Kasvismössöä.

Aistit tallella.

Ei tarvitse ihmetellä,miksi kasvisruuat ei maistu koululaisille,kun siitä tehdään jo kerran mahassakäyneen tavarakasan näköistä,eli "yrjön-näköiseltä sianruualta".
"Resepti".Kaikki paskat vaan samaan kattilan ja hämmennetään.
Parempi,jos juuekset ja vihannekset olisi omissa kulhoissaan ja saisi ottaa mikä maittaa.
Ruoat maistuisivat kaikille,vai tuleeko liian kalliiksi?

9

1040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+1

      Ja vielä koululaisille voisi tuoda ravintolat ruuan ,että lapset voisivat jo lapsesta opettelemaan kusipää elämää.

      Tulevia politikkoja valtiolle ha haaaa.

      • Nappisilmä

        Mä en tajua missä kaikki oppii niin hiton nirsoiks.?


    • 20

      Teen sellerin vihreistä varsista, kurkusta, avocadosta ja vettä tehosekkottimessa juotavaa kasvismössöä ja on terveellistä. Selleri poistaa nestettä ja on vähäkalorista. Avocado on terveyspommi ja sen rasvat pitää rypyt poissa eikä iho kuivu talvipakkasillakaan. Ennen aina iho rutisi ratketakseen suihkun jälkeen ja nyt kun pitää rasvojen saannista huolta ei tunnu mitään kuivuutta ihossa.

      Kotona voi vanhemmat tehdä juures paloja lapsille pureskeltaviksi välipaloiksi jotta hampaat pysyvät kunnossa. Karkin sijaan pähkinät ovat terveellisiä purekeltavia. Ihanaa on kasvisgratiini vuoka jossa pakaste vihanneksia johoka teen juusto kastikkeen juusto kastikkeen sulatejuustosta ja juusto raastetta päälle.

      Ihme tyyppi olet jos luokittelet terveellisen paljon kuituja sisältävän kasvisruuan paskaksi. Jos vanhemmilla on ennakkoluuloja kasvisruuan suhteen niin sama tarttuu lapsiinkin. Eräs vanhempi tartutti sipulikammoisuutensa lapsiinkin ja kuinka terveellistä sipulikin on. Isoon ääneen hän huusi ruokapöydässä lasten katsellessa kuinka yököttävää sipuli on mutta kun tein heille ruokaa ja hienonsin sipulin koneella niin hienoksi ettei sitä ruusta voinut nähdä niin johan oli herkkua eikä sipulikammoinen huomannut edes syövänsä sitä.

      Makkaraa, nakkeja, ranskalaisia, shipsejä, hampurilaisia ja kaikkia eineksiä suosittelen vain harvoin syötäväksi, ei niin että ne kuuluu viikottaiseen ruokavalioon. Ja pakkausten E- koodi määrää tulisi aina katsoa.

      Jos pidät kouluruokaa huonona niin tee itse parempaa äläkä valita. Nykyisiin aikoihin verrattuna ennen aikaan kouluruoka oli todella mautonta ja huonolaatuista nykyiseen verrattuna. Eikä kouluruuan tarkoitus ole kattaa kuin pienen osan lapsen ruokailusta.

    • ennakkoluuloton...

      Nykyään melkein kakki ruoka mitä ilmatteksi saa on eineksiä suurin osa. Se kasvismössö mitä haukut paskaksi ei ole einestä jos se tehdään keittopadassa eikä valmiina eineksenä vain lämmitetä uunissa.

      Joku arvosteli pakastevihannekset arvottomiksi ja olen eri mieltä sillä syönhän pakastemarjojakin joka talvi eikä ne ole sen arvottomampia kuin tuoreetkaan. Yli jäänyttä ruokaakin pakastan enkä ole siitä mitään puutostauteja saanut.

    • Ei kai sentään

      Meidän koulussa pinaattiletut on kaikista suosituin kouluruoka. Pinaattiletut ovat kasvisruoka. Myös porkkanasosekeitto on suosittu kasvivruoka, josta tykkäävät melkein kaikki. Samoin falafel- tai kasvispyörykät ovat erittäin suosittuja.
      Ideasi juuresten ja vihannesten laittamisesta eri kulhoihin on aivan hyvä.

    • ..........

      Itse söin tänään "yrjön näköistä sianruokaa"... Kyllä, otin yhden kattilan ja hämmensin ne siinä. Soijasuikaleet, pilkotut lehtisellerit, ananakset, valkosipulit, kiinankaalin, paprikan, nesteet ja suurusteet ja mausteet ynnä muut tykötarpeet... Kaiken "jo kerran mahassakäyneen tavarakasan näköisen" "paskan" pistin kattilaan ja tein jotain kastikkeen tyylistä. Lisukkeeksi tein riisiä ja salaattia.

      Toisella puolella maailmaa nähdään nälkää, ja Suomessa tulevaisuuden toivot puhuvat tuohon tyyliin ruoasta. Paskaa, yrjöä, kerran mahassakäynyttä tavarakasaa ja sianruokaa. Voin rehellisesti sanoa, että jos joku kuvailisi tekemääni ruokaa käyttämilläsi sanoilla, ottaisin lautasen nokan edestä pois ja sanoisin, että seuraava ruoka on sitten huomenna (jos viitsin tehdä). Olkoon nälissään, jos ei kelpaa.

      Lisäksi sinun käsityksesi kasvisruoasta ovt kovin yksipuoliset ja eriskummalliset. On totta, että jossain kouluissa kasvisruoassa on parantamisen varaa, mutta sinulla ei taida olla kasisruoasta yhtään minkäänlaista käsitystä.

      • ee2w3

        Ei vain joissain kouluissa. Lukioissa ainakin paikkakunnallani kasvisruoka on täysin avutonta. Samoin maaseutuopistolla. Tosin nykyään ovat parantaneet.

        Se mikä yleensä aiheuttaa ennakkoluuloja on varmaankin, kun kaikki on mahdollisimman pitkälle prosessoitua. Ei sitä hullukaan pitkälle pötki raffinoidulla riisillä ja höyrytetyillä porkkanoilla. Täysjyväviljaa ja papuja/linssejä, se annos miehenkin tiellä pitää.

        KAsvisruoassa olisi oltava ravintoaineita oikeassa suhteessa eikä kuten se nykyään on, että rasvalla ja kermalla koitetaan saada sitä mikä menetetään ravintoaineissa. Toki kouluissa tällainen ei hetkeenb tule onnistumaan, mutta kotona kllä panostan kasviksiin ja aitoon makuun kerman sijasta.


      • jjjjjjjj
        ee2w3 kirjoitti:

        Ei vain joissain kouluissa. Lukioissa ainakin paikkakunnallani kasvisruoka on täysin avutonta. Samoin maaseutuopistolla. Tosin nykyään ovat parantaneet.

        Se mikä yleensä aiheuttaa ennakkoluuloja on varmaankin, kun kaikki on mahdollisimman pitkälle prosessoitua. Ei sitä hullukaan pitkälle pötki raffinoidulla riisillä ja höyrytetyillä porkkanoilla. Täysjyväviljaa ja papuja/linssejä, se annos miehenkin tiellä pitää.

        KAsvisruoassa olisi oltava ravintoaineita oikeassa suhteessa eikä kuten se nykyään on, että rasvalla ja kermalla koitetaan saada sitä mikä menetetään ravintoaineissa. Toki kouluissa tällainen ei hetkeenb tule onnistumaan, mutta kotona kllä panostan kasviksiin ja aitoon makuun kerman sijasta.

        Muuten kouluruokao on hyvää, mutta mua vituttaa se että kaikki kasvikset pilataan aina tekemällä niistä jotain mössöä. Tarjoais ne sellasenaan niin hyvä olis ja aikaa ja rahaakin säästyis.


    • itse olen ollut kasvissyöjä kohta 6 vuotta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe