LACROSSE!

EspooDiablos

Lacrosse, yksi maailman vanhimmista pallopeleistä on rantautunut Suomeen! Joukkueurheilu, joka sopii lätkähullulle kansallemme kuin hanska käteen! Peli, jonka sanotaan olevan "the fastest game on two feet" - nopein peli jalkaisiltaan pelattuna!

Oletko vailla harrastusta tai onko sinulla vain muuten luppoaikaa? Tekisikö mielesi kokeilla jotain aivan uutta tai saada kenties karistettua liikakiloja?
Haluatko päästä mukaan suoraan SM-sarjaan pelaamaan nopeinta, kovinta ja antoisinta kuninkuuslajia, jonka rinnalla muut joukkueurheilut jäävät lähtöviivalle??!!!

ESPOON ENSIMMÄINEN JA AINOA LACROSSE-SEURA "ESPOO DIABLOS" HAKEE NYT LISÄÄ INNOKKAITA PELAAJIA RIVEIHINSÄ!!!

Ota yhteyttä:
[email protected]
0400166856


Tietoa Lacrossesta:
Lacrosse on hyvin vanha, perinteinen pohjois-amerikkalainen laji, jota on pelattu jo 1100-luvusta lähtien (reilusti vanhempi kuin jääkiekko, jota pelattiin virallisesti vasta vuodesta 1875 lähtien). Tällöin Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaat, intiaanit, käyttivät kyseistä peliä sotaharjoituksenaan. Nykymuoto Lacrosselle sekä itse nimi (La Crosse, joka tarkoittaa piispan sauvaa) on saanut alkunsa n. 1600-luvun puolivälissä, kun ranskalaiset pyhiinvaeltajat saivat ensikosketuksensa peliin. Sittemmin Lacrossesta on kasvanut erittäin suosittu laji Pohjois-Amerikassa: Laji on ollut jo vuodesta 1859 Kanadan kansallisurheilulaji ja vuodesta 1994 virallinen kesäurheilulaji jääkiekon ollessa virallinen talviurheilulaji. NHL- tähdet kertovat pelaavansa Lacrossea jääkiekon ohessa ja yliopistoissa sekä collegeissa Lacrosse on miltei suositumpi kuin Amerikkalainen jalkapallo.

Pelin perusidea on sama kuin useimmissa muissakin pallopeleissä: Pallo on saatava maaliin keinolla millä hyvänsä - nopeilla syötöillä ja uskaliailla ryntäyksillä vastustajan puolustuksen läpi. Kenttä on jalkapallokentän kokoinen ja maalit 180cm X 180cm. Maalien taakse voi myös mennä, kuten jääkiekossa. Lacrossen pelitapaan liittyy oleellisesti erittäin fyysinen kontakti, sillä jokaista, joka on n. 3 metrin etäisyydellä pallosta, saa taklata sekä lyödä mailaan ja hanskoihin. Mailat ovat juuri tästä syystä metallisia (alumiinisia, platinaa, rautaa, titaania), sillä iskuja tulee paljon. Tosin poiketen muista mailapeleistä, Lacrossessa mailaa pelataan aina niin vasemmalla kuin oikealla kädellä - niin syötöissä, kuljetuksissa, laukauksissa kuin harhautuksissa ja mailat ovat myös eri pituisia. Suojukset ovat kuitenkin parhainta luokkaa eikä otteluista jää juurikaan mustelmia suurempia jälkiä. Lajin vahvasta kontaktista johtuen myös säännöt ovat tiukat ja jäähyjä sekä rangaistuksia, pallon menetyksiä vastustajalle annetaan hyvinkin helposti. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin urheilusta ja myös Lacrossessa kannatetaan reilua peliä. Esimerkiksi selkään taklaamiset, huitomiset, repimiset, ym. ovat ehdottoman ankarasti kiellettyjä.

Suomen maajoukkue on päässyt jo hyvin alkuun Lacrossen mestaruuskisoissa: Vuonna 2004 Suomi sijoittui kahdeksanneksi EM-turnauksessa Prahassa, vuonna 2006 Kanadan MM-kilpailuissa yhdeksänneksi ja vuonna 2008 Lahden EM-turnauksessa sijalle viisi. Ensi vuonna, 2010, järjestetään jälleen MM-turnaus, jonne Suomi lähtee täydellä innolla ja latauksella. Paikkana tällä kertaa Manchester, Englanti.


Lähde mukaan kokeilemaan onko sinussa karua voimaa, vikkeliä refleksejä ja pirteää pelisilmää kohdata maailman nopein ja kovin laji!


Yhteystiedot:
[email protected]
0400166856

1

817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+10

      Ja pelikenttänähän toimii vaikka biljardipöytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe