Lantun säilöminen / pakastaminen

lanttupää

Sain sukulaiselta 10 valtavaa lanttua. Onko kenelläkään kokemusta lantun säilömisestä? Voiko lanttua esimerkiksi pakastaa raakaraasteena? En millään ehdi syödä kaikkia ennen kuin alkavat nahistua..

Kaikenlaiset kekseliäät lanttureseptit kiinnostaa myös. Perinteiset lanttulaatikot, uunijuurekset, keitot ja siirapissa haudutetut kuutiot on kokeiltu.

6

3260

  Vastaukset

  • Oletkos kokeillut ruotsalaista juuressosetta rotmosia? Se ei tosin sovi pakastettavaksi, koska siinä on perunaa. Muistinvaraisesti siihen laitetaan
   1 lanttu
   2 porkkanaa
   4 perunaa

   Juurekset kuoritaan, paloitellaan ja keitetään pehmeiksi. Suurin osa keitinvedestä kaadetaan pois, kypsät juurekset muussataan esimerkiksi muusinuijalla ja maustetaan maun mukaan.

   Sose sopii kaikenlaisten liharuokien lisukkeeksi. Kesätyöpaikassani 70-luvulla sen kanssa tarjottiin ruskeita papuja.

   • "Se ei tosin sovi pakastettavaksi, koska siinä on perunaa."

    Mistä aineesta pakasteena myytävät "ranskan" "lohko" yms. perunat on valmistettu?


  • Minä aina pakastan porkkanaa.lanttua .tuoreena pakkaseen kuutioina ja raasteena ja viipaleina eikä muutu miksikään on sitten helppo käyttää ruokiin .Ja samoin kaalia rasteena laatikkoavarten ja hedelmiä viipaleina luumuja .persikoita nektariinia banaania viinirypäleitä ja omenia .On vaivaton ottaa pakkasesta .Eivätkä kärsi yhtään että en niitä keitä vaan pakastan tuoreena.

  • kuutioina pakastettu säily erinomaisesti niin,kuin purjo sipulikin/1sm paks.kolikmoina/ ja kun tehdä keitto ensiks kiehut.veffä ja sitten pakast,vihan,, suora virhetön tuloksen.

  • Jos ovat kestäneet nahistumatta muutaman kuukauden, niin oletettavasti kestävät vielä muutaman viikon.

   Osan (tai kaikki) voit keittää soseeksi ja pakastaa soseena. Sose säilyy hyvin pakasteessa ja laatikoksi voit tehdä tarvittaessa soseesta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   311
   11867
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   335
   5806
  3. Ööö yksisuuntainen maski THL?

   "Asiantuntijoiden" mukaan yleensä maskit etenkin itsetehdyt eivät estä koronavirusta muuten kuin että niiden käyttäjät ei tartuta muita jos pärskivät
   Maailman menoa
   77
   3728
  4. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   141
   2984
  5. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   182
   2623