Hyvät uunijuurekset?

juures juures

Olisiko teillä jotakin tosi hyvää ohjetta uunijuureksille, tai lähinnä et millä maustatte ne ja saatteko ne rapeiksi? Varmaa pitää tosi pitkään paistaa. Ku kukkakaalisose ja muut soseet alkaa tympiä, mutta jotenki en oo ikinä tykännyt esim. keitetyn porkkanan mausta, mutta varmaan uunissa tekemällä, öljyllä ja suolalla maustettuna niistä tulisi ihan hyviä? Mikä on paras uunijuures teidän mielestä ja onko esim. nää kaupan valmiit pakastejuurekset hyviä? Vai kannattaako tehdä tuoreista juureksista, vaikuttaako se siihen saako niistä rapeita..? Kiitos jos autatte.

9

11433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensin

      ......voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla kaunis pinta, sitten uuniin.
      Mausteeksi käy kuivatutyrtit (yrtittiöljytkin), suola, ehkä ihan vähän hunajaa.

      • ensin (jatkoa)

        ... juu TUOREISTA tulee hyvä - pakasteista huonompi.


    • nälkäinen kili

      punajuurta, sipulia ja porkkanaa, miksei lanttuakin.

    • kasvis vuokaa

      pakasteesta esim. wokkivihanneksia, feta-juustoa, joko maustettuna tai maustamattomana, pannulle öljy, johon jäiset kasvikset, kun ne ovat sulaneet lisää feta kuutioina, sipulia, tomaatteja kuutioina, tomaattisosetta loraus, mausta yrtein ja pippurein, käytän usein maustettuja tuorejuustoja mausteena, vielä uuniin n. 1/2 tuntia ja maukas ruoka on valmis!

    • 5+4

      Ehdottomasti tuoreita kasviksia/juureksia, maun mukaan. Itse käytän porkkanaa, parsaa, lanttua/naurista, etenkin kesäisin tuoretta kaalia. Ja joskus perunaakin, mutta en ole vhh-ihminen. Homman juju on Römertophin savipata, johon pilkotut kasvikset laitetaan ja josta tulee se ainutlaatuinen aromi. Heitän mukaan ihan vähän oliiviöljyä, tilkan soijaa. Maustan kuivatuilla yrteillä. Jos haluaa sapuskan "al dente" lyhyempikin kypsennys riittää, esim. porkkana on yllättävän kovaa kamaa. Yleensä hauduttelen reilun parikin tuntia riippuen annoksen suuruudesta. Siihen pataan tulee tietysti tilkka vettä pohjalle, mutta palamista on turha pelätä, koska etukäteen kostutettu pata siirtää nestettä sisälle ja itse kasviksissa on nestettä runsaasti.
      Aivan herkullinen lopputulos; tykkään nimenomaan siitä, että lopputulos on pehmeä ja hautunut.

      Joskus olen laittanut kesäasunnolla padan puuttuessa kasviksia ihan uunipussissa tai toinen juttu on kasvisnyytit, jotka kypsennetään folion sisällä kesäkeittiön grillissä. Pääasiallinen mauste molemmissa kevyt suola, vähän pipurisekoitusta - siis tosi vähän - ja yrttejä.

    • nammmi

      Provencen uunikasvikset (muistaakseni?) Findukselta on tosi hyviä! Haittana vaan, että joukossa on myös perunaa ja melko paljonkin.. :/ Mutta ne on tosi hyvin maustettuja.

    • Uunijuures

      Kokeile mukaan naurista ja bataattia, ovat erittäin maukkaita. Juuresten päälle voi lorauttaa hieman siirappia tai voita.

      • KokkiKokkinen

        Tuoreista saat parasta. Käytä porkkanaa, lanttua, naurista, erivärisiä paprikoita, sipulia, punasipulia, kesäkurpitsaa ja kuorellisia valkosipulin kysniä. Valele öljyllä, lisää herbamarea ja voinokareita. Mausta esim. pippureilla ja paprikajauheella tai tee yrttikasviksia ja laita monenlaisia yrttejä tai tee vaikka rosmariinikasviksia. Jos haluat voimakkaammin maustettua niin "pihvimauste" on tosi hyvä sekoitus, taitaa olla meiran. Ja vaihtelua: yrttipippuriseos on hyvää. Hunaja ja siirappi ei kuulu vhh-ruokavalioon, eikä edes maistu hyvälle kun tottuu sokerittomaan ruokaan.

        paistoaika riippuu kasvisten koosta, sitäkin kannataa vaihdella niin tulee vaihtelua. Ja jos on sekaisin juureksia ja vaikka kesäkurpistaa, niin juurekset ihan pieniksi ja kesäkurpitsa suuremmiksi paloiksi. Asteitakaan en osaa sanoa, mutta aikas kuuma, olisko 225. En käytä keittiössä kelloa, enkä ajattele asteita. Seuraan vaan ruuan kypsymistä. olen hullu kokki.

        Muista myös kasvisgratiinit, höyrytety kasvikset, wokatut kasvikset, pannulla voissa paistetut ja grillatut.


    • fineliin...

      sisältävät usein runsaasti tärkkelystä (esim. peruna, bataatti) ja hiilareita, joten "maan päällä" kasvavat kasvikset ovat tässä mielessä suositeltavampia peruslisukkeina, ja juureksia käytetään maltilla.
      http://www.fineli.fi/compbyfood.php?class=root&specdiet=none&cmpclass=macrocmp&classif=igclass&lang=fi
      Kesähelteillä varmaan paras lisuke on tuoresalaatit, kurkku, paprika, kesäkurpitsa, tomaatti, sipulit ym vihannekset. Rapeutta kaivatessa salaattiin voi hyvin pilkkoa tuoretta kaalia/kukkakaalia, eikä sitä keitettyä mössöä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      85
      4012
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3041
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      99
      2253
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2008
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      27
      1801
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1790
    7. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      65
      1743
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1547
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1517
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe