Creme brulee, VOIKO...

VoikoVoikoVoiko??

Kysymys kuuluu:
Voiko creme bruleen pinnan sokerina käyttää muuta kuin ruokokide sokeria?? -.-' Jos voi niin mitä.
JA: Mitä muita keinoja on sulattaa sokeri pinnalle, kuin sillä kaasupolttimella? Koska teen kyseistä jälkiruokaa erittäin harvoin, joten en viitsisi tuhlata hirveästi opiskelu-varoista mihinkään harvoin käytettyyn kaasupolttimeen.

5

5752

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adfgdfggd

      .. fariinisokeria pinnalle ja hetkeksi TULIKUUMAAN uuniin yläritilälle ja Ylölämpö/grillivastukset käyttöön jos ne on - fariini on ruskeeta, joten sen tarttee vain vähän "sulaa" - ei palaa.
      Aikaa menee uunista riippuen todellakin vain minuutti tai pari - tsekkaa kokko ajan ettei pääse palamaan.
      Jäähdytäja tarjoile.

    • ...

      Olen muutaman kerran tehnyt uunissani, jossa on grillivastus, mutta ruskistuminen ei ole tasaista, ja just kun väriä tulee meinaa jo palaa.
      Sain joululahjaksi tuommoisen "keittiötohon" eli sen kaasupolttimen. Sen kanssa tulee tasaisempi lopputulos.
      Olen joskus laittanut myös muscovadoa, tumma muscovado on ehkä liiankin tummaa. Se myös kovettuu paketissaan helposti.

      • Eräs toinen, jolla on mielipide

        Jos ruokokidesokeria ei ole niin käyttäisin perussokeria. JA tämän sanon kokkina. Fariinin kuivailu on kotona aikaa vievää hommaa versus hyöty. Muscavado on myös kosteaa sokeria, jolloin se ei käy pussista suoraan levitettäväksi brulen pinnalle. Siihen sopii hyvin puolestaan normaali kidesokeri. Siinähän on pienet kiteet, jotka sulavat helposti.

        Ja oikean määränhän saat kun kaadat brulen päälle paljon sokeria. Heiluttelet kippua, jotta sitä on joka paikassa ja kaadat sitten kipon ympäri, jolloin liika sokeri tippuu. Sitten vain peukalolla pyöräytät vuoan reunat puhtaaksi sokerista ja poltat kaasupolttimella.

        Grillivastus-höpönlöpöä tulee lukeneeksi glorioista yms, mutta silloin helposti brule kypsyy. Puheet puolestaan sokerin pelkästä sulattamisesta brulen pinnalle tulee myös unohtaa, koska käännettynähän jälkiruoka on palanutta kermaa. Pintaa ei toki pidä polttaa, koska palanut sokeri ei sovellu syötäväksi mitenkään, mutta sen tulee ollaa paahtunutta. Tämä tietenkin jos haluaa brulensa kuin se on tarjottu jo pitkän aikaa.

        Tässä vielä brulen ohje, voi olla hieman iso, mutta pienentämällä saa hyvän.

        7 dl kerma
        3 dl maito
        180 g (n.1,75dl) sokeri
        1 kpl vaniljatanko, halkaistuna
        10 kpl kananmuna (200g)

        Kiehauta sokeri, nesteet ja halkaistu vaniljatanko. Anna seisoa n. 10 min kannen alla. Kaada ohuena norona keltuaisten päälle, koko ajan vatkaten. Poimi vaniljatanko pois. Kaada kippohin ja kypsennä 95c uunissa. Kypsennyksen pituus riippuu tietenkin kulhojen vetoisuudesta, laakeudesta, massan lämpötilasta etc. Töissä kypsennän creme brule-kipoissa, jotka ovat matalia ja laakeita (jotta siihen saadaan paljon sokeripintaa) ko. asteessa n. 40 min.

        Joissain ohjeissa on ohjeena, että kananmunia vaahdotetaan sokerin kanssa. Tämä on turhaa sillä kuuma neste laskee vaahdon eikä vaahdon aiheuttamia (joskin mahdottomia saada) ilmakuplia creme bruleeseen edes haluttaisi.

        Jos haluaa päästä helpommalla vanukashommissa niin Panna Cottahan on mitä loistavin jälkiruoka

        5,7 dl kerma
        1,8 dl maito
        100 g sokeri (1 dl)
        2,5 kpl liivate (pitkä, n. 5 kpl vähittäiskaupan liivate, kuitenkin n. 10 g)
        1 kpl vaniljatanko

        Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta nesteet, sokeri ja vaniljatanko (halkaistu). Purista vesi liivatteista. LIsää kermaan. Kaada vuokaan. Jos kumotaan vuoasta (annos-) tämä pysyy juuri ja juuri kasassa. Niin kuin hyvä Panna Cotta tekee. Ei siis mitään hampaita työstävää kermahyytelöä.


    • Alacartekokki

      En todellakaan käyttäisi fariinisokeria ettei vahingossakaan mene työ hukkaan ! paras tehdä ruokokidesokerista tai tavallisesta ja pieni hunturiittää . Voi tosin tehdä näinkin ( sulata sokeri pannulla ja kun se on ruskeaa/kuultavaa ja sulanutta kaada ja levitä leivinpaperille ja anna kovettua. Sen jälkeen nuiji kovettunut sokeri pieniksi hipuiksi ja lisää annoksen päälle) Näin minä tein ennenkun tuli hyvä kaasupoltin hankittua.

    • OssiB

      Halvat kaasupolttimet kuumentavat pistemäisesti, aika hankalia käyttää. Ostin 14 euron laitteen. Mikä olisi hyvä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ja taas ammuttu kokkolassa

      Kokkolaisilta pitäisi kerätä pois kaikki ampumaset, keittiöveitset ja kaikki mikä vähänkään paukku ja on terävä.
      Kokkola
      70
      5913
    2. Mitä siellä ABC on tapahtunut

      Tavallista isompi operaatio näkyy olevan kyseessä.
      Alajärvi
      122
      5186
    3. Helena Koivu on äiti

      Mitä hyötyä on Mikko Koivulla kohdella LASTENSA äitiä huonosti . Vie lapset tutuista ympyröistä pois . Lasten kodista.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      434
      3127
    4. Ovatko naiset lopettaneet sen vähäisenkin vaivannäön Tinderissa?

      Meinaan vaan profiileja selatessa nykyään valtaosalla ei ole minkäänlaista kirjoitettua tekstiä siellä. Juuri ja juuri s
      Nettideittailu
      99
      1556
    5. Suomi vietiin Natoon väärin perustein. Viides artikla on hölynpölyä. Yksin jäämme.

      Kuka vielä uskoo, että viides artikla takaa Suomelle avun, jos Suomeen hyökätään. Liikuttavasti täällä on uskottu ja ved
      Maailman menoa
      361
      1197
    6. Kuvaile elämäsi naista

      Millainen hän on? Mikä tekee hänestä sinulle erityisen?
      Ikävä
      29
      1009
    7. Et ilmeisesti aio enää ikinä olla tekemisissä

      Että näinkö se menee
      Ikävä
      65
      1001
    8. Sydämeni on sinun luona

      Koko ajan. Oli ympärilläni ketä oli niin sinä olet vain ajatuksissa ja tunteissa. En halua muiden kosketusta kuin sinun
      Ikävä
      46
      916
    9. Trump ja Venäjä

      Huomasitteko muuten... Käytännössä ainoat valtiot, joille Trump EI eilen asettanut typeriä tariffejaan, olivat Venäjä ja
      Maailman menoa
      109
      884
    10. Jatkuva stressitila

      On sinun vuoksesi kun en tiedä missä mennään mutta tunteeni tiedän ainoastaan
      Ikävä
      52
      859
    Aihe