perinteinen

kai vaan

HIRVIPAISTI ohje pitäis saada.Ei mitään punaviini kastikkeessa olevaa yms.VAAN VANHAN AJAN PERINTEINEN HIRVIPAISTI OHJE!

3

2850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän vaikeata arvata, mikä on mielestäsi perinteinen hirvipaisti - reseptejä on monta enkä ole kuullut yhdestäkään nimellä "perinteinen hirvipaisti".

      Ehkä yksi parhaimmista ja "perinteikkäimmistä" on kuitenkin Linnapaisti. Ohje löytyy jo mummon keittokirjoista, mutta tässä jostain muualta kopsattu ohje:

      1 kg hirven paistia

      Keitinliemi:

      vettä
      suolaa
      1 sipuli lohkoina
      1 varsisellerinvarsi paloina
      1 porkkana lohkoina
      6 anjovisfilettä ja vähän lientä mausteeksi
      3 rkl punaviinietikkaa
      1 laakerinlehti
      6 maustepippuria

      Kastike:

      6 dl keitinlientä
      2 dl kuohukermaa
      anjovislientä

      Suuruste:

      2 rkl pehmeää voita
      2 rkl vehnäjauhoja

      Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti voin ja öljyn sekoituksessa ja mausta se suolalla ja pippurilla.

      Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle ja pane paisti suolalla maustettuun veteen kiehumaan.

      Kerää reikäkauhalla vaahtoa liemestä niin kauan kuin sitä muodostuu.

      Lisää liemeen mausteet ja juurekset, anjovikset yms. ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

      Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että sotket voin joukkoon jauhot.

      Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

      Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.

      Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.

      Ei ole viiniä tässä, mutta makua paljon.

      • ks

        hiero suola lihan pintaan, leikkaa viiltoja joihin valk.sipulin kynnet, kääri pekoniin ja laita paistopussissa uuniin. Simppeliä Keski-Suomalaisittain. Halutessa pussiin voi heittää sipulia ja porkkanaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2484
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2284
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      76
      2243
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1979
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      84
      1729
    6. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1399
    7. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      30
      1368
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1234
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1053
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      31
      933
    Aihe