Lueskelin tuolla jotain sivua, jossa sanottiin että juustoraastetta (avattua pakettiakin) voi käyttää niin kauan kuin se vain tuoksuu "normaalilta". ei siis mitenkään pilaantuneelta tai homeiselta..
Mutta kun pussin kyljessä lukee että AVAAMISEN JÄLKEEN KÄYTETTÄVÄ MUUTAMASSA PÄIVÄSSÄ.
Minusta kun juusto aina haisee vähän tunkkaiselle.. joten en oikein erota milloin se on pilaantunutta. Omani ei vissiin ainakaan pahasti, kun ei ole homeessa..
Pussi on avattu n. viikko sitten.
Voiko sitä siis käyttää mielestänne??
Juustoraasteen säilyvyys?!
4
12837
Vastaukset
- elliivo
Niin kauan voi käyttää kun siinä ei näy hometta.
Itse nykyään pakastan juustoraasteen pienemmissä erissä kun tulee niin vähän käytettyä sitä ja se tosian voi mennä nopeastikin avaamisen jälkeen homeeseen.- Tuomas!!
Että pussitettu valmis juustoraaste onkin jo valmiiksi tehty vanhasta juustosta ja pussiin tuhautetaan hiukan suojakaasua sen säilymiseksi!
Mietippä sitä!
- juusto-otto
Vanhaa juustoa! Sitä kutsutaan juuston kypsyttämiseksi, kun juusto pöhisee itekseen maitohappobakteerien jatkaessa toimintaansa, vaikka vuoden verran. Tavallisimmin ilmakontaktia rajoitetaan esim parafiini- tai muovikuorella joka estää homeitiöitten pääsynpintaan kiinni.
Homeet ovat toisaalta hienostunut juustoasia. Camembert sai tarinan mukaan alkunsa kun paimenpojalta jäi juustopala kivenkoloon. Olen melko hurjantuoksuisia eteläranskan paikallisia "varpaanvälijuustoja" maistellut, ja homekammo on laskenut.
Juustokönttiin ilmestyvä valkoinen home tulee nykyisiin pääsääntöisesti syötyä. Mustat tai ruskeat pilkut ovat todennäköisesti jotakin ongelmallisempaa sukuaa. Ne ne kannattaa tökkiä pois riittävällä marginaalilla ettei saa mahaansa sekaisin. Samoin harmahtava harsoinen leipähomeen tyyppinen home, jota ilmestyy juustoraasteeseen. Haju- ja makuaisti kertoo ihmiselläkin parhaiten mitä voi syödä. Tahtoo vaan unohtua näinä päivämääräsulkeisten uusavuttomuusaikoina.
Pakastamisessa on rajoituksensa. Ilma pitäisi saada pussista pois, mikä on hankalaa kun kyseessä on raaste. Juustoraasteitten käytöstä tuli luovuttua, koska ne maistuvat kitkeriltä. Suojakaasu reagoi suuren juustopinan kanssa tai muuttaa jotenkin bakterologista toimintaa. - mammavanha*
Vaikka on vanha ketju niin vastaan silti.
Nykyään en enää osta valmiiksi raastettuja juustoja just syystä että ne ei säilyny, sai heittää pois jo alle sen muutaman päivän suosituksen. Varsinkin nämä kevytraasteet pilaantuu tosi äkkiä, kai niissä on vettä lisukkeena.
Niinpä ostan kiinteitä paloja ja tarpeen mukaan raastan. Mitä enemmän on rasvapitoisuutta niin sen paremmin säilyy ja eihän sitä tartte kerralla koko könttiä raasteeksi käyttää.
Jos ei näy hometta tai maistu pahalle, niin käytä pois. Jokaisella on oma makumieltymyksensä tai makutuntumansa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta613111Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433067- 422417
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa912037- 311893
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251759- 481606
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä831370- 391280
- 791110