PALERMON PASTA?

HELP PLIIS.

Voisko joku ihana ihminen kertoo mistä valmistetaan Palermon pasta? Se on kouluissa aika yleinen ruoka, sen tiedän että simpukka pastaa siinä on mutten sen enempää.Mun kummityttö tulee hoitoon ja se on sen herkkuruoka ja haluan tietysti lelliä sitä, 9vuotias ei vaan osaa kertoo ruokaohjetta. Kiitokset etukäteen ohjeesta :D

13

18132

Vastaukset

 • Taas yksi sellainen suurkeittiöemännän keksimä ruokalajin nimi, jolla ei ole mitään tekemistä sen paikan kanssa, johon nimi viittaa.

  Varmaan kotikaupunkisi kouluja palvelevan suurkeittiön erikoisuus, josta muualla ei tiedetä mitään.

  Kuinkahan moni havaijilainen on syönyt Havaijinleikettä?

  • Ei täs kysytty mistä se on kotosin vaan OHJETTA! Tietäs vaan onkse kinkku,kerma,tomaattipohjainen kastike vai mikä? Taitaa olla paras soittaa kouluun ja kysyä sieltä. Ps. Googlen kautta löytyy TODELLAKIN palermon pasta ohje, ORIGINELLI, jossa mm. pinjansiemeniä mutta haen "suomalaista versioo".


  • kysytty kirjoitti:

   Ei täs kysytty mistä se on kotosin vaan OHJETTA! Tietäs vaan onkse kinkku,kerma,tomaattipohjainen kastike vai mikä? Taitaa olla paras soittaa kouluun ja kysyä sieltä. Ps. Googlen kautta löytyy TODELLAKIN palermon pasta ohje, ORIGINELLI, jossa mm. pinjansiemeniä mutta haen "suomalaista versioo".

   Taitaa olla kyseisen kunnan koululaitoksen versio.


 • ..Kerrankin must on hyötyä jossakin. Sattui just sopivasti, että mä satun opiskelemaan kokiksi ja ko. ruoan ohjekin löytyy, tosin tämä ohje on 250hlö:lle. Mutta toivottavasti siitä on apua!

  Palermon pasta:
  *:
  11,25 kg broilerin suikale, marinoitu
  ---------------------------------------
  **:
  500 g kanaliemijauhe
  35 l vettä
  250 g broilerimauste
  50 g rakuuna, kuivattu
  88 g valkosipulijauhe
  3,750 kg kastikepohja
  8,750 kg ruokakerma (vähälakt.)
  ---------------------------------------
  ***:
  3,500 kg juustoraaste
  9,375 kg cappellipasta
  ---------------------------------------
  *: (Kypsennä broileri kiertoilmauunissa) Eli pienet erät varmaankin paistinpannulla.

  **: Kuumenna (vesipadassa) kattilassa kiehuvaksi, lisää liemijauhe, mausteet ja kastiketiiviste. Anna kiehua hetki. Lisää kerma. Kuumenna. Kastikeen tulee olla löysää.

  ***: (Lisää voideltuun GN 1/1-65mm vuokaan raaka pasta makaroni, juustoraaste ja broilersuikaleet. Kaada päälle kastike. Sekoita hyvin keskenään. Kiertoilmapaista 160 asteessa n.30 minuuttia. Ota vuoka uunista, kun se vielä on löysää. Anna vetäytyä lämpökaapissa.) Näissä sitten täytyy käyttää mielikuvitusta, eli siis astia TOTTAKAI pienemmät kuin ohessa.

  -------------------------------------------------

  Toivotaan että ohjeen pystyy kunnolla pienentämään. Hyvää ruokahalua!! :)

  • Palermon pasta on monen koululaisen lemppariruoka. Ihme kun sen ohjetta ei ole missään "yleisesti" ( esim.Pirkka,Yhteishyvä...).Kiitos "MaaMiina" hieman jälkikäteen ohjeesta, vaikkakin täytyy hieman soveltaa, kun pitäisi valmistaa vain kolmelle hengelle


  • Kauan etsinyt kirjoitti:

   Palermon pasta on monen koululaisen lemppariruoka. Ihme kun sen ohjetta ei ole missään "yleisesti" ( esim.Pirkka,Yhteishyvä...).Kiitos "MaaMiina" hieman jälkikäteen ohjeesta, vaikkakin täytyy hieman soveltaa, kun pitäisi valmistaa vain kolmelle hengelle

   Nettikokki hyvän ruoan ja juhlien ystävälle www.nettikokki.fi, katsopa täältä!


  • nettikokki kirjoitti:

   Nettikokki hyvän ruoan ja juhlien ystävälle www.nettikokki.fi, katsopa täältä!

   Tässä olisi resepti!

   Neljälle
   PALERMON PASTA

   200 g broilersuikaleita
   n. 3 dl kierremakaroonia

   Juustokastike:
   2 rkl rasvaa
   0,5 dl vehnäjauhoja
   1 dl ruokakermaa
   5 dl vettä
   1 dl juustoraastetta
   rakuunaa

   Kypsennetään suikaleet. Valmista juustokastike: Kuumenna rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sitten nesteet. Hauduta muutama minuutti ja lisää juustoraaste. Sekoita keittämättömät makaroonit ja suikaleet uunivuoassa, kaada löysä juustokastike päälle ja sekoita hyvin.

   Kypsennä 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia.

   Hyvää ruokahalua kaikille! :]


  • Onko yleisesti kaikissa koulun palermonpastoissa juustoa? kun mun mielestä ei oo... tää viesti tulee nyt 5 vuotta jälkeen mut mä toivoisin silti et joku osais vastata!!


  • Ellulellulellu kirjoitti:

   Onko yleisesti kaikissa koulun palermonpastoissa juustoa? kun mun mielestä ei oo... tää viesti tulee nyt 5 vuotta jälkeen mut mä toivoisin silti et joku osais vastata!!

   Täällä Palermossa ei tuollaista ruokaa tunneta, mistähän nimi liennee kotoisin?


 • Palermonpasta on kyl aik outo ruoka. Ku sitä syyää täs Lahe seudul, mut munki yks kaveri tulee Kouvolast eikä sil ollu aluks mitää havaintoo et mikä o Palermopasta :D

 • Tämä on ihan pahinta ruokakulttuurintuhoa!!!! Nämä muista ruokakulttuureista tietämättömät keittäjänammat kirjaimellisesti tuhoavat nuorten käsityksen italialaisesta ruuasta! Tuolla sotkulla ei ole mitään tekemistä minkään italian kolkan kanssa, vähiten sisilian. Se että se on lapsista hyvää on toinen asia.

 • Aivan ihanaa herkkua! Tätä ovat palermolaiset äidit tarjonneet läpsilleen, oikeaa espanjalaista mamman ruokaa!

  • Palermo on kaupunki Italiassa. Tuohon ohjelman
   Alkuun näytetään karttaa mutta näkyykö se siinä vai ei niin muistelen ettei ihan näy mutta Välimeren lähellä ollaan.

   https://www.tv7.fi/vod/player/65897/


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.