Kinkun paistopussin käyttö?

Kinkkutyttö.

Sain ohjeet Reinin lihalta kinkun oston yhteydessä; paistopussia tai foliota ei saa käyttää valmistuksessa - se pilaa makua? Miksi näin? Itse olen aina käyttänyt paistopussia. Siinä on myös se etu, että saa rasvan talteen. Siitä saa pohjan kinkun kastikkeelle. Ilman paistopussia rasva valuu sitten sinne kinkun alla olevalle vedellä täytetylle levylle.
Mielipiteitä?

14

4998

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarinajeppe.

      Hyvä kysymys. Osaisiko foorumin asiaa tuntevat kommentoida. Eli käyttääkkö paistopussia vai ei?

      • lihan myyjä

        mitä makuja siitä paistopussista tulee


    • ....

      Olemme aina käyttäneet paistopussia, ja varsinkin jos kinkku on pieni, 2-3 kg, jää jotakin syötävääkin.
      On siistimpi paistamisen jälkeen, halkaiseen vain pussin ja ottaa kinkun siitä pois, rasvatkin voi kuoria sinne pussiin. Sitten jämät ulos jäähtymään ja sen jälkeen roskikseen. Meillä ei kastikkeita paistoliemistä väännetä.

      • hyvä kerätä

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.


      • Pitää ajatella muita
        hyvä kerätä kirjoitti:

        kinkusta poistuva liemi jonka sitten kaadan viemäriin ja perään kuuma vettä raanasta reilu puolituntia niin huuhtoutuu tarpeeksi kauas.

        Jäähdytä ulkotilassa tai jääkaapissa liemi ja kuori se hyytynyt rasva roskikseen ja alla jähmettynyt liemi
        roskikseen tai viemäriin. Sitä rasvaa ei saa laittaa viemäriin!


    • eetwartti.

      Paistopussia ei pidä käyttää tuorekinkuissa. Kinkkuun tulee liikaa suolaa, kun se lilluu siinä pussin sisällä suolavedessä. Sitten kinkun alaosa ei paistu, se lähinnä keittyy suolavedessä. Tulee aika pahan makuista.

      • elliivo

        Itse olen paistanut ilman pussia jo monta vuotta.
        Vähemmän irtoaa nestettä ja tulee muutenkin napakampi.
        Tänä vuonna laitoin 5,5 kg:n kinkun ja nestettä tuli vajaa litra.
        Kinkku onnistui taas täydellisesti. Oli kotimainen potkallinen juhlakinkku.


      • hamm

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.


      • hamm kirjoitti:

        Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain. Kinkusta irtoaa kypsennettäessä sama määrä nestettä riippumatta kummalla tavalla sen kypsentää, jos kypsennetään muuten samalla tavalla samassa lämmössä sama aika. Osa vedestä haihtuu ilmaan vesihöyryksi, ilman paistopussia vesihöyry pääsee uunista ympärillä olevaan ilmaan kun taas paistopussi pitää sen pussin sisällä. Tällöin kinkun pinta ei pääse kuivumaan ja siten pussissa kypsennetyssä on enemmän vettä vielä mukana. Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi. Sama määrä suolaa, mikä siinä lihassa oli alunperinkin, mutta vähemmän materiaalia tarkoittaa korkeampaa suolapitoisuutta.

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.


      • hamm
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>Nyt ei mennyt ihan fysiikan lakien mukaan tuo väitteesi. Se suola mikä kinkussa on, on jo valmiina siinä. Ei sitä mistään taianomaisesti ilmesty lisää, kypsensitpä kinkun kummin päin vain.>Siten onkin tarkasti ottaen niin, että ilman pussia paistetussa kinkku on suolaisempi.

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.


      • weropi
        hamm kirjoitti:

        Mene isääs imemään, ipana. Et näytä taaskaan tajuavan mistään mitään, sinänsä ei lainkaan yllättävää. Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä? Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa imeytyy siihen takaisin? Kannattaisi pitää suunsa kiinni asioista joita ei ymmärrä ja niitähän on sinun kohdallasi kaikki muut paitsi hiekkakakkujen tekeminen ja siinäkin olet huono.

        "Tarkemmin ottaen taitaakin olla niin että täällä on taas yksi taulapää kertomassa mutuilujaan faktoina."
        No, miksi et ole sitten hiljaa, taulapää.

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.


      • ensivuoden
        weropi kirjoitti:

        >Ja miten sen kinkun suolapitoisuus kasvaa siitä, että siitä lihasnesteiden mukana liuennutta suolaa
        >imeytyy siihen takaisin?

        Opettele alaa ja kemiaa, jästi.

        >Kuka sitä kinkkua missään suolaliemessä keittää, siis muut kuin sinä?

        Sinä idiootti itse keität sitä kinkkuasi siinä suolaliemessä, jos on paistopussi ympärillä. Tuoreen ja vähäsuolaisen kinkun kanssa ei todellakaan pidä käyttää paistopussia. Eikä myöskään pitää kinkkua aluksi 220 aseteen uunissa puolta tuntia.

        jouluksi kinkkua noin ärhäkkäästi?


    • Anonyymi

      Minäpäs paiston kinkua ja namsia se suolaakin olli, siinä pussisa mina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      191
      3125
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      65
      2713
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2250
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      74
      1886
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1803
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1711
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      106
      1529
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      219
      1176
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1140
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1089
    Aihe