Niin, googlettamalla pitsa-pohjaohjeita löytyy paljon paljon hyviä ohjeita. Eipä siinä mitään, mutta jokaisessa ohjeessa ideana on sitkon vähyys ja pohjan KAULINTA.
Kaipaan siis ohjetta pitsapohjataikinan tekoon, jossa olisi mahdollisimman PALJON sitkoa ja pohjan pystyisi tekemään perinteisellä tavalla pyörittämällä ja heittämällä. Ilman sitkoa taikina ei kestä pyörittämistä ja repeää :( Mutta halvattu kun en vaan millään muista miten se paras sitko saadaan aikaan taikinaan (viimevuosina tullut leivottua muutenkin ihan hirvittävän vähän, ja vieläkin vähemmän kun nuoruudessa opitut asiat on päässeet unohtumaan). Löytyisikö ketään viisaampaa muistuttamaan, ihan nolottaa kun en muista tätä asiaa... Pitkä vaivaus siihen liittyi mutta mitä muuta? Argh!
Pyöritettävän pitsataikinan teko-ohjeet hukassa.
6
3164
Vastaukset
- Mesu 1
Tässä ohje ravintolasta. Ensinnäkin tehdään niin sitkeä ja "kova" taikina eli vaivataan kauan. Taikinasta pyöritellään nyrkin kokoisia pullia jotka laitetaan kastellun pyyhkeen alle ja pakastetaan. Niksi piilee siinä, että kun taikina on pakastettu ja sitten sulatettu, on sitä helppo työstää eli se ei kutistu takaisin leivottaessa pizzapohjaksi. Tuore taikina voidaan leipoa, mutta se on kovin hankalaa. Taikinaohje ei sinällään ole kummoinen: kylmää vettä, suolaa, hiivaa, tilkka öljyä ja sitten vehnäjauhoja. Hiivan määrä on myös huomattavasti pienempi kuin normaalisti. Ravintolassa tuli 5 litran taikinaan 1 paketti hiivaa.
Tuota heittämistä en suosittele kotioloissa, jauhoa leviää joka paikkaan ja menee hengityselimiin(haitta), eikä sillä ole mitään muuta merkitystä kuin tekemisen näyttävyys. Sitä paitsi jos sitä ei osaa se on erittäin hankalaa. Pohjan saaminen muotoonsa onkin siitten eri asia.
Toivottavasti saata pitsaphjan näillä ohjeilla, voin tietenkin antaa lisää vinkkiä, jos tarvitset.- Alkup. kysyjä
Niin siis jutun jujuhan on siinä että minä kyllä OSAAN pyörittää ja heittää pitsaa ;) Kotipitsaan ne pohjat vaan tulivat (ainakin ennen) valmiina pakasteina, ja resepsi oli muutenkin salainen, eli taikinaa siellä ei oppinut tekemään. Ammattikoulussa se kyllä opetettiin mutten vaan millään muista ;p
Pyörittäminen tekee kyllä pohjasta muutenkin erilaisen kuin kauliminen, ohuemman, tasaisemman ja reunoista huomattavasti pyöreämmät ja nätimmät. Kyllähän pitsa toki HYVÄLLE maistuu pyörittämättäkin, mutta kun kerran osaisin tehdä siitä vielä nätinkin, niin mielelläni tekisin ;) Täytyy sanoa että suorastaan "syö miestä" (tai siis naista), kun pitsan reunoista tulee kaikkea muuta kuin tasaiset ja pitsa on kaikkea muuta kuin pyöreä ;)) Vähän perfektionistin vikaa ehkä mutta kuitenkin :D
- kaulimet nurkkaan
löysän taikinan, että sen voi levittää lusikalla pellille. En pidä kaulimisesta. Tulee mahtavan pehmeä pohja.
- Alkup. kysyjä
Pitää joskus kokeilla tuotakin :))
- All
Alkup. kysyjä kirjoitti:
Pitää joskus kokeilla tuotakin :))
http://www.razzledazzlerecipes.com/eatingout/eating_c/basic-pizza-dough.htm
Mikäli pistät ohjeen taikinan jääkaappiin fermentoitumaan, varmista, että lämpötila on 2-5°C. Muuten taikina kohoaa liian nopeasti. - Alkup. kysyjä
All kirjoitti:
http://www.razzledazzlerecipes.com/eatingout/eating_c/basic-pizza-dough.htm
Mikäli pistät ohjeen taikinan jääkaappiin fermentoitumaan, varmista, että lämpötila on 2-5°C. Muuten taikina kohoaa liian nopeasti.Ah, kiitos tästä! :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!
"IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its3998656Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa
Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.1683001- 151383
- 761028
- 681017
- 26961
Sylikkäin.
Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta61933- 55923
- 65870
Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!
"Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss73864