Pahan hajuinen iho sekä päänahka

Ninnu

Hei!

Onko kellään samaa hyvin ikävää ongelmaa, tai oletko ehkä kenties törmännyt tai kuullut vastaavasta. Kasvojeni iho on äärettömän rasvainen ja jo parin tunnin kuluttua meikkaamisesta kasvot kiiltävät kuin Naantalin aurinko, ja näin on ollut vuosikaudet. Päänahka tuntuu olevan samaa kaliiperiä, eli hiukset rasvoittuvat ennätysvauhtia. Tuntuu, että aamulla otettu suihku ja hiustenpesu ei auta kuin hetken, ja kenelläpä on mahdollisuus käydä suihkussa kesken päivän. Käytän rasvoittuvan päänahan shampoota ja pesen hiukset kahdesti. Kasvojen iholle käytän mattavoiteita niin meikkiin kuin ihonhoitoonkin. Mutta kuitenkin aina iltapäivästä alkaa päänahkani tuoksastaa siltä, kuin hiuksia ei oltaisi pesty aikoihin, ja sama on kasvojen kohdalla. Vaiva on hyvin hyvin kiusallinen, kuten jokainen voi arvata. Tämän vuoksi yritänkin käyttää tiheään bodysprayta sekä hajuvettä, jotta voisin jotenkin oleskella muiden keskuudessa. Kosmetologi on joskus sanonut, että minulla on talivuoto, mutta en sitten tiedä siitä sen enempää. Tuntuu, että tietokoneen ääressä työskentely saattaisi lisätä talin eritystä. Onkohan jotain ruoka-aineita, joita kannattaisi myöksin välttää lämpimien juomien lisäksi? Minulla on keliakia sekä laktoosi-intoleranssi. Jos joku voisi auttaa, olisin enemmän kuin onnellinen, koska tämä jatkuva haiseminen ottaa hermoille.

Kaikille oikein aurinkoista kevättä

Nainen 30-v

7

5158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeps

      Lääkäriin kannattaisi ehkä mennä. Jos noin kovasti iho ja hiukset rasvoittuu niin vikaa voi olla vaikka hormoneissa, kilpirauhasessa tms.. Ei tuo kyllä ihan normaalilta kuulosta. Ja jos kosmetokogi on puhunut talivuodosta, niin luulisi että siihen apu löytyisi lääkäristä, kun käsittääkseni on juuri hormoniperäinen vaiva. Mutta tsemppiä sulle! Toivottavasti löytyy apua!:)

    • iira

      minulla sama ongelma. Rasvoittuva iho mutta erityisesti päänahka rasvoittuu nopeasti ja alkaa haista, pakko pestä tukka joka päivä ainakin jos joutuu olemaan ihmisten ilmoilla, ja yleensä joutuu. Kauppaankaan ei kehtaa mennä jos ei pese hiuksia. En tiedä onko tähän vaivaan mitään lääkettä, kovin kovia lääkekuureja ei haluaisi kokeilla kun niillä usein ikäviä sivuvaikutuksia.
      Ikää minulla on jo 42, muistelen ettei vielä nuorempana ollut tuota hajuongelmaa.
      En tiedä olisiko kysymys jostain bakteeritulehduksesta, sienestä tms.
      Oletko kasvoilla kokeillut päivän mittaan paperipuuterin käyttöä? Sillä saa ylimääräisen talin ainakin kasvoista paineltua pois.
      Itse ostan paperipuuterin Body Shopista, yksi pieni vihko maksaa n. 1,70 €.

    • dryju

      minun päänahkani haisi siis minä haisin aivan kamalalle=likaiselle jo iltapäivällä jos aamulla pesin hiukset, kunnes tajusin että kaikki jouhtu shampoosta :head&shoulders hilseshampoo en tiedä, mutta kun vaihdoin sen vaiva loppui tsadaa...

    • jensku

      itselläni on ollut nuorempana hormooniperäinen akne, johon sain pillerit merkiltään Diane Nova. E-pillerit ovat tarkiotettu lähinnä juuri talin eritys ongelmiin, hillitsemään hormooniperäisiä iho-ongelmia ja kuuluu siis Kela-korvauksen piirii (Yleensähän näin ei ole, tämä on siis lääke) Olen heti alusta lähtien huomannut, ettei hiukset ja naama rasvoitu enää entiseen malliin.
      Jos käytät jo pillerietä, niin miksi et kävisi juttelemassa lääkirisi kanssa ja pyytäisi vaihtamaan kyseiseen merkkiin. Et tarvitse rankkaa lääkekuuria, vaan voit hoitaa 2 kärpästä 1 iskulla.

    • taliihottuma

      Roaccutan auttoi minulla. Ei mikään muu. Lisäksi kasvot pesin sebamedin saippualla. Mikä auttoi vähän <3

    • lingling

      Täällä toinenkin jolla on roaccutan auttanut rasvoittumiseen. Sekä ihoon että päänahkaan.
      Oikeanlaiset ihon- ja hiustenhoitotuotteet auttaa myös.

    • Anonyymi

      Kärsin epäsäännöllisesti toistuvasta pahasta hajusta ihossa koko vartalon alueella hyvästä hygieniasta huolimatta. Olen pitänyt ruokapäiväkirjaa yli vuoden ja todennut, että oireita tulee välittömästi kun altistun 'ruoan valmistushöyrylle' . Kahvinkeittimestä tulevat höyryt, uunista nousevat höyryt, pannulla paistamisesta nousevat höyryt.. Riittää kun oleilen tilassa jossa tällaista höyryä on ja kroppaan nousee epämiellyttävä tarttuva haju. Tämä on todella kiusallinen ja haastava vaiva. Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta? Apuna en ole itse keksinyt muuta kuin liesituulettimen aktiivinen käyttö, jopa kahvit keitän flektin alla jotta pysyn oireettomana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe