Creme brulee, VOIKO...

VoikoVoikoVoiko??

Kysymys kuuluu:
Voiko creme bruleen pinnan sokerina käyttää muuta kuin ruokokide sokeria?? -.-' Jos voi niin mitä.
JA: Mitä muita keinoja on sulattaa sokeri pinnalle, kuin sillä kaasupolttimella? Koska teen kyseistä jälkiruokaa erittäin harvoin, joten en viitsisi tuhlata hirveästi opiskelu-varoista mihinkään harvoin käytettyyn kaasupolttimeen.

5

5194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adfgdfggd

      .. fariinisokeria pinnalle ja hetkeksi TULIKUUMAAN uuniin yläritilälle ja Ylölämpö/grillivastukset käyttöön jos ne on - fariini on ruskeeta, joten sen tarttee vain vähän "sulaa" - ei palaa.
      Aikaa menee uunista riippuen todellakin vain minuutti tai pari - tsekkaa kokko ajan ettei pääse palamaan.
      Jäähdytäja tarjoile.

    • ...

      Olen muutaman kerran tehnyt uunissani, jossa on grillivastus, mutta ruskistuminen ei ole tasaista, ja just kun väriä tulee meinaa jo palaa.
      Sain joululahjaksi tuommoisen "keittiötohon" eli sen kaasupolttimen. Sen kanssa tulee tasaisempi lopputulos.
      Olen joskus laittanut myös muscovadoa, tumma muscovado on ehkä liiankin tummaa. Se myös kovettuu paketissaan helposti.

      • Eräs toinen, jolla on mielipide

        Jos ruokokidesokeria ei ole niin käyttäisin perussokeria. JA tämän sanon kokkina. Fariinin kuivailu on kotona aikaa vievää hommaa versus hyöty. Muscavado on myös kosteaa sokeria, jolloin se ei käy pussista suoraan levitettäväksi brulen pinnalle. Siihen sopii hyvin puolestaan normaali kidesokeri. Siinähän on pienet kiteet, jotka sulavat helposti.

        Ja oikean määränhän saat kun kaadat brulen päälle paljon sokeria. Heiluttelet kippua, jotta sitä on joka paikassa ja kaadat sitten kipon ympäri, jolloin liika sokeri tippuu. Sitten vain peukalolla pyöräytät vuoan reunat puhtaaksi sokerista ja poltat kaasupolttimella.

        Grillivastus-höpönlöpöä tulee lukeneeksi glorioista yms, mutta silloin helposti brule kypsyy. Puheet puolestaan sokerin pelkästä sulattamisesta brulen pinnalle tulee myös unohtaa, koska käännettynähän jälkiruoka on palanutta kermaa. Pintaa ei toki pidä polttaa, koska palanut sokeri ei sovellu syötäväksi mitenkään, mutta sen tulee ollaa paahtunutta. Tämä tietenkin jos haluaa brulensa kuin se on tarjottu jo pitkän aikaa.

        Tässä vielä brulen ohje, voi olla hieman iso, mutta pienentämällä saa hyvän.

        7 dl kerma
        3 dl maito
        180 g (n.1,75dl) sokeri
        1 kpl vaniljatanko, halkaistuna
        10 kpl kananmuna (200g)

        Kiehauta sokeri, nesteet ja halkaistu vaniljatanko. Anna seisoa n. 10 min kannen alla. Kaada ohuena norona keltuaisten päälle, koko ajan vatkaten. Poimi vaniljatanko pois. Kaada kippohin ja kypsennä 95c uunissa. Kypsennyksen pituus riippuu tietenkin kulhojen vetoisuudesta, laakeudesta, massan lämpötilasta etc. Töissä kypsennän creme brule-kipoissa, jotka ovat matalia ja laakeita (jotta siihen saadaan paljon sokeripintaa) ko. asteessa n. 40 min.

        Joissain ohjeissa on ohjeena, että kananmunia vaahdotetaan sokerin kanssa. Tämä on turhaa sillä kuuma neste laskee vaahdon eikä vaahdon aiheuttamia (joskin mahdottomia saada) ilmakuplia creme bruleeseen edes haluttaisi.

        Jos haluaa päästä helpommalla vanukashommissa niin Panna Cottahan on mitä loistavin jälkiruoka

        5,7 dl kerma
        1,8 dl maito
        100 g sokeri (1 dl)
        2,5 kpl liivate (pitkä, n. 5 kpl vähittäiskaupan liivate, kuitenkin n. 10 g)
        1 kpl vaniljatanko

        Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta nesteet, sokeri ja vaniljatanko (halkaistu). Purista vesi liivatteista. LIsää kermaan. Kaada vuokaan. Jos kumotaan vuoasta (annos-) tämä pysyy juuri ja juuri kasassa. Niin kuin hyvä Panna Cotta tekee. Ei siis mitään hampaita työstävää kermahyytelöä.


    • Alacartekokki

      En todellakaan käyttäisi fariinisokeria ettei vahingossakaan mene työ hukkaan ! paras tehdä ruokokidesokerista tai tavallisesta ja pieni hunturiittää . Voi tosin tehdä näinkin ( sulata sokeri pannulla ja kun se on ruskeaa/kuultavaa ja sulanutta kaada ja levitä leivinpaperille ja anna kovettua. Sen jälkeen nuiji kovettunut sokeri pieniksi hipuiksi ja lisää annoksen päälle) Näin minä tein ennenkun tuli hyvä kaasupoltin hankittua.

    • OssiB

      Halvat kaasupolttimet kuumentavat pistemäisesti, aika hankalia käyttää. Ostin 14 euron laitteen. Mikä olisi hyvä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe