Täytekakku

Enni

NYT kuulkaas on pakko saada HYVÄN täytekakun resepti.
se ei saa olla tavallinen kermavaahto-mansikkahillo.
tahdon jotain uutta.
valion yms. sivuilta oon löytänyt ihan kivoja juttuja, mutta onko teillä jotai iha special.
TODELLA hyvää täytekakun ohjetta?
miten koristelisin kakun jonka väliin tulee mansikkarahkaa, kun ei mansikoista ole koristelukuntoon.
kiwit ei käy, eikä nonparellit ja karkit.. siis?

9

8826

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sottapytty

      siihen olisi ehdotus raastettu suklaa. ensin koristelet kermavaahdolla kakun niinkuin haluat ja joko raastat vapaasti suoraan päälle suklaata, tai ripottelet suklaaraastetta käsin.
      persikat ovat myös kivoja kakun päällä, siis ihan säilykepersikat.

    • Enni

      elikkä aattelin nyt vaan kertoa että millaista kakkua meinaan väsätä.
      eli:
      tavallinen sokerikakku pohja.
      alimmaiseen väliin teen rahkaseoksen johon sekoitan liivatetta ja suklaarouhetta/pätkistä tai marianne karkkeja.
      seuraavaan väliin liivatteella jämäköityä mansikka jogurttia TAI mansikkarahkaa.
      päälle tulee mehukuorrutus, kermavaahto reunoille ja n. 1-2 vielä mehukuorrutuksen päälle.
      sitten suklaarouhetta.
      onnistuiskoha?

      • Titta

        Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)

        Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.

        Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.

        Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.

        Nautinnollisia kakkuhetkiä :)


      • Enni
        Titta kirjoitti:

        Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)

        Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.

        Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.

        Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.

        Nautinnollisia kakkuhetkiä :)

        juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
        ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)


      • Titta
        Enni kirjoitti:

        juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
        ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)

        Irtopohjavuoka kai olisi paras, mutta itse olen kyllä käyttänyt ihan tavallista pyöreätä kakkuvuokaa. Eikä sen tarvitse välttämättä olla edes kakkuvuoka, muukin "kippo" käy.

        Olen vuorannut vuuan ensin voipaperilla niin, että sitä tulee reilusti reunojen yli, jotta kakun voi sitten nostaa pois.

        Voipaperin päälle sitten kelmua, jonka päälle kakku kootaan.

        Ei tämän vaikeampaa.

        Kuningatarhillo on hyvä valinta.

        Onnea kakun tekoon :)


    • kondiittoripoika

      Moikka! pidän itse paljon erinlaisista ns.hyytelökakuista, joita voi maustaa mielikuvituksen mukaan.Ne ovat aika helppoja tehdä kun on vaan huolellinen ja ohjeitakin löytyy paljon. Koristelu on kyllä hankalaa mansikoilla näin talviaikaan, mut erinlaisia hedelmiä löytyy kyl paljon ja pakaste vadelmatkin on hyviä kun laittaa vaan kiilteen päälle esim.hyytelösokerista.Hyytelökakkuihin saa kivav pinnan kun tekee liivatelehdestä ja mehusta kirkkaan kiilteen ja hyydyttää sen...nam!

    • Anne

      Tämäkin on osittain jostain lehdestä mutta...
      Paistat ensinnäkin sen kakkupohjan uunipellillä (itse kahdella).
      Sitte täytteet (itse käytän vadelmahilloa ja rahkaa jossa sokeria ja ruklaarouhetta) ja sitten leikkaat pitkiä suikaleita (sen paksuisia miten tahdot kakun olevan korkea) ja sitten pyörität rullalle. Ja näin voit jatkaa kunnes kakku on sopivan suuri...
      Jos täytettä jäi yli voit tasoittaa kakun pinnan sillä. Sitten vaan marsipaani kuorrutukseksi. Onhan sitä työläs kaaviloida mutta... =) Ja koristeeksi riittää ruusu tai kaksi (jotka nekin askartelen marengista itse. Ja sulatetulla suklaalla jokin kiva kuvio... siinä se!

    • Anonyymi

      Juusto kakku Ilmari Pihtipudas nämä hullut Tuoriniemi lehtiä pyörittää alushousuja ja mekko

    • Anonyymi

      Voileipäkakkua ei ole tullutkaan tehtyä pitkään aikaan, nyt täytyy tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2812
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      354
      2586
    3. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      56
      2315
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      35
      2194
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      25
      1733
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1639
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1526
    8. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1449
    9. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1395
    10. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1289
    Aihe