Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Skeptismi, aikamme ilmiöitä

tk

Mitä jää jäljelle ihmisestä jos siitä otetaan kaikki hyvä ja oikea(henkisyys) pois. Jäljelle jää vain skeptismi. Nykyaikana henkisyys on jo melkein poistettu ihmiskunnalta,on vain kaavamaista toimintaa jota sanotaan henkisyydeksi. Usein sellaisen toiminnan taustalla on taloudelliset vaikuttimet. Ja sitten on se aikamme suurin uskonto,tiede,jonka nimeen vannotaan nyt yhtä fanaattisesti kuin kristinuskon nimeen vannottiin tuhat vuotta sitten.

Henkisyyden puute tulee vielä tuhoamaan ihmiskunnan.Kun tiedottomalle ihmiselle(apinalle) annetaan aseet joilla se voi tuhota kaiken niin se vielä joku kerta niitä aseita käyttää vaikka ihan huvikseen,typeryyttään. Ihminen on typerä koska on henkisen lamaannuksen tilassa. Skeptikot tukevat sitä henkistä lamaannusta, eivät varmasti kaikki ollenkaan tarkoituksella mutta niiden toiminta tukee sitä ketjua joka johtaa siihen henkisen lamaannuksen lopputulokseen.

On helppo sanoa että olen saanut väärän käsityksen skeptismistä.Aivan samalla tavoin sanovat myös muutkin uskonnollisia järjestöjen edustajat kohdatessaan kritiikkiä. Mutta totuus on se mitä näkee ja kokee ja kuulee, sitä ei mitkään sanat muuta. Uskonnollisen järjestön edustaja ilmentää ja tuo esiin sitä filosofiaa mitä järjestelmä edustaa,käytännössä, se on usein eri asia kun sanat mitä järjestöjen edustajat puhuvat. Jos järjestön mielestä mollaava ja panetteleva ja muita alistava toiminta olisi väärin niin se ottaisi vastuun tilanteesta ja erottaisi joukostaan ne henkilöt jotka toimivat järjestön ideologian tai ihanteiden vastaisesti.

Varmaankaan skeptismin tarkoitus alunperin ole ollut kaiken henkisyyteen viittaavan mollaaminen ja haukkuminen vaan ihmisiä huijaavien temppuilijoitten paljastaminen. Mutta tähän on nyt tultu ja tilanne on todellisuudessa juuri se.

Mielipiteeni,jonka olen muodostanut lukemalla skeptikkojen kirjoituksia ja kuuntelemalla heidän puheitaan,on se että skeptikot edustavat mailman typerimpiä ihmisiä,henkisesti ali-kehittyneitä.Henkisesti vajaita. Sellaisia ihmisiä joilta puuttuu jotain oleellista mitä ihmisellä kuuluisi olla. Sellaisia ihmisiä jotka eivät edes ymmärrä että mistä on kyse. Tosin suurin osa nykyajan ihmisistä on juuri sellaisia,vajaita, mutta skeptikot tuovat sen vajautensa häpeilemättömästi esiin ja ovat vielä ylpeitä siitä.


(naurettavaa että skeptismi-keskustelupalsta löytyy tiede-valikon alta, se kuuluisi sinne missä muutkin "ismit" ovat)

4

814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yritetäänpä taas ruuvata perusasioita kohdalleen. Skeptismi on oppi, jonka mukaan varma tieto ei ole ihmiselle saavutettavissa aistien rajallisuuden johdosta. Ikävää, jos sinulla on jotakin tätä vastaan; minusta kiveen hakattu varmuus ilman todisteita on henkisen vajauden merkki.

      Käytännön esimerkki samasta on, että kun joku tulee myymään Pitkääsiltaa, ostat sen kysymättä, onko hänen omistusoikeudestaan mitään todistetta. Ehkä Wincapita-huijaukseen uskominen sitten on "henkisyyden" merkki?

      • skeptikko.

        Skepsismi ei väitä että tietoa ei ole tai että tietoa ei voi saada

        Skepsismi väittää että tieteelliseen tietoon liittyy epävarmaa, ja se on tieteen maailmankuva on spekulatiivinen

        On ateistien mustamaalausta väittää että skepsismi kieltäisi tiedon merkityksen.


    • ei iha sitmit luulis

      Tämä palsta tarkoittanee nimenomaan _tieteellistä_ skeptismiä. Siksi tämä on tieteen sisällä.

    • Sotket filosofisen skeptismin ja tieteellisen skeptismin.

      Eipä minulla muuta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe