Kypsennetyn lohen pakastaminen?

yksinsyövä

Paistoin tuossa eilen tuollaisen melkein kilon lohifileen. Se oli todella rasvainen tapaus ja nyt toisena päivänä sen syöminen alkoi jo ällöttää. Mietinkin siis että jos pakastaisin tuon lopun. Kannattaako se? Meneekö maku pilalle pakkasessa tai rakenne? Säilyykö rasvainen kala siellä kuinka kauan? Katoaako hyvien rasvojen teho? Sitten toinen epäolennainen kysymys: Kannattaako lohen nahkaa syödä? Mietin tuota kun sukulaiseni aikoinaan jopa tarkoituksella käristeli lohen nahkaa rapeaksi ja söi, ja se oli ihan jännän makuista kyllä, ja nyt tuon uunilohen rasvan takia tuostakin nahasta tuli paikoin samantyyppinen rapea...

2

4196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+13

      Olin juuri ajatellut laittaa viikonloppuna lohta jossain muodossa, tod.näk. siistissä sisägrillissä kuitenkin. Jotenkin kun luin nahkan syömisestä (kammottava ajatus) ja lohen rasvasta, päätin tyytyä turvalliseen silakkaan.

      Lohi kannattaa aina valmistaa fileistä ja tehdä siitä paistamalla tai grillaamalla rapsakka. Uunilohesta tulee "lötkö", tietysti niitä näkyviä rasvoja voi yrittää poistaa ennen valmistusta.

      Jotkut kuulemma syövät myös kanan/broilerin nahkaa, mutta ei tulisi kyllä mieleenikään.

      En usko - tosin vailla ravinto-opillista osaamista - että lyhytaikainen pakastaminen olisi kalalle pahaksi.

      • Kalamieskin

        Kuten itsekin ounastelit, kalan rasva pilaantuu nopeasti, joten ehkä kuukausi olisi maksimi.
        Lohen nahka muuten on varsin arvostettu herkku.
        Suolatun lohen nahka, jossa mielellään hieman lihaakin mukana, paistetaan pannulla tai grillataan rapeaksi.
        Kääritään leivinpaperia avuksi käyttäen rullaksi ja päät suljetaan. Rulla laitetaan jääkaappiin ja viipaloidaan kylmänä esimerkiksi suolaohen, graavilohen tai savulohen seuraksi. Hyvä sinappikastike sopii seuraksi.
        Kalan rasva on erittäin terveellistä, joten ei sitä tarvitse turhaan poistaa, etenkin mahapuolen rasvaiset liepeet sopivat kalakeittoon mitä parhaiten.
        Mitä tulee broilerin nahkaan, se on miltei parasta broilerissa, mutta vain rapeaksi uunissa paistettuna tai grillattuna!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3105
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2865
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2105
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1565
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1260
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe