perinteinen

kai vaan

HIRVIPAISTI ohje pitäis saada.Ei mitään punaviini kastikkeessa olevaa yms.VAAN VANHAN AJAN PERINTEINEN HIRVIPAISTI OHJE!

3

2663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän vaikeata arvata, mikä on mielestäsi perinteinen hirvipaisti - reseptejä on monta enkä ole kuullut yhdestäkään nimellä "perinteinen hirvipaisti".

      Ehkä yksi parhaimmista ja "perinteikkäimmistä" on kuitenkin Linnapaisti. Ohje löytyy jo mummon keittokirjoista, mutta tässä jostain muualta kopsattu ohje:

      1 kg hirven paistia

      Keitinliemi:

      vettä
      suolaa
      1 sipuli lohkoina
      1 varsisellerinvarsi paloina
      1 porkkana lohkoina
      6 anjovisfilettä ja vähän lientä mausteeksi
      3 rkl punaviinietikkaa
      1 laakerinlehti
      6 maustepippuria

      Kastike:

      6 dl keitinlientä
      2 dl kuohukermaa
      anjovislientä

      Suuruste:

      2 rkl pehmeää voita
      2 rkl vehnäjauhoja

      Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti voin ja öljyn sekoituksessa ja mausta se suolalla ja pippurilla.

      Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle ja pane paisti suolalla maustettuun veteen kiehumaan.

      Kerää reikäkauhalla vaahtoa liemestä niin kauan kuin sitä muodostuu.

      Lisää liemeen mausteet ja juurekset, anjovikset yms. ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

      Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että sotket voin joukkoon jauhot.

      Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

      Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.

      Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.

      Ei ole viiniä tässä, mutta makua paljon.

      • ks

        hiero suola lihan pintaan, leikkaa viiltoja joihin valk.sipulin kynnet, kääri pekoniin ja laita paistopussissa uuniin. Simppeliä Keski-Suomalaisittain. Halutessa pussiin voi heittää sipulia ja porkkanaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1969
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1291
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1165
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      11
      1097
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    10. 10
      980
    Aihe