perinteinen

kai vaan

HIRVIPAISTI ohje pitäis saada.Ei mitään punaviini kastikkeessa olevaa yms.VAAN VANHAN AJAN PERINTEINEN HIRVIPAISTI OHJE!

3

2829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän vaikeata arvata, mikä on mielestäsi perinteinen hirvipaisti - reseptejä on monta enkä ole kuullut yhdestäkään nimellä "perinteinen hirvipaisti".

      Ehkä yksi parhaimmista ja "perinteikkäimmistä" on kuitenkin Linnapaisti. Ohje löytyy jo mummon keittokirjoista, mutta tässä jostain muualta kopsattu ohje:

      1 kg hirven paistia

      Keitinliemi:

      vettä
      suolaa
      1 sipuli lohkoina
      1 varsisellerinvarsi paloina
      1 porkkana lohkoina
      6 anjovisfilettä ja vähän lientä mausteeksi
      3 rkl punaviinietikkaa
      1 laakerinlehti
      6 maustepippuria

      Kastike:

      6 dl keitinlientä
      2 dl kuohukermaa
      anjovislientä

      Suuruste:

      2 rkl pehmeää voita
      2 rkl vehnäjauhoja

      Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti voin ja öljyn sekoituksessa ja mausta se suolalla ja pippurilla.

      Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle ja pane paisti suolalla maustettuun veteen kiehumaan.

      Kerää reikäkauhalla vaahtoa liemestä niin kauan kuin sitä muodostuu.

      Lisää liemeen mausteet ja juurekset, anjovikset yms. ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

      Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että sotket voin joukkoon jauhot.

      Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

      Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.

      Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.

      Ei ole viiniä tässä, mutta makua paljon.

      • ks

        hiero suola lihan pintaan, leikkaa viiltoja joihin valk.sipulin kynnet, kääri pekoniin ja laita paistopussissa uuniin. Simppeliä Keski-Suomalaisittain. Halutessa pussiin voi heittää sipulia ja porkkanaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oliko pakko olla taas tyly?

      Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli
      Ikävä
      62
      2594
    2. Naisella tisulit, kuin lehemän utarehet

      Oli kyllä isot tisulit naisella, kuin lehemän utarehet, vaikka paita oli päällä, niin tisulit erottui.
      Sinkut
      26
      2272
    3. Kemijärven festarit 2025

      Onpas taas niin laimea meininki. Eikö tosiaan saada parempia artisteja? ☹️
      Kemijärvi
      13
      1652
    4. Tekikö mieli laittaa viesti?

      Miten on? 😌
      Ikävä
      102
      1397
    5. Johanna Tukiainen hakkasi miehen sairaalaan!

      Viime päivien tiktok-keskusteluissa on tullut esiin, että Johanna Tukiainen on jatkanut väkivaltaista käytöstään. Hän h
      Kotimaiset julkkisjuorut
      125
      1349
    6. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      93
      1270
    7. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      24
      1133
    8. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1086
    9. Kalateltta ja Siipiteltta

      Siipiteltasta ei saa ruokaa ollenkaan ja ovatko työntekijät ihan selvin päin siellä. Kalateltassa taas lojuu käytetyt la
      Kuhmo
      14
      1073
    10. Jännä tunne kun ekaa kertaa elämässään tuntuu siltä

      Että on tarkoitettu jollekin. Saattaahan tuo olla että on sekaisin kuin seinäkello, mutta silti tunne yhteenkuuluvuudest
      Ikävä
      58
      967
    Aihe