Kysymys kuuluu:
Voiko creme bruleen pinnan sokerina käyttää muuta kuin ruokokide sokeria?? -.-' Jos voi niin mitä.
JA: Mitä muita keinoja on sulattaa sokeri pinnalle, kuin sillä kaasupolttimella? Koska teen kyseistä jälkiruokaa erittäin harvoin, joten en viitsisi tuhlata hirveästi opiskelu-varoista mihinkään harvoin käytettyyn kaasupolttimeen.
Creme brulee, VOIKO...
5
5500
Vastaukset
- adfgdfggd
.. fariinisokeria pinnalle ja hetkeksi TULIKUUMAAN uuniin yläritilälle ja Ylölämpö/grillivastukset käyttöön jos ne on - fariini on ruskeeta, joten sen tarttee vain vähän "sulaa" - ei palaa.
Aikaa menee uunista riippuen todellakin vain minuutti tai pari - tsekkaa kokko ajan ettei pääse palamaan.
Jäähdytäja tarjoile. - ...
Olen muutaman kerran tehnyt uunissani, jossa on grillivastus, mutta ruskistuminen ei ole tasaista, ja just kun väriä tulee meinaa jo palaa.
Sain joululahjaksi tuommoisen "keittiötohon" eli sen kaasupolttimen. Sen kanssa tulee tasaisempi lopputulos.
Olen joskus laittanut myös muscovadoa, tumma muscovado on ehkä liiankin tummaa. Se myös kovettuu paketissaan helposti.- Eräs toinen, jolla on mielipide
Jos ruokokidesokeria ei ole niin käyttäisin perussokeria. JA tämän sanon kokkina. Fariinin kuivailu on kotona aikaa vievää hommaa versus hyöty. Muscavado on myös kosteaa sokeria, jolloin se ei käy pussista suoraan levitettäväksi brulen pinnalle. Siihen sopii hyvin puolestaan normaali kidesokeri. Siinähän on pienet kiteet, jotka sulavat helposti.
Ja oikean määränhän saat kun kaadat brulen päälle paljon sokeria. Heiluttelet kippua, jotta sitä on joka paikassa ja kaadat sitten kipon ympäri, jolloin liika sokeri tippuu. Sitten vain peukalolla pyöräytät vuoan reunat puhtaaksi sokerista ja poltat kaasupolttimella.
Grillivastus-höpönlöpöä tulee lukeneeksi glorioista yms, mutta silloin helposti brule kypsyy. Puheet puolestaan sokerin pelkästä sulattamisesta brulen pinnalle tulee myös unohtaa, koska käännettynähän jälkiruoka on palanutta kermaa. Pintaa ei toki pidä polttaa, koska palanut sokeri ei sovellu syötäväksi mitenkään, mutta sen tulee ollaa paahtunutta. Tämä tietenkin jos haluaa brulensa kuin se on tarjottu jo pitkän aikaa.
Tässä vielä brulen ohje, voi olla hieman iso, mutta pienentämällä saa hyvän.
7 dl kerma
3 dl maito
180 g (n.1,75dl) sokeri
1 kpl vaniljatanko, halkaistuna
10 kpl kananmuna (200g)
Kiehauta sokeri, nesteet ja halkaistu vaniljatanko. Anna seisoa n. 10 min kannen alla. Kaada ohuena norona keltuaisten päälle, koko ajan vatkaten. Poimi vaniljatanko pois. Kaada kippohin ja kypsennä 95c uunissa. Kypsennyksen pituus riippuu tietenkin kulhojen vetoisuudesta, laakeudesta, massan lämpötilasta etc. Töissä kypsennän creme brule-kipoissa, jotka ovat matalia ja laakeita (jotta siihen saadaan paljon sokeripintaa) ko. asteessa n. 40 min.
Joissain ohjeissa on ohjeena, että kananmunia vaahdotetaan sokerin kanssa. Tämä on turhaa sillä kuuma neste laskee vaahdon eikä vaahdon aiheuttamia (joskin mahdottomia saada) ilmakuplia creme bruleeseen edes haluttaisi.
Jos haluaa päästä helpommalla vanukashommissa niin Panna Cottahan on mitä loistavin jälkiruoka
5,7 dl kerma
1,8 dl maito
100 g sokeri (1 dl)
2,5 kpl liivate (pitkä, n. 5 kpl vähittäiskaupan liivate, kuitenkin n. 10 g)
1 kpl vaniljatanko
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta nesteet, sokeri ja vaniljatanko (halkaistu). Purista vesi liivatteista. LIsää kermaan. Kaada vuokaan. Jos kumotaan vuoasta (annos-) tämä pysyy juuri ja juuri kasassa. Niin kuin hyvä Panna Cotta tekee. Ei siis mitään hampaita työstävää kermahyytelöä.
- Alacartekokki
En todellakaan käyttäisi fariinisokeria ettei vahingossakaan mene työ hukkaan ! paras tehdä ruokokidesokerista tai tavallisesta ja pieni hunturiittää . Voi tosin tehdä näinkin ( sulata sokeri pannulla ja kun se on ruskeaa/kuultavaa ja sulanutta kaada ja levitä leivinpaperille ja anna kovettua. Sen jälkeen nuiji kovettunut sokeri pieniksi hipuiksi ja lisää annoksen päälle) Näin minä tein ennenkun tuli hyvä kaasupoltin hankittua.
- OssiB
Halvat kaasupolttimet kuumentavat pistemäisesti, aika hankalia käyttää. Ostin 14 euron laitteen. Mikä olisi hyvä?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044