toimii, mutta sitten ei toimikaan

peelokastikas

Niille jotka vhhta suunnittelevat aloittavasa, tietäkööt, että sitten pitää oikeastaan koko loppu elämä vahtia ettei syö liikaa hiilareita, eli rueta karppaamaan ihan koko ajan.

Miesystävä aloitti dieetin, pari kuukautta jatkoi, laihtui paljon.

Kun hiljalleen lopetti, alkoi kilot tulla takaisin, ja nyt painaa enemmän kuin mitä aloitettaessa.

Hyvä dieetti niille jotka jaksavat loppuelämänsä vahtia hiilareita, mutta ihan varoituksen sanana vaan, että lohi, kana ja munat alkavat kyllä jossain vaiheessa tympiä, ja pahinta kun ei saa syödä riisiä, pastaa tms!!

11

1471

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1eija

      Totta kai kilot tulevat takaisin minkä hyvänsä dieetin jälkeen, jos palaa entisiin ruokatottumuksiin.

      Noudatan Atkinsin dieettiä. Siihen kuuluu neljä vaihetta, joista viimeinen on ylläpitovaihe. Pidetään hävitetyt kilot poissa pitämällä kiinni ruokavaliomuutoksesta. Aloitusvaiheessa pääsee hiilarihimoista eroon ja 2. ja 3. vaiheessa lisätään hyviä hiilareita hallitusti ja vähän kerrallaan ruokavalioon.

      Ylläpitovaiheeseen mennessä on lisätty mm. täysjyväviljat (kohtuullisesti myös riisi ja pasta) ja peruna takaisin ruokavalioon (jos niitä kaipaa ja hiilihydraatteja kestää), samoin kuin marjat, hedelmät, maitotuotteet, pähkinät, palkokasvit jne. Kasviksia syödään alusta saakka niin että niitä korvistakin pursuaa. Kenelläkään ei ole mitään syytä rajata ruokavaliotaan muniin, loheen ja kanaan. Leipoakin voi, ei tosin valkoisista vehnäjauhoista.

      Kannattaisi lukea kirjoja aiheesta tai perehtyä vaikkapa asiallisiin nettisivuihin, niin saa hyvän pohjan onnistuneeseen laihdutukseen ja kilojen poissa pitämiseen, käyttääpä sitten mitä laihdutusmenetelmää hyvänsä. Atkins toimii, myös laihtumisen jälkeen. En tiedä muusta vhh:sta, täytyy myöntää.

      • mennään....

        Minulla ei ole oikeastaan mitään dieettiä tai se nyt on aika sekalainen. Vältän perunaa, pastaa ja liikaa rasvaa ja syön kohtuullisesti. En syö lihaakaan kovin usein, mutta kananmunia ja kalaa syön joskus. Kasviksia syön rajattomasti. Makutottumuksetkin ovat muuttuneet.
        Olen pudottanut painoa viime talvesta suunnilleen 14 kg, vaikka liikkuminen ei ole lisääntynyt. Minusta tässä ei ole ollut mitään vaikeutta.
        Totta on tuo, että laihduttamisen päätyttyä pitää olla tarkkana, ettei kilot tule takaisin. Mielessä pitää olla sellainen "puskurikilomäärä", joka hälyttää tilanteesta. Se edellyttää jatkuvaa lähes päivittäistä punnitusta. Mutta sehän ei ole mikään ongelma.


    • janitamami

      välttämättä paikkaansa.
      Ystäväni on laihduttanut vhh:lla vuosia sitten ja sanoi että nyt pystyy jo syömään,karkkiakin ja ottaa kahvinkanssa kahvileipääkin,mutta paino pysyy samana.
      Olin muuten aina luullut että ystäväni on luonnostaa niin hoikka mitä on.Nyt tuli puheeksi että pudotan painoa vhh:lla ja ystäväni silloin kertoi että hänkin on saanut sillä ylipainon pois ja oli tippunut vieläpä nopeassa tahdissa.Siitäkös sain itsekin lisä pontta vhh linjaan.

    • Vanha Pelaaja

      Tietysti kilot palaavat jos palaa takaisin herkutteluun. Juju on siinä, että ihan tavalliset ruoat kaupassa sisältävät ihan järkyttävästi hiilareita. Etenkin einekset ja kaikki käsitelty ja maitotuotteet (miinus juusto).

      Jos ostaa valmislihapullia tai kanapihvejä niin takuulla saa hiilareita ja trans rasvoja sekaisin kun vielä vetää leipää ja pitsaa. Tuloksena äkillinen lihominen.

      VHH on todella hyvä dieetti, koska on kyse ruokailutottumuksista. Hiilihydraatteja siis saa syödä, mutta ei niin paljoa ja nekin kasvisten muodossa. Voi voi jos pikku Pekkaa ei pienenä opetettu vihanneksista pitämään vaan pitää saada makaronilaatikko ja kebab riisillä ja tietysti kaljaa.

      VHH-ruoat ovat monipuolisia ja maukkaita, kun vaan etsii oikeat ruoat, opettelee valmistamaan niitä. siihen tulee TOTTUMUS eikä enää vilkaisekaan eineksiin ja jauho-osastolle. Itse olen alle 30v mies, joka ei paljoa elämässään ole kokkailua harrastanut. Silti VHH:lle lähdettyä on tullut kyllä tutuksi erittäin moni maukas ja opiskelujen takia myös halpa ruoka lohen, munan ja kanan lisäksi. VHH ei siis ole välttämättä kallistakaan.

    • Tavallinen nainen

      Eipä "hiilareiden vahtiminen" ole kovinkaan hankalaa, enkä usko, että kyllästyn siihen. Riisistä en ole koskaan tykännyt, perunakin on aikuisena maistunut pakkopullalle, pastaa on ollut eniten ikävä tämän ruokavalion myötä. Olen tosin sitäkin syönyt, noin kerran-pari kuukaudessa. Tietysti jos/kun on lapsia, ruokavaliota saattaa joutua muuttamaan ainakin heidän osaltaan.

      Lohen kaveriksi voi paistaa parsaa tai tehdä vihersalaatin, kana tykkää kasvisvokista, kananmunat pekonin ja papujen kanssa ovat hyviä. Naudanpihvin kaveriksi sopii myös salaatti tai paistettuja vihanneksia, kuten paprika, munakoiso, kesäkurpitsa. Possupihvin lisukkeeksi voi paistaa uunissa bataattia. Lisäksi on monia ruokia, jotka eivät lainkaan kaipaa pastaa, riisiä tai perunaa kaverikseen: kaalilaatikko, chili con carne, gulassi, erilaiset salaatit...

      • Kokkailija

        Luettelit sellaisia herkkuja, että tuli ihan vesi kielelle!
        Tein tässä 2 päivää sitten jauhelihaborssivuokaa, jonka ohjeen näin MTV:stä tällä viikolla. Tosin jätin riisin ja siirapin pois ja lisäsinkin 2 kananmunaa sen kerman joukkoon. Tuli ihan mielettömän hyvää, nam!
        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3842&rname=jauheliha-borssilaatikko

        Oikeastaan, mullahan on muistiinpanot kokkailustani koneella, joten voin ihan hyvin ne laittaa varmaankin tänne. Tein kahteen vuokaan siis näin:

        Vähähiilihydraattisempi Jauheliha-borssivuoka

        Aineet:
        n. kilo valkokaalia
        3 isoa etikkapunajuurta
        1 (n. 100 g) sipuli
        1 rs (600 g) nauta-sikajauhelihaa
        2 munaa
        1 rkl meiramia tai oreganoa
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl mustapippuria
        3 dl vettä
        voita
        2 tlk (4 dl) kermaa

        1. Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

        2. Ruskista jauheliha voissa paistinpannulla.
        Lisää joukkoon sipulit. Anna niiden kuullottua. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.

        3. Laita 5 litran kattilaan öljyä ja kaalia.
        Kuullota hetki ja lisää n. 5dl vettä.
        Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.
        Lisää sinne kattilaan sitten jauheliha ja punajuuret ja sekoita kaikki hyvin keskenään.
        Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

        4. Kaada seos uunivuokiin. Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kaada päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka n ½ tunniksi kannella tai foliolla, ettei pinta tummu liikaa ja ota se loppuajaksi pois. Tarjoa puolukoiden (ne voi survoa) kanssa.


      • 1eija
        Kokkailija kirjoitti:

        Luettelit sellaisia herkkuja, että tuli ihan vesi kielelle!
        Tein tässä 2 päivää sitten jauhelihaborssivuokaa, jonka ohjeen näin MTV:stä tällä viikolla. Tosin jätin riisin ja siirapin pois ja lisäsinkin 2 kananmunaa sen kerman joukkoon. Tuli ihan mielettömän hyvää, nam!
        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3842&rname=jauheliha-borssilaatikko

        Oikeastaan, mullahan on muistiinpanot kokkailustani koneella, joten voin ihan hyvin ne laittaa varmaankin tänne. Tein kahteen vuokaan siis näin:

        Vähähiilihydraattisempi Jauheliha-borssivuoka

        Aineet:
        n. kilo valkokaalia
        3 isoa etikkapunajuurta
        1 (n. 100 g) sipuli
        1 rs (600 g) nauta-sikajauhelihaa
        2 munaa
        1 rkl meiramia tai oreganoa
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl mustapippuria
        3 dl vettä
        voita
        2 tlk (4 dl) kermaa

        1. Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

        2. Ruskista jauheliha voissa paistinpannulla.
        Lisää joukkoon sipulit. Anna niiden kuullottua. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.

        3. Laita 5 litran kattilaan öljyä ja kaalia.
        Kuullota hetki ja lisää n. 5dl vettä.
        Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.
        Lisää sinne kattilaan sitten jauheliha ja punajuuret ja sekoita kaikki hyvin keskenään.
        Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

        4. Kaada seos uunivuokiin. Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kaada päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka n ½ tunniksi kannella tai foliolla, ettei pinta tummu liikaa ja ota se loppuajaksi pois. Tarjoa puolukoiden (ne voi survoa) kanssa.

        Vaikuttaa herkulliselta, tätä kokeilen


      • ohjetta.....
        Kokkailija kirjoitti:

        Luettelit sellaisia herkkuja, että tuli ihan vesi kielelle!
        Tein tässä 2 päivää sitten jauhelihaborssivuokaa, jonka ohjeen näin MTV:stä tällä viikolla. Tosin jätin riisin ja siirapin pois ja lisäsinkin 2 kananmunaa sen kerman joukkoon. Tuli ihan mielettömän hyvää, nam!
        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3842&rname=jauheliha-borssilaatikko

        Oikeastaan, mullahan on muistiinpanot kokkailustani koneella, joten voin ihan hyvin ne laittaa varmaankin tänne. Tein kahteen vuokaan siis näin:

        Vähähiilihydraattisempi Jauheliha-borssivuoka

        Aineet:
        n. kilo valkokaalia
        3 isoa etikkapunajuurta
        1 (n. 100 g) sipuli
        1 rs (600 g) nauta-sikajauhelihaa
        2 munaa
        1 rkl meiramia tai oreganoa
        1 1/2 tl suolaa
        1/2 tl mustapippuria
        3 dl vettä
        voita
        2 tlk (4 dl) kermaa

        1. Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

        2. Ruskista jauheliha voissa paistinpannulla.
        Lisää joukkoon sipulit. Anna niiden kuullottua. Mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.

        3. Laita 5 litran kattilaan öljyä ja kaalia.
        Kuullota hetki ja lisää n. 5dl vettä.
        Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.
        Lisää sinne kattilaan sitten jauheliha ja punajuuret ja sekoita kaikki hyvin keskenään.
        Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

        4. Kaada seos uunivuokiin. Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kaada päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä vuoka n ½ tunniksi kannella tai foliolla, ettei pinta tummu liikaa ja ota se loppuajaksi pois. Tarjoa puolukoiden (ne voi survoa) kanssa.

        Olen tehnyt vastaavaa kaalista, punajuuresta, sipulista ja jauhelihasta. On siitä aivan hyvää tullut.

        Valitettavasti en ole osannut maustaa vuokaa riittävän hyvin. Kokeilen ohjettasi, saan varmaan maukkaampaa.


    • helpoin tapa

      Ei tule kilot takaisin, jos osaa muokata ruokavalionsa laihdutuksen jälkeen uudestaan! Kuka palaa vanhoihin ruokailutottumuksiin laihdutuksen jälkeen? Sehän nyt hölmöä on.

      Oli laihdutuskeino mikä tahansa, niin ei leipää kannata hoikkanakaan nassuttaa ylettömästi tai pastaa kauhakaupalla. Yksi pasta-annos on noin desilitra keitettyä pastaa. Kuinka monen lautasella oikeasti näet niin pienen määrän? Aika harvalla, veikkaan! Kyllä raavaan miehen lautanen mieluummin täyttyy valtavalla keolla makaronia ja kastiketta, kuin isolla salaattimäärällä... Siinä se ongelman ydin taitaa monen kohdalla ollakin: pasta ja leipä ovat "kunnon ruokaa", jota voi ottaa kunnon satsin, mutta salaatti on vain pupuille.

      Olen ollut ylipainoinen nuoresta saakka ja tiedän, että joudun koko loppuelämäni tarkkailemaan syömisiäni. En voi harrastaa voileipäiltapaloja tai pitää pitsaperjantaita säännöllisesti, se olisi tuhoisaa. En pääsisi hiilarikierteestä koskaan eroon. Koska joudun tarkkailemaan syömisiäni, niin teen sen mieluummin helposti kuin vaikeasti. Ja kaikista kokeilemistani laihdutuskeinoista vähähiilarinen ruokavalio on helpoin!

    • lopullisesti s

      Totta on, että ei kannata mennä takaisin glukoosiaineenvaihduntaan, se lihottaa. Välilä voi syödä paljonkin hiilareita kuten tässä on sanottu, kunhan sitten pitää muutaman 20-30 g päivän.

      Koskaan en ole syönyt näin hyvin. Muutamia vinkkejä: kyssäkaalista saa mainiot valksipuli"perunat" tai janssonin kiusauksen, sinappi=dijon majoneesi makeutus (minulla stevia), mutakakku ja mantelileipä (2,5 % hh) karppaus.infon sivulta ja tietysti pizza samasta paikasta. Paino pudonnut 22 kg 6 kk.

    • Että niin ja noin

      Ei ole pahinta se, ettei voi syödä riisiä ja pastaa. Se olisi pahinta ehkä sumopainijalle (urheilu-ura lähtis laskuun;) ). Itselläni on keliakia (ei kylläkään diagnosoitua). Se rajoittaa aika helposti viljaruokien syöntiä eikä aina jaksa tehdä gluteenittomiakaan, joten hiilarit pysyy vähissä. Tosin riisiä voin syödä, ja syönkin joskus (pitäisi sekin varmaan lopettaa, kun en ole sumopainija). Syön sitten paljon kasvisruokia, joihin lisään esim. oliiviöljyä. Lisäksi tietenkin syön aterioilla rasvaista kalaa, lihaa, kanaa, kananmunia, ja muutenkin pähkinöitä, manteleita, hedelmiä, marjoja, maitotuotteita jne.

      Keliakia ja vhh ovat siis aika hyvä pari: Ei tee mieli kärvistellä mahakipujen kanssa, joten parempi jättää ne ruisleivät jne syömättä. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe