NYT kuulkaas on pakko saada HYVÄN täytekakun resepti.
se ei saa olla tavallinen kermavaahto-mansikkahillo.
tahdon jotain uutta.
valion yms. sivuilta oon löytänyt ihan kivoja juttuja, mutta onko teillä jotai iha special.
TODELLA hyvää täytekakun ohjetta?
miten koristelisin kakun jonka väliin tulee mansikkarahkaa, kun ei mansikoista ole koristelukuntoon.
kiwit ei käy, eikä nonparellit ja karkit.. siis?
Täytekakku
9
8844
Vastaukset
- sottapytty
siihen olisi ehdotus raastettu suklaa. ensin koristelet kermavaahdolla kakun niinkuin haluat ja joko raastat vapaasti suoraan päälle suklaata, tai ripottelet suklaaraastetta käsin.
persikat ovat myös kivoja kakun päällä, siis ihan säilykepersikat. - Enni
elikkä aattelin nyt vaan kertoa että millaista kakkua meinaan väsätä.
eli:
tavallinen sokerikakku pohja.
alimmaiseen väliin teen rahkaseoksen johon sekoitan liivatetta ja suklaarouhetta/pätkistä tai marianne karkkeja.
seuraavaan väliin liivatteella jämäköityä mansikka jogurttia TAI mansikkarahkaa.
päälle tulee mehukuorrutus, kermavaahto reunoille ja n. 1-2 vielä mehukuorrutuksen päälle.
sitten suklaarouhetta.
onnistuiskoha?- Titta
Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)
Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.
Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.
Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.
Nautinnollisia kakkuhetkiä :) - Enni
Titta kirjoitti:
Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)
Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.
Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.
Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.
Nautinnollisia kakkuhetkiä :)juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:) - Titta
Enni kirjoitti:
juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)Irtopohjavuoka kai olisi paras, mutta itse olen kyllä käyttänyt ihan tavallista pyöreätä kakkuvuokaa. Eikä sen tarvitse välttämättä olla edes kakkuvuoka, muukin "kippo" käy.
Olen vuorannut vuuan ensin voipaperilla niin, että sitä tulee reilusti reunojen yli, jotta kakun voi sitten nostaa pois.
Voipaperin päälle sitten kelmua, jonka päälle kakku kootaan.
Ei tämän vaikeampaa.
Kuningatarhillo on hyvä valinta.
Onnea kakun tekoon :)
- kondiittoripoika
Moikka! pidän itse paljon erinlaisista ns.hyytelökakuista, joita voi maustaa mielikuvituksen mukaan.Ne ovat aika helppoja tehdä kun on vaan huolellinen ja ohjeitakin löytyy paljon. Koristelu on kyllä hankalaa mansikoilla näin talviaikaan, mut erinlaisia hedelmiä löytyy kyl paljon ja pakaste vadelmatkin on hyviä kun laittaa vaan kiilteen päälle esim.hyytelösokerista.Hyytelökakkuihin saa kivav pinnan kun tekee liivatelehdestä ja mehusta kirkkaan kiilteen ja hyydyttää sen...nam!
- Anne
Tämäkin on osittain jostain lehdestä mutta...
Paistat ensinnäkin sen kakkupohjan uunipellillä (itse kahdella).
Sitte täytteet (itse käytän vadelmahilloa ja rahkaa jossa sokeria ja ruklaarouhetta) ja sitten leikkaat pitkiä suikaleita (sen paksuisia miten tahdot kakun olevan korkea) ja sitten pyörität rullalle. Ja näin voit jatkaa kunnes kakku on sopivan suuri...
Jos täytettä jäi yli voit tasoittaa kakun pinnan sillä. Sitten vaan marsipaani kuorrutukseksi. Onhan sitä työläs kaaviloida mutta... =) Ja koristeeksi riittää ruusu tai kaksi (jotka nekin askartelen marengista itse. Ja sulatetulla suklaalla jokin kiva kuvio... siinä se! - Anonyymi
Juusto kakku Ilmari Pihtipudas nämä hullut Tuoriniemi lehtiä pyörittää alushousuja ja mekko
- Anonyymi
Voileipäkakkua ei ole tullutkaan tehtyä pitkään aikaan, nyt täytyy tehdä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262494
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572284Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo762253Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161979- 841739
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71419Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍301368Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141234- 41063
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna32937