Kaminwurzen se on saksalainen sana tai tuote. Osaako kukaan sanoa mitä tuo sana merkitsee?
Käännösapua
13
796
Vastaukset
Tämä on vähän kuten yleisnimike pienille, savustetuille, ilmakuivatuille makkaroille, joita käytetään yleensä padoissa, knödeleissä tai ihan pienenä hiukopalana oluen kanssa. Itse makkarat ovat ohuehkoja ja pitkulaisia makkaroita enimmäkseen, jotka kai voi olla valmistettu vähän mistä lihasta tahansa, mutta kaippa yleisesti ottaen kuitenkin sianlihasta ja speckistä. Joskus näitä näkee myös sellaisina neliskanttisina, vähän isompina pötköinäkin.
Saattavat kulkea paikoittain myös Jägerwurstin nimellä. Ovat ilmeisesti kotoisin alppimaisemista, sillä näitä on kyllä saatavilla mm. Itävallassakin ja samalla nimellä. Nimi "kamiinamakkara" tullee savustuskamiinasta, jonka savussa makkarat kärtsättiin hiljakseen. Nämä voivat olla joskus melko kovia purtavia, mutta maussa kyllä piisaa pitkään.- hetkonennn???
Makkaraa knödeleissä?? Enpä ole moiseen törmännyt.
hetkonennn??? kirjoitti:
Makkaraa knödeleissä?? Enpä ole moiseen törmännyt.
Knödeleihin käytetään joskus myös hienonnettua makkaramassaa - vähän samaan tapaan kuin italialaisiin ravioleihin käytetään bolognanmakkaran hienoksi hakattua makkarusta. Massa sidotaan yhteen munalla, juustolla tms. sidosaineella. Näin saadaan muuten vähän mauttomiin mykyihin lisäpotkua.
Useinhan knödeleissä on maksaa, kasviksi tms. - miksi ei siis myös makkaramassaa?hetkonennn??? kirjoitti:
Makkaraa knödeleissä?? Enpä ole moiseen törmännyt.
Tässä eräs knödeleitten ohje, joka on melko helppo tehdä. Tähän voisi käyttää jonkun mausteisemman makkaran sisälmystä - vaikka metwurstinkin tai salamin.
Knöödelit (n. 6 hengelle)
5–6 perunaa
500 g karkeita vehnäjauhoja
3 munaa
vähän suolaa
100 g makkaramassaa (salami) ja/tai savupekonia
2 l vettä keittämiseen
Keitä perunat kypsiksi ja raasta karkealla terällä. Lisää munat ja suola sekä vehnäjauhot. Alusta kuten pullataikina. Muotoille jauhotetulla pöydällä paksu tanko, leikkaa siitä n. sentin
viipaleita. Sekoita jokaiseen viipaleeseen hienoksi hakattua makkaramassaa ja/tai pekonia ja muotoile pihvin tai pullan muotoiseksi. Keitä knödelit isossa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kymmenen minuuttia.
Knödelit ovat eräänlainen jatkojalostettu perunaruoka, joiden käyttö on samankaltainen kuin meillä normaalien keitettyjen perunoitten.
Knödelimassaan voi lisätä mausteita mielen mukaan (muskotti, pippuri) ja myös vaikka hakattua, keitettyä maksaa, yrttejä (persilja), valkosipulia, liotettua leivänsisusta tms. Varsinainen kaatopaikka siis.- hetkonennn???
crudo kirjoitti:
Tässä eräs knödeleitten ohje, joka on melko helppo tehdä. Tähän voisi käyttää jonkun mausteisemman makkaran sisälmystä - vaikka metwurstinkin tai salamin.
Knöödelit (n. 6 hengelle)
5–6 perunaa
500 g karkeita vehnäjauhoja
3 munaa
vähän suolaa
100 g makkaramassaa (salami) ja/tai savupekonia
2 l vettä keittämiseen
Keitä perunat kypsiksi ja raasta karkealla terällä. Lisää munat ja suola sekä vehnäjauhot. Alusta kuten pullataikina. Muotoille jauhotetulla pöydällä paksu tanko, leikkaa siitä n. sentin
viipaleita. Sekoita jokaiseen viipaleeseen hienoksi hakattua makkaramassaa ja/tai pekonia ja muotoile pihvin tai pullan muotoiseksi. Keitä knödelit isossa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kymmenen minuuttia.
