heipä hei!
kylmiössä olisi vielä 10-litrabn sanko täynnä punaisia ihania karviaisia säilömistä odottamassa. olen jo tehnyt köyhän miehen lakkahilloa karviaisista sekä marmeladia kesäkurpitsan kanssa, mutta nyt alkaa lasipurkit ja kylmiön säilytystila loppua kesken. ajattelinkin, että jos keittäisi sosetta lopuista ja laittaisi pakastimeen, mutta sitten jäin miettimään, tuleeko keitetystäkin karviaissoseesta pahanmakuista pakastimessa?. onkohan kukaan kokeillut tätä? olisin hyvin kiitollinen, jos joku kertoisi kokemuksistaan :) kiitos kaunis!
Karviaissose
2
6688
Vastaukset
- elliivo
Olen pakastanut kokonaisena karviaisia ja sitten kun olen ottanut ne käyttöön olen soseuttanut niitä taikka keittänyt kiisseliä tai vispipuuroa.
Eivät inakaan siten pakastettuna muuta makuaan ollenkaan. - japan san
Hei, vastaus tulee vähän myöhässä, mutta tässä jotain vinkkiä ensi syksylle.
Pihallamme on kaksi karviaispensasta, joista tulee punaisia karviaisia.
Mitä myöhempään ne saavat olla pensaassa, niin sitä makeampia marjoja.
Joka syksy tulee n. 1-1,5 ämpärillistä karviaisia.
Ennen valmistin karviaishilloa niin, että puhdistin joka karviaisesta kannan ja sen toisen
kuivan pään irti ja hillosokerin kanssa keitin ja säilöin lasipurkkeihin.
Nyt olen parina syksynä säilönyt karviasia niin, että harvan siivilän läpi pursottanut
hedelmälihan ja kuoret roskineen on jääneet siivilään.
Sen jälkeen keitin hillon hillosokerin kanssa ja säilöin lasipurkkeihin.
No sitten siihen karviaishillon pakastukseen.... En ole aiemmin säilönyt karviaishilloa pakastamalla.
Toissa syksynä kuitenkin laitoin karviaishilloa pakastimeen, kun naapuri oli valmistanut karviasihilloa
ja toi meille maistiaisiksi ja osan pakastimme.
En kysynyt ohjetta, mutta todella herkullisen makuista hilloa, voisin sanoa, että
karviasihillo on maultaan ehdottomasti parasta hilloa mitä voi olla pakastettuna.
Hillo oli pyremäistä eli se oli valmistettu siivilän läpi puristamalla, koska ei ollut kuoria mukana.
Hillon rakenne oli notkeaa, hieman marmeladimaista ja se oli luultavasti keitetty hillosokerin tai
marmeladisokerin kanssa.
Maku oli mielestäni vielä parempi tuossa pakastetussa karviais hillossa, kuin
niissä karviaishilloissa, joita ei ollut pakastettu.
Kokeilehan seuraavan kerran tehdä karviaispyreetä ja omenahilloa keskenään.
Älyttömän herkullista on karviaismarja omenahillo.
Ensi kesänä on melkein pakko istuttaa muutama karviasipensas lisää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044