American Cheese?

say cheese

Meneepäs tosi eksoottiseksi hakemani ruoka-aines kun ei Suomesta löydä kuin sulatecheddarviipaleita, Riitan herkun maahantuoma Pilgrims Choice Mild English Cheddar (S-Marketista löysin) nyt menee varmaankin lähimmäksi, mutta ihan siis "American Cheese"ä kaipailisin. Mitä ne laittaa hampparipaikoissa hampurilaisten väliin, eivät taatusti tuota sulatecheddaria... Mistä sitä saa taviskuluttaja?

Ja tässä on kierretty Stockankin ja muiden itsestään meteliä pitävien kunnon "laajan valikoiman" markettien upeat juustohyllyt. Kauppahallistakaan en löytänyt (Turku)!

12

1245

Vastaukset

  • on lahinna american cheesea. Kylla sinne hampurilaisten valiin tulee juuri sulatejuustoa.

  • Cheddaria on myös "palana", Hesan Stokkalla irtomyynnissä ja varmaan myös muuallakin - pitää vaan uskaltaa kysyä.

    Ne hampparipaikoissa käytettävät on kylläkin näitä valmiiski viipaloituja pehmeitä "sulatejuustoja".

  • Tuo sinun "amerikkalainen cheddarisi" ei ole oikeastaan useimmiten edes juusto vaan täysin kemiallinen, "juustonkaltainen" valmiste, jonka tekemiseen on käytetty aivan eri prosesseja kuin juustoon yleensä. Siksi se sulaa helposti ja on väriltään myös useimmiten oranssi kun taas oikea cheddar on keltaista. Joskus lienee edes turha ottaa sitä muovikelmua juuston päältä - maku ei siitä sanottavammin muutu. Ja tätä cheddaria nimenomaan laitetaan hampurilaisen väliin, kuten myös tunnettuun amerikkalaiseen makaronilaatikkoon - Mac'n Cheeseen. Saapa joskus pihvinsäkin koristeltuna tällä muoviläpyskällä. Sitä on myös raasteena kaupoissa.

    Kyllähän toki jenkeissä cheddariakin saa, mutta sitä ei käytetä yleensä hampurilaisiin vaan kuten normaalia juustoa pruukataan käyttää.

    Cheddar on taasen englantilainen yleisjuusto - lienee yleisin juusto saarella. Sillä ei ole kuitenkaan paljonkaan tekemistä amerikkalaisen cheddarin kanssa - puhumattakaan tästä hampurilais"cheddarista".

    • kannattaisi ehkä tutustua amerikkalaisiin cheddareihin (siis oikeaan juustoon, ei sulatejuustoviipaleisiin,joiden kaltaisia myös Suomessa myydään), sieltä löytyy aivan erinomaisen voimakkaita ja aromikkaita cheddareita. Tillamook on hyvä valmistaja esimerkiksi.

      "Kyllähän toki jenkeissä cheddariakin saa". Olipa tietämätön, omahyväinen kommentti. Oletko koskaan käynyt Yhdysvalloissa oikeassa juustokaupassa katsomassa millaiset valikoimat siellä on? Hyvissä ruokakaupoissakin oli upeat valikoimat.


    • Mauri P. kirjoitti:

      kannattaisi ehkä tutustua amerikkalaisiin cheddareihin (siis oikeaan juustoon, ei sulatejuustoviipaleisiin,joiden kaltaisia myös Suomessa myydään), sieltä löytyy aivan erinomaisen voimakkaita ja aromikkaita cheddareita. Tillamook on hyvä valmistaja esimerkiksi.

      "Kyllähän toki jenkeissä cheddariakin saa". Olipa tietämätön, omahyväinen kommentti. Oletko koskaan käynyt Yhdysvalloissa oikeassa juustokaupassa katsomassa millaiset valikoimat siellä on? Hyvissä ruokakaupoissakin oli upeat valikoimat.

      Olen käynyt muutamassa marketissa muutamalla vuosikymmenellä ja kyllä niiden juusto-osastolla myydään cheddaria - sekä oletettavasti englantilaista että omaa jenkkituotantoa. Mutta hampurilaisiin käytetään tuota sulatejuustocheddaria - American cheesea eikä mitään Tillamookia.

      Mielestäni kommenttini oli jenkkipositiivisimpiani aikoihin - "Kyllähän toki jenkeissä cheddariakin saa". Ei se ollut mikään natovastainen kannanotto. Taisit regoida siihen, että en suitsuttanut jenkkijuustoja vaan jaoin niistä tietoa, sen kuin pystyin.

      Kiitos muuten omista tiedoistasi.


    • crudo kirjoitti:

      Olen käynyt muutamassa marketissa muutamalla vuosikymmenellä ja kyllä niiden juusto-osastolla myydään cheddaria - sekä oletettavasti englantilaista että omaa jenkkituotantoa. Mutta hampurilaisiin käytetään tuota sulatejuustocheddaria - American cheesea eikä mitään Tillamookia.

      Mielestäni kommenttini oli jenkkipositiivisimpiani aikoihin - "Kyllähän toki jenkeissä cheddariakin saa". Ei se ollut mikään natovastainen kannanotto. Taisit regoida siihen, että en suitsuttanut jenkkijuustoja vaan jaoin niistä tietoa, sen kuin pystyin.

      Kiitos muuten omista tiedoistasi.

      http://en.wikipedia.org/wiki/American_cheese


    • crudo kirjoitti:

      Olen käynyt muutamassa marketissa muutamalla vuosikymmenellä ja kyllä niiden juusto-osastolla myydään cheddaria - sekä oletettavasti englantilaista että omaa jenkkituotantoa. Mutta hampurilaisiin käytetään tuota sulatejuustocheddaria - American cheesea eikä mitään Tillamookia.

      Mielestäni kommenttini oli jenkkipositiivisimpiani aikoihin - "Kyllähän toki jenkeissä cheddariakin saa". Ei se ollut mikään natovastainen kannanotto. Taisit regoida siihen, että en suitsuttanut jenkkijuustoja vaan jaoin niistä tietoa, sen kuin pystyin.

      Kiitos muuten omista tiedoistasi.

      No sorry vaan muttei Mäkkärin hampparin välissä ole tuota meikäläisten sulatecheddaria, sanonpahan vaan. Lidlistä löysin nyt jotain sen tapaista mitä olin hakemassakin, joka ei kylläkään ole cheddarin makuista mutta koostumukseltaan juuri oikeanlaista ja tuote on Reinhardshof Smoked Cheese Slices Processed Cheese.


    • aapee kysyjä kirjoitti:

      No sorry vaan muttei Mäkkärin hampparin välissä ole tuota meikäläisten sulatecheddaria, sanonpahan vaan. Lidlistä löysin nyt jotain sen tapaista mitä olin hakemassakin, joka ei kylläkään ole cheddarin makuista mutta koostumukseltaan juuri oikeanlaista ja tuote on Reinhardshof Smoked Cheese Slices Processed Cheese.

      jos vaivautuisit lukemaan Mäkkärin tuoteselosteen SORRY VAAN:
      Cheddar-sulatejuusto (Hochland Deutschland GmbH, Saksa) :
      Cheddarjuusto (51 %; pastöroidusta maidosta), vesi, juusto (9 %; pastöroidusta maidosta), voi, rasvaton maitojauhe, sulatesuola (E331), luonnollinen juustoaromi, maitoproteiini, suola, värit (E160a, E160c), happamuudensäätöaine (E330), paakkuuntumisenestoaine (auringonkukkalesitiini). Maidon alkuperä: EU-alue.



  • Ömerikan tsiis on purkista pursotettavaa juustomaista töhnää eikä edes mitään juustoa siis ollenkaan.

    Allenin ohjelmaa katsoessa oli huvittavaa kuulla ammattimaisten tseffien käyttäneen "ranskalaista fetaa", jota ei siis ole, sillä fetalla on EU:n myöntämä nimisuoja ja vain Kreikassa tehtyä fetaa saa kutsua fetaksi - Suomessa tämä nimi on salaattijuusto.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.