Karviaissose

napostelija

heipä hei!

kylmiössä olisi vielä 10-litrabn sanko täynnä punaisia ihania karviaisia säilömistä odottamassa. olen jo tehnyt köyhän miehen lakkahilloa karviaisista sekä marmeladia kesäkurpitsan kanssa, mutta nyt alkaa lasipurkit ja kylmiön säilytystila loppua kesken. ajattelinkin, että jos keittäisi sosetta lopuista ja laittaisi pakastimeen, mutta sitten jäin miettimään, tuleeko keitetystäkin karviaissoseesta pahanmakuista pakastimessa?. onkohan kukaan kokeillut tätä? olisin hyvin kiitollinen, jos joku kertoisi kokemuksistaan :) kiitos kaunis!

2

6940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elliivo

      Olen pakastanut kokonaisena karviaisia ja sitten kun olen ottanut ne käyttöön olen soseuttanut niitä taikka keittänyt kiisseliä tai vispipuuroa.
      Eivät inakaan siten pakastettuna muuta makuaan ollenkaan.

    • japan san

      Hei, vastaus tulee vähän myöhässä, mutta tässä jotain vinkkiä ensi syksylle.
      Pihallamme on kaksi karviaispensasta, joista tulee punaisia karviaisia.
      Mitä myöhempään ne saavat olla pensaassa, niin sitä makeampia marjoja.
      Joka syksy tulee n. 1-1,5 ämpärillistä karviaisia.

      Ennen valmistin karviaishilloa niin, että puhdistin joka karviaisesta kannan ja sen toisen
      kuivan pään irti ja hillosokerin kanssa keitin ja säilöin lasipurkkeihin.

      Nyt olen parina syksynä säilönyt karviasia niin, että harvan siivilän läpi pursottanut
      hedelmälihan ja kuoret roskineen on jääneet siivilään.
      Sen jälkeen keitin hillon hillosokerin kanssa ja säilöin lasipurkkeihin.

      No sitten siihen karviaishillon pakastukseen.... En ole aiemmin säilönyt karviaishilloa pakastamalla.
      Toissa syksynä kuitenkin laitoin karviaishilloa pakastimeen, kun naapuri oli valmistanut karviasihilloa
      ja toi meille maistiaisiksi ja osan pakastimme.
      En kysynyt ohjetta, mutta todella herkullisen makuista hilloa, voisin sanoa, että
      karviasihillo on maultaan ehdottomasti parasta hilloa mitä voi olla pakastettuna.
      Hillo oli pyremäistä eli se oli valmistettu siivilän läpi puristamalla, koska ei ollut kuoria mukana.
      Hillon rakenne oli notkeaa, hieman marmeladimaista ja se oli luultavasti keitetty hillosokerin tai
      marmeladisokerin kanssa.
      Maku oli mielestäni vielä parempi tuossa pakastetussa karviais hillossa, kuin
      niissä karviaishilloissa, joita ei ollut pakastettu.

      Kokeilehan seuraavan kerran tehdä karviaispyreetä ja omenahilloa keskenään.
      Älyttömän herkullista on karviaismarja omenahillo.
      Ensi kesänä on melkein pakko istuttaa muutama karviasipensas lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      89
      7229
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3821
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3420
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2562
    5. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      2366
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      41
      2352
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      123
      2246
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2149
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1878
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      40
      1809
    Aihe