Täytekakku

Enni

NYT kuulkaas on pakko saada HYVÄN täytekakun resepti.
se ei saa olla tavallinen kermavaahto-mansikkahillo.
tahdon jotain uutta.
valion yms. sivuilta oon löytänyt ihan kivoja juttuja, mutta onko teillä jotai iha special.
TODELLA hyvää täytekakun ohjetta?
miten koristelisin kakun jonka väliin tulee mansikkarahkaa, kun ei mansikoista ole koristelukuntoon.
kiwit ei käy, eikä nonparellit ja karkit.. siis?

9

8787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sottapytty

      siihen olisi ehdotus raastettu suklaa. ensin koristelet kermavaahdolla kakun niinkuin haluat ja joko raastat vapaasti suoraan päälle suklaata, tai ripottelet suklaaraastetta käsin.
      persikat ovat myös kivoja kakun päällä, siis ihan säilykepersikat.

    • Enni

      elikkä aattelin nyt vaan kertoa että millaista kakkua meinaan väsätä.
      eli:
      tavallinen sokerikakku pohja.
      alimmaiseen väliin teen rahkaseoksen johon sekoitan liivatetta ja suklaarouhetta/pätkistä tai marianne karkkeja.
      seuraavaan väliin liivatteella jämäköityä mansikka jogurttia TAI mansikkarahkaa.
      päälle tulee mehukuorrutus, kermavaahto reunoille ja n. 1-2 vielä mehukuorrutuksen päälle.
      sitten suklaarouhetta.
      onnistuiskoha?

      • Titta

        Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)

        Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.

        Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.

        Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.

        Nautinnollisia kakkuhetkiä :)


      • Enni
        Titta kirjoitti:

        Eihän sitä ole kuin mielikuvitus rajana, niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin :)

        Jos kuitenkin ajattelit laittaa noita liivatejuttuja kerrosten väliin hiukan runsaammin, niin suosittelen kakun kokoamista vuoassa. Silloin ei tule ylipursuamista ja voit täyttää kerrokset huoletta reunoille saakka.

        Voit tehdä myös sen "kiisselin" päälle vuoassa.

        Kaikki saavat hyytyä rauhassa jääkaapissa ja sitten vasta otat kauniin kakkusi pois vuoasta ja teet loppusilauksen.

        Nautinnollisia kakkuhetkiä :)

        juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
        ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)


      • Titta
        Enni kirjoitti:

        juu niin aattelinkin. tosin mietityttää, miten hyvin se sieltä irtoaa, on kyllä semmonen teflon vuoka (?) no semmoinen ''liukas''. onko sulla kokemusta?
        ja jätän sen suklaan pois ja pistänkin kuningatarhilloa:)

        Irtopohjavuoka kai olisi paras, mutta itse olen kyllä käyttänyt ihan tavallista pyöreätä kakkuvuokaa. Eikä sen tarvitse välttämättä olla edes kakkuvuoka, muukin "kippo" käy.

        Olen vuorannut vuuan ensin voipaperilla niin, että sitä tulee reilusti reunojen yli, jotta kakun voi sitten nostaa pois.

        Voipaperin päälle sitten kelmua, jonka päälle kakku kootaan.

        Ei tämän vaikeampaa.

        Kuningatarhillo on hyvä valinta.

        Onnea kakun tekoon :)


    • kondiittoripoika

      Moikka! pidän itse paljon erinlaisista ns.hyytelökakuista, joita voi maustaa mielikuvituksen mukaan.Ne ovat aika helppoja tehdä kun on vaan huolellinen ja ohjeitakin löytyy paljon. Koristelu on kyllä hankalaa mansikoilla näin talviaikaan, mut erinlaisia hedelmiä löytyy kyl paljon ja pakaste vadelmatkin on hyviä kun laittaa vaan kiilteen päälle esim.hyytelösokerista.Hyytelökakkuihin saa kivav pinnan kun tekee liivatelehdestä ja mehusta kirkkaan kiilteen ja hyydyttää sen...nam!

    • Anne

      Tämäkin on osittain jostain lehdestä mutta...
      Paistat ensinnäkin sen kakkupohjan uunipellillä (itse kahdella).
      Sitte täytteet (itse käytän vadelmahilloa ja rahkaa jossa sokeria ja ruklaarouhetta) ja sitten leikkaat pitkiä suikaleita (sen paksuisia miten tahdot kakun olevan korkea) ja sitten pyörität rullalle. Ja näin voit jatkaa kunnes kakku on sopivan suuri...
      Jos täytettä jäi yli voit tasoittaa kakun pinnan sillä. Sitten vaan marsipaani kuorrutukseksi. Onhan sitä työläs kaaviloida mutta... =) Ja koristeeksi riittää ruusu tai kaksi (jotka nekin askartelen marengista itse. Ja sulatetulla suklaalla jokin kiva kuvio... siinä se!

    • Anonyymi

      Juusto kakku Ilmari Pihtipudas nämä hullut Tuoriniemi lehtiä pyörittää alushousuja ja mekko

    • Anonyymi

      Voileipäkakkua ei ole tullutkaan tehtyä pitkään aikaan, nyt täytyy tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe