Korvikkeen lämmitys

huono äiti

Olemme antaneet 6 viikkoiselle lapsellemme toisinaan huoneenlämpöistä korviketta tilanteessa jossa avaamme huoneenlämmössä säilytetyn NAN-korvikepurkin. Lapsen mummo, minun äitini kuullessa asian laidan, hän ihan hätääntyi ja sanoi ettei lapselle saa antaa kylmää korviketta!

Nolostuin ja harmistuin asiasta. Olemme lämmittäneet korvikkeen sopivan lämpöiseksi aina silloin, kun se on ollut jääkaappikylmää ja olemme yrittäneet toimia lapsemme parhaaksi.

Koenkin nyt huonoa omaatuntoa asian suhteen ja haluaisin tietää miten muut ovat toimineet? Onko mahdollista, että olisin aiheuttanut "huolimattomuudellani" jotain harmia vauvalleni kun olen tarjonnut huoneenlämpöistä korviketta? Kaipaisin asiaan mielipiteitä..

7

1282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3 lasta meillä.

      nyt tunne mitään huonoa omaatuntoa!! Vauva olisi kyllä itse ilmoittanut jos maidossa olisi jokin pahasti vikana, olisi ollut juomatta tai itkenyt :D Maitoa pitää vähän lämmittää kun huoneen lämpötila on vain 20 astetta ja kikkimaitohan on ruumiinlämpöistä, 37 astetta. Kai se viileä maito voi ottaa kurkkuun, en ihan varmasti tiedä. Kesällä annoin välillä huoneenlämpöistä maitoa kun muuten oli kuuma. Viileästä maidosta olen huomannut että se virkistää, joten nukkumaan mennessä sitä kannattaa lämmittää!
      Minä olen lämmittänyt maidon mikrossa ja kikkimaidon vesihauteessa.

      Kurja että että pahoitit mielesi sellaisen henkilön kommentista jonka pitäisi olla parhaana tukena, mummut on vähän sellaisia. Eihän niitä asioita voi tietää valmiiksi! Mutta jatkossa, vauva kyllä ilmoittaa jos teet jotakin väärin, luota itseesi ja vaistoosi, se sinulla on valmiiksi. Sanojia tulee olemaan paljon - ja kyseenalaista myös neuvolankin ohjeita. Sinä ja miehesi päätätte mikä on teidän lapselle parasta, te hänet tunnette!!

      • häh???

        Mikä ihmeen KIKKIMAITO?????????????????????????????????


      • 3 lasta meillä
        häh??? kirjoitti:

        Mikä ihmeen KIKKIMAITO?????????????????????????????????

        kikkimaito on sitä maitoa joka tulee äidin rinnasta kun vauva imee sitä rintaa! Senkin tietämätön häh??? :D


    • dfhhfd

      itse olen aina antanut ja annan edelleen huoneenlämpöisen maidon sellaisenaan sitä erikseen lämmittämättä. Jääkaapissa olleen maidon lämmitän mikrossa. Ihan hyvin on nyt puolivuotiaalle pojalle maistunut. Siinä myös säästää rahaa koska kerran lämmitetty maito pitää heittää pois eikä meillä ainakaan joka kerran juoda koko purkkia tyhjäksi.

    • mievaan....

      on sen verran tempperamenttinen vauva että ruokaa pitää saada heti. Eikä sitäpaitsi jokapaikassa ole mahdollista lämmittää maitoa. Kotona ollessa lämmitän maidon aina, mutta kävelylle ja ostoksille mennessä en. Kotoa pois lähtiessä pistän maitoa valmiiksi pulloon ja vaunuihin että pysyisi ainakin huoneen lämpöisenä taikka otan avaamattoman purkin mukaan.

      Nuo lapsen isovanhemmat antavat välillä todella typeriä ohjeita ja moittivat asioista joilla ei ole mitään merkitystä lapsen elämään. Kyllä vauva itse ilmoittaa kun jokin on vialla.

      • Huono äiti

        Kiitos vastauksista! Jospa taas saisin vähitellen "itsetuntoni" lapsen hoidon suhteen paremmaksi. En ole vielä tottunut ja ns. "karaistunut" kestämään toisten ihmisten kommentteja. Ja nololtahan se tuntui kun nuin "perusasiasta" minulle huomautettiin joka pitäisi olla itsestäänselvyys.


      • iskitir
        Huono äiti kirjoitti:

        Kiitos vastauksista! Jospa taas saisin vähitellen "itsetuntoni" lapsen hoidon suhteen paremmaksi. En ole vielä tottunut ja ns. "karaistunut" kestämään toisten ihmisten kommentteja. Ja nololtahan se tuntui kun nuin "perusasiasta" minulle huomautettiin joka pitäisi olla itsestäänselvyys.

        Jos äiti pumppaillut maitoa tissistä ja tiedän että syötän kohta pullosta n.0-2h sisään annan olla äidinmaidon lämpösessä ja lisään sitten joukkoon noin fifty-fifty korviketta ja ihan vähän lämmitän mikrossa. Jos syönnin j'älkeen jää jäljelle annan olla pöydällä ja syötän sitten uudestaan ilman lämmittelyjä jos nälkä yllättää parin tunnin päästä.

        Pakkasesta otetun sulatan kuumassa vedessä lisään korviketta ja lämmitän hieman enemmän. Jääkaapissa olleelle sama juttu. Ihan hyvin on maittanut.

        Joskus yöllä syötellyt samasta pullosta melkein koko yön ja syöttöjen välillä ollut pullo yöpöydällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      383
      1470
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe