Kinkun paistopussin käyttö?

Kinkkutyttö.

Sain ohjeet Reinin lihalta kinkun oston yhteydessä; paistopussia tai foliota ei saa käyttää valmistuksessa - se pilaa makua? Miksi näin? Itse olen aina käyttänyt paistopussia. Siinä on myös se etu, että saa rasvan talteen. Siitä saa pohjan kinkun kastikkeelle. Ilman paistopussia rasva valuu sitten sinne kinkun alla olevalle vedellä täytetylle levylle.
Mielipiteitä?

14

5041

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarinajeppe.

      Hyvä kysymys. Osaisiko foorumin asiaa tuntevat kommentoida. Eli käyttääkkö paistopussia vai ei?

      • lihan myyjä

        mitä makuja siitä paistopussista tulee


    • ....

      Olemme aina käyttäneet paistopussia, ja varsinkin jos kinkku on pieni, 2-3 kg, jää jotakin syötävääkin.
      On siistimpi paistamisen jälkeen, halkaiseen vain pussin ja ottaa kinkun siitä pois, rasvatkin voi kuoria sinne pussiin. Sitten jämät ulos jäähtymään ja sen jälkeen roskikseen. Meillä ei kastikkeita paistoliemistä väännetä.

      • hyvä kerätä

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.


      • Pitää ajatella muita
        hyvä kerätä kirjoitti:

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.

        Jäähdytä ulkotilassa tai jääkaapissa liemi ja kuori se hyytynyt rasva roskikseen ja alla jähmettynyt liemi
        roskikseen tai viemäriin. Sitä rasvaa ei saa laittaa viemäriin!


    • eetwartti.

      Paistopussia ei pidä käyttää tuorekinkuissa. Kinkkuun tulee liikaa suolaa, kun se lilluu siinä pussin sisällä suolavedessä. Sitten kinkun alaosa ei paistu, se lähinnä keittyy suolavedessä. Tulee aika pahan makuista.

      • elliivo

        Itse olen paistanut ilman pussia jo monta vuotta.
        Vähemmän irtoaa nestettä ja tulee muutenkin napakampi.
        Tänä vuonna laitoin 5,5 kg:n kinkun ja nestettä tuli vajaa litra.
        Kinkku onnistui taas täydellisesti. Oli kotimainen potkallinen juhlakinkku.


      • hamm

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.


      • hamm kirjoitti:

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.


      • hamm
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.


      • weropi
        hamm kirjoitti:

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.


      • ensivuoden
        weropi kirjoitti:

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.

        jouluksi kinkkua noin ärhäkkäästi?


    • Anonyymi

      Minäpäs paiston kinkua ja namsia se suolaakin olli, siinä pussisa mina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      89
      1839
    2. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      277
      1703
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      292
      1470
    4. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      1379
    5. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      51
      957
    6. Avustikset peruttu.

      Aettokosken ampuraan rahat otettu poekkeen valtiolle.
      Suomussalmi
      56
      957
    7. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      70
      937
    8. 66
      914
    9. Miksi mies tuntee näin?

      Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui
      Ikävä
      40
      901
    10. Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg

      parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤
      Ikävä
      52
      888
    Aihe