Pyöritettävän pitsataikinan teko-ohjeet hukassa.

Muistissa aukko :(

Niin, googlettamalla pitsa-pohjaohjeita löytyy paljon paljon hyviä ohjeita. Eipä siinä mitään, mutta jokaisessa ohjeessa ideana on sitkon vähyys ja pohjan KAULINTA.

Kaipaan siis ohjetta pitsapohjataikinan tekoon, jossa olisi mahdollisimman PALJON sitkoa ja pohjan pystyisi tekemään perinteisellä tavalla pyörittämällä ja heittämällä. Ilman sitkoa taikina ei kestä pyörittämistä ja repeää :( Mutta halvattu kun en vaan millään muista miten se paras sitko saadaan aikaan taikinaan (viimevuosina tullut leivottua muutenkin ihan hirvittävän vähän, ja vieläkin vähemmän kun nuoruudessa opitut asiat on päässeet unohtumaan). Löytyisikö ketään viisaampaa muistuttamaan, ihan nolottaa kun en muista tätä asiaa... Pitkä vaivaus siihen liittyi mutta mitä muuta? Argh!

6

3109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mesu 1

      Tässä ohje ravintolasta. Ensinnäkin tehdään niin sitkeä ja "kova" taikina eli vaivataan kauan. Taikinasta pyöritellään nyrkin kokoisia pullia jotka laitetaan kastellun pyyhkeen alle ja pakastetaan. Niksi piilee siinä, että kun taikina on pakastettu ja sitten sulatettu, on sitä helppo työstää eli se ei kutistu takaisin leivottaessa pizzapohjaksi. Tuore taikina voidaan leipoa, mutta se on kovin hankalaa. Taikinaohje ei sinällään ole kummoinen: kylmää vettä, suolaa, hiivaa, tilkka öljyä ja sitten vehnäjauhoja. Hiivan määrä on myös huomattavasti pienempi kuin normaalisti. Ravintolassa tuli 5 litran taikinaan 1 paketti hiivaa.
      Tuota heittämistä en suosittele kotioloissa, jauhoa leviää joka paikkaan ja menee hengityselimiin(haitta), eikä sillä ole mitään muuta merkitystä kuin tekemisen näyttävyys. Sitä paitsi jos sitä ei osaa se on erittäin hankalaa. Pohjan saaminen muotoonsa onkin siitten eri asia.
      Toivottavasti saata pitsaphjan näillä ohjeilla, voin tietenkin antaa lisää vinkkiä, jos tarvitset.

      • Alkup. kysyjä

        Niin siis jutun jujuhan on siinä että minä kyllä OSAAN pyörittää ja heittää pitsaa ;) Kotipitsaan ne pohjat vaan tulivat (ainakin ennen) valmiina pakasteina, ja resepsi oli muutenkin salainen, eli taikinaa siellä ei oppinut tekemään. Ammattikoulussa se kyllä opetettiin mutten vaan millään muista ;p

        Pyörittäminen tekee kyllä pohjasta muutenkin erilaisen kuin kauliminen, ohuemman, tasaisemman ja reunoista huomattavasti pyöreämmät ja nätimmät. Kyllähän pitsa toki HYVÄLLE maistuu pyörittämättäkin, mutta kun kerran osaisin tehdä siitä vielä nätinkin, niin mielelläni tekisin ;) Täytyy sanoa että suorastaan "syö miestä" (tai siis naista), kun pitsan reunoista tulee kaikkea muuta kuin tasaiset ja pitsa on kaikkea muuta kuin pyöreä ;)) Vähän perfektionistin vikaa ehkä mutta kuitenkin :D


    • kaulimet nurkkaan

      löysän taikinan, että sen voi levittää lusikalla pellille. En pidä kaulimisesta. Tulee mahtavan pehmeä pohja.

      • Alkup. kysyjä

        Pitää joskus kokeilla tuotakin :))


      • All
        Alkup. kysyjä kirjoitti:

        Pitää joskus kokeilla tuotakin :))

        http://www.razzledazzlerecipes.com/eatingout/eating_c/basic-pizza-dough.htm

        Mikäli pistät ohjeen taikinan jääkaappiin fermentoitumaan, varmista, että lämpötila on 2-5°C. Muuten taikina kohoaa liian nopeasti.


      • Alkup. kysyjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      3
      2718
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1341
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      1006
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      298
      893
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe