perinteinen

kai vaan

HIRVIPAISTI ohje pitäis saada.Ei mitään punaviini kastikkeessa olevaa yms.VAAN VANHAN AJAN PERINTEINEN HIRVIPAISTI OHJE!

3

2820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän vaikeata arvata, mikä on mielestäsi perinteinen hirvipaisti - reseptejä on monta enkä ole kuullut yhdestäkään nimellä "perinteinen hirvipaisti".

      Ehkä yksi parhaimmista ja "perinteikkäimmistä" on kuitenkin Linnapaisti. Ohje löytyy jo mummon keittokirjoista, mutta tässä jostain muualta kopsattu ohje:

      1 kg hirven paistia

      Keitinliemi:

      vettä
      suolaa
      1 sipuli lohkoina
      1 varsisellerinvarsi paloina
      1 porkkana lohkoina
      6 anjovisfilettä ja vähän lientä mausteeksi
      3 rkl punaviinietikkaa
      1 laakerinlehti
      6 maustepippuria

      Kastike:

      6 dl keitinlientä
      2 dl kuohukermaa
      anjovislientä

      Suuruste:

      2 rkl pehmeää voita
      2 rkl vehnäjauhoja

      Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti voin ja öljyn sekoituksessa ja mausta se suolalla ja pippurilla.

      Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle ja pane paisti suolalla maustettuun veteen kiehumaan.

      Kerää reikäkauhalla vaahtoa liemestä niin kauan kuin sitä muodostuu.

      Lisää liemeen mausteet ja juurekset, anjovikset yms. ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

      Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että sotket voin joukkoon jauhot.

      Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

      Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.

      Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.

      Ei ole viiniä tässä, mutta makua paljon.

      • ks

        hiero suola lihan pintaan, leikkaa viiltoja joihin valk.sipulin kynnet, kääri pekoniin ja laita paistopussissa uuniin. Simppeliä Keski-Suomalaisittain. Halutessa pussiin voi heittää sipulia ja porkkanaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      87
      6549
    2. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      52
      4656
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      76
      4367
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      131
      4101
    5. 57
      3607
    6. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      3098
    7. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      8
      2808
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      38
      2404
    9. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      205
      2208
    10. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      46
      2076
    Aihe