Kinkun paistopussin käyttö?

Kinkkutyttö.

Sain ohjeet Reinin lihalta kinkun oston yhteydessä; paistopussia tai foliota ei saa käyttää valmistuksessa - se pilaa makua? Miksi näin? Itse olen aina käyttänyt paistopussia. Siinä on myös se etu, että saa rasvan talteen. Siitä saa pohjan kinkun kastikkeelle. Ilman paistopussia rasva valuu sitten sinne kinkun alla olevalle vedellä täytetylle levylle.
Mielipiteitä?

14

5190

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarinajeppe.

      Hyvä kysymys. Osaisiko foorumin asiaa tuntevat kommentoida. Eli käyttääkkö paistopussia vai ei?

      • lihan myyjä

        mitä makuja siitä paistopussista tulee


    • ....

      Olemme aina käyttäneet paistopussia, ja varsinkin jos kinkku on pieni, 2-3 kg, jää jotakin syötävääkin.
      On siistimpi paistamisen jälkeen, halkaiseen vain pussin ja ottaa kinkun siitä pois, rasvatkin voi kuoria sinne pussiin. Sitten jämät ulos jäähtymään ja sen jälkeen roskikseen. Meillä ei kastikkeita paistoliemistä väännetä.

      • hyvä kerätä

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.


      • Pitää ajatella muita
        hyvä kerätä kirjoitti:

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.

        Jäähdytä ulkotilassa tai jääkaapissa liemi ja kuori se hyytynyt rasva roskikseen ja alla jähmettynyt liemi
        roskikseen tai viemäriin. Sitä rasvaa ei saa laittaa viemäriin!


    • eetwartti.

      Paistopussia ei pidä käyttää tuorekinkuissa. Kinkkuun tulee liikaa suolaa, kun se lilluu siinä pussin sisällä suolavedessä. Sitten kinkun alaosa ei paistu, se lähinnä keittyy suolavedessä. Tulee aika pahan makuista.

      • elliivo

        Itse olen paistanut ilman pussia jo monta vuotta.
        Vähemmän irtoaa nestettä ja tulee muutenkin napakampi.
        Tänä vuonna laitoin 5,5 kg:n kinkun ja nestettä tuli vajaa litra.
        Kinkku onnistui taas täydellisesti. Oli kotimainen potkallinen juhlakinkku.


      • hamm

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.


      • hamm kirjoitti:

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.


      • hamm
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.


      • weropi
        hamm kirjoitti:

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.


      • ensivuoden
        weropi kirjoitti:

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.

        jouluksi kinkkua noin ärhäkkäästi?


    • Anonyymi

      Minäpäs paiston kinkua ja namsia se suolaakin olli, siinä pussisa mina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      139
      2763
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      269
      2370
    3. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      26
      1446
    4. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      115
      1112
    5. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      98
      1085
    6. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1033
    7. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      13
      972
    8. Lasse Lehtonen on yhtä aikaa sairauslomalla ja työmatkalla

      Kelan johtaja näyttää vötkyilyn mallia, otti sairaslomaa ja lähti Brysseliin sitten ryyppäämään! 😂 Kelan pääjohtaja La
      Lieksa
      57
      871
    9. Mistä juttelit viimeisen kerran

      Mistä juttelitte viimeisen kerran ikävöinnin kohteen kanssa? Irl tai viesteillä.
      Ikävä
      62
      834
    10. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      282
      820
    Aihe