Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lootusasento

Auno

Miksi lootusasento aina tehdään toispuoleisesti? En ole löytänyt mistään mitään selitystä.

6

1953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokolootus

      Tarkoitat siis puolilootusta.

      Kyllä on olemassa kokolootuskin. Vaatii enemmän, varsinkin länsimaiselta. Helppoa intialaisille ja muille aasialaisille.

      • auno

        Tarkoitin nimenomaan Padmasanaa. Esim.John Scott; Astanga jooga:"Taivuta sisäänhengityksellä jalat padmasanaan (aina oikea jalka ensin)."
        Miksi näin?


      • aloittelija...
        auno kirjoitti:

        Tarkoitin nimenomaan Padmasanaa. Esim.John Scott; Astanga jooga:"Taivuta sisäänhengityksellä jalat padmasanaan (aina oikea jalka ensin)."
        Miksi näin?

        kuvittelisin, että asento on luontevinta jokaiselle erikseen, samoin kuin kuinka päin ristit sormesi tai laitat kätesi "puuskaan", toisin päin se vain tuntuu oudolta.


      • Auno
        aloittelija... kirjoitti:

        kuvittelisin, että asento on luontevinta jokaiselle erikseen, samoin kuin kuinka päin ristit sormesi tai laitat kätesi "puuskaan", toisin päin se vain tuntuu oudolta.

        ollut kysymys minun henkilökohtaisista mieltymyksistäni ristiä jalkojani puolin tai toisin, vaan kyseenalaistaa annettuja ohjeita. Jooga-asanathan yleensä tehdään aina molemmilla puolilla symmetrisesti,siksi juuri ihmettelen miksi ei myös tätä. Tosin eräässä oppaassa kyllä sanotaan sen olevan epäsymmetrinen asento,joka saa selkärangan kiertymään lievästi ja siksi olisi tärkeää että kumpikin jalka on vuorotellen alimmaisena ja että asennossa istuu molemmilla puolilla yhtä pitkään.
        Mutta miten on esim meditoidessa,kun täytyisi istua samassa asennossa liikkumatta?


    • Astangi

      Astangassa kantapäiden pitäisi olla tiettyjen sisäelimien kohdalla Yoga Mudraa tehtäessä ja tämän takia Padmasanassa ollaan aina jalat samoin päin laitettuina. Padmasanaan kun siirrytään suoraan ilman välivinyasaa Yoga Mudrasta. Voi tuohon toki muitakin syitä olla...

      • Sanasas

        Mulla kantapäät on kyllä aika alhaalla sisäelimiin nähden, mutta asento kai sinänsä vaikuttaa niihin.

        Sattumalta löysin tälläistä,mutta kun en osaa englantia niin en tiedä ymmärsinkö oikein(googlen suomennos oli aika huvittava).K.Pattabhi Jois quoted the Yoga Shastra as saying:
        Oikea ensin ja vasen päällimmäisenä puhdistaa maksaa ja pernaa. Vasen ensin ei tee sitä ollenkaan. Hän myös selittää,että Lootus tällä tavoin tehtynä stimuloi insuliinin tuotantoa.
        Nykyiset opettajat suosittavat sen tekemistä molemmin puolin kehon tasapainon vuoksi.(Ajatuksena pysyvän kehon symmetrian parantaminen?)
        On kuitenkin asentoja, kuten Padmasana,Kurmasana,Dvi Pada Shirsasana ja Pashasana joiden tehtävä ei ole tehdä kehoa symmetriseksi vaan mukautua siihen tosiasiaan, että maksa on vatsaontelon oikealla puolella ja perna vasemmalla. Oikea jalka ensin asettuu elinten kannalta oikein.
        Kuten jalka- pään-takana asennoissa vasen jalka ensin auttaa rintakehää sopeutumaan siihen, että sydän pääosin on vatsaontelon vasemmalla puolella. Vasemman jalan asettaminen ensin korjaa epätasapainoa lonkissa, joka aiheutuu oikean jalan ensin asettamisesta lootuksessa. Sitten oli jokin toinen puolisääntö , koskien vinyasoiden järjestystä,että niissä ylävartalo tulisi aina kääntää ensin oikealle, vaikka kaiketi tarkoitti asanoita. Koska ihmisillä on taipumus viipyä ensimmäisellä puolella huomattavasti kauemmin on kuitenkin hyvä ajatus perehtyä molempiin puoliin.
        Ei taida tuo tasapainotus mulla ihan vielä onnistua Kurmasanalla ja noista kahdesta muusta en ole kuullutkaan. Onhan toki helpompi taivuttaa jalat niissä asennoissa kuten Kukkutasanassa ja Urdhva Padmasanassa ,joissa jalat on lootuksessa aina samoin päin kuin pähkäillä, että miten ne viimeksi olivat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe