heipä hei!
kylmiössä olisi vielä 10-litrabn sanko täynnä punaisia ihania karviaisia säilömistä odottamassa. olen jo tehnyt köyhän miehen lakkahilloa karviaisista sekä marmeladia kesäkurpitsan kanssa, mutta nyt alkaa lasipurkit ja kylmiön säilytystila loppua kesken. ajattelinkin, että jos keittäisi sosetta lopuista ja laittaisi pakastimeen, mutta sitten jäin miettimään, tuleeko keitetystäkin karviaissoseesta pahanmakuista pakastimessa?. onkohan kukaan kokeillut tätä? olisin hyvin kiitollinen, jos joku kertoisi kokemuksistaan :) kiitos kaunis!
Karviaissose
2
6840
Vastaukset
- elliivo
Olen pakastanut kokonaisena karviaisia ja sitten kun olen ottanut ne käyttöön olen soseuttanut niitä taikka keittänyt kiisseliä tai vispipuuroa.
Eivät inakaan siten pakastettuna muuta makuaan ollenkaan. - japan san
Hei, vastaus tulee vähän myöhässä, mutta tässä jotain vinkkiä ensi syksylle.
Pihallamme on kaksi karviaispensasta, joista tulee punaisia karviaisia.
Mitä myöhempään ne saavat olla pensaassa, niin sitä makeampia marjoja.
Joka syksy tulee n. 1-1,5 ämpärillistä karviaisia.
Ennen valmistin karviaishilloa niin, että puhdistin joka karviaisesta kannan ja sen toisen
kuivan pään irti ja hillosokerin kanssa keitin ja säilöin lasipurkkeihin.
Nyt olen parina syksynä säilönyt karviasia niin, että harvan siivilän läpi pursottanut
hedelmälihan ja kuoret roskineen on jääneet siivilään.
Sen jälkeen keitin hillon hillosokerin kanssa ja säilöin lasipurkkeihin.
No sitten siihen karviaishillon pakastukseen.... En ole aiemmin säilönyt karviaishilloa pakastamalla.
Toissa syksynä kuitenkin laitoin karviaishilloa pakastimeen, kun naapuri oli valmistanut karviasihilloa
ja toi meille maistiaisiksi ja osan pakastimme.
En kysynyt ohjetta, mutta todella herkullisen makuista hilloa, voisin sanoa, että
karviasihillo on maultaan ehdottomasti parasta hilloa mitä voi olla pakastettuna.
Hillo oli pyremäistä eli se oli valmistettu siivilän läpi puristamalla, koska ei ollut kuoria mukana.
Hillon rakenne oli notkeaa, hieman marmeladimaista ja se oli luultavasti keitetty hillosokerin tai
marmeladisokerin kanssa.
Maku oli mielestäni vielä parempi tuossa pakastetussa karviais hillossa, kuin
niissä karviaishilloissa, joita ei ollut pakastettu.
Kokeilehan seuraavan kerran tehdä karviaispyreetä ja omenahilloa keskenään.
Älyttömän herkullista on karviaismarja omenahillo.
Ensi kesänä on melkein pakko istuttaa muutama karviasipensas lisää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!1202759- 872431
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai651890- 1761810
- 561807
Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1581596Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I461586- 1231403
Jokainen suomalainen on velvollinen puolustamaan Suomea
Kaikilla Suomen kansalaisilla on maanpuolustusvelvollisuus eli velvollisuus osallistua Suomen puolustamiseen. Miesten m3941326Paraneeko ilmapiiri nyt?
Paraneeko kunnallispolitiikan ilmapiiri nyt kun persuilla meni vaalit päin pers3ttä ja änkyräpersut tipahtivat vilttiket281289