Karviaissose

napostelija

heipä hei!

kylmiössä olisi vielä 10-litrabn sanko täynnä punaisia ihania karviaisia säilömistä odottamassa. olen jo tehnyt köyhän miehen lakkahilloa karviaisista sekä marmeladia kesäkurpitsan kanssa, mutta nyt alkaa lasipurkit ja kylmiön säilytystila loppua kesken. ajattelinkin, että jos keittäisi sosetta lopuista ja laittaisi pakastimeen, mutta sitten jäin miettimään, tuleeko keitetystäkin karviaissoseesta pahanmakuista pakastimessa?. onkohan kukaan kokeillut tätä? olisin hyvin kiitollinen, jos joku kertoisi kokemuksistaan :) kiitos kaunis!

2

7412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elliivo

      Olen pakastanut kokonaisena karviaisia ja sitten kun olen ottanut ne käyttöön olen soseuttanut niitä taikka keittänyt kiisseliä tai vispipuuroa.
      Eivät inakaan siten pakastettuna muuta makuaan ollenkaan.

    • japan san

      Hei, vastaus tulee vähän myöhässä, mutta tässä jotain vinkkiä ensi syksylle.
      Pihallamme on kaksi karviaispensasta, joista tulee punaisia karviaisia.
      Mitä myöhempään ne saavat olla pensaassa, niin sitä makeampia marjoja.
      Joka syksy tulee n. 1-1,5 ämpärillistä karviaisia.

      Ennen valmistin karviaishilloa niin, että puhdistin joka karviaisesta kannan ja sen toisen
      kuivan pään irti ja hillosokerin kanssa keitin ja säilöin lasipurkkeihin.

      Nyt olen parina syksynä säilönyt karviasia niin, että harvan siivilän läpi pursottanut
      hedelmälihan ja kuoret roskineen on jääneet siivilään.
      Sen jälkeen keitin hillon hillosokerin kanssa ja säilöin lasipurkkeihin.

      No sitten siihen karviaishillon pakastukseen.... En ole aiemmin säilönyt karviaishilloa pakastamalla.
      Toissa syksynä kuitenkin laitoin karviaishilloa pakastimeen, kun naapuri oli valmistanut karviasihilloa
      ja toi meille maistiaisiksi ja osan pakastimme.
      En kysynyt ohjetta, mutta todella herkullisen makuista hilloa, voisin sanoa, että
      karviasihillo on maultaan ehdottomasti parasta hilloa mitä voi olla pakastettuna.
      Hillo oli pyremäistä eli se oli valmistettu siivilän läpi puristamalla, koska ei ollut kuoria mukana.
      Hillon rakenne oli notkeaa, hieman marmeladimaista ja se oli luultavasti keitetty hillosokerin tai
      marmeladisokerin kanssa.
      Maku oli mielestäni vielä parempi tuossa pakastetussa karviais hillossa, kuin
      niissä karviaishilloissa, joita ei ollut pakastettu.

      Kokeilehan seuraavan kerran tehdä karviaispyreetä ja omenahilloa keskenään.
      Älyttömän herkullista on karviaismarja omenahillo.
      Ensi kesänä on melkein pakko istuttaa muutama karviasipensas lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      214
      3146
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      300
      2728
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      75
      1788
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      50
      1687
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      40
      1562
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1356
    7. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      17
      1250
    8. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      105
      1239
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      414
      1239
    10. MTV: Harvinainen haastattelu! Vappu Pimiä kommentoi vihdoinkin uutta TTK-juontajaa

      TTK-juontajaspekuloinnit käyvät edelleen kuumana. Kenet sinä haluaisit uudeksi TTK-juontajaksi? Kommentoi alle! Lue,
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1220
    Aihe