Siskonmakkarat

Tahtoo tietää

Osaako joku kertoa että pitääkö siskonmakkarakeittoa tehtäessä puristaa ne siskonmakkarasisälmykset pois niistä makkaran kuorista niin kuin perinteiset ruokaohjeet sanovat vai voiko makkarat pieniä veitsellä kuorineen päivineen sopan joukkoon kuten nakin palaset? Eikö siskon makkaran kuoret ole luonnon kuoria joita voi kypsenettynä syödä?

6

10611

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekstinlainaaja

      Näin kertoo Rahola:

      "Siskonmakkara (Suomi): Pehmeä, alunperin lampaan suoleen, mutta nykyisin valitettavan usein keinosuoleen tehty raakamakkara, jota meillä osataan käyttää vain siskonmakkarakeittoon. Ennen koneellisen jäähdytyksen aikaa valmistettiin huonosti säilyviä siskonmakkaroita vain talvisaikaan. Nimi tulee ruotsin sanasta siskonkorv, muinoin susiskon, joka taas tulee vanhan saksan sanan Sausischen kautta ranskan sanasta saucisse."

    • helpompaa

      pilkkominen kuorineen on OK - saksilla helppoa.

      Kuorettomista tulee palleroita, kuorellisista sellasia kesleltä kapeampia - molempi parempi.
      Joskus ne kuoret irtoaa, ja jää renkaiksi soppaan. Kaikki ei niistä oikein diggaa.

      • Kokkipoikanen

        Että otan siskonmakkaran sormieni väliin ja puristan siitä parin kolmen sentin pätkän ulos kuoresta jatkan kunnes kaikki on käsitelty samoin. Annan keiton makkaroineen kiehua vielä viitisen minuuttia jolloin makkaranpalat ovat kypsyneet pulleiksi palleroiksi. En koskaan laita kuoria keittoon, olipa makkarat tehty aitoon suoleen tai keinotekoiseen.


      • pötköpaloiksi
        Kokkipoikanen kirjoitti:

        Että otan siskonmakkaran sormieni väliin ja puristan siitä parin kolmen sentin pätkän ulos kuoresta jatkan kunnes kaikki on käsitelty samoin. Annan keiton makkaroineen kiehua vielä viitisen minuuttia jolloin makkaranpalat ovat kypsyneet pulleiksi palleroiksi. En koskaan laita kuoria keittoon, olipa makkarat tehty aitoon suoleen tai keinotekoiseen.

        nopeampi tapa puristaa:
        puristat vaan perunoitten (ym) päälle kattilaan yhtenä pötkynä. Pötky kovettuu hetkessä, sitten leikkaat pötkyt siinä kattilassa saksilla paloiksi. Siistiä ja maku on sama.


    • Anonyymi

      Miksi kaikki käyttävät pähkinää siskonmakkarakeitto kysyy pähkinää kertooko?

      • Anonyymi

        Ei pähkinä siihen keittoon kuulu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      89
      2618
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      203
      1658
    3. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      116
      1590
    4. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      41
      1461
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1212
    6. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      75
      995
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      56
      969
    8. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      45
      857
    9. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      63
      849
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      61
      835
    Aihe