mehua vauvalle

avantasia

Millaista mehua vauvalle saa antaa ja minkä ikäisestä lähtien? ja myydänkö kaupassa mitään vauvoille tarkoitettuja mehuja,äitini kanssa kiistelin asiasta enkä ainakaan prismassa sellaisia ole nähnyt..en sit tiiä pitääkö hommata silmälasit vai mitä..

9

1150

  Vastaukset

  • Sokeroimattomia hedelmä- ja marjamehuja (itse mehumaijalla tms. tehtyjä) voi periaatteessa antaa sen jälkeen kun ko. marjaan/hedelmään on tutustuttu soseena. Sinänsä ei ole mitään tarvetta antaa näitä mehuja lapselle, soseessa kun on mukana myös hedelmäliha eli se marjan nälkää pitävä kuituosa. Mehut ovat myös todella happamia pienille maitohampaan aluille. Äidinmaitoa (tai korvike) on paras juoma alle vuoden ikäiselle ja janojuomana voi antaa myös vettä n. 6kk iästä lähtien, jos tuntuu että lapsi ei tee muuta kuin kittaa maitoa.

   Kaikenlaisia mehuja voi antaa 1vuoden iästä lähtien, mutta silloinkin vesi on paras janojuoma ja maito ruokajuoma. Mehut on syytä säästää herkkuhetkiin.

  • Vauvoille ei pidä antaa mehuja ollenkaan. Niistä on lähinnä haittaa hampaille, ja ne totuttavat turhaan makeaan. Vauva juo äidinmaitoa tai korviketta, kiinteän ruuan kanssa voi tarjota vettä.

  • Miksi vauvalle tarttee mehua antaa? Maito ja vesi riittää...

   • Eikö vauvoille tosiaan ole tehty mitään mehutuotteita? Meidän vauva ei juo vettä kirveelläkään vaan purskauttaa kaiken aina ulos.. maitoakaan ei juo, ei korviketta eikä tissiä. jotain nestettä pitäisi saada kurkusta alas.. kun vatsakin vähän väliä kovalla. tissiä/korviketta/vettä tarjoan monta kertaa päivässä mutta ei kelpaa..jos jotakin mehutuotetta saisi antaa voisi sitä sitten seuraavaksi kokeilla.. hedelmäsoseista tykkää.


  • Muualla euroopassa, esim espanjassa on mehua vauvoille. Helppoa kesällä antaa nestettä jos ei vesi maistu.

   • jos lapselle pienestä pitäen antaa vettä niin ei se mehua vaadi. hullua opetella lapsi juomaan makeita juomia. itse ainut mitä olen antanut myös on porkkanaraasteesta tehty juoma.
    siks lapsn kanssa tulee ongelmia kun vanhemmat jo pienenä antavat lapsen tehdä valinta, silloin saa kiukkuisia ja vaativia lapsia.


  • Ei se vauva ymmärrä olla mehua vailla ennen kuin aikuinen sitä vauvalle juottaa. Mitä vähemmän ja myöhemmin tottuvat makeaan, sen parempi. Itse olen jo lapsena makeaan totutettu ja nyt aikuisena toivon että äiti olisi ymmärtänyt paremmin, ei ole helppo vältellä sokeria kun on jo lapsena koukuttunut :/

  • anna sille sääski piirakkaa

  • Kokeile tehdä hedelmäsoseesta mehua. Lisää vain vettä siihen niin saat mehua.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   400
   12369
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   130
   6489
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   5180
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   167
   3814
  5. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   83
   961