Käännösapua

1Hanna2

Kaminwurzen se on saksalainen sana tai tuote. Osaako kukaan sanoa mitä tuo sana merkitsee?

13

767

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämä on vähän kuten yleisnimike pienille, savustetuille, ilmakuivatuille makkaroille, joita käytetään yleensä padoissa, knödeleissä tai ihan pienenä hiukopalana oluen kanssa. Itse makkarat ovat ohuehkoja ja pitkulaisia makkaroita enimmäkseen, jotka kai voi olla valmistettu vähän mistä lihasta tahansa, mutta kaippa yleisesti ottaen kuitenkin sianlihasta ja speckistä. Joskus näitä näkee myös sellaisina neliskanttisina, vähän isompina pötköinäkin.

      Saattavat kulkea paikoittain myös Jägerwurstin nimellä. Ovat ilmeisesti kotoisin alppimaisemista, sillä näitä on kyllä saatavilla mm. Itävallassakin ja samalla nimellä. Nimi "kamiinamakkara" tullee savustuskamiinasta, jonka savussa makkarat kärtsättiin hiljakseen. Nämä voivat olla joskus melko kovia purtavia, mutta maussa kyllä piisaa pitkään.

      • hetkonennn???

        Makkaraa knödeleissä?? Enpä ole moiseen törmännyt.


      • hetkonennn??? kirjoitti:

        Makkaraa knödeleissä?? Enpä ole moiseen törmännyt.

        Knödeleihin käytetään joskus myös hienonnettua makkaramassaa - vähän samaan tapaan kuin italialaisiin ravioleihin käytetään bolognanmakkaran hienoksi hakattua makkarusta. Massa sidotaan yhteen munalla, juustolla tms. sidosaineella. Näin saadaan muuten vähän mauttomiin mykyihin lisäpotkua.

        Useinhan knödeleissä on maksaa, kasviksi tms. - miksi ei siis myös makkaramassaa?


      • hetkonennn??? kirjoitti:

        Makkaraa knödeleissä?? Enpä ole moiseen törmännyt.

        Tässä eräs knödeleitten ohje, joka on melko helppo tehdä. Tähän voisi käyttää jonkun mausteisemman makkaran sisälmystä - vaikka metwurstinkin tai salamin.


        Knöödelit (n. 6 hengelle)

        5–6 perunaa
        500 g karkeita vehnäjauhoja
        3 munaa
        vähän suolaa
        100 g makkaramassaa (salami) ja/tai savupekonia
        2 l vettä keittämiseen

        Keitä perunat kypsiksi ja raasta karkealla terällä. Lisää munat ja suola sekä vehnäjauhot. Alusta kuten pullataikina. Muotoille jauhotetulla pöydällä paksu tanko, leikkaa siitä n. sentin
        viipaleita. Sekoita jokaiseen viipaleeseen hienoksi hakattua makkaramassaa ja/tai pekonia ja muotoile pihvin tai pullan muotoiseksi. Keitä knödelit isossa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kymmenen minuuttia.

        Knödelit ovat eräänlainen jatkojalostettu perunaruoka, joiden käyttö on samankaltainen kuin meillä normaalien keitettyjen perunoitten.

        Knödelimassaan voi lisätä mausteita mielen mukaan (muskotti, pippuri) ja myös vaikka hakattua, keitettyä maksaa, yrttejä (persilja), valkosipulia, liotettua leivänsisusta tms. Varsinainen kaatopaikka siis.


      • hetkonennn???
        crudo kirjoitti:

        Tässä eräs knödeleitten ohje, joka on melko helppo tehdä. Tähän voisi käyttää jonkun mausteisemman makkaran sisälmystä - vaikka metwurstinkin tai salamin.


        Knöödelit (n. 6 hengelle)

        5–6 perunaa
        500 g karkeita vehnäjauhoja
        3 munaa
        vähän suolaa
        100 g makkaramassaa (salami) ja/tai savupekonia
        2 l vettä keittämiseen

        Keitä perunat kypsiksi ja raasta karkealla terällä. Lisää munat ja suola sekä vehnäjauhot. Alusta kuten pullataikina. Muotoille jauhotetulla pöydällä paksu tanko, leikkaa siitä n. sentin
        viipaleita. Sekoita jokaiseen viipaleeseen hienoksi hakattua makkaramassaa ja/tai pekonia ja muotoile pihvin tai pullan muotoiseksi. Keitä knödelit isossa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kymmenen minuuttia.

        Knödelit ovat eräänlainen jatkojalostettu perunaruoka, joiden käyttö on samankaltainen kuin meillä normaalien keitettyjen perunoitten.

        Knödelimassaan voi lisätä mausteita mielen mukaan (muskotti, pippuri) ja myös vaikka hakattua, keitettyä maksaa, yrttejä (persilja), valkosipulia, liotettua leivänsisusta tms. Varsinainen kaatopaikka siis.

        Enpä ole tuollaisiin törmännyt. Mikä on alkuperäinen nimi?


      • crudo kirjoitti:

        Tässä eräs knödeleitten ohje, joka on melko helppo tehdä. Tähän voisi käyttää jonkun mausteisemman makkaran sisälmystä - vaikka metwurstinkin tai salamin.


        Knöödelit (n. 6 hengelle)

        5–6 perunaa
        500 g karkeita vehnäjauhoja
        3 munaa
        vähän suolaa
        100 g makkaramassaa (salami) ja/tai savupekonia
        2 l vettä keittämiseen

        Keitä perunat kypsiksi ja raasta karkealla terällä. Lisää munat ja suola sekä vehnäjauhot. Alusta kuten pullataikina. Muotoille jauhotetulla pöydällä paksu tanko, leikkaa siitä n. sentin
        viipaleita. Sekoita jokaiseen viipaleeseen hienoksi hakattua makkaramassaa ja/tai pekonia ja muotoile pihvin tai pullan muotoiseksi. Keitä knödelit isossa kattilassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kymmenen minuuttia.

        Knödelit ovat eräänlainen jatkojalostettu perunaruoka, joiden käyttö on samankaltainen kuin meillä normaalien keitettyjen perunoitten.

        Knödelimassaan voi lisätä mausteita mielen mukaan (muskotti, pippuri) ja myös vaikka hakattua, keitettyä maksaa, yrttejä (persilja), valkosipulia, liotettua leivänsisusta tms. Varsinainen kaatopaikka siis.

        Kuinka kehtaat varastaa toisen reseptin ja esittää sen ikään kuin omissa nimissäsi et sillei hei!? Tämä reseptihän on Ellit-palstalta:

        http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keittiossa/1365343/knoodelit/


        Teppo ei koskaan vajoaisi niin alas, että pöllisi jonkun toisen reseptejä omiin nimiinsä et sillei hei! Stadin kundi ei ole varma haluaako enää keskustella tällaisella palstalla, jossa on näin häikäilemättömiä oman edun tavoitteijoita hei! Ei ole muiden (eikä varsinkaan Tepon) vika, että Porkkanapää ei loppujen lopuksi lämmennytkään Sinulle et sillei hei!


      • hetkonennn??? kirjoitti:

        Enpä ole tuollaisiin törmännyt. Mikä on alkuperäinen nimi?

        Kävisikö "Knödel mit Wurst oder Speck"?


      • teppo.moi kirjoitti:

        Kuinka kehtaat varastaa toisen reseptin ja esittää sen ikään kuin omissa nimissäsi et sillei hei!? Tämä reseptihän on Ellit-palstalta:

        http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keittiossa/1365343/knoodelit/


        Teppo ei koskaan vajoaisi niin alas, että pöllisi jonkun toisen reseptejä omiin nimiinsä et sillei hei! Stadin kundi ei ole varma haluaako enää keskustella tällaisella palstalla, jossa on näin häikäilemättömiä oman edun tavoitteijoita hei! Ei ole muiden (eikä varsinkaan Tepon) vika, että Porkkanapää ei loppujen lopuksi lämmennytkään Sinulle et sillei hei!

        sotkemaan taas minua keskinäisiin kahinoihinnenne, mikä ihmeen juttu tämä nyt taas on ?
        Itävallassa on tullut käytyä, makkaroitakin siellä syötyä, nimet ei jääneet mieleen, knödelit tiedän,
        mutta se nyt ei liity mitenkään tähän teidän väliseen sanailuun et silleen hei.

        Itävaltalainen makkarakeitto (rinteessä) on kyllä aikas mielenkiintoinen.
        Lihalientä ja siihen pari pitkää makkaranpötköä. Aseeksi LUSIKKA.
        Siinäpä sitten temppuilet että kuinkas se tämä eväs sitten saadaan syötyä sivistyneesti :o)

        Mutta nyt äijät rauha maahan-- paiskatkaas välillä sovinnon kättä.
        Niin kauan kun makuasioista puhutaan ja yksikään meistä ei ole ammattikokki niin tämähän
        on pelkkää keskustelua eikä kokkoisotaa.


      • maukasta makkaraa

        vain tyhjänpäänsä esittely niin suotakoon sitten, suotuisia esittelyiltoja, porkkananpää voisi aukoilta ihailla tyhjyyttä, vaikuttaako omalta.


      • hetkonennn???
        maukasta makkaraa kirjoitti:

        vain tyhjänpäänsä esittely niin suotakoon sitten, suotuisia esittelyiltoja, porkkananpää voisi aukoilta ihailla tyhjyyttä, vaikuttaako omalta.

        Crudon tiedot knödeleistä ovat aika puutteelliset. Knödelit eivät ole välttämättä mikään perunaruoka, esim. Semmelknödeleihin ei todellakaan peruna kuulu. Toki jokainen voi sekoitella mitä raaka-aineita tahansa ja sillä tavoin tuottaa ihan omia viritelmiään. Kysäisisin myös sähköpostitse tuosta makkaramassasta, eikä kukaan alueella asuva ole moisesta kuullutkaan.
        ps. Knödel mit Wurst oder Speck tarkoittaa knödeliä, jonka kanssa tarjotaan makkaraa tai kylmäsavustettua lihaa.
        Tiroler Speckknödel sisältää nimensä mukaisesti speckiä.


      • hyvä, crudo!

        58 % naudan- ja 37 % porsaanlihaa siis eli lihapitoisuus esimerkiksi 95 % eli aika korkea, sanoisin! vai kuinka.

        Tämähän on loistotuote!
        Ei varmaan Suomessa saa mistään ketjusta, vielä ainakaan, kuten Lidl? edullisesti.


        Kaminwurzen (smoked sausage)

        100 gr of the finished product contains: 58 gr of beef, 37 gr pork, bacon, salt, natural spices, dextrose, Sacharose. Antioxidant; E300. Flavour enhancers; E621. Preservative; E250. 8 months before the date of packaging produced. Keep cool with max. 15 ° C.
        Durability: 3 months


      • crudot sinne tänne
        porkkanapää kirjoitti:

        sotkemaan taas minua keskinäisiin kahinoihinnenne, mikä ihmeen juttu tämä nyt taas on ?
        Itävallassa on tullut käytyä, makkaroitakin siellä syötyä, nimet ei jääneet mieleen, knödelit tiedän,
        mutta se nyt ei liity mitenkään tähän teidän väliseen sanailuun et silleen hei.

        Itävaltalainen makkarakeitto (rinteessä) on kyllä aikas mielenkiintoinen.
        Lihalientä ja siihen pari pitkää makkaranpötköä. Aseeksi LUSIKKA.
        Siinäpä sitten temppuilet että kuinkas se tämä eväs sitten saadaan syötyä sivistyneesti :o)

        Mutta nyt äijät rauha maahan-- paiskatkaas välillä sovinnon kättä.
        Niin kauan kun makuasioista puhutaan ja yksikään meistä ei ole ammattikokki niin tämähän
        on pelkkää keskustelua eikä kokkoisotaa.

        mutta ei se liene oleellista;

        olisihan se ihan asiallista silti, että jos kopioi jotain joltain www-sivulta, voisi laittaa myös linkin, josta voisi linkittyä samalla kuvakin,

        ei se ihmisen arvoa yhtään laske, päinvastoin, jos osaa vihjaista mukavista linkeistä toisille;

        maailma nyt on niin pullollaan kaikenlaista, netti täynnä, että mukava vain, jos joku viitsii poimia sieltä kiinnostavia, ehkä uusiakin, mutta käyttökelpoisia ideoita; onhan ruokaohjelmissakin osa sellaista, jota koskaan ei kyllä voi valmistaa, mutta niitä voi silti katsella.

        Eri juttu sitten, joka hiukan pännii, että tuntuu, että jotkut heittää juttuja ihan vaan - ehkei mainosmielessä - vaan jotenkin, en tiedä miksi, mutta tuntuu siltä, ettei oikein ole jutun juurta.


    • myyvä nimi

      savuporsasmakkara - voihan sille tietysti keksiä myyvemmänkin nimen

      Muuten en voi sitä ymmärtää, kun ihminen, joka kirjoittaa tänne, osaisi kai myös googlettaa:

      "This is a smoked pork sausage from Trentino-Alto Adige, usually served accompanied by an assortment of cured meats, sauerkraut, and steamed potatoes for a filling, hearty main course."
      - http://www.babylon.com/definition/Kaminwurzen/English (12.1.2010)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3857
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      133
      2697
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1875
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1192
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1189
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    Aihe