Sain ohjeet Reinin lihalta kinkun oston yhteydessä; paistopussia tai foliota ei saa käyttää valmistuksessa - se pilaa makua? Miksi näin? Itse olen aina käyttänyt paistopussia. Siinä on myös se etu, että saa rasvan talteen. Siitä saa pohjan kinkun kastikkeelle. Ilman paistopussia rasva valuu sitten sinne kinkun alla olevalle vedellä täytetylle levylle.
Mielipiteitä?
Kinkun paistopussin käyttö?
14
4943
Vastaukset
- tarinajeppe.
Hyvä kysymys. Osaisiko foorumin asiaa tuntevat kommentoida. Eli käyttääkkö paistopussia vai ei?
- lihan myyjä
mitä makuja siitä paistopussista tulee
- ....
Olemme aina käyttäneet paistopussia, ja varsinkin jos kinkku on pieni, 2-3 kg, jää jotakin syötävääkin.
On siistimpi paistamisen jälkeen, halkaiseen vain pussin ja ottaa kinkun siitä pois, rasvatkin voi kuoria sinne pussiin. Sitten jämät ulos jäähtymään ja sen jälkeen roskikseen. Meillä ei kastikkeita paistoliemistä väännetä.- hyvä kerätä
kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.
- Pitää ajatella muita
hyvä kerätä kirjoitti:
kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.
Jäähdytä ulkotilassa tai jääkaapissa liemi ja kuori se hyytynyt rasva roskikseen ja alla jähmettynyt liemi
roskikseen tai viemäriin. Sitä rasvaa ei saa laittaa viemäriin!
- eetwartti.
Paistopussia ei pidä käyttää tuorekinkuissa. Kinkkuun tulee liikaa suolaa, kun se lilluu siinä pussin sisällä suolavedessä. Sitten kinkun alaosa ei paistu, se lähinnä keittyy suolavedessä. Tulee aika pahan makuista.
- elliivo
Itse olen paistanut ilman pussia jo monta vuotta.
Vähemmän irtoaa nestettä ja tulee muutenkin napakampi.
Tänä vuonna laitoin 5,5 kg:n kinkun ja nestettä tuli vajaa litra.
Kinkku onnistui taas täydellisesti. Oli kotimainen potkallinen juhlakinkku. - hamm
Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.
hamm kirjoitti:
Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.
>>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.
- hamm
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.
Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.
"Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää. - weropi
hamm kirjoitti:
Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.
"Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.>Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
>imeytyy siihen takaisin?
Opettele alaa ja kemiaa, jästi.
>Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?
Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia. - ensivuoden
weropi kirjoitti:
>Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
>imeytyy siihen takaisin?
Opettele alaa ja kemiaa, jästi.
>Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?
Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.jouluksi kinkkua noin ärhäkkäästi?
- Anonyymi
Minäpäs paiston kinkua ja namsia se suolaakin olli, siinä pussisa mina
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 162356
- 441261
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70897Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää135828- 45821
- 59797
- 42766
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44735Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe164722Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis130673