Myslit

oxox

Olen ihastunut X-tran halpismysliin, jota tulee syötyä usein. Luin kuitenkin jostain, että myslit voi olla aika kaloripommeja. Olen vielä niin aloittelija näissä asioissa, etten todellakaan osaa sanoa mitään tämän myslin vaikutuksesta painonpudotukseen.

http://omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=887

Tuosta näkee mitä tuo sisältää. Onko paha jos syö pari annosta rasvattoman maidon kanssa päivittäin? Kannattaisiko tuohon sekoittaa kauraleseitä tai pähkinöitä tai muuta sekaan?

4

1096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgskldjglksdjgkl

      Ihan terveellistä tuo mysli mitä syöt. Ainoo vaan että siihen on lisätty sokeria. Mutta on kuitenkin terveellisemmästä päästä kun vertaa sokerimysleihin ja muromysleihin yms.. jotka on tosi sokerisia. Hyvä hintalaatusuhde. Siinä näytti olevan vehnälesettäkin, joka on tosi kuitupitoista tavaraa. Voit tietysti itse tehdä siitä vielä kuitupitoisempaa lisäämällä esim. just kauralesettä tai pellavansiemeniä tai vaikka auringonsiemeniä yms jos haluat. Itse syön FinaxBranMysliplus naturell mysliä ja laitan yleensä siihen hedelmiä ja marjoja päälle . Siihen ei ole lisätty sokrua ollenkaan, mut toisaalta se on vähän tyyriimpää. Ja aikalailla samat ravintosisällötkin. Ravintokuitua enemmän ja sokeria ei tosiaan oo lisätty.

      http://www.finax.com/fi/display/tuotteet/branmysli-naturell.aspx

      Tässä sen sisältö:

      Energiaa 1350 kJ/ 320 kcal, Proteiinia 10g, Hiilihydraatteja 62g, josta sokereita 1g, Rasvaa 3g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5g, Ravintokuitua 15g, Natriumia 0,15g, Tiamiinia (B1-vitamiini) 0,24 mg (17 % *), Rautaa 3,1 mg (22 % *). * = Päivän saantisuosituksesta.

      Tässä sen sinun halpismyslin sisältö:
      Ravintosisältö/100 g
      Energiaa 1400 kJ (330) kcal
      Proteiinia 11 g
      Hiilihydraattia 61 g
      josta sokereita 13 g
      Rasvaa 4,0 g
      josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,96 g
      Ravintokuitua 9,6 g
      Natriumia 0,11 g

      Kokeile tehdä joskus itse mysliä, siihen voi laittaa vaikka kaurahiutaleita, ruishiutaleita, maissihiuteleita, auringonkukansiemeniä, vehnälesettä, rusinoita yms...

      • oxox

        Kiitos paljon vastauksestasi! Täytyy tutkia vielä noita muitakin vaihtoehtoja, mutta kyseinen merkki houkuttaa opiskelijabudjetin vuoksi. Itsetehty mysli kuulostaa kyllä hyvältä myös, tuskin se ainakaan kalliimmaksi tulee.


      • Panhandle
        oxox kirjoitti:

        Kiitos paljon vastauksestasi! Täytyy tutkia vielä noita muitakin vaihtoehtoja, mutta kyseinen merkki houkuttaa opiskelijabudjetin vuoksi. Itsetehty mysli kuulostaa kyllä hyvältä myös, tuskin se ainakaan kalliimmaksi tulee.

        Myslin valinnassa kannattaa kiinnittää huomio kuitu-, rasva- ja proteiinipitoisuuteen ja erityisesti lisätyn sokerin määrään. Jos pidät hedelmäisestä myslistä, hedelmien mukana tulee automaattisesti jonkin verran sokeria, mutta hedelmissä on toisaalta myös hyödyllisiä ravintoaineita kuten hivenaineita ja kuitua. Pähkinäisessä myslissä on enemmän rasvaa kuin sellaisessa, jossa pähkinöitä ei ole, mutta pähkinät ovat erittäin terveellisiä.

        Pelkkään energiasisältöön ei kannata tuijottaa, vaan pitää ottaa huomioon myös muu ravintosisältö. Jos energia tulee lisätystä rasvasta ja sokerista, tuote ei ole hyvä, mutta jos se tulee hedelmistä ja pähkinöistä, niillä kaloreilla saa jo oikeaa ravintoakin. Kevyin mysli on sellainen, jossa on pelkkää viljaa ja ehkä siemeniä, mutta ei se kovin pitkään pidä nälkääkään.

        Parhaimman myslin saa itse tekemällä, mutta ihan halvaksi sekään ei välttämättä tule, ainakaan jos haluaa käyttää paljon hedelmiä ja pähkinöitä.


    • fghjkjfrd

      myslit ovat ainut myslit jotka eivät sisältä mitään ylimääräisiä aineita. Eikä ees säilöntäaineita. erittäin hyviä.

      Muissa taas saattaa olla yli 20 E aineita.

      Miksi kaikki pelkää että lihoavat? mä en ainakaan ole lihonnut enkä tuu ikinä koskemaan kevyt tuotteisiin niistä on vain haittaa ja lihoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe