Hei - huomenna porisee cassoulet-pata talvisesongin kunniaksi. Mitä pitempään, sen parempaa.
Ohessa eräs linkki - tosin ilman ankankoipea, mutta kun se saanti on vähän vaikeata meillä päin. Lisään tuohon reseptiin kaksi pientä porsaan sorkkaa sekä pieniä Korpelan miniryynäreitä kourallisen. Eikä noita papuja ole ihan reseptin mukaisesti, mutta teen kyllä oikein liotetuista pavuista - en purkkitavarasta.
Maistakaahan.
Krs. http://www.stockmann.fi/portal/fi/herkku/reseptit_ja_menyyt/reseptit/liharuoat/liharuoat/cassoulet/
Cassoulet
3
659
Vastaukset
- Vanha kokki
Miten onnistui pataruokasi? Jälkiseurauksena tuosta pataruuasta ovat tavallisesti mojovat terveiset syöjän suolistosta ja ei niinkään jalokaasuina!
Ankankoipien sijaan cassouletin voi valmistaa myös kanalihasta, tai broilerista ja rasvaksi käy tosi hyvin virosta saatava hanhenrasva, kokeilehan ensi kerralla!
Stockmannin resepti on ainakin minulle pikkuisen vieras, mutta cassoulet on vähän niinkuin karjalanpaisti, eihän siihenkään ole mitään tarkkaa ohjetta!Olet oikeassa - Stockan resepti on vähän omalaatuinen, mutta oioin kyllä mutkia ja hyvää tuli. Eihän noita papuja tarvitse olla niin montaa lajia ja siskonmakkarat korvasin ihan muulla makkaralla. Kaupassa oli pakastealtaassa porsaan sorkkia - koiranruoaksiko? - ja ne kyllä olivat erinomainen lisä nahkoineen, gelatiineineen. Keitin ne yhdessä papujen kanssa hitaasti ja hartaasti.
Ankanrasvaa oli vielä jäljellä edelliseltä ostoskerralta, joten lihat paistoin siinä ruskeiksi - kasleria ja lapaa siasta sekä palan lammasta. Salamia laitoin vain puolet määrästä, mutta pieniä possunmakkaroita vähän enemmän - tosin saksalaisia Lidlin tuotteita ja niitä pieniä ryynimakkaroita.
Kana - tai ankka - jäi nyt puuttumaan aineksista, mutta korvan taakse ensi talveksi.
Joten ei se minun patani kyllä tuota Stockan reseptiä ihan mukaillut. mutta kuten sanoit: ei tähän ole oikeaa ohjetta olemassakaan. Joka kylällä lienee Ranskassakin "se ainoa oikea" cassoulet. Tästä voisi kehitellä suomalaisemmankin version - laskiaisruoaksi; täyttävää, talvista ja - ihan oikein! - melkolailla kaasuttavaa tavaraa.
Kehoitit ostamaan virosta ankanrasvaa, mutta ei ole silmiini vielä käynyt. Omani on saksalaista pienessä muovipurkissa ja olen kyllä ihmetellyt miten se tuntuu säilyvän hyvänä lähes ikuisuuden. Täytyypä katsella Rimin hyllyjä uudelleen sillä silmällä - ankanrasvaa kuluu paistinpottujen tekoon. Sitä ei voita mikään.- pakkasille
crudo kirjoitti:
Olet oikeassa - Stockan resepti on vähän omalaatuinen, mutta oioin kyllä mutkia ja hyvää tuli. Eihän noita papuja tarvitse olla niin montaa lajia ja siskonmakkarat korvasin ihan muulla makkaralla. Kaupassa oli pakastealtaassa porsaan sorkkia - koiranruoaksiko? - ja ne kyllä olivat erinomainen lisä nahkoineen, gelatiineineen. Keitin ne yhdessä papujen kanssa hitaasti ja hartaasti.
Ankanrasvaa oli vielä jäljellä edelliseltä ostoskerralta, joten lihat paistoin siinä ruskeiksi - kasleria ja lapaa siasta sekä palan lammasta. Salamia laitoin vain puolet määrästä, mutta pieniä possunmakkaroita vähän enemmän - tosin saksalaisia Lidlin tuotteita ja niitä pieniä ryynimakkaroita.
Kana - tai ankka - jäi nyt puuttumaan aineksista, mutta korvan taakse ensi talveksi.
Joten ei se minun patani kyllä tuota Stockan reseptiä ihan mukaillut. mutta kuten sanoit: ei tähän ole oikeaa ohjetta olemassakaan. Joka kylällä lienee Ranskassakin "se ainoa oikea" cassoulet. Tästä voisi kehitellä suomalaisemmankin version - laskiaisruoaksi; täyttävää, talvista ja - ihan oikein! - melkolailla kaasuttavaa tavaraa.
Kehoitit ostamaan virosta ankanrasvaa, mutta ei ole silmiini vielä käynyt. Omani on saksalaista pienessä muovipurkissa ja olen kyllä ihmetellyt miten se tuntuu säilyvän hyvänä lähes ikuisuuden. Täytyypä katsella Rimin hyllyjä uudelleen sillä silmällä - ankanrasvaa kuluu paistinpottujen tekoon. Sitä ei voita mikään.http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/94388/Cassoulet eli liha-papupata 1.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/142796/Provencen papupata - Cassoulet du braconnier
ja liottamisen - hauduttamisen väärti
Iso joukko turisemaan padan ympärille ja lopout kaavitaan maalaisleivällä
http://www.cookaz.com/fi/Pork-Recipes/index.aspx
saksalainen ankankoipi uunissa
http://cookinggallery.blogspot.com/2009/08/german-roast-duck-with-potato-dumplings.html
uk
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli
Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei803529Ajattelen sinua iltaisin, aamulla, päivittäin
Ehkä siinä jo pientä vinkkiä. Oot jäänyt pahasti mieleen. Sun katse on niin syvä ja oot niin lempeä. Hyvä olla sun kanss1071792- 1061102
- 991075
- 60923
Priden osallistujamäärä suuri pettymys!
Ei lähellekään sataatuhatta, vaikka mukaan on värvätty kaikki aktivistit jopa homot katolta heittelevä islamistinen aate164840- 42836
IS Viikonloppu 28.-29.6.2025
3- merkitty Kovis Erkki Vuokilalta. Oikean reunan (kuvituksellinen) pääkuva on hauska, mutta siitä johdetun sanan merkit57791Joku kysyy
Missä on syy? Jossainhan se syy täytyy olla persujen kannatuksen alenemiseen. Kannatuksen alneminen ei näy pelkästään g59769Kannan sinua mukanani
Aina sydämessäni ❤️ Niin kauan kun henki pihisee ja veri virtaa suonissani, niin olet osa minua tavalla, josta olen kii28735