Paras kiinteistönvälittäjä Rovaniemellä myyjän kannalta?

Kerro kokemuksiasi?
Ilmoita

ota selville mihin hintaan on viimeisen vuoden aikana myyty asuntoja Roissa ja aseta hintapyyntö sen mukaan. Sitten tílaa uusin isännöitsijäntodistus ja ehkä talokirjanote je eiku myymään. Kauppakirja on hyvin yksinkertainen lomake, jota saa valmiina kirjakaupoista tai netistä tulostamalla.

http://asuntojen.hintatiedot.fi/
Ilmoita
ykkösmyyjä tässä kaupungissa.

Tosin meidän asunnon hinta-arvion teki käymättä edes asunnossamme ja muut välittäjät arviovat 30-35 000 isomman hinnan, jolla myös kaupat tehtiin.
4 VASTAUSTA:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Erittäin huono / huolimaton toimintamali erään välitäjän ja välitysliikkeen kaupanteoissa...

Sovituun kauppaan kun teetetään kuntotarkastus ostajalle kertomatta, päivä ennen kaupantekotilaisuutta, ei myyjällä oikeastaan enää ole mahdollisuutta mahdollisia vikoja alkaa kertomaan, vaikka ne tarkastajan kysellessä mieleen tulisikin. Siinähän peruuntuisi seuraavaksi päiväksi sovittu kaupanteko tai ainakin tulisi eteen tilanne jossa jo sovitusta kauppahinnasta pitäisikin alkaa reilusti tinkimään. Maksettavaksi saattaisi tulla vielä jotain korvauksia välittäjällekkin, jos esitiedot eivät ole olleetkaan todenmukaisia...

Kyseisellä toimenpiteellä vastuu siirtyy sitten kokonaisuudessaan myyjälle
(salaamisen osalta) ja ostajalle (piilevien vaurioiden osalta).

Kuntotarkastuksen tekijä ja välittäjä vapautuvat samalla hetkellä kaikesta vastuusta, kun kauppakirjassa mainitaan tehty kuntotarkastus ja kaupan osapuolet allekirjoittavat siihen huolellisesti tutustuneensa, vaikka saavatkin sen ensimmäistä kertaa nähtäväksi vasta kaupantekotilaisuudessa.

Kuntotarkastus tehdään sen mukaan mitä myyjä kertoo, onko hänen tiedossaan vaurioita vai ei. Se on siis tarkastajan kirjoittama lausunto, joka perustuu täysin myyjän saneluun, ei kohteen huolelliseen tarkastamiseen
tai mahdollisten huomattujen vaurioiden kirjaamiseen. Yleensä sellaiset kohdat joissa tarkastuksen aikana on vaurioita havaittu, kirjataan lausunnossa esim:
"Kallistukset tontilla paikoin puutteelliset, Alapohjaa ei päästy tarkistamaan" ( Tarkoittaa oikeasti, alapohjassa on vaurioita )
"Sadevesikourut eivät ole kunnossa, maasta roiskuva vesi saattaa aiheuttaa kosteusrasitusta ulkoseiniin."
( Tarkoittaa oikeasti, ulkoseinissä on vaurioita )

Myyjästä huolehtimista vai välittäjän selustan turvaamista ???

Kun kaupat on saatu sovittua ja ostaja löytynyt, suositellaan myyjälle kuntotarkastuksen teettämistä, koska se turvaisi myyjää mahdollisten piilevien vaurioiden varalta. Todellisuudessa se vapauttaa välittäjän vastuusta, koska silloin on olemassa asiakirja, jossa myyjä on allekirjoituksellaan vahvistanut antamansa tiedot oikeiksi ja niiden vuoksi kuntotarkastuksessa ei mitään ole havaittu. Jos ei insinöörikään ole havainnut niin miten välittäjän olisi voitu olettaa havainneen ???

Onko muilla vastaavia kokemuksia, eli onko kuinka yleistä ?

Jos joku joutuu tilanteeseen, jossa vasta kaupantekotilaisuudessa annetaan jotain, mitä vaan uutta tietoa kohteesta, raportteja tms. perukaa kaupanteko välittömästi ja vaatikaa aikaa tutustua aineistoon ja kohteeseen uudelleen. Siihen on oikeus, koska tuolloin kaikkia kaupan päättämisen vaikuttavia tietoje ei tuolloin ole annettu luettavaksi riittävän aikaisin, eikä asia ole siten edennyt lakien vaatimalla tavalla.
Kaupoissa kannattaa kirjata tarkkaan ylös mitä tietoa kohteesta antaa ja sitten kysyä myyjältä että onko annettu tieto oikein, kun myyjän viimein tapaa.

Kaikki esittelyssä kerrotut asiat ja ominaisuudet paperille ja myyjän nimi alle, ennenkuin kaupat kiinni. Jos ei olekkaan tieto myyjän mielestä oikein niin sitten kannattaa keskustella tarkkaan ja hartaasti kaikki asiat kohteeseen liittyen uudelleen ja miettiä uudestaan onko kauppa vielä kannattava tehdä vai muuttuiko jokin asia niin oleellisesti että parempi perua.
Joka kohe kaikkie välittäjien myytäväksi ni voi sitten jokkaine ite päättää kenen kanssa haluaa sopia esittelyn. Tuon Marketan esittelyt kierrän kyllä todella kaukaa, samoin muutki Jaakolan kohteet...
Ei ole ykkösmyyjä kyllä!
+Lisää kommentti
Miksi sillä Törmäsen Marketalla on aina kaikki kalliit asunnot?
Ilmoita
Erkki Uutela on paras.
1 VASTAUS:
Uutela on hyvä tyyppi
+Lisää kommentti
Taatusti paras on Arto Mäntylä. Yksi naismyyjä vissiinkin kuvittelee olevansa jotain sillä kamalan paksulla nokalla
Ilmoita
Monissa asuntonäytöissä olen käynyt ja parasta on mahdottomuus nimetä. Monta on hyvää ja asiallista välittäjää. Itse ostin asuntoni osaavan ja asiallisen miesmyyjän kautta. Hän ei ole enää aktiivisesti mukana. Mutta mitään negatiivista ei jäänyt mieleen.

Tosiseikka on se, että kokenut aikuinen välittäjä on parempi ja uskottavampi kuin nuori uraohjus, jolla into myydä on kovempi kuin taito ja miellyttävä käytös. Mielistely ja lipevyys ei ole ammattitaitoa. Ja naisvälittäjissä on sekä hyviä että huonoja. Samoin miehissä. Kaikista vain ei ole välittäjiksi. Rovaniemen kokoisessa kaupungissa on aika paljon kiinteistövälitysfirmoja ja naamat esitteiden sivuilla lisääntyvät koko ajan. Ala on trendikäs, tästä tv pitää huolen. Sioeltähän tulee jos jonkinmaista ohjelmaa alaan liittyen.

Ossavathan ne nuoremmatkin perusasian, mutta kun asunnonosto on monelle vähän tunneasiakin, ei ole samantekevää millainen mielikuva välittäjästä jää.Ja paha kello kauas kuuluu, hyvä vielä kauemmas. Näytöissä kuitenkin käy paljon ihmisiä ja ihmiset vertailevat kokemaansa. Aivan niinkuin täälläkin nimetään parhaita.

Jos asunnon hinta on kuntoonsa ja sijaintiinsa nähden kohdillaan, niin kauppa käy. Tuskin tässä kaupungissa on mintaakaan asuntoa jota ei saada myytyä.
Ilmoita
Voihan sitä itsekin myydä, säästyy se välityspalkkio, mutta...kun ostajana onkin sitten semmoinen umpiluupää, jolle ei mene päähän selkokieli, eikä elekieli, niin siinäpäs onkin mukava vääntää kättä asioista.
Ilmoita
Paras on Mikko Juujärvi
Ilmoita
paras kiinteistövälittäjä Roissa;
- Asko Saarelainen
2.sija, (melkein jaettu 1.sija);
- Pentti Rantala

Sitten kaukana näistä tulee nykyiset einarit.
Ilmoita
Paras on varmuudella ulosottovirasto:
- kaikki kohteet myyty
- ja nopeasti...
Ilmoita
Käykääpä katsoon os. etuovi.com, sieltä käy hyvin ilmi että ainakaan Rovaniemen kiinteistövälittäjät eivät osaa hintaa arvioida oikein!
2 VASTAUSTA:
Äläs ny, vielä kerkeää ostaa kuplahinnalla...äkkiä ostoksille.

Hysss....velka on tuulipukukansalle varallisuutta..se nyt vaan on tyhmää ajatella paljonko maksaa, laskee vain kuukaisieriä...heh
viisaalta että sinun kannattaa hoitta asunnon välitys oman päätoimesi (sossuelättiI ohella, eikö vain ?
+Lisää kommentti
Minun kohdalla "keltanen" välitysfirma pisti arvion joka teki minulle n. 40 - 50 t€ tappion pesänjakojutussa.
Sieltä arvioitiin kiinteistö hyvään hintaan, mukana arviointitilaisuudessa oli perikunnan edunsaajan puoliso. Rakennusluvattomasta, huonokuntoisesta rakennuksesta tuli pienellä katselmuksella omakotitalo.
Kiinteistöfirma ei suostunut korjaamaan arvioitaan vaikka osotin rakennuksen puutteet ja virheet - olen rakennuksen itse rakentanut.
Sitten siellä kävi palo- ja rakennustarkastaja, tekivät kuntotarkastuksen sekä toinen kiinteistövälittäjä. En kertonut mitään virheistä, siis mitään vikoja mainitsematta he saivat tutkia rakennusta ja olivat siellä omin "nokkineen" Mökistä tuli käytännössä purkurakennus - ei myyntikelpoinen. Hieman harmitti - en minä noin huonoksi sitä ajatellut.
Mutta perikunta pitää eka - arvioita hintana ja sen mukaan on kiinteistöveropäätös eikä pesänhoitaja ole huolehtinut, tietenkään todellisen hinnan mukaista kiinteistöveroesitystä.
Minä olen edunsaaja tuohon mökkiin - muut eivät sitä halua, ymmärrettävää. Joten mulle on esitetty "ruhtinaallinen" tasausmaksuvaatimus
Nyt kysyn voisko joku auttaa minua tässä jutussa. Kannattaisiko mennä suoraan rikospoliisin juttusille.
1 VASTAUS:
Joopa joo - taidan tietää tapauksen.
Siis mökki arvioitiin pelkän pohja-alan mukaan - sitten otettiin lista jossa oli sillä alueella myydyt mökit. Siitä katsottiin samaa kokoa olevan mökin myyntihinta.
Ja siinä se oli, arvio
Tosiasiassa rakennuksen hintaan vaikuttaa rakennusteknilliset asiat, rakennuksen varusteet, kunto ja sijainti
Rakennuksen teknillisiä asioita ovat esim. perustus, sen laatu onko laatta, kivijalka, maapohja, eristys jne. Varustuksia ovat esim. onko tiskikone, keittiökalusteet, lattiamateriaali, suihku, sisäsauna, sisäWC, lämmitysmuoto, takka, tontin koko, tieliittymä jne.
Kuntoon vaikuttaa rakennuksen ikä, rakennusmateriaalit sisällä ja ulkona kattomateriaali jne.
Sijainti onko taajamassa, veden äärellä, toisia mökkejä lähellä, palveluiden läheisyys jne.
Ts. rakennuksen pinta-ala on sivuseikka myyntihintaa määriteltäessä, sillä pinta-alahan on vain se ala johon rakennus on tehty tai mikä rakennuksen ala on. Sehän ei sano yhdestä rakennuksesta yhtään mitään.
Hinnan tekee rakennusteknikka ja materiaalit, varusteet ja sijainti...sekä jo käytetyssä rakennuksessa sen kunto
+Lisää kommentti
Suosittelen kieltäytymään tuosta perintöosasta...

Kirjoittamaasi vastaan...että, eihän tuo ole oikein mennyt. Harmi vaan että Suomessa pitäisi selvittää asiat ensin itse todella tarkasti, opiskella pykälät ja se miten kaikki pitää osata esittää, tietäen miten päätös muodostuu mitkä vaikuttavat ja mitkä ei. Tuomioistuimelta ei lähetetä etukäteen ohjekirjaa ja asianajajia asiat eivät oikeasti kiinnosta. Asiakasta kuunnellesaan mielessä pyörivät aivan muut asiat ja jutut vain saatetaan oikeudenkäyntien läpi.

Kun jokin tuollainen asia käsitellään ja päätetään niin se on siinä. Myöhäistä siinä vaiheessa harmitella tai valittaa.

Rovaniemen poliisille on aivan turha mennä mitään viemääb, sieltä tulee siviilijutuissa aina tutkimattajättämispäätös, koska tietävät että silloin ei tarvitse asian eteen mitään tehdä ja poliisilla on päätäntävalta asioihin, kiinostaako tutkia vai ei, yleensä ei, eikä kansalainen asialle mitään voi.

Voin etukäteen sanoa että koita niellä tappio, se ei taida viedä elämääsi perikatoon, niinkin on käynyt, eikä mitään voi.

Kyllä Rovaniemen vältysliikkeet osaa arvioida täyden lahokasan hyväkuntoiseksi ja myydäkkin sellaisen. Olkaa onnellisia että ette ole myymässä tuota taloa eteenpäin ja kohta oikeudessa, siitä vastaamassa.
Välityspalkkioiden kasvaessa korkoa huoletta pankkitilillä.

Tässä asianajajan mielipide siitä saako suomessa oikeutta ...
http://www.youtube.com/watch?hl=fi&v=3JBvztl-9Gg
Ilmoita
Sen verran sanoisin noista välityspalkkioista jotta ei ne nyt joka kerta välittäjän tiliä kauheasti kasvata.Ei oo kaikilla välittäjillä volvo persauksen alla.Ala on kovasti kilpailtu.Ja eihän se palkkio kokonaisuudessaan ole välittäjän palkka.Eiei,siitä ottaa moni oman siivunsa.Ja sitten vielä yks juttu:ei kai välittäjänkään tarvi palkatta töitä tehdä??Vaikka eräässä välitysliikkeessä onkin yrittäjällä tapana unohtaa palkkapäivä...no onneksi ei koske kaikkia yrittäjiä.Heittäkääpä joku keksustelua siitä minkälaisia tyyppejä ja työntekijöitä ovat sellaiset joiden ei tarvi itseään provikalla elättää1No nehän ovat niitä pahimpia valittajia ja kritisoimassa muitten hommia.Helppo elämä,jää aikaa muiden arvosteluun.
1 VASTAUS:
Taas on sitten Rovaniemen tehovälittäjällä hometalo myynnissa :)
Kysykääpä onko kuntokartoitus tehty....
+Lisää kommentti
Hmm..kannattaa aina soittaa ed asukkaalle.Jos on huippupaikalta lähdetty pois uudenkarhealta paikalta niin JOKU syy siihen pitää olla.
MINÄ EN MISSÄÄN NIMESSÄ lähtisi Rovaniemellä asumaan jonnekkin Kolpeneetielle...tai Saarenkylään. Kun on rahaa niin voi asua keskustassa.
Ilmoita
Nostan tämän vanhan ketjun ylös koska asia on meille ajankohtainen. Ketä tämänhetkistä välittäjää suosittelisitte. Kiinteistömaailmaa ajattelin mutta onko siellä joku erityisen hyvä?
1 VASTAUS:
Miten on huom eli huoneistomarkkinoinnin laita? Olen kuullut, että siellä palvelu pelaa ja ovat asiantuntevaa porukkaa. Laittakaas infoa tästä
+Lisää kommentti
Kämppämyyntiin,älä nyt ainakaan kiinteistömaailmaan vie asuntoa myyntiin.Siellä on taso laskenut kuin lehmän häntä ja on melkonen lehmän läjä koko puulaaki.Iso pomo on pahin,lupaa ja lupaa mutta mitään tee,puhelimeenkaan ei vastaa.niillä on ihan liikaa kohteita myynnissä,ei ehi esitellä niitä.hinnat on päin seiniä.ja tää kakkospomo on kans yhensortin pelle.op ja aulis tervonen,homma hoituu
2 VASTAUSTA:
Kohtelu Rovaniemen kiinteistömaailmassa on todella ala-arvoista. En voi suositella oman kokemukseni perusteella. Välittäjää et saa koskaan kiinni eivätkä ehdi esitellä kaikkia kohteitaan. Elkää ainakaan hyvät ihmiset alkako tarjouskauppaan. Se on suurinta kusetusta! Niillä on kyllä kovat puheet mutta toteutus jää kyllä tosi kauas puheista.
paskalafka kirjoitti:
Kohtelu Rovaniemen kiinteistömaailmassa on todella ala-arvoista. En voi suositella oman kokemukseni perusteella. Välittäjää et saa koskaan kiinni eivätkä ehdi esitellä kaikkia kohteitaan. Elkää ainakaan hyvät ihmiset alkako tarjouskauppaan. Se on suurinta kusetusta! Niillä on kyllä kovat puheet mutta toteutus jää kyllä tosi kauas puheista.
Voin yhtyä täysin edelliseen kommenttiin kiinteistömaailmasta.
+Lisää kommentti
Eikä missään nimessä Habitaan,siellä vaihtuu työntekijät jatkuvasti. Entiset työntekijät hemmoilee toisessa firmassa ym ym.
Itse luottaisin kokeneeseen välittäjään,jolla on vuosikymmenien kokemus alalta.
Ilmoita
Mitä mieltä olette Rovaniemen Kotipesästä?Vissiin aika uus yritys?
Ilmoita
Kellään kokemuksia Lapin asuntopalveluista? On ainakin ahkerasti soittelevat myyjät heillä.
2 VASTAUSTA:
"Suurin ja kaunein" ja sen ns. kakkospomo on selvänäkijä. Tietää "oikean" hinnan paikalla käymättä. Mollaa toisten välittäjien arvioita. On todellinen syöpä Lapin asuntomarkkinoilla. Jos arvostat omaa omaisuuttasi, älä sorru tällaiseen palveluun.
Hyvää palvelua olen sieltä saanut. Asunto saatiin nopeasti markkinoille ja markkinointi oli nykyaikaista. Asunto saatiin myytyä parin esittelyn jälkeen hyvään hintaan. Suosittelen.
+Lisää kommentti
Tuota noin, asuntokaupoista säädetään maakaaressa, kannattaa vilkaista sieltä. Asuntokauppa on tarkasti säädelty. Yksityisten välisessä kaupassa vastuu virheestä on aina myyjällä. Eli asunnonomistajalla selonottovelvollisuus myymästään kohteesta. Myyjän tulee varmistaa että kuntokartoitus tehdään asianmukaisesti, välittäjällä ei ole tähän mitään osaa. Myyjä vastaa myös piilovirheestä. Välittäjällä ei pahemmin ole vastuuta kuin kertoa ne tiedot mitä myyjä on hänelle kertonut.
Rakennusliikkeeltä ostettu asunto on eri laissa.
Ilmoita
opkk aika hias
Ilmoita
Oletteko huomanneet www.kotilinkki.fi palvelun ja kaikki välittää R konseptin, kotilinkki laajentuu koko Suomen kattavaksi verkostoksi lähikuukausina ja yhdellä edullisella sopimuksella saat kaikki kiinteistönvälittäjät avuksesi.
Ilmoita
Myykää ite, välittäjällä ei ole mitään vastuuta myydyistä taloista, saavat vain helppoa rahaa, joo olen kateellinen...
Ilmoita
Habitalla oli myynnissä huoneistoni. Tilasivat suoraan isännöitsijältä huoneistoa koskevia asiapapereita ja maksoivat ne isännöitsijätoimistoon. Papereiden hintaan sisältyy tietenkin aina ALV 24%. Habita ei saanut huoneistoa myytyä ja lähetti lopuksi minulle laskun asiapapereista. Papereiden yhteissumma oli lopussa ja loppusummaan oli lisätty vielä toisen kerran ALV 24%. Soitin isännöitsijätoimistoon ja varmistin asiapapereiden hinnan. Otin myös Habitaan yhteyttä ja sieltä sanottiin että vähennä laskusta se ylimääräinen ALV summa pois. Maksoin laskun ilman ylimääräistä ALV:ia. Parin viikon kuluttua tuli vielä maksumuistutus että olin maksanut liian vähän laskua. Siinä sitten selitin että myyjä oli laittanut kaksinkertaisen ALV:in. Onko muita yritetty tällä tavalla huijata?
1 VASTAUS:
Pelkkää huolimattomuutta. Huijaus olisi taitavammin tehty.
+Lisää kommentti
Raineri "vihreässäliikkeessä" on paras. Saimme hyvän palvelun ja hinta-arvio osui kohdalleeen
Ilmoita
Tuukka Härkönen Lapin Arvokiinteistöistä on ainaki ihana! Tosi hottis namupala.
1 VASTAUS:
Tässä ollaan asuntoa myymässä , eikä munaa vailla !
+Lisää kommentti
Paras kiinteistövälittäjä on tietysti se joka on osannu/älynnytt piiloittaa home-kämppään
sinne, tänne, Wunderbaum ilmanraikastajia ja sanoo ettei anna mitään takuita homeista!
Ilmoita
Itse käytin yhden henkilön LKV välittäjää, kk meni kaupaksi ja tosi edullinen oli.
Löytyy netistä.
Ilmoita
Rovaniemi,välittäjien tilintekopaikka?Uusia "jobbareita",hyvällä provisiolla tulee,on katteet kohdillaan.
Ilmoita
Rovaniemellä on pajlon HITAS asuntoja myytävänä. Niin hitaasti menevät kaupaksi :=)
Ilmoita
Pyykönen on asiantuntevin
1 VASTAUS:
Lopeta hyvä ihminen Pyykösen mollaaminen tai ajattelen sinulla käy kateeksi! Hyvä JP jatka samaan malliin!
+Lisää kommentti
rosvoja, hyi helvetti tuota "ammattikuntaa"
1 VASTAUS:
Nimenomaan, hyi helvetti tuota "ammatti? -kuntaa". Missä on se asiantuntemus??? Tettiläiset taloja myymässä...

Sohvaperunoiden sielunhoitajat!
+Lisää kommentti
Hevos/autokaupan piirteet on kiinteistö kaupankäynnillä vaikka luulisi että on korkemman ammatti etiikan omavaa hommaa.

Luvataan mitä sattuu eikä oteta vastuuta omista virheistä. Moititaan oman välitysliikkeen toisia kohteita kun on pakottava tarve saada jotakin muuta kaupaksi.
Ilmoita
Mikä ammattitaito näillä välittäjillä on? Ammatikunta on täynnä sankareita jotka eivät yksinkertaisesti ole missään muussa menestyneet. Kokemuksena asuntokaupasta, pohjalla on useimmiten itselle ostettu velkainen kaksio. Ja sitten sitä ollaanki kiinteistövälittäjiä. Tutkintoa alalle ei ole puolellakaan Rovaniemen myyntitykeistä. Loisia.
Ilmoita
A.Tuisku näytti miten käyttäytyä (ralli) vkl:na, haukkua sylkeä etkö sä tiedä kuka mä oon huusi ovimiehelle!
1 VASTAUS:
Kiitos tästä tiedosta. Sain taas vahvistuksen omalle käsitykselleni tästä tyypistä. Paljon kertovia ovat myös ao. henkilön Facebook-päivitykset työ-Facebookissa (Kotisi välittää Arto Tuisku). Miksi antaa asuntonsa myyntiin välittäjälle jonka mielestä esimerkiksi rovaniemeläiskodeissa syntyy harvoin wau-tunnetta...
+Lisää kommentti
Eräs iso kiinteistövälittäjä teki arvion perinnönjakoa varten. Hieno kirjallinen arvio - hintaa ihmeteltiin, tuli tiukka perustelu miksi arvo niin korkea. "Sen hintaisia ovat tuon kokoiset kiinteistötö tuolla alueella". " Hintaan ei vaikuta kiinteistön ikä, varustelutaso eikä rakennustekniikka"
Väiteltiin vastaan ja pikkuhiljaa arviontimenettely väljeni, ei sitä ole arvioitu vaan on tehty silmämääräinen katselmus. Tässä silmämääräisessä katselmuksessa ei huomatte edes sitä ettei ollut tietä kiinteistölle. Ja lopuksi kiinteistön pinta-alaa on verrattu vastaavankoikoisten myytyjen kiinteitöjen hintaan.
Kiinteistöstö oli kaksi muuta virallista arviota, toinen noin puolet em. ja toinenkin huomattavasti alle, molemmat edellytivät että kiinteistöön kuuluvat asiakirjat ovat kunnossa. Rakennus-ja palotarkastajat tarkastivat kiinteistön, ei talviasuttava, liian matala asuinhuonekorkeus, savupiippu käyttökieltoon. Ja lopuksi ei rakennuslupaa joten purku-uhka.
Tämän jälkeen pyydettiin kolmelta kiinteistövälittäjältä arvio, noin kuudesosa alkuperäisestä arvioista.
Vielä saatiin ostotarjous henkilöltä joka varmasti tiesi kiinteistön, hinta 14-osa alkuperäisstä arviosta.
Alkuperäisen arvion tehneet henkilöt myönsivät virheen arviossa. Mutta kiinteistöyhtiö pitää yhä alkuperäistä arviotaan ainoana oikeana vaikkeivät ole kiinteistöä koskaan nähneet. Siis kaikesta tuosta todistelusta huolimatta
2 VASTAUSTA:
Jäi kertomatta, että hinnallisesti paras kiinteistövälittäjä myyjän kannalta, ehkä ostajan kannalta eri asia ja ainakin se joka ei ota vastuuta arvioinnistaan. Vaan tekee arvioin ja sovittelee sitten selityksillä siitä sopivan.
Minulle kerrottiin, että kiinteistövälittäjillä on vastuuvakuutus "työtapaturmia" varten joten vahingon sattuessa heillä on vakuutuksen kautta korvausmahdollisuus.
Tämä yhtiö ei ole lähtenyt sovittelun tai anteeksipyynnön tai arvion korjauksen tielle.
Kun kysyin, että miten yleistä tämmönen virheellinen arviointi on niin vastattiin, ettei voi yleistää
menejaoletitavinaan kirjoitti:
Jäi kertomatta, että hinnallisesti paras kiinteistövälittäjä myyjän kannalta, ehkä ostajan kannalta eri asia ja ainakin se joka ei ota vastuuta arvioinnistaan. Vaan tekee arvioin ja sovittelee sitten selityksillä siitä sopivan.
Minulle kerrottiin, että kiinteistövälittäjillä on vastuuvakuutus "työtapaturmia" varten joten vahingon sattuessa heillä on vakuutuksen kautta korvausmahdollisuus.
Tämä yhtiö ei ole lähtenyt sovittelun tai anteeksipyynnön tai arvion korjauksen tielle.
Kun kysyin, että miten yleistä tämmönen virheellinen arviointi on niin vastattiin, ettei voi yleistää
Välittäjillä ei ole mitään vastuuta arvioistaan saatikka myytävästä kiinteistöstä ja piste. Tämä on yleinen harhaluulo, jota välitysfirmat tietysti mielellään pitävät yllä. Ostamalla kiinteistön suoraan omistajalta vs. välittäjän kautta, on ainoa vastuun kantaja kiinteistön myyjä itse. Vain hölmö makselee välittäjälle tonni tolkulla palkkiota,kun myynnin voi hoitaa itse ja teettää paperityön ammattilaisella n300-500€ hintaan.
+Lisää kommentti
Jyrki on paras, niin välittäjä, kuin isännöitsijä.
Ilmoita
Oma asuntoni myytin lähes 40 000 euroa kalliimmalla hinnalla toisella välittäjällä kuin mikä oli Helmikotien hinta-arvio siitä.
Ilmoita
Kuten niin monessa muussakaan asiassa, ei tässäkään ole välttämättä sitä yhtä ja ainoaa oikeaa ratkaisua. Riippuu kohteesta.

