Annoin vauvalle vahingossa väärää tuttelia

-a-i-t-i-7-8-

Ostin vahingossa 6-12kk vauvoille tarkoitettua tuttelia, vaikka minun piti ostaa 0-6kk ikäiselle tarkoitettua tuttelia (melkein samanlaiset pakkaukset). Ehdimme käyttääkin korviketta vähän yli vuorokauden ajan, ennen kuin huomasimme asian. Vauvamme on 7 viikkoa ja saa n. puolet ravinnostaan korvikkeesta ja loput äidinmaidosta.. En ole huomannut, että vauvalle olisi tullut mitään oireita tämän väärän tuttelin syömisen jälkeen, mutta asia kuitenkin vähän huolestuttaa.. Kyselenkin, että onko näin päässyt käymään kenellekään muulle ja onko ollut jotakin vaikutuksia? Tai osaako joku muuten vain antaa asiantuntevaa tietoa miten tämä väärä korvike voi vaikuttaa vauvaan.

5

2130

Vastaukset

 • Ennen maailman aikaan vauvoille juotettiin 1/3 maitoa ja sitten 4 kuukauden iästä puolimaitoa. (itse olen siis sillä kasvanut) Ja lapsillenikin vielä tällä systeemillä juottanut, ovat nyt 21v ja 20v. Neuvola parkaisi silloin omien lasteni kohdalla ja otti heti verikokeen, pelkäsi että lapsella on raudan puutos, mutta kun sitä ei löytynyt niin rauhoittui sitten. Lapsi oli silloin 11 kk ja oli jo koko maidolla) = nykyisin kiellettyä tai ainakin ei suositeltavaa. Mutta mitään havaittua haittaa siitä ei siis ollut. Ihan ovat kasvaneet erilaisellakin ravinnolla kuin tämän päivän tutteli vauvat.

  Tuollainen yhden päivän hieman laimentamattomamman maidon saaminen ei sanottavaa haittaa aiheuta. Edes bakteeri kanta ei muuttunut, kun vastikkeesta edelleen oli kyse. Hieman ravitsevampaahan se on ollut mutta tuskin lapsi siitä vielä kovinkaan pyöristyi.

 • Kyse on varmaan rauden määrästä, jota alle 6 kk ikäinen ei saisi saada liikaa (altistaa bakteeritulehduksille). Äidinmaidossa rautaa on vain vähän. Tuskin niissä korvikkeissa niin paljon on rautaa, että tulisi yliannostusta, mutta pitemmällä aikavälillä on varmaan järkevää antaa sitä iänmukaista maitoa.

  • On erittäin yleistä että keskosille ja pienille vauvoille MÄÄRÄTÄÄN lääkärin toimesta lisä rautaa. Itsekin omalleni sitä syöttäneenä sen tiedän. Lisä raudan anto tarve loppuu siihen kun lapsi alkaa syömään lihaa.

   Joten tekstissäsi ei todellakaan ollut mitään järkeä.


 • Minäkin ostin väärän maidon 3 kk vauvalleni.

 • Äidinmaidon kooostumus muuttuu lapsen kasvun myötä. Äidinmaidon korvike on aina vain kohtuullinen vastine oikealle äidin maidolle. Todennäköisesti korvike pyrkii jäljittelemään äidinmaidon koostumusta oleellisimmilta osin eri ikävaiheissa. Saatte koostumuksen selville yksinkertaisesti lukemalla tuoteselosteet eri ikäisille tarkoitetuista korvikkeista.

  Tuskinpa mitään katastrofia tapahtuu. Ei aito äidinmaitokaan ole standardoitua. Sen koostumus riippuu myös äidin ravinnosta ja elintavoista. Eräs ravinto- ja superfoodtietoinen äiti tastasi väittämää, ettei D-vitamiini imeydy äidinmaidosta lapseen. Äidillä oli korkeat D-vitamiinipitoisuudet veressään ja lapsella vielä korkeammat. Eli äidinmaidon matala D-vitamiinipitoisuus kertoo pikemminkin äidin vitamiinipuutoksesta. Onneksi saantisuosituksia on nostettu.

  Joka tapauksessa entisaikaan on ruokittu pikkuvauvoja esim. kauraliemellä, kun äidinmaitoa ei ole erittynyt. Hyvin ovat kasvaneet, eivätkä siihen kuolleet. Nykyinen länsimainen terveydenhuolto tekee vanhemmat vainoharhaisiksi. Suurin riskin on lienee siinä, että sekoittaa korvikkeen likaiseen veteen - kuten kehitysmaissa on tapahtunut - jolloin lapsi saa pahimmillaan kuolettava ripulin. Kehitysmaihin vastikefirmat markkinoivat korviketta sillä perusteella, että aliravittu äidi ei pysty tarjoamaan lapselle riittän ravitsevää äidinmaitoa. Lopputulos oli varmasti siinä tapauksessa tappavampi kuin aito äidinmaito.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  128
  3939
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  91
  3725
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  80
  2180
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1041
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  31
  455