VHH Nuoruusiällä

tietämätön-tyttönen

Hei.
Olen 15 vuotias tyttö, joka käy peruskoulua. Olen kiinnostunut VHH dietistä, en halua laihduttaa, mutta minun pitäisi oppia syömään enemmän rasvoja, sillä tällähetkellä en käytä rasvaa missään, en edes leivän päällä.
Tiedän kyllä VHH perusaatteen, paljon proteiiniä, rasvoja, ja ei turhia hiilareita, ainakaan liikaa.
Mutta mitkä kasvikset sitten konkreettisesti ovat niitä hyviä VHH:ta noudattavalle? Kukkakaali, pasrsakaali?
Voiko VHH on haitaksi terveydelleni, varsinkin kun olen vielä nuori, ENKÄ TODELLAKAAN YLIPAINOINEN, enkä siis halua laihtua. Ja kuinka voin toteuttaa VHH ruokavaliota, kun syöen esim. lounaan koulussa ja siellä ruoka on tavallista kotiruokaa, joka tulee keskuskeittiöstä? Olisiko jollain antaa jonkinlaista esimerkki listaa päivän ruoka-ajoista, siitä mitä olisi hyvä syödä ja milloin?
Oletteko sitä mieltä, että VHH voisi olla terveydelleni haitaksi? VHH:ta suositellaan paljon laihduttajille ja diabeetikoille, mutta onko se tavallisena perusruokavaliona terveellinen?

Kiiitos.

3

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karppi09

      VHH on terveellinen jos teet siitä terveellisen eli katso rasvojen laatuun (esim kalaa) ja hiilarien laatuun (ei sokeria tai viljaperