Niin, suomalainen ruoka on paskaa! Suomalaiset ovat suuttuneet kun herrat Silvio Berlusconi ja Jacques Chirac ovat moittineet suomalaista ruokaa, miksi? tottahan herrat ovat puhuneet.
Jos me verrataan suomalaista valmis- ja einesruokaa italialaiseen ja ranskalaiseen ruokaan niin ero on kuin koiranruualla ja gourmetruualla.
Italiassa ja Ranskassa on ruuanlaitto jalostettu huippuunsa (kiinalainen keittiö on myös huippu), mutta suomessa pelataan valmiiksi marinoiduilla lihoilla pakastevihanneksilla ja mikroaterioilla.
Niin valmiiksi marinoiduilla, vanhat ja kohta kävelemään lähtevät kanat ja kalat pilkotaan ja peitetään jollain väri- ja säilöntäaineilla kyllästetyillä marinadeilla. Ruoka valmistetaan nopeasti ja se nautitaan nopeasti, usein jokainen perheenjäsen syö eri aikaan. Ranskassa ruuanlaittoon ja viinin valintaan käytetään aikaa ja vaivaa ja itse ruuan nauttimiseen ystävien kanssa käytetään aikaa, ruuasta nautitaan(juopumista paheksutaan).
Italiassa ja Ranskassa käytetään yleisesti tuoreita raaka-aineita ja leipäkin haetaan suoraan leipomosta, leipä maistuu leivältä ei purukumilta.
Ja ruoka on kallista, kallista ja pahaa.
Suomalainen ruoka on paskaa!
25
2838
Vastaukset
- heippa vaan
Älä sitten syö sitä vaan painele Ranskaan.
- Gallofiili
Voi miten omaperäistä, jos et tykkää olla täällä lähde pois.
- Anonyymi
Niin asunkin Ranskassa. Ja varsinkin Monacon vieressä. Onneksi on varaa. Suomalainen ruoka on todella pahaa. En syö moista jota ei koirakaan.
- kiiira
"Jos me verrataan suomalaista valmis- ja einesruokaa italialaiseen ja ranskalaiseen ruokaan niin ero on kuin koiranruualla ja gourmetruualla."
Miksi edes vertaat EINESruokaa tavalliseen ruokaan?
Ei sinun ole pakko niitä eines- ja valmisruokia syödä vaan voit tehdä itse niin hyvää ruokaa kuin haluat itse valitsemistasi raaka-aineista. - siis...
itse valmistaa alusta alkaen ruoat ja voi mausteita laittaa oman maun mukaan.
Kaupoista löytyy hyviä peruselintarvikkeita edullisesti. - Panhandle
Tottakai Italiassa ja Ranskassa "ruuanlaitto on jalostettu huippuunsa". Tässä eräitä syitä:
- ilmasto, jossa kasvaa melkein mikä vain
- kotirouvayhteiskunta, jossa naisilla on aikaa juosta kaupoissa ja toreilla etsimässä parhaita mahdollisia ruoka-aineita
- riittävän suuri ja tiheästi asuva väestö, jotta pikkukauppiaat, leipomot yms. pysyvät hengissä
- kulttuuri, joka arvostaa ruuan makua
Suomi oli toiseen maailmansotaan asti maatalousvaltainen maa, jossa oltiin pitkälle omavaraisia. Kylmä ilmasto aiheutti säännöllisiä katovuosia, josta on ollut seurauksena se, että meille on pitkään ollut tärkeää, että ruokaa ylipäätään on ja että siitä saa vatsan täyteen. Maku on ollut ylellisyyttä ihan viime vuosikymmeniin asti.
Kahden vanhemman perheissä ei ruuanlaittoon ole samalla tavalla aikaa kuin talouksissa, joissa toisen puolison päätehtävänä on kodinhoito. Einekset tulivat helpottamaan työssäkäyvien naisten arkea, eikä siinä ole mitään pahaa. Maku ja ravintoarvot eivät ole kotona tehdyn veroisia, mutta hätätilanteessa ne käyvät hyvin kotiruuan korvikkeeksi.
Suomalainen ruoka noin ylipäätään ei ole sen pahempaa tai parempaa kuin muunmaalainenkaan. Kaikki laadukkaista raaka-aineista taidolla ja rakkaudella valmistettu ruoka on hyvää, tehtiinpä se missä tahansa. Suomalaiset raaka-aineet ovat yhtä laadukkaita kuin ranskalaiset tai italialaiset, esimerkiksi marjoihin ja yrtteihin kehittyy erityisen paljon makua suomalaisten pitkien kesäpäivien ansiosta.
Onko jotenkin hienompaa pitää ostereista ja tryffeleistä kuin kuhasta ja karpaloista? Suomalaisilla on siinä oppimista etelän serkuilta, että alkaisimme arvostaa omia raaka-aineitamme. Niistä saa vähintään yhtä hienoja herkkuja kuin ranskalaisten gourmet-ravintoloiden tarjoomukset.- ...
Erittäin hyvin sanottu. Komppaan.
- Ralli XWO
Kukapa sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse!
Tottahan meillä on paremmat hedelmät ja vihannekset, tuodaanhan ne etelästä, sieltä epäterveellisesti syövien välimerenkin maista! Ja jos suomalaiselta tuottajalta kysytään rypsiöljystä, niin totta hemmetissä se on parempaa kuin oliiviöljy.
Ettei vain tutkija olisi vetänyt aika raakasti kotiinpäin!?
Meillä vaan kuallaan nuorempina tuohon niin terveelliseen ruokaan, kuin välimeren ihmiset! - Rogeri
Ralli XWO kirjoitti:
Kukapa sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse!
Tottahan meillä on paremmat hedelmät ja vihannekset, tuodaanhan ne etelästä, sieltä epäterveellisesti syövien välimerenkin maista! Ja jos suomalaiselta tuottajalta kysytään rypsiöljystä, niin totta hemmetissä se on parempaa kuin oliiviöljy.
Ettei vain tutkija olisi vetänyt aika raakasti kotiinpäin!?
Meillä vaan kuallaan nuorempina tuohon niin terveelliseen ruokaan, kuin välimeren ihmiset!ei ole lihoissa juuri ole kuin lisäaineilla pilattua paskaa. Samoin kuin suomalaiset tärkkelyksestä pikahiivalla tehdyt "oluet", kyllä hävettää kaupassakäynti. Onneksi on saatavilla esim. saksalaisia oluita.
Lienen tästä jo kirjoittanut aiemminkin, mutta menköön nyt vielä kerran samanlainen jorina.
Olen kai sanonut, että englantilaisilla ja suomalaisilla on sama ongelma: olemme molemmat mestareita valmistamaan huonoa ruokaa hyvistä tarvikkeista. Eivät raaka-aineemme ole suinkaan huonommasta päästä - einekset ja puolivalmisteet ovat. Toki parantamista löytyy - kalan saatavuus ja laatu, lihan monipuolisuus ja laatu, vihannekset talviaikana jne. , mutta emme me tämän ongelman kanssa yksin ole. Samoja ongelmia löytyy vähän joka maassa - ei kaikkea ole aina saatavilla priimana muuallakaan.
Mutta jos haluaa hyvää, on paras hakea raaka-aineita ihan sellaisenaan ja sesongin mukaisina. Kyllä silloin saa yleensä melko kelvollista ja monipuolistakin raaka-ainetta osaaviin käsiin.
Ongelma ovatkin ne "osaavat kädet" - tai niiden puute. Kauas on hävinnyt ruoanlaittotaito. Yhä useammassa kodissa turvaudutaan eineksiin, pakasteisiin ja valmiisiin aterioihin. Herkutteluhetket hoidetaan ranskalaisilla, pizzalla ja hampurilaisilla. Annamme itsellemme luvan ostaa tai tehdä "comfort foodia" kun usalainen teeveekokki kerran antaa siihen luvan. "So simple and easy" - mutkaton ruoanlaitto oikaisee kaikki mutkat ja päätyy valmistuotteisiin melko nopeasti. Viimeinenkin taito ja pinnistely loppuu kotiköksältä.
Ja kaikkihan tulisi lähteä rakkaudesta ruokaan - sen tuntemuksesta, hyvästä makuelämyksestä ja ilosta onnistuttaessaa ja antamisesta osansa toisillekin yhteisinä ruokahetkinä. Se meiltä puuttuu - kaiken muun hömpän kauhukakkuineen, ahmimiskilpailuineen, tatuointeineen ja hää- ja mallihömppineen olemme kyllä omaksuneet. Harva osaa huutaa "Oh, my God" saadessaan hyvää ruokaa. Lieneekö näillä yli-ikäsillä pissaliisoilla hellokityissään ollut siihen koskaan aihettakaan nakertaessaan ranskalaisiaan viidettä kertaa samana päivänä.
Oppiminen lähtee siitä, että emme osta lihoja ja kaloja marinadeissa tai ylihintaisia kotimaisia tuotteita vanhentuineine myyntipäivineen, olemme kiinostuneet siitä, mitä syömme, koemme ruokailun sosiaalisena tapahtumana - eräänlaisena päivän yhteenvetona ja suunnittelutuokiona - ostamme lähiruokaa ja sesongin raaka-aineita, opimme ruoanlaiton perusteet ja kehitämme taitojamme, siirrämme arvostuksemme hyvään ruokaan myös lapsillemme.
Ruoantuottajia ja kauppaa tulee opettaa tekemällä ostopäätökset oikein - ei hokemalla että rypsiöljy on paras ruokaöljy; ei ole - se on pahaa, ei poistamalla kaupoista hyvät ruoka-aineet terveyden nimissä vaan kertomalla ihmisille, mikä on terveellistä ja mikä ei, ei hokemalla jargonia suomalaisten elintarvikkeitten ylivertaisuudesta samalla kun katsomme videoita sikojen kehnoista oloista, lannoitteitten ja ympäristömyrkkyjen liiallisesta käytöstä, Itämeren saastumisesta jne.
Eikä suomalainen keittiö parane myöskään yliarvostamalla Ranskan ja Italian ruokakulttuuria vaan parantamalla omaa ruokatalouttamme, raaka-aineitamme ja taitojamme.- viärin kikolo B 2
suomessa on HYVÄÄ RUOKAA esim;
Herra Hampurilainen, tuo mainio maailmankuulu kokki valmistaa niin ihania, että nam.
Herra Ranskalainen, ah nuo suussa sulavat perunat ja niin ravitsevia
Herra Pizza, niin tuo italialainen ihmisen huijaus ah mikä pläjäys
Herra Pakkanen, tuo saarioisten ja kumpp. ystävä
Nyt laitetaan sitten nätisti "turvat tukkoon" kansa saa just sitä mitä se haluaa. >>Jos me verrataan suomalaista valmis- ja einesruokaa italialaiseen ja ranskalaiseen ruokaan niin ero on kuin koiranruualla ja gourmetruualla.
- a,ankka ja pojat
hunajatäytteinen suklaa on hyvää
- Zhoussy
No jos verrataan surkeinta minkä tahansa maalaista EINESruokaa minkä tahansa maalaiseen ITSETEHTYYN tuoreista raaka-aineista niin onhan siinä eroa, ihme logiikka sulla.
Ranskalaisetkin syö nykyään paljon eineksiä ja niissä samoja paskalisäaineita mitä meidän vastaavissa, kaikki EE:t ja natriumglutamaatit sun muut.
Mutta jos laitat suomalaisesta tuoreesta kalasta voissa paistettuna ruokaa, höyrytettyjen valkosipulilla maustettujen vihannesten kera, jälkiruuaks marjoja, ja välipalana tumma täysjyväleipää ja tuorejuustoa ja gefiluspiimää, niin se on voi voi jos väität että tää on paskaa.
Ranskalaiset ei syö nykyään enää ajan kanssa keskellä päivää niinku kaukasella 70-luvulla ja sitä aiemmin, vähän epäilen ettet Ranskassa ole eläny; kiire ja suoritustehokkuus on iskeny sinnekkin, lounaat syödään nopeesti haukaten työn ohessa.
Joo, leipä on suoraan leipomosta, sitä valkosta höttöä mitä ne kutsuu leiväks, ihan hyvää mut ei paljo mitään ravintoa.
Omassa lapsuudenkodissani söimme kaikki aina eri aikaan eikä se mitenkään vaikuttanu siihen että ruoka ei ois ollu laadukasta, se on konservatiivinen myytti että kaikkien pitäis perheessä syödä samassa pöydässä samaan aikaan päät yhteen kolahtaen, :)- Gallofiili
Olette liikaa jumiutuneet tuohon eines sanaan. Tietenkään ei einesruokaa voi verrata alusta asti tuoreista raaka-aineista tehtyyn ruokaan! Pointti oli se, ettei suomessa juurikaan tehdä tuoreista raaka-aineista mitään, tyydytään valmiiksi suikaloituihin lihoihin, valmiiksi marinoituihin lihoihin, pakastevihanneksiin (kesäisinkin), purkalta tuntuvaan leipään jne.
Suomalainen ruoka on melko puhdasta. On marjoja, sieniä, lohta mutta niitä ei osata hyödyntää. - .......
Gallofiili kirjoitti:
Olette liikaa jumiutuneet tuohon eines sanaan. Tietenkään ei einesruokaa voi verrata alusta asti tuoreista raaka-aineista tehtyyn ruokaan! Pointti oli se, ettei suomessa juurikaan tehdä tuoreista raaka-aineista mitään, tyydytään valmiiksi suikaloituihin lihoihin, valmiiksi marinoituihin lihoihin, pakastevihanneksiin (kesäisinkin), purkalta tuntuvaan leipään jne.
Suomalainen ruoka on melko puhdasta. On marjoja, sieniä, lohta mutta niitä ei osata hyödyntää.Suomessa ei voi tehdä edes hyviä pataruokia kun punaviini on niin kallista. Yhden lasillisen ehkä raaskii lorauttaa, vaikka tarvittaisiin 1-2 pulloa punaviiniä joka maksaa paljon enemmän kuin lihat ja muut ruoka-ainekset yhteensä.
Etelä-Euroopassa punaviinipullo maksaa 50 senttiä joten kyllä siellä mielellään tehdään mm. pataruokia ja muitakin hyviä ruokia. Suomessa mieluummin vain nappaa eineshyllystä vaikka saarioisten unkarilaisen lihapadan.
Syyttäkää eduskuntaa ja heidän ryöstöverotustaan siitä että täällä ei voi tehdä yhtä hyviä ruokia kuin euroopassa. He ovat yksin syyllisiä ruokakulttuurin korruptoimisesta. Pitäisi äkkiä vaihtaa tilalle uudet, täysjärkiset päättäjät jotka ottavat haitallisen verotuksen pois. - Panhandle
Gallofiili kirjoitti:
Olette liikaa jumiutuneet tuohon eines sanaan. Tietenkään ei einesruokaa voi verrata alusta asti tuoreista raaka-aineista tehtyyn ruokaan! Pointti oli se, ettei suomessa juurikaan tehdä tuoreista raaka-aineista mitään, tyydytään valmiiksi suikaloituihin lihoihin, valmiiksi marinoituihin lihoihin, pakastevihanneksiin (kesäisinkin), purkalta tuntuvaan leipään jne.
Suomalainen ruoka on melko puhdasta. On marjoja, sieniä, lohta mutta niitä ei osata hyödyntää.Miten perustelet väitteen siitä, ettei Suomessa tehdä ruokaa alusta asti? Missä ei tehdä, kuka ei tee, kodeissa, kouluissa, työpaikoilla, ravintoloissa....? Onko joku selvittänyt sitä, kuinka monessa kodissa syödään pelkästään itse raaka-aineista tehtyä ruokaa? Suurkeittiöissä käytetään jonkin verran puolivalmisteita, mutta onko se oikeasti yhtä yleistä kodeissa?
Itselleni marinoidun lihan valtava tarjonta maustamattomaan nähden on suuri mysteeri, koska olen aina halunnut maustaa lihat itse, ja toisaalta epäilen, että marinadiin upotetaan pilaantumassa oleva liha, eli sen lihan laatu ei alunperinkään ole kovin hyvä, ja pilaamista jatketaan ällöttävällä maustamisella. Olen jopa kuullut kuluttajista, jotka HUUHTELEVAT SEN MARINADIN POIS. Ihan älytöntä, jos ei ole muuta kuin marinoitua lihaa, JÄTTÄÄ SEN OSTAMATTA.
Missään maassa einekset eivät vedä vertoja tuoreelle ruualle, ja siinä mielessä vertailusi ontuu, että puhut suomalaisista eineksistä samaan hengenvetoon ranskalaisen ja italialaisen itse tehdyn ruuan kanssa. - Hanapandle
Panhandle kirjoitti:
Miten perustelet väitteen siitä, ettei Suomessa tehdä ruokaa alusta asti? Missä ei tehdä, kuka ei tee, kodeissa, kouluissa, työpaikoilla, ravintoloissa....? Onko joku selvittänyt sitä, kuinka monessa kodissa syödään pelkästään itse raaka-aineista tehtyä ruokaa? Suurkeittiöissä käytetään jonkin verran puolivalmisteita, mutta onko se oikeasti yhtä yleistä kodeissa?
Itselleni marinoidun lihan valtava tarjonta maustamattomaan nähden on suuri mysteeri, koska olen aina halunnut maustaa lihat itse, ja toisaalta epäilen, että marinadiin upotetaan pilaantumassa oleva liha, eli sen lihan laatu ei alunperinkään ole kovin hyvä, ja pilaamista jatketaan ällöttävällä maustamisella. Olen jopa kuullut kuluttajista, jotka HUUHTELEVAT SEN MARINADIN POIS. Ihan älytöntä, jos ei ole muuta kuin marinoitua lihaa, JÄTTÄÄ SEN OSTAMATTA.
Missään maassa einekset eivät vedä vertoja tuoreelle ruualle, ja siinä mielessä vertailusi ontuu, että puhut suomalaisista eineksistä samaan hengenvetoon ranskalaisen ja italialaisen itse tehdyn ruuan kanssa.Viinin hinta juurikaan este ruualaitossa. Meillä halvimmat punkut ovat luokkaa 5-6 euroa/pll. ja juuri nuo halvimmat soveltuvat erinomaisesti tarkoitukseen. Tuokin hinta tosin on sikamaisen kohtuuton, verrattuna sitä "sivistysmaiden" hintoihin, mutta mehän olemme tottuneet maksamaan kaikesta muustakin ylihintaa, verukkeilla pitkät kuljetusmatkat jne.
Mitekähän lyhkäisiä nuo jakelumatkat ovatkaan amerikassa tai australiassa, kun rekka posottaa kaksi-kolmekin vrk:tta suuntaansa tauotta ja kahden kuskin ajamana, mutta silti tarvikkeet maksavat pirusti paljon vähemmänkuin meillä. Seuraava selitys on tietty, että meitä on niin vähän. Ainahan selityksiä löytyy, millä perustellaan kallita hintojamme, viinan kohdalla sen tekee monopoliyhtiön sanelupolitiikka! Mitä taas tulee noihin marinoituihin lihoihin, niin kauppiaiden ja teollisuuden mielestä he toteuttavat vain asiakkaiden toivomuksia!?
Tuokaapa edes yksikin ihminen eteeni kertomaan haluaako hän ihan vilpittömästi noita limakanoja ruokapöydälleen.
- .....
Huolestuttavaa nähdä miten moni suomalainen on sokea suomen ruuan huonoon laatuun... Tässä olisi oma esimerkkini: Minä valmistan aina ruuan itse kotona, käyttäen täysin normaaleja raaka-aineita mitä suomalaisesta ruokakaupasta saa... Pastankin valmistan kotona itse... Kuitenkin lähipäivinä on tullut ongelma: ei täältä enää kaupoista saa muutakuin noita kevytraaka-aineita ym. jotka on jo todettu terveydelle haitalliseksi. Kuitenkin suomalaiset selvästi kaipaavat näitä sydän ja verisuonitauteja, ylipainoa ja sokeritautia kun he suostuvat syömään tuollaista teollista paskaa...Vaikka itse valmistin ruokani minäkin aloin kärsiä kaiken mailman terveysongelmista johon lukeutui ahdistus, verenpaine, ylipaino ym. Ja kun lopetin syömästä suomalaisen ruokakulttuurin ja ruokaympyrän mukaan. Sekä jätin kaikki raaka-aineet joissa lisäaineita pois, niin mitä kävi: kaikki ongelmani katosivat... Minä olenkin suunnittelemassa muuttoa pois suomesta sillä tämä suomalainen ruoka on vaarallista! Ja suurien yritysten luomat terveysruuat kuten murot ym. ovat täyttä potaskaa...!!!
- on paljonkin
hyviä ruokalajeja ja hyviä ruoka-aineita (järvi- ja merikalat, sienet ja marjat, ruisleipä yms.), mutta iso osa suomalaisista ei ymmärrä mitään hyvän ruoan päälle, vaan ostavat paskaa - eli eineksiä, puolivalmisteita sekä valmiiksi marinoitua "lihaa".
On eri asia, minkä laatuista ruokaa/ruoka-aineksia täältä saa ja mitä suomalaiset ostavat ja syövät!- Paavo paksupää
hyvänsä paskaa, kun ei näkemystä ja kokemusta ole mistään.
Suomalainen ruoka on todellakin paskaa, mausteina korkeintaan rasva.
Mutta, voittehan kädettömät juoda aina ison pullon sokeroitua limua tai vaikka trendikästä energiajuomaa tai sporttiselta kalskahtavaa pullovettä.
Koittakaa nyt saatana myöntää plösöt, ettei suomessa ole mitään kulttuuria, ei ruokakulttuuria tai mitään muutakaan. Paras suomalainen ja terveelllisin ruoka on musta-makkara, eikä sekään ole suomalainen juuriltaan, vaan ennemminkin Virosta!
Terveisiä suomesta (suolesta) - Lenkkimakkara 500gr
Paavo paksupää kirjoitti:
hyvänsä paskaa, kun ei näkemystä ja kokemusta ole mistään.
Suomalainen ruoka on todellakin paskaa, mausteina korkeintaan rasva.
Mutta, voittehan kädettömät juoda aina ison pullon sokeroitua limua tai vaikka trendikästä energiajuomaa tai sporttiselta kalskahtavaa pullovettä.
Koittakaa nyt saatana myöntää plösöt, ettei suomessa ole mitään kulttuuria, ei ruokakulttuuria tai mitään muutakaan. Paras suomalainen ja terveelllisin ruoka on musta-makkara, eikä sekään ole suomalainen juuriltaan, vaan ennemminkin Virosta!
Terveisiä suomesta (suolesta)Kun ajattelen liha ja peruna ja mausteeksi suolaa. Vanha perinteinen sianlihakastike jossa myös hieman läskiä ja suolaa syödään perunamuusin kera. On hyvää.
Pidän monesta perussuomalaisesta ruoasta ja noita ranskalaisia yms. vain joskus vaihteluhalusta.
Tärkeinrtä on että se on ruokaa ja mulla on nälkä joka lähtee syömällä. - ...
Lenkkimakkara 500gr kirjoitti:
Kun ajattelen liha ja peruna ja mausteeksi suolaa. Vanha perinteinen sianlihakastike jossa myös hieman läskiä ja suolaa syödään perunamuusin kera. On hyvää.
Pidän monesta perussuomalaisesta ruoasta ja noita ranskalaisia yms. vain joskus vaihteluhalusta.
Tärkeinrtä on että se on ruokaa ja mulla on nälkä joka lähtee syömällä.Peruna on alkanut levitä suomeen vasta 1800-luvulla. Ei ole yhtään sen perinteisempi suomalainen ruoka kuin kokis tai heinz-ketsuppi. Perinteistä ruokaa nykyään ei enää syödä, yritä löytää lähi-alepasta tai isommistakaan marketeista vaikka nauriita tai ohrarieskaa, ei löydy.
- syötiin nuotiossa
paistettuja nauriita kun Ranskassa ja muissa sivistyneissä maissa ruokakulttuuri oli jo täysin kehittynyttä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12651Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1471192Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491095Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964- 124961
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?205911Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk296833- 72825
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13815- 39802