Cassoulet

crudo

Hei - huomenna porisee cassoulet-pata talvisesongin kunniaksi. Mitä pitempään, sen parempaa.

Ohessa eräs linkki - tosin ilman ankankoipea, mutta kun se saanti on vähän vaikeata meillä päin. Lisään tuohon reseptiin kaksi pientä porsaan sorkkaa sekä pieniä Korpelan miniryynäreitä kourallisen. Eikä noita papuja ole ihan reseptin mukaisesti, mutta teen kyllä oikein liotetuista pavuista - en purkkitavarasta.

Maistakaahan.

Krs. http://www.stockmann.fi/portal/fi/herkku/reseptit_ja_menyyt/reseptit/liharuoat/liharuoat/cassoulet/

3

659

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Miten onnistui pataruokasi? Jälkiseurauksena tuosta pataruuasta ovat tavallisesti mojovat terveiset syöjän suolistosta ja ei niinkään jalokaasuina!
      Ankankoipien sijaan cassouletin voi valmistaa myös kanalihasta, tai broilerista ja rasvaksi käy tosi hyvin virosta saatava hanhenrasva, kokeilehan ensi kerralla!
      Stockmannin resepti on ainakin minulle pikkuisen vieras, mutta cassoulet on vähän niinkuin karjalanpaisti, eihän siihenkään ole mitään tarkkaa ohjetta!

      • Olet oikeassa - Stockan resepti on vähän omalaatuinen, mutta oioin kyllä mutkia ja hyvää tuli. Eihän noita papuja tarvitse olla niin montaa lajia ja siskonmakkarat korvasin ihan muulla makkaralla. Kaupassa oli pakastealtaassa porsaan sorkkia - koiranruoaksiko? - ja ne kyllä olivat erinomainen lisä nahkoineen, gelatiineineen. Keitin ne yhdessä papujen kanssa hitaasti ja hartaasti.

        Ankanrasvaa oli vielä jäljellä edelliseltä ostoskerralta, joten lihat paistoin siinä ruskeiksi - kasleria ja lapaa siasta sekä palan lammasta. Salamia laitoin vain puolet määrästä, mutta pieniä possunmakkaroita vähän enemmän - tosin saksalaisia Lidlin tuotteita ja niitä pieniä ryynimakkaroita.

        Kana - tai ankka - jäi nyt puuttumaan aineksista, mutta korvan taakse ensi talveksi.

        Joten ei se minun patani kyllä tuota Stockan reseptiä ihan mukaillut. mutta kuten sanoit: ei tähän ole oikeaa ohjetta olemassakaan. Joka kylällä lienee Ranskassakin "se ainoa oikea" cassoulet. Tästä voisi kehitellä suomalaisemmankin version - laskiaisruoaksi; täyttävää, talvista ja - ihan oikein! - melkolailla kaasuttavaa tavaraa.

        Kehoitit ostamaan virosta ankanrasvaa, mutta ei ole silmiini vielä käynyt. Omani on saksalaista pienessä muovipurkissa ja olen kyllä ihmetellyt miten se tuntuu säilyvän hyvänä lähes ikuisuuden. Täytyypä katsella Rimin hyllyjä uudelleen sillä silmällä - ankanrasvaa kuluu paistinpottujen tekoon. Sitä ei voita mikään.


      • pakkasille
        crudo kirjoitti:

        Olet oikeassa - Stockan resepti on vähän omalaatuinen, mutta oioin kyllä mutkia ja hyvää tuli. Eihän noita papuja tarvitse olla niin montaa lajia ja siskonmakkarat korvasin ihan muulla makkaralla. Kaupassa oli pakastealtaassa porsaan sorkkia - koiranruoaksiko? - ja ne kyllä olivat erinomainen lisä nahkoineen, gelatiineineen. Keitin ne yhdessä papujen kanssa hitaasti ja hartaasti.

        Ankanrasvaa oli vielä jäljellä edelliseltä ostoskerralta, joten lihat paistoin siinä ruskeiksi - kasleria ja lapaa siasta sekä palan lammasta. Salamia laitoin vain puolet määrästä, mutta pieniä possunmakkaroita vähän enemmän - tosin saksalaisia Lidlin tuotteita ja niitä pieniä ryynimakkaroita.

        Kana - tai ankka - jäi nyt puuttumaan aineksista, mutta korvan taakse ensi talveksi.

        Joten ei se minun patani kyllä tuota Stockan reseptiä ihan mukaillut. mutta kuten sanoit: ei tähän ole oikeaa ohjetta olemassakaan. Joka kylällä lienee Ranskassakin "se ainoa oikea" cassoulet. Tästä voisi kehitellä suomalaisemmankin version - laskiaisruoaksi; täyttävää, talvista ja - ihan oikein! - melkolailla kaasuttavaa tavaraa.

        Kehoitit ostamaan virosta ankanrasvaa, mutta ei ole silmiini vielä käynyt. Omani on saksalaista pienessä muovipurkissa ja olen kyllä ihmetellyt miten se tuntuu säilyvän hyvänä lähes ikuisuuden. Täytyypä katsella Rimin hyllyjä uudelleen sillä silmällä - ankanrasvaa kuluu paistinpottujen tekoon. Sitä ei voita mikään.

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/94388/Cassoulet eli liha-papupata 1.
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/142796/Provencen papupata - Cassoulet du braconnier
        ja liottamisen - hauduttamisen väärti
        Iso joukko turisemaan padan ympärille ja lopout kaavitaan maalaisleivällä
        http://www.cookaz.com/fi/Pork-Recipes/index.aspx

        saksalainen ankankoipi uunissa
        http://cookinggallery.blogspot.com/2009/08/german-roast-duck-with-potato-dumplings.html
        uk


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli

      Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei
      Kauhava
      80
      3529
    2. Ajattelen sinua iltaisin, aamulla, päivittäin

      Ehkä siinä jo pientä vinkkiä. Oot jäänyt pahasti mieleen. Sun katse on niin syvä ja oot niin lempeä. Hyvä olla sun kanss
      Ihastuminen
      107
      1792
    3. Ootko rakastunut?

      Kerro pois nyt
      Ikävä
      106
      1102
    4. Onhan sulla nainen parempi mieli

      Nyt? Ainakin toivon niin.
      Ikävä
      99
      1075
    5. Mitä sä haluat?

      Kerro nyt. Sano suoraan.
      Ikävä
      60
      923
    6. Priden osallistujamäärä suuri pettymys!

      Ei lähellekään sataatuhatta, vaikka mukaan on värvätty kaikki aktivistit jopa homot katolta heittelevä islamistinen aate
      Luterilaisuus
      164
      840
    7. Ujosteletko tosissaan vai mitä oikeen

      Himmailet???? Mitä pelkäät?????
      Ikävä
      42
      836
    8. IS Viikonloppu 28.-29.6.2025

      3- merkitty Kovis Erkki Vuokilalta. Oikean reunan (kuvituksellinen) pääkuva on hauska, mutta siitä johdetun sanan merkit
      Sanaristikot
      57
      791
    9. Joku kysyy

      Missä on syy? Jossainhan se syy täytyy olla persujen kannatuksen alenemiseen. Kannatuksen alneminen ei näy pelkästään g
      Perussuomalaiset
      59
      769
    10. Kannan sinua mukanani

      Aina sydämessäni ❤️ Niin kauan kun henki pihisee ja veri virtaa suonissani, niin olet osa minua tavalla, josta olen kii
      Ikävä
      28
      735
    Aihe