollisimman halvalla lykättyä sontaa teidän idioottien ostettavaksi mahdollisimman kovaan hintaa. Mitä siinä on muka väärää? Miten muuten kauppiaasta tulis miljonääri?
        Minä olen vankasti ison veljeni Wetabix no1:n terveiden ja raikkaiden mielipiteiden takana!
        Aionkin äänestää hänet sinne arkadianmäelle seuraavissa vaaleissa, on hän ainakin yhtä älykäs kuin Urpo Lep.... Ja monet muut sikafarmarit, tai seiväspellet.


      • 1ulkomaalainen
        Wetabixin pikkubroidi kirjoitti:

        Ettekö te taliaivot millään usko, että suomessa kauppiaat ja teollisuus EIVÄT riko lakeja, saatanan apinat ja paskahousut, kuinka veljeni Wetabix saisi teidät pellet uskomaan, sillä hän on valtuutettu K ja S kaupan propagandapäällikkö ja saa sikamaista palkkaa puolustáessaan kaupan metodeja. Olkaa vaippapaviaanit vain tyytyväisiä, että saatte yleensä jotain kaupasta ostaa. Onhan parempi että teidän taliaivojen rahat ovat kauppiaiden persetaskussa, kuin teidän sukanvarressanne. Onko joku muka kuollut, syötyään hieman vanhentunutta lihaa tai homeista makkaraa, tuskin edes pahasti edes sairastunut. Sitäpaitsi veljeni kertoi salaisuutena, että terveystarkastajien kanssa on sovittu, että he eivät nosta äläkkää vaikka kuinka pilaantunutta safkaa slumbattaisiin jengille!
        Ajatelkaa nyt vai´kka kiinalaisia, heillä ei ole kuin riisiä ja rottaa lihaksi, meillä sen sijaa on melko terveellistä rasvatonta possua ja hirmuiseen liemeen hukutettua broileria, kaikki vain teidän "hyväksenne".
        Einestehtaiden insinöörit miettivät jatkuvasti päänsä puhki, kuinka saataisiin mahdollisimman halvalla lykättyä sontaa teidän idioottien ostettavaksi mahdollisimman kovaan hintaa. Mitä siinä on muka väärää? Miten muuten kauppiaasta tulis miljonääri?
        Minä olen vankasti ison veljeni Wetabix no1:n terveiden ja raikkaiden mielipiteiden takana!
        Aionkin äänestää hänet sinne arkadianmäelle seuraavissa vaaleissa, on hän ainakin yhtä älykäs kuin Urpo Lep.... Ja monet muut sikafarmarit, tai seiväspellet.

        ... ovat Suomen lihakauppiat, tukkukaupiat ja lihateollisuus kuin politiikot. Ihan putipuhtaita kaikesta korruptiosta, ihan valkoisena hohtavat.

        Kunnes toisin todistetaan....

        Saatana.


      • oisko näin

        Mitäs luulette olevan kauppojen kotikeittiöiden tuotteiden olevan tehty? Jos tiskissä on myynnissä pitsaa ja piirakkaa, salaattia ja käärylettä, niin oiskohan niin, että ne on leivottu kaupassa vanhenemassa olevista tuotteista. Lihan, makkaran, kalan yms. yms. myyntiaikaa vähän vedätetään kun ne tuotteistetaan uudelleen?


    • Pirkka Pollo

      Kun 'jalostetaan', niin hinta voidaankin nostaa kotimaiselle tasolle.

      "Brasilialainen pakastebroileri katoaa tuoretiskistä
      11.9.2009

      Kannuslainen lihakonserni Pouttu joutuu lopettamaan koko siipikarjalihan myynnin EU:n määräyksen takia. Ensi huhtikuusta alkaen pakasteesta sulatettua siipikarjanlihaa ei saa enää myydä tuoreena.

      Pouttu valmistautuu tuotannon lopettamiseen yt-neuvotteluilla. Neuvottelut tähtäävät 30-40 henkilön vähentämiseen koko yrityksessä.

      ”Kyllä tämä päätös on meille myrkkyä. Joudumme kehittämään sen tilalle nyt uutta liiketoimintaa”, johtaja Heikki Laitala Pouttu Oy:stä sanoo sanomalehti Ilkassa.

      Laitalan mukaan Pouttu ehti nousta edullisella tuontilihalla merkittäväksi haastajaksi kahdelle kotimaiselle yritykselle. Pouttu on tuonut Brasiliasta pakastettua siipikarjanlihaa, joka on sulatettu ja marinoitu myytäväksi.

      EU:n määräys koskee myös kotimaista pakastettua siipikarjanlihaa, jota ei enää saa myydä tuoreena. Lihatalot ovat turvanneet pakastetun lihan avulla tarjonnan riittävyyttä etenkin kysynnän huippukausina.

      Lihatalot joutuvat muuttamaan toimintaansa alkutuotannosta teurastukseen asti siten, että kysyntäpiikkeihin voidaan vastata.

      EU:n uudistus tuo kotimaisen siipikarjanlihan käyttäjille kilpailuetua, Elintarviketeollisuusliiton tuoteryhmäpäällikkö Marika Säynevirta arvioi Ilkassa. Kun pakastetun tuontilihan myynti tuoreena ei ole enää mahdollista, kotimainen teollisuus saa paremmat edellytykset vastata ulkomaiseen kilpailuun.

      TARJA HALLA"

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/09/fi_FI/brasilialainen_pakastebroileri_katoaa_tuoretiskista/

      Ts. ulkoa tuotu HUOKEA liha päätyy marinoitavaksi, jolloin lihan alkuperäksi voidaankin kertoa kotimainen.

      :D ..

      • Olen puolellasi

      • Olen puolellasi kirjoitti:

        Nuo apinat uskovat näköjään sanomalehtien pilkkakirjoituksiinkin. Kerro noille idiooteille asianoikea laita, jooko?!

        Olen kertonut tässäkin vitjassa useita kertoja ettei ulkolaista lihaa ole missään myyty kotimaisena. Minkäs minä sille voin että tämä yksi apina väittää vastaan vaikka tällä ei ole antaa mitään faktaa asiasta. Ilmeisesti kirjoittaja idioottimaisuuttaan luulee, että jos paketin päällä lukee kotimaisen yrityksen nimi, on se = kotimainen raaka-aine tuotteessa. Muuta syytä siihen en keksi että henkilö inttää idioottimaisuuttaan useasti selvitettyä asiaa.

        Mikäli tuotteessa olisi joutsenlippu, ja tuotteen raaka-aine paljastuisi ulkomaalaiseksi, silloin voisimme käyttää asiayhteydessä käsitettä huijaus.


      • Pirkka Pelle
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        Olen kertonut tässäkin vitjassa useita kertoja ettei ulkolaista lihaa ole missään myyty kotimaisena. Minkäs minä sille voin että tämä yksi apina väittää vastaan vaikka tällä ei ole antaa mitään faktaa asiasta. Ilmeisesti kirjoittaja idioottimaisuuttaan luulee, että jos paketin päällä lukee kotimaisen yrityksen nimi, on se = kotimainen raaka-aine tuotteessa. Muuta syytä siihen en keksi että henkilö inttää idioottimaisuuttaan useasti selvitettyä asiaa.

        Mikäli tuotteessa olisi joutsenlippu, ja tuotteen raaka-aine paljastuisi ulkomaalaiseksi, silloin voisimme käyttää asiayhteydessä käsitettä huijaus.

        Jäitte munistanne kiinni.

        Kuka maksaa lobbauksen - EK?


    • puhdas maku kunniaan

      jos se vaan tehtäs oikein.

      Nyt marinadiin kätketään epäpääräisiä lihan roippeita, jopa kertaalleen pakastettua lihaa, mitä ei saataisi muutoin myytyä.

      Maustamisella ja marinoinnilla myös jatketaan keinotekoisesti lihaa. Lihaan ruiskutetaan suolaa ja nestettä sitovia kemikaaleja, ja päälle lyödään vielä vesi-rypsiöljyseosta ja kaikki laskutetaan lihan kilohintaan.

      Katsokaa ihmiset niiden pakkausten lihapitoisuuksia. Tuote, mikä muka on lihaa, ja sisältää jotain 60 % lihaa, ei ole ostamisen arvoista.

      Itse maustaminen ei ole kovinkaan vaikeaa taikka mitenkään ihmeellistä. Jokainen joka osaa ylipäätään marinadilihaa paistaa osaa myös paistaa puhdasta käsittelemätöntä lihaa. Itseasiassa puhtaan lihan paisto on helpompaa. Sen näkee, mitä pannussa tapahtuu eikä sokeri pala pannuun. Maustamiseen ei yksinkertaisimmillaan tarvita kuin suolaa. Pippuri on seuraava, mitä kannattaa kokeilla ja pikkuhiljaa maunmukaan laajentaa maustekaapin sisältöä. Ja hei kattokaa, että ostatte puhtaita maustetia. Älkää ostako mitään seoksia, missä on suolaa taikka lisättyjä aromivahventeita.

    • kai sä itte suolata osaat

      Olkaas tarkkana kaupassa.

      Hyllyistä löytyy ainakin possun suikaletta ja broilerin filettä, mikä äkkiä katsoen näyttää päältäpäin 'naturellilta' maustamattomalta, mutta mutta onkin valmiiksi suolattua! Voi kuinka kätevää! Ja oliskin vain suolattua, mutta samalla lihaan on suihkittu fosfaatteja, kuorkumia, tms., nesteitä sitovia juttuja, ja taas myydään vettä ja suolaa lihan kilohinnalla!

    • Ostin ja kokeilin

      "Pintamaustettu kanan rintaleike" - sama löllö vedellä imeytetty kana kuten siinä 'hunajamarinoidussakin'.

      Miksi sitä ei saa 'naturellina'?

      • Kapuuni

        Jos olet lukutaitoinen, niin ole ystävällinen ja tutki rasian teksti. Ellet osaa, niin pyydä kauppiasta apuun!
        Jos rasiassa lukee naturell, niin siihen ei saa lisätä yhtään mitään!


      • kun kauppias
        Kapuuni kirjoitti:

        Jos olet lukutaitoinen, niin ole ystävällinen ja tutki rasian teksti. Ellet osaa, niin pyydä kauppiasta apuun!
        Jos rasiassa lukee naturell, niin siihen ei saa lisätä yhtään mitään!

        kun kauppias laittaa sellaisen 'naturel'-vaihtoehdon tarjolle ja senhän tulee olla huokeampaa, kuin ne vedellä ja hunajalla 'marinoidut' ja nyt 'pintamaustetut' kuvotukset, joittenka funktio on VAIN siinä, että vettä myydään lihan hinnalla.

        Ps. Löydättekö kirjoitusvirheitä?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mieleni harhailee sinussa

      Uskon että tykkäät minusta. On vain yksi elämä. Silti jään paikoilleni ja odotan että jokin muuttuu. Menin palasiksi, ei
      Tunteet
      19
      4983
    2. Jännitän sinua J mies

      Ei tästä tulee mitään. Tuskin kaikki olis mennyt näin moneen solmuun, jos olis tarkoitettu meidät yhteen.
      Ikävä
      127
      1575
    3. Toivotko, että

      hän tulisi juttelemaan sinulle, vai lähestytkö mieluummin itse?
      Ikävä
      101
      1450
    4. Kuinka kauan kesti että ihastuit

      Kaivattuusi? Jos lasketaan siitä hetkestä alkaen kun näit hänet ensi kerran. Oliko jokin tilanne tai tapahtuma, joka voi
      Ikävä
      70
      1389
    5. Orpo suunnittelee palestiinalaislasten Suomeen siirtoa

      "Sairaalahoitoa tarvitsevien lasten ottaminen Suomeen on lisäksi selvityksessä, Orpo sanoo. – Jos meillä on mahdolli
      Maailman menoa
      328
      1309
    6. Taposta murhaksi

      Mitä tästä tapauksesta tiedetään?
      Kajaani
      49
      1298
    7. Olen käyttäytynyt sinua kohtaan väärin toistuvasti

      Puolustuksekseni täytyy sanoa, että ei ole ollut tahallista vaan seurausta harhaisista luuloista ja ajatuksista. Esimerk
      Ikävä
      72
      1200
    8. Tunneälyä testaamaan!

      Testi pitää sisällään viisi osa-aluetta. Itse sain täydet tuosta ensimmäisestä eli 25/25. Kokonaispistemäärä oli 100/125
      Lesbot
      4
      1035
    9. Vaikutat tosi mielenkiintoiselta ja

      paksulta. 😂 m - n
      Ikävä
      86
      935
    10. Saanko mies tulla sun kainaloon nukkumaan?

      En saa unta kun mietin sua❤️ Saako tulla sun viereen ja käpertyä sun kainaloon?
      Ikävä
      50
      928
    Aihe