Cheerleading

ihmettelevä_aikuinen

Väärä alue taitaa tosin olla aiheelle. En laskisi Cheerleadingia voimisteluksi, enemmänkin se on nuorten tyttöjen keikistelyä puolialastomana täys maski naamalla.

18

1125

  Vastaukset

  • mitäpä tähän sanois :D

   • Juu en tajua miksi niin monella on tuollainen käsitys cheerleadingista.
    Itse en sitä harrasta, vaan voimistelua, mutta olkoot. Ja Cheerleading ei ole voimistelua vaan Cheerleadingia, mutta onko tuo nyt pahakaan asia?
    Ensinnäkin, kyllä cheer on suht vaativa laji, ei tosiaankaan mitään keikistelyä. Cheerleading ja cheertanssi (en tosin sano että cheertanssikaan olisi keikistelyä) ovat ihan eri laji. Cheerleadingissa on paljon nostoja, heittoja ja akrobatiaa, eli ei pelkkää tanssia.
    Viestissäsi oli sellainen sävy, että pitäisit voimistelua enemmän arvossa kuin cheerleadingia. Silti vetosit puolialastomana keikistelyyn maski naamalla.
    Osassa cheerpuvuissa ehkä on lyhyt helma, mutta eikö sitten voimistelupuvuissa? Kaikissa ei ole hameosaa lainkaan. Olen sitäpaitsi nähnyt housumallisia cheerpukuja, kuten myös vastaavia voimistelupukujakin. Ja maskiin viitaten, on joukkueen oma asia, meikkaako suoritukseen vai ei. Voimistelussakin meikataan usein suoritukseen (ainakin esim. joukkue- ja rytmisessä voimistelussa). Ja ihan yhtä hyvinhän pikajuoksija voisi meikata suorituksensa ajaksi.
    Ja ihan nyt by the way, Cheerleading ei ole pelkästään naisten laji, miehetkin voivat sitä harrastaa.


  • Taitaa ihmettelevä_aikuinen nimimerkki olla ihmeissään lajista, josta hänellä ei kommentin perusteella ole tietoa, vain luuloa. Enpä tosin ihmettele sitä. Cheerleadereista saattaa jäädä väärä mielikuva, jossa tytöt vaan heiluttelee huiskuja.
   Tänä viikonloppuna oli Helsingin jäähallissa Cheerleadingin Suomenmestaruuskisat. Cheerleading on kovakuntoisten nuorten ryhmälaji, jossa vaaditaan kovan kunnon lisäksi notkeutta, rytmitajua, yhteistyötä. Paljaat pinnat on laitettu piiloon, jos pusero oli lyhyt, sen alle piti värjätä erillinen toppi, ettei paljas pinta näkynyt.

   Suomen mestaruustason kärkijoukkueet harjoittelevat 5-6 kertaa vkossa 2-3 tuntia kerrallaan. Lajissa ei keikistelyllä pärjää.

   Jotta luulo muttuisi tiedoksi, kannattaa vaikka mennä YouTubeen ja katsoa muutama Cheerleading video.

   • Mä alkuun vastustin tyttären cheer-harrastuksen aloittamista juurikin siitä syystä, että mulla oli aloittajan kaltainen stereotypinen käsitys cheerleadingistä. Nyt muutaman vuoden aikana käsitykseni on muutunut tosiaankin täysin!
    Laji vaatii rankkaa treeniä, kunnon huoltoa, venymistä, sitoutumista ja joukkuehenkeä. Se on kilpaurheilua!


   • cheerleading voisi olla kova laji ellei lajin harrastajista niin suuri osa olisi juuri keikisteleviä pellejä. Tuttaviani harrastaa kyseistä lajia, ja heidän sekä heidän cheer-kavereiden aika kuluu pääasiassa vain muita cheerleadingjoukkueita haukkuessa. Myös epäonnistuneen kisamenestyksen jälkeen vain haukutaan tuomareita ja joukkueita, jotka voittivat heidät: tuomarit "eivät tiedä lajista mitään", tuo joukkue voitti vain koska tulee tuosta kaupungista jne. Sekä haetaan aina syyllisiä. Mikäli lajin edustajat osaisivat käyttäytyä asiallisesti (heidän valmentajat mukaan lukien), lajia voisi pitää urheiluna eikä kuukautiskipuja kärsivien teinityttöjen lajina.


  • Voin antaa 14-18 -vuotiaille cheerleadertytöille venyttelyapua ja -opastusta viihtyisässä yksiössäni Helsingin keskustassa. Olen 44-vuotias, yksin asuva ja kaljuuntuva mies.

  • mitä vittua pömppelimaha ? ;o

   ja sulle ''really ?'' jos tuttaviesi treeniaika menee muiden haukkumiseen, ei tarkoita sitä, että muilla joukkueilla menisi. Esimerkiksi meijän treeneissä ei suvaita sitten yhtään valme tajan päälle puhumista yms. Muuta häirintää. Kaikki treeniajat menevät oikeasti treenaamiseen :)) ja totta voi olla, että huono me estys kisoissa latistaa mieltä, mutta sitä pitäisi osata hyväksyä se. Esimerkkinä tästä on meijän viime may madnnessit, joissa olimme tokavikoina ? Ja opimme siitä ja nyt treenaamme entisä enemmän seuraaviin kisoihin. Tuomarit osaavat asiansa, joten eiköhän tässä valmentajien pitäisi aikuistua. Siinä mielipiteeni. P.s en ollut may madnesseissa, mutta kuulin tästä tutuilta.

  • ehei luoja! itse olen harrastanut lajia viisi vuotta. Cheerleadingiin kuuluu nostot eli stuntit, sekä pyramidit, hypyt, mm. toetouch, pike, hurtle, tanssi, akrobatiaosuudet (kärrynpyöriä, flikkejä, voltteja..), sekä huudot ja chantti sekä heitot. stunteissa päällimäiseksi nousevaa nousijaa on nostamassa 1-4 ihmistä, ja paristunteissa yksi ihminen nostaa toisen yksinään, esim yhden käden varaan (käsi suorana ylhäällä) jossa nousija on yhden jalan päällä jossain asennossa ( esim. stretsi, skorpioni, vaaka) . Lajille omaisia ovat myös lukuiset mustelmat ja ruhjeet. Heitoissa nousija heitetään ilmaan, jossa hän voi tehdä vaikkapa kierteen eli pyörähtää 360 astetta ympäri, tai tupla tai vaikka triplakierteen, tai voltteja, kierrevoltteja, toetouchin, ym. Heitot ovat helposti yli viiden kuuden metrin korkuisia, ja tyttöjä tulee sieltä valitettavasti myös alas kovalle lattialle, jos pohjat (nostajat) eivät otakkaan kiinni. Normi suomalainen teinityttö painaa siitä viidestäkymmenestä kilosta ylöspäin, eli semmoisia siellä nostellaan, ja useimmilla tytöillä on niin paljon lihasmassaa että se tuo painoa jo sen verran ettei ihan kevyttä hommaa. Cheerleading on kansainvälinen kilpailulaji, eikä tosiaankaan urheilumaailman helpoimmasta päästä. Joka vuosi järjestetään EM, PM ja MM kisat, suomessa järjestetään sm kisat ja - karsinnat, syyskisat, may madness, ymym. Omalla ex valmentajallani repesi maksa tullessaan huonosti alas basketheitosta, lukuisia murtumia, mustia silmiä. Lajissa tarvitaan voimaa hirmuisesti, venyvyyttä, rohkeutta..Luulen että kaltaisesi tietämätön '' ihmettelevä aikuinen'' joka luulee lajin olevan puolialastonta keikistelyä, ei itse jaksaisi nostaa näitä tyttöjä saati nousta yli 2 metrisen pyramidin huipulle, joten älä tule tänne kertomaan lajista josta et mitään tiedä. Käypä kurkkaapassa youtubesta esim Cheerleadingin mm kisojen ohjelmia.

   • ^ just näin :)


   • df kirjoitti:

    ^ just näin :)

    juuri niin


  • tämä on juuri tämä et jos joissai amerikkalaisissa ohjelmissa ne cheerleaderit on niitä peppua heiluttavia strirppareita se ei tarkota että oikeessa elämässä ne on semmosia!!!
   Ja sitä paitsi shortsienki alla käytetää alusshortseja että ei mitää vilahtais ja cheerleaderit on kova kuntoisia ja vahvoja jotenka pidä turpasi kiinni siitä huorista puhumisesta!! Ja sitä paitsi voimisteluiden puvut on melkei samalaisia eikä niitä haukuta??

  • www.scl.fi

   Mukana paljon miesharrastajiakin ja laji on mukana myös urheiluakatemian listoilla sekä osa Vierumäen valmennuskeskuksen ohjelmaa.

   Cheerleadingissä mukana pk-seudulla yli 2000 harrastaa joista osa saattaa olla keikisteleviä pellejä mutta luulisin että 90% on reippaita urheilijoita.

   Kivaa kesää kaikille ja jatkakaa ihanan lajin parissa!

  • Voi että mua ärsyttää ku nii moni luulee et cheerleading on puolialastomana keikistelyä ja pissisten puuhaa!! NO EI KYLLÄ TODELLAKAAN OLE!! Voisitte ensin tutustua lajiin enne ku alatte tommosta väittää. Cheerleading on rankka laji jossa tehdään nostoja, voltteja, hyppyjä, pyramidejä... Kokeileppa ite tehä ni huomaat kui vaikeeta se on!

   joo jotkut cheerleaderit voi olla pissiksii mut nii voi monie muidenki lajien harrastajat!

  • Nii just, kaikenlaisia ihmisiä on kaikkialla. Olen aina ihmetellyt miksei esim.sambatanssijoita kukaan leimaa keikistelijöiksi. Nehän ne vasta seksikkäästi pukeutuu. Cheerleadereiden asut eivät ole lainkaan seksikkäitä, vaan hyvin urheilullisia, eri asia on sitten noi muut tanssitytöt, joihin saattaa esim.lätkämatseissa törmätä. Niillä on joskus aika mauttomia vaatteita, ja tekevät aika yksinkertaisia kuvioita, eli sekoitat varmaan lajin heihin...Niin, ja hei eihän uimareilla, tai yleisurheilijoillakaan paljoo vaatetusta ole. Eikä meikki kenestäkään keikistelijää tee, muutenhan kaikki, jotka meikkaavat olisivat sellaisia. Esiintyjien piirissä meikkaaminen ainakin kuuluu asiaan. Sit varmaan kans kaikki, jotka pukeutuvat lyhyeen hameeseen ovat keikistelijöitä. Ihmeen vanhan aikasia stereotypioita, kuka enää 2000-luvulla voi ajatella noin mustavalkosesti?! Ite varmaan pukeudut sitten tuulipukuun, ja lähdet ovesta ulos edes vilkaisematta peiliin. Televisioesiintymiseenkään et varmaan yhtään laittautuisi, ettet vaan näyttäisi vahingossakaan paremmalta. Sehän olisi kamalaa...Tiedoksesi, että cheerleading on hyvin kurinalaista. Meillä Roosterseissa (nykyinen HAC) aikoinaan mm.punnerrettiin, jos joku tuli myöhässä treeneihin. Se on totista, keskittymistä vaativaa työtä. Jos vain keikistely on mielessä, ei tule pysymään tahdissa mukana!

   • Niin muuten, kentän laidalla käytettiin usein viileillä ilmoilla siistejä, erittäin urheilullisia verkkaripukuja, joista yhden puvun housut on tälläkin hetkellä jalassani. Eivät ole yhtään sen seksikkäämpiä kun yleisurheilijoittenkaan puvut!


  • lolllll cheerleadingiin ei tarvii mitään meikkiä ja siin on peittävämmät asut mitä voimistelussa lol muka aikuinen tollaset sais mennä sillan alle nukkumaan

   • Vittu


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2526