Todella hyvä välittäjä jossakin välitysfirmassa ei takaa sitä että kaikki hänen työkaverinsa samassa yrityksessä olisivat myyntitykkejä. Jonkun mustan lampaan ei taas kannata antaa pilata koko firman arviota. Vaikuttaa tosin kyllä siltä että joka firmassa on jonkinlainen oma tapa toimia, josta joko pitää tai ei.

Vois olla hyvä leikkiä ostaja ja käydä eri välittäjien myyntiesittelyissä, jotta saa kuvan siitä mitä fiiliksiä ko. välittäjästä tulee itselle ja todennäköisesti siten myös oman kohteen ostajaehdokkaille. Voi venyä myyntiaika pitkäksi, jos valitset sen nurkassa flegmaattisena seisovan välittäjän, joka ei ota mitään kontaktia ostajaehdokkaisiin eikä soita koskaan vastausta heidän tiedusteluihinsa koska unohti yhteystiedot jne. Näitä näkee.

Välityspalkkioissa on merkittäviä hintaeroja, joka voi tehdä tuhansia euroja. Joissakin välitysliikkeissä peritään lisäksi asiapapereista n. 200 euroa vaikka asunto jäisi heidän kauttaan myymättä.

Hinta-arvioissa on isoja eroja. Kannattaa ehdottomasti pyytää tarjous useammalta välittäjältä. Omassa kohteessa hinta-arvioissa oli suurimmillaan eroa yli 80 000 euroa.

Aina ei toki kallein hinta-arvio ole myyjälle se paras kriteeri valita välittäjä. Kysy perustelut hinta-arviolle jotta saat käsityksen siitä onko arvio realistinen ja ota itse aktiivisesti selvää alueesi hintakehityksestä sekä vertaile kohteesi kaltaisten kohteiden hinta-arvioita eri välittäjillä. Oma aktiivisuus kannattaa, jotta pystyy muodostamaan realistiset odotukset, saa sen kuvan tilanteesta mihin itse uskoo.

Jotkut välittäjät haluavat vain varmistaa itselleen palkkion ja arvioivat polkuhintaan, jotta saavat nopeasti myytyä vähällä vaivalla. Myyjän parasta ei ajatella vähääkään.

Toisilla on taktiikkana laittaa hinta aluksi tappiin. Kun kohde ei liiku, lasketaan hintaa roimasti. Miten uskottavaa on tällainen toiminta kenenkään silmissä ja kuka siitä kärsii loppupeleissä?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Paras kiinteistönvälittäjä Rovaniemellä myyjän kannalta?

Kerro kokemuksiasi?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta