70-luvun hittituote.
Siihen paistiin viillettin viiluja melkein pohjaan ja väli täytettin seoksella jossa oli vaalea leipää, piparjuuritahnaa, pippuria jne "sidottuna " kermalla. Tämä narutettiin ja pantiin uuniin.
ulaanipaisti
7
694
Vastaukset
- Vanha kokki
Enkä ole edes kuullut moisesta hitistä. Olisinkin utelias tietämään missä tuollaista paistia on ollut tarjolla, kaupoissako vaiko jossain ravintolassa? Missähän päin suomea tuo Ulaanipaisti on ollut se hitti?
Kokeilla on tapan nimetä omia sovelluksiaan nimillä jotka eivät välttämättä liity mitenkään varsinaiseen nimeen, ellei tässä tapauksessa noita ulaaneja lasketa husaareiksi jolloin yhtymäkohta voisi olla attilan, eli noiden urheiden hevosmiesten takin poikkiraidat, jotka paistiin muodostuvat noista ilmeisesti poikittaisista leipätäytteisistä viilloista.
Tampereella oli noihin mainitsemiisi aikoihin erittäin suosittu, miltei hitti myös, erään edesmenneen mestarin nimeämä "Härän ruoska", jonka mestari nimitti sellaiseksi ohuista fileesuikaleista johtuen.
Olisi mielenkiintoista jos valottaisit hieman lisää tuosta Ulaanipaistista ja sen historiasta.- Helsingin Töölössä
ja ettei vain Hesari tai jokin muu lehti sen ohjeen julkaissut .
Oli aika yleinen pyhäruoka kanan ohella tuohon aikaan. Muistan kun kyökin pöydän ääressä kaffekupposella naiset siitä puhui ja minä korva höröllä.
Noh täytetty paisti ohjeella alkuun. Maustaminen omasta päästä.
Nyt kun Tallinnasta löysin mustaviinimarja-piprjuuritöhnää eli Mädaroigas tahnaa, siitä voisi kehitellä
Tästä villisiasta muuten tuli mahtava herkku.
http://www.stockmann.fi/portal/fi/herkku/reseptit_ja_menyyt/reseptit/liharuoat/villisian_paisti_sieniratatouillen_ja_kanelikasti... Tuota häränruoskaa olen syönyt: fileesuikaleet palmikoitiin letiksi, paistettiin kai pannulla?
Mikä ravintola tuota tarjoili - Tiiliholvi?
Ulaanipaista en ole kuullutkaan - olisivatko nuo viillot kuvaamassa ulaanien tapoja kohdella hevosiaan. Piiskanviiltoja lihassa?- Vanha kokki
crudo kirjoitti:
Tuota häränruoskaa olen syönyt: fileesuikaleet palmikoitiin letiksi, paistettiin kai pannulla?
Mikä ravintola tuota tarjoili - Tiiliholvi?
Ulaanipaista en ole kuullutkaan - olisivatko nuo viillot kuvaamassa ulaanien tapoja kohdella hevosiaan. Piiskanviiltoja lihassa?Vaan suomen ensimmäinen todellinen ruokaan erikoistunut pikkuravintola´"Coussicca" ja tuo arvoisa keittiömestari oli edesmennyt ja ravintolan perustaja Erkki (Eke) Kolkkanen, rauha hänen muistolleen.
Värikkäänä ja räväkkänä persoonana tunnettu, eritoten tampereella.
Mainittakoon, että varsinaisesti tuo kyseinen ravintola tuli tunnetuksi jättiläismäisistä Wienileikkeistään, sillä ne peittivät koko suuren lautasen tehokkaammin kuin pizza nykyisin, nuo "vinkkarit" olivat miltei maankuuluja 70 luvulla!
- baatarulaan
- ulaanilla
sisäpaisti piparjuurella perus-saksalainen herkku
http://www.kochbar.de/rezepte/rinderbraten-mit-meerrettich.html - UlallaUlaanista
Jaa-a, tuollaista ulaanipaistia en päässyt koskaan maistamaan 70-luvulla, enkä kyllä ole edes kuullut moisesta. Mahti olla pienen piirin hitti?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t503347- 151740
- 361721
Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin171661Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?251392Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐401322- 611299
Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät901085Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..221033- 128984