Makkarakeitto VHH:n tapaan

kj.mattila

Pilkotaan 4 isohkoa sipulia erilliseen kattilaan kiehumaan. Sipuli saa kiehua rauhassa ainakin puoli tuntia. Pilkotaan valkokaali ja keittojuurekset, lanttu, porkkana, selleri, palsternakka jne isompaan kattilaan kiehumaan.

Kun kaali ja juurekset kiehuvat, lisätään sipulit liemineen samaan kattilaan. Lisätään mausteet, suola,
3-4 laakerinlehteä, mauste- ja mustapippuria kokonaisina. Haudutetaan niin että kaali ja juurekset ovat pehmenneet.

Kun keitto on valmis lisätään makkara kuutioituna. Paras VHH-makkara on Vatajan Maalaistuotteen grillimakkara, joka on jauhoton, nitriititön, soijaton, lisäaineeton ja sokeriton. Makkara sisältää myös terveellistä eläinrasvaa 25%.

Maukas keitto ja tosi edullinen ruoka. Tein sitä eilen ison kattilan ja jos jossain vaiheessa keitosta makkarat loppuu niin aina voi lämmitettäessä lisätä yhden Vatajan greillimakkaran 100g lautasellista kohti.

18

7525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gonokokki

      On tuo sinun versio hieman kuin salotöllin sokean poikamiespapan sotkuja.

      1. Makkarat ja sipulit on aina käytettävä pannulla ennen keittoon lisäämistä. Makua väriä.

      2. Vatajan makkara ei ole missään nimessä paras VHH-makkara, samanlaisia saa muitakin jos osaa käydä
      kaupassa ja tehdä itse valintoja.

      3. Ei pidä esiintyä "hyvänä ruoanlaittajana" jos makkarakeitto-ohje on perseestä ja pihvinpaistoon
      liittyvät ohjeet vielä huonompia.

      • Mielelläni otan vastaan vinkin kuka muu kuin Vataja valmistaa makkaraa joka on jauhoton, lisäaineeton, soijaton, nitriititön ja sokeriton?

        Pitkäaikainen runsaiden sipulien keittäminen perustuu siihen että se antaa enemmän makua kuin pannulla käyttäminen. Väriä ei sipulien tarvitsekaan saada. Tämä ohje kuuluu venäläiseen keittiöön ja yleisesti käytössä venäjällä keittoja valmistettaessa. Makkarat voi toki ruskistaa voissa ja niinhän usein tehdäänkin.

        Kohta kolme on sisällöltään niin ala-arvoinen että jätän sen vastaamatta sillä en mielelläni vastaa idiottimaisiin kirjoituksiin jotka vain ilmaisevat kirjoittajan sairasta suhtautumista muihin ihmisiin ja kertovat vain alemmuuden tunteesta ja patoutuneista frustraatioista.


      • Söisin paljaaltaan

        En koskaan ikimaailmassa paista sipulia keiton tai kastikkeen joukkoon. Koska tuore sipuli, kun sen antaa kypsyä siellä liemessä, antaa niin ihanan ja täyteläisemmän maun. Makkarat kyllä ruskistan, juuri värin ja maun tähden.

        Paistetut sipulit syön paljaaltaan, nam!


      • juuuuuh

        kevät. Hyvä ohje tuo oli, tarttee kokeilla.

        Mutta miten ihmeessä ihmisillä voi olla halu loukata ja mollata toista ihmistä!

        Ruuan maku on MAKUASIA, pölö!


    • makkarakeittoa....

      Joskus oion siten, että en käytä tuoreita juureksia, vaan pakastejuureksia. Silti lisään tuoretta sipulia. Sipuli on aivan ehdoton, eikä sitä tarvitse paistaa pannulla. Keiton saa nopsaan valmiiksi.

      Tuoreista juureksista tulee paras. Kaalin käyttö makkarakeitossa on minulle uutta. Pitää kokeilla.

      Jauheliha-juureskeitto onnistuu lähes samoin opein.

      • ja en syö lainkaan perunaa niin kaikissa keitoissa mihin perinteisesti on laitettu perunaa, korvaan perunan valkokaalilla. Kalakeittokin tulee aivan mainiota kaalista. Jauheliha-juureskeitto on myös samoin opein hyvää mutta opin tuolla Venäjällä pyörittelemään ne jauhelihat pyöryköiksi joten se onkin lihapullakeittoa. Mielestäni se on aika sotkuisen näköistä jos ne lihat on siellä miten sattuu. Lihapullataikinaan on helpompi myös lisätä vaikka juustoraastetta tai sieniä ennen pyörittelyä. Tulee maukkaampia.


      • perunaa....
        kj.mattila kirjoitti:

        ja en syö lainkaan perunaa niin kaikissa keitoissa mihin perinteisesti on laitettu perunaa, korvaan perunan valkokaalilla. Kalakeittokin tulee aivan mainiota kaalista. Jauheliha-juureskeitto on myös samoin opein hyvää mutta opin tuolla Venäjällä pyörittelemään ne jauhelihat pyöryköiksi joten se onkin lihapullakeittoa. Mielestäni se on aika sotkuisen näköistä jos ne lihat on siellä miten sattuu. Lihapullataikinaan on helpompi myös lisätä vaikka juustoraastetta tai sieniä ennen pyörittelyä. Tulee maukkaampia.

        Olen tehnyt kalakeiton usein ilman perunaa mukaellen kalaseljankan reseptiä. Kaikkia muita kasviksia siihen tulee oman valinnan mukaan. Ohjeita on niin monta kuin tekijöitäkin. Seljankaan ei tule nesteeksi maitoa, vaan yleensä suolakurkkulientä (tai kalalientä). Lautaselle voi laittaa halutessaan smetanaa.

        Tuota valkokaalia pitää kokeilla, se on aivan uutta ja mielenkiintoista.


    • viikonloppuna...

      Tulipa maukas keitto, kelpasi koko porukalle.
      Helppo ja nopea valmistaa.
      Voin suositella.

    • Sipuli pois!

      Sipuli on aivan turhaa nykyaikana, kun elintarvikkeet eivät ole pilaantuneita, että niiden makua pitäisi peittää.

      • Sotis

        Olen täysin samaa mieltä! Luin ketjun alkua ja kauhistuin sipulin määrää. Jokaisella on omat makumieltymykset, mutta tuohan on jo lähes rikollista ja lopputuloksen alkusana pitäisi olla "sipuli".
        Hirveästi moititaan (ei liity Mattilan keitto-ohjeeseen, vaan yleisesti) marinoitujen lihatuotteiden käyttöä. Mutta samaan aikaan tungetaan täysin epäinhimillinen määrä sipulia rakentamaan keitoksen makua (ja näköä?). Ts. kun peruna on kielletty, se korvtaan sipulilla? Kyllä on sisätautilääkäreillä hommia sappivaivaisten potilaiden kanssa...


      • kelpaa....
        Sotis kirjoitti:

        Olen täysin samaa mieltä! Luin ketjun alkua ja kauhistuin sipulin määrää. Jokaisella on omat makumieltymykset, mutta tuohan on jo lähes rikollista ja lopputuloksen alkusana pitäisi olla "sipuli".
        Hirveästi moititaan (ei liity Mattilan keitto-ohjeeseen, vaan yleisesti) marinoitujen lihatuotteiden käyttöä. Mutta samaan aikaan tungetaan täysin epäinhimillinen määrä sipulia rakentamaan keitoksen makua (ja näköä?). Ts. kun peruna on kielletty, se korvtaan sipulilla? Kyllä on sisätautilääkäreillä hommia sappivaivaisten potilaiden kanssa...

        Voihan keittoihin käyttää muita juureksia. Porkkanaa, lanttua, purjoa jne...
        Sipuli on vaan niin jumalattoman hyvän makuista, että sitä käyttää mielellään.


      • Sotis kirjoitti:

        Olen täysin samaa mieltä! Luin ketjun alkua ja kauhistuin sipulin määrää. Jokaisella on omat makumieltymykset, mutta tuohan on jo lähes rikollista ja lopputuloksen alkusana pitäisi olla "sipuli".
        Hirveästi moititaan (ei liity Mattilan keitto-ohjeeseen, vaan yleisesti) marinoitujen lihatuotteiden käyttöä. Mutta samaan aikaan tungetaan täysin epäinhimillinen määrä sipulia rakentamaan keitoksen makua (ja näköä?). Ts. kun peruna on kielletty, se korvtaan sipulilla? Kyllä on sisätautilääkäreillä hommia sappivaivaisten potilaiden kanssa...

        sipulilla vaan haluan sipulia koska en käytä mitään liemikuutioita keittoihin, ne kun sisältävät lisäaineita. Tämän keiton resepti tulee Venäjältä ja kun pidän sipulin mausta niin miksi säästelisin kun se on sitäpaitsi terveellinen ja vähähiilihydraattinen tuota.


    • Nopea, edullinen ja

      hyvä makkarakeitto:
      - Kabanossi Original tai Savupekoni halkaistaan ja viipaloidaan sekä paistetaan voi/öljy-seoksessa
      - kiehuvaan veteen lisätään lihaliemikuutio, perunasipulisekoitus (pakaste), keittojuurekset (pakaste)
      - annetaan kiehua tovi ja lisätään sekaan ketsuppia maun mukaan.

      • Smetanahomo

        Tää on hyvää darraruokaa. Herra Mattilan keiton voi syödä korkeinta irvistäen vihaisen näköisenä ja nauttia päälle hatullisen paskaa.


    • Suomi lenkki v1949

      mattilan sörsseliä ei syö edes voissapaistetut fosut ( voissapaistettu= venäläinen )

    • Hienoa. Tällä palstalla muistetaan vielä minun makkarakeittoreseptini vuodelta 2009.

      Kyllä oikein lämmittää kun nostatte vanhoja viestejäni

    • Veijo Puustinen

      Voisiko soppaan lisätä vielä smetanaa ja kukkakaalia?

    • mitu-komo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2284
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      27
      1204
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      85
      1042
    4. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      55
      962
    5. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      924
    6. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      893
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      128
      888
    8. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      803
    9. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      793
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      769
    Aihe