perinteinen

kai vaan

HIRVIPAISTI ohje pitäis saada.Ei mitään punaviini kastikkeessa olevaa yms.VAAN VANHAN AJAN PERINTEINEN HIRVIPAISTI OHJE!

3

2738

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän vaikeata arvata, mikä on mielestäsi perinteinen hirvipaisti - reseptejä on monta enkä ole kuullut yhdestäkään nimellä "perinteinen hirvipaisti".

      Ehkä yksi parhaimmista ja "perinteikkäimmistä" on kuitenkin Linnapaisti. Ohje löytyy jo mummon keittokirjoista, mutta tässä jostain muualta kopsattu ohje:

      1 kg hirven paistia

      Keitinliemi:

      vettä
      suolaa
      1 sipuli lohkoina
      1 varsisellerinvarsi paloina
      1 porkkana lohkoina
      6 anjovisfilettä ja vähän lientä mausteeksi
      3 rkl punaviinietikkaa
      1 laakerinlehti
      6 maustepippuria

      Kastike:

      6 dl keitinlientä
      2 dl kuohukermaa
      anjovislientä

      Suuruste:

      2 rkl pehmeää voita
      2 rkl vehnäjauhoja

      Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti voin ja öljyn sekoituksessa ja mausta se suolalla ja pippurilla.

      Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle ja pane paisti suolalla maustettuun veteen kiehumaan.

      Kerää reikäkauhalla vaahtoa liemestä niin kauan kuin sitä muodostuu.

      Lisää liemeen mausteet ja juurekset, anjovikset yms. ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

      Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että sotket voin joukkoon jauhot.

      Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

      Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.

      Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.

      Ei ole viiniä tässä, mutta makua paljon.

      • ks

        hiero suola lihan pintaan, leikkaa viiltoja joihin valk.sipulin kynnet, kääri pekoniin ja laita paistopussissa uuniin. Simppeliä Keski-Suomalaisittain. Halutessa pussiin voi heittää sipulia ja porkkanaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe