Karviaissose

napostelija

heipä hei!

kylmiössä olisi vielä 10-litrabn sanko täynnä punaisia ihania karviaisia säilömistä odottamassa. olen jo tehnyt köyhän miehen lakkahilloa karviaisista sekä marmeladia kesäkurpitsan kanssa, mutta nyt alkaa lasipurkit ja kylmiön säilytystila loppua kesken. ajattelinkin, että jos keittäisi sosetta lopuista ja laittaisi pakastimeen, mutta sitten jäin miettimään, tuleeko keitetystäkin karviaissoseesta pahanmakuista pakastimessa?. onkohan kukaan kokeillut tätä? olisin hyvin kiitollinen, jos joku kertoisi kokemuksistaan :) kiitos kaunis!

2

6915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elliivo

      Olen pakastanut kokonaisena karviaisia ja sitten kun olen ottanut ne käyttöön olen soseuttanut niitä taikka keittänyt kiisseliä tai vispipuuroa.
      Eivät inakaan siten pakastettuna muuta makuaan ollenkaan.

    • japan san

      Hei, vastaus tulee vähän myöhässä, mutta tässä jotain vinkkiä ensi syksylle.
      Pihallamme on kaksi karviaispensasta, joista tulee punaisia karviaisia.
      Mitä myöhempään ne saavat olla pensaassa, niin sitä makeampia marjoja.
      Joka syksy tulee n. 1-1,5 ämpärillistä karviaisia.

      Ennen valmistin karviaishilloa niin, että puhdistin joka karviaisesta kannan ja sen toisen
      kuivan pään irti ja hillosokerin kanssa keitin ja säilöin lasipurkkeihin.

      Nyt olen parina syksynä säilönyt karviasia niin, että harvan siivilän läpi pursottanut
      hedelmälihan ja kuoret roskineen on jääneet siivilään.
      Sen jälkeen keitin hillon hillosokerin kanssa ja säilöin lasipurkkeihin.

      No sitten siihen karviaishillon pakastukseen.... En ole aiemmin säilönyt karviaishilloa pakastamalla.
      Toissa syksynä kuitenkin laitoin karviaishilloa pakastimeen, kun naapuri oli valmistanut karviasihilloa
      ja toi meille maistiaisiksi ja osan pakastimme.
      En kysynyt ohjetta, mutta todella herkullisen makuista hilloa, voisin sanoa, että
      karviasihillo on maultaan ehdottomasti parasta hilloa mitä voi olla pakastettuna.
      Hillo oli pyremäistä eli se oli valmistettu siivilän läpi puristamalla, koska ei ollut kuoria mukana.
      Hillon rakenne oli notkeaa, hieman marmeladimaista ja se oli luultavasti keitetty hillosokerin tai
      marmeladisokerin kanssa.
      Maku oli mielestäni vielä parempi tuossa pakastetussa karviais hillossa, kuin
      niissä karviaishilloissa, joita ei ollut pakastettu.

      Kokeilehan seuraavan kerran tehdä karviaispyreetä ja omenahilloa keskenään.
      Älyttömän herkullista on karviaismarja omenahillo.
      Ensi kesänä on melkein pakko istuttaa muutama karviasipensas lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5973
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3744
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2587
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2121
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1902
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1868
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1765
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1656
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1502
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      33
      1468
    Aihe