Knödelit ovat eräänlainen jatkojalostettu perunaruoka, joiden käyttö on samankaltainen kuin meillä normaalien keitettyjen perunoitten.
Knödelimassaan voi lisätä mausteita mielen mukaan (muskotti, pippuri) ja myös vaikka hakattua, keitettyä maksaa, yrttejä (persilja), valkosipulia, liotettua leivänsisusta tms. Varsinainen kaatopaikka siis.Enpä ole tuollaisiin törmännyt. Mikä on alkuperäinen nimi?
crudo kirjoitti:
Tässä eräs knödeleitten ohje, joka on melko helppo tehdä. Tähän voisi käyttää jonkun mausteisemman makkaran sisälmystä - vaikka metwurstinkin tai salamin.
Knöödelit (n. 6 hengelle)
5–6 perunaa
500 g karkeita vehnäjauhoja
3 munaa
vähän suolaa
100 g makkaramassaa (salami) ja/tai savupekonia
2 l vettä keittämiseen
Keitä perunat kypsiksi ja raasta karkealla terällä. Lisää munat ja suola sekä vehnäjauhot. Alusta kuten pullataikina. Muotoille jauhotetulla pöydällä paksu tanko, leikkaa siitä n. sentin
viipaleita. Sekoita jokaiseen viipaleeseen hienoksi hakattua makkaramassaa ja/tai pekonia ja muotoile pihvin tai pullan muotoiseksi. Keitä knödelit isossa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kymmenen minuuttia.
Knödelit ovat eräänlainen jatkojalostettu perunaruoka, joiden käyttö on samankaltainen kuin meillä normaalien keitettyjen perunoitten.
Knödelimassaan voi lisätä mausteita mielen mukaan (muskotti, pippuri) ja myös vaikka hakattua, keitettyä maksaa, yrttejä (persilja), valkosipulia, liotettua leivänsisusta tms. Varsinainen kaatopaikka siis.Kuinka kehtaat varastaa toisen reseptin ja esittää sen ikään kuin omissa nimissäsi et sillei hei!? Tämä reseptihän on Ellit-palstalta:
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keittiossa/1365343/knoodelit/
Teppo ei koskaan vajoaisi niin alas, että pöllisi jonkun toisen reseptejä omiin nimiinsä et sillei hei! Stadin kundi ei ole varma haluaako enää keskustella tällaisella palstalla, jossa on näin häikäilemättömiä oman edun tavoitteijoita hei! Ei ole muiden (eikä varsinkaan Tepon) vika, että Porkkanapää ei loppujen lopuksi lämmennytkään Sinulle et sillei hei!hetkonennn??? kirjoitti:
Enpä ole tuollaisiin törmännyt. Mikä on alkuperäinen nimi?
Kävisikö "Knödel mit Wurst oder Speck"?
teppo.moi kirjoitti:
Kuinka kehtaat varastaa toisen reseptin ja esittää sen ikään kuin omissa nimissäsi et sillei hei!? Tämä reseptihän on Ellit-palstalta:
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keittiossa/1365343/knoodelit/
Teppo ei koskaan vajoaisi niin alas, että pöllisi jonkun toisen reseptejä omiin nimiinsä et sillei hei! Stadin kundi ei ole varma haluaako enää keskustella tällaisella palstalla, jossa on näin häikäilemättömiä oman edun tavoitteijoita hei! Ei ole muiden (eikä varsinkaan Tepon) vika, että Porkkanapää ei loppujen lopuksi lämmennytkään Sinulle et sillei hei!sotkemaan taas minua keskinäisiin kahinoihinnenne, mikä ihmeen juttu tämä nyt taas on ?
Itävallassa on tullut käytyä, makkaroitakin siellä syötyä, nimet ei jääneet mieleen, knödelit tiedän,
mutta se nyt ei liity mitenkään tähän teidän väliseen sanailuun et silleen hei.
Itävaltalainen makkarakeitto (rinteessä) on kyllä aikas mielenkiintoinen.
Lihalientä ja siihen pari pitkää makkaranpötköä. Aseeksi LUSIKKA.
Siinäpä sitten temppuilet että kuinkas se tämä eväs sitten saadaan syötyä sivistyneesti :o)
Mutta nyt äijät rauha maahan-- paiskatkaas välillä sovinnon kättä.
Niin kauan kun makuasioista puhutaan ja yksikään meistä ei ole ammattikokki niin tämähän
on pelkkää keskustelua eikä kokkoisotaa.- maukasta makkaraa
vain tyhjänpäänsä esittely niin suotakoon sitten, suotuisia esittelyiltoja, porkkananpää voisi aukoilta ihailla tyhjyyttä, vaikuttaako omalta.
- hetkonennn???
maukasta makkaraa kirjoitti:
vain tyhjänpäänsä esittely niin suotakoon sitten, suotuisia esittelyiltoja, porkkananpää voisi aukoilta ihailla tyhjyyttä, vaikuttaako omalta.
Crudon tiedot knödeleistä ovat aika puutteelliset. Knödelit eivät ole välttämättä mikään perunaruoka, esim. Semmelknödeleihin ei todellakaan peruna kuulu. Toki jokainen voi sekoitella mitä raaka-aineita tahansa ja sillä tavoin tuottaa ihan omia viritelmiään. Kysäisisin myös sähköpostitse tuosta makkaramassasta, eikä kukaan alueella asuva ole moisesta kuullutkaan.
ps. Knödel mit Wurst oder Speck tarkoittaa knödeliä, jonka kanssa tarjotaan makkaraa tai kylmäsavustettua lihaa.
Tiroler Speckknödel sisältää nimensä mukaisesti speckiä. - hyvä, crudo!
58 % naudan- ja 37 % porsaanlihaa siis eli lihapitoisuus esimerkiksi 95 % eli aika korkea, sanoisin! vai kuinka.
Tämähän on loistotuote!
Ei varmaan Suomessa saa mistään ketjusta, vielä ainakaan, kuten Lidl? edullisesti.
Kaminwurzen (smoked sausage)
100 gr of the finished product contains: 58 gr of beef, 37 gr pork, bacon, salt, natural spices, dextrose, Sacharose. Antioxidant; E300. Flavour enhancers; E621. Preservative; E250. 8 months before the date of packaging produced. Keep cool with max. 15 ° C.
Durability: 3 months - crudot sinne tänne
porkkanapää kirjoitti:
sotkemaan taas minua keskinäisiin kahinoihinnenne, mikä ihmeen juttu tämä nyt taas on ?
Itävallassa on tullut käytyä, makkaroitakin siellä syötyä, nimet ei jääneet mieleen, knödelit tiedän,
mutta se nyt ei liity mitenkään tähän teidän väliseen sanailuun et silleen hei.
Itävaltalainen makkarakeitto (rinteessä) on kyllä aikas mielenkiintoinen.
Lihalientä ja siihen pari pitkää makkaranpötköä. Aseeksi LUSIKKA.
Siinäpä sitten temppuilet että kuinkas se tämä eväs sitten saadaan syötyä sivistyneesti :o)
Mutta nyt äijät rauha maahan-- paiskatkaas välillä sovinnon kättä.
Niin kauan kun makuasioista puhutaan ja yksikään meistä ei ole ammattikokki niin tämähän
on pelkkää keskustelua eikä kokkoisotaa.mutta ei se liene oleellista;
olisihan se ihan asiallista silti, että jos kopioi jotain joltain www-sivulta, voisi laittaa myös linkin, josta voisi linkittyä samalla kuvakin,
ei se ihmisen arvoa yhtään laske, päinvastoin, jos osaa vihjaista mukavista linkeistä toisille;
maailma nyt on niin pullollaan kaikenlaista, netti täynnä, että mukava vain, jos joku viitsii poimia sieltä kiinnostavia, ehkä uusiakin, mutta käyttökelpoisia ideoita; onhan ruokaohjelmissakin osa sellaista, jota koskaan ei kyllä voi valmistaa, mutta niitä voi silti katsella.
Eri juttu sitten, joka hiukan pännii, että tuntuu, että jotkut heittää juttuja ihan vaan - ehkei mainosmielessä - vaan jotenkin, en tiedä miksi, mutta tuntuu siltä, ettei oikein ole jutun juurta.
- myyvä nimi
savuporsasmakkara - voihan sille tietysti keksiä myyvemmänkin nimen
Muuten en voi sitä ymmärtää, kun ihminen, joka kirjoittaa tänne, osaisi kai myös googlettaa:
"This is a smoked pork sausage from Trentino-Alto Adige, usually served accompanied by an assortment of cured meats, sauerkraut, and steamed potatoes for a filling, hearty main course."
- http://www.babylon.com/definition/Kaminwurzen/English (12.1.2010)
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044