Lapsi eka kertaa uimahallissa - vinkkejä?

Musta tuntuu

Moi,

Siitä on kovin monta vuotta kun olen itse viimeksi käynyt yleisessä uimahallissa. Vanhin tyttö täytti juuri 3 vuotta ja tarkoitus olisi lähteä iskän kanssa pitämään hauskaa lastenaltaaseen. Asumme Helsingissä.

Kysyisin kokeneemmilta ihan käytännön vinkkejä mitä minun tulisi ottaa huomioon. Ymmärrän että kysymys on aika laaja ja monet asiat on pääteltävissä ihan itse, mutta silti minulla olisi muutama ehkä tyhmältäkin kuullostava kysymys:

- Onko jokin Helsingin uimahalleista erityisen lapsiystävällinen tai suositeltava?
- Kannattaako tytölle hankkia uimapuvun ja -myssyn lisäksi myös "uimahallisandaalit" tms. liukastumisien ehkäisemiseksi (ts. saako sandaaleja käyttää halleissa?)?
- Olisiko jokin uimalelu tai -tarvike eriyisen suositeltava?
- Onko halleilla uimaleluja esim. vuokrattavana? Onko ne esim. viikonloppuisin aina varattuja?

- Joudun luonnollisesti ottamaan tytön miesten puolelle. Edellytetäänkö säännöissä saunassa käyntiä vai riittääkö pelkkä suihku (jos tyttö ei vaikka halua saunaan), ennen altaaseen menoa? Pitääkö myös 3 v tyttö riisua alasti jos hänet vie miesten saunaan? Ajatuksia tästä?
- Hygieniavinkkeä lasta ajatellen?
- Voinko käyttää ns. uimashortseja (vai onko oltava ihan uimahousut), "uimahallisandaaleja" ja T-paitaa hallin puolella, koska minähän en käytännnössä ui, vaan vahdin ja opastan tyttöä.

- Olenko liikaa huolehtiva iskä? :-)

Jos joku vain viitsii opastaa, niin otamme kiitollisina vihjeet ja neuvot vastaan.

3

1686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • os..

      Uimahallin lattioista voi saada jalkasienen. Siksi kaikilla olisi hyvä olla sandaalit. Muuten lasten kanssa saanee olla miten itse haluaa. Aikuisen pitää olla uima-asussa uimahallin puolella.

    • tuuti

      Helsingin halleista en osaa sanoa kun asun tampereella, enkä tiedä myöskään miten siellä menee asiat lastenlelujen kanssa, mutta täällä ainakin tampereen uimakeskuksessa on usein lastenaltaalla sellainen laatikollinen kaikkia leluja joita saa käyttää. Silloin kun olin itse pieni, ne haettiin valvojilta, mutta yhtä kaikki, luulen että sielläkin on ilmaisa leluja käyttöön, joita saa pyytämällä. Omiakin leluja saa varmaan viedä, kunhan ovat hygieenisia ja järkeviä, ei siis mitään pehmoleluja jne.
      Iltapäivät ovat ainakin täällä vähän sellaisia aikoja, että uimahalleissa tuppaa olemaan paljon väkeä. Arkisin keskipäivällä saattaa taas olla kouluryhmiä, jotka varaavat koko altaan. Joskus on ihan sattumaa että milloin on paljon väkeä ja milloin ei. Itse olen huomannut, että aivan ennen sulkemisaikaa on vähiten väkeä, täällä ainakin sisään ei pääse tietyn ajan jälkeen mutta allasosastot ovat vielä melko kauan auki, ja monet ehkä ajattelevat, että koko halli menee silloin kiinni.

      Sisäkäyttöön tarkoitettuja sandaaleja saa käyttää, mutta paras väline liukastumisen ehkäisemiseksi on liikkua rauhallisesti, uimahallissa ei muutenkaan saa juosta. Eivät ne lattiat ole liukkaita, jos ei juokse. Varmaan lapsen kannalta helpoin mennä ilman sandaaleita.

      Uimahallin vedessä on melkoisesti klooria, joka ärsyttää ainakin minun silmiäni melkoisesti. Uimalasit olisivat varmaan suositeltava väline. Jos aiotte alkaa harrastaa paljon uintia, on ehkä kivoin ostaa omat lasit, mutta satunnaisina käynteinä uimahallista saa lainaan ainakin tällä ilmaiseksi erittäin hyviä laseja ja niitä on monenlaisia, niin on varaa kokeilla mitkä sopivat parhaiten.

      Saunassa ei ole pakko käydä. Peseytyminen on kuitenkin hyvin tärkeää, myös tytön oman hygienian kannalta. Eli uimapuku pistetään vasta siinä vaiheessa päälle, kun on peseydytty kunnolla. Täällä on ainakin suihkujen vieressä saippuaa, jota on suositeltavaa käyttää.

      Jos itse menet altaaseen, sinulla on oltava uimashortsit (sellaiset jotka ovat oikeasti tarkoitettu uimiseen) tai uimapuku. Jos olet vain altaan vieressä, niin mitkä tahansa vaatteet käyvät. Toisaalta jos tyttäresi on ensimmäistä kertaa uimassa, olisi ehkä kivempi jos sinäkin olisit altaassa. Lastenaltaassa on ainakin hyvin lämmintä vettä, joten ei siellä välttämättä kylmä tule.

      Saunaan on kyllä mentävä ilman uimapukua ja samoin on peseydyttävä ilman uimapukua, joten jos viet tytön miesten puolelle, hänen on oltava siellä ainakin suihkuosastolla alasti. En sitten oikein tiedä, miten suhtautua siihen alastomuuskysymykseen. On kyllä ihan yleinen käytäntö, että pienet lapset voivat mennä vanhempien seurassa kummalle puolelle vaan, mutta jos sinua itseäsi häiritsee viedä tyttö sinne alasti, niin ehkä kannattaa etsiä jokin keino saada joku naispuolinen henkilö seuraksi, niin tyttö voidaan viedä naisten puolelle. Ehkä kannattaa miettiä, millaisen käyttäytymismallin haluat opettaa tyttärellesi alastomuuden kanssa, pitääkö sitä peitellä vastakkaiselta sukupuolelta vai ei. Toisaalta jos päädyt viemään tytön miesten puolelle, kannattaa varmaan mainita että nyt kun hän on vielä niin pieni, niin hän voi tulla sinne, mutta sitten esimerkiksi koulun kanssa hän meneekin tyttöjen puolelle.

      Hygieniaohjeista ja muista voi kysyä myös uimahallin työntekijöiltä. Opastavat varmaan mielellään.

      Hyvää uintireissua!

    • kyllä onnistuu

      Kannattaa ottaa evästä ja juotavaa pukuhuoneeseen. Saunomisen ja uimisen jälkeen on ainakin kova jano. Eväistä jää parempi mieli tulle uudelleenkin. Joku oma lelu voi sopivasti rauhottaa kaikuvissa suihkutiloissa. Meillä oli lasten kanssa pieni muovivati saunassa, jossa oli viileää vettä. Kun vettä kaateli välillä lapsen päähän, niin sai itsekin saunoa pitempään. Yleensä pienet lapset eivät kauaa löylyissä viihdy. Vadissa oli myös pari ankkaa, joilla lapset leikki saunassa. Ihan hyvin pikkutytöt sielä miesten puolella pärjää 3 vuotiaina. Ehkä joskus 5-6 vuotiaina se voi olla jo heidän kannalta ikävää, etenkin jos ei ole ketään muuta samanikäistä tyttöä kaverina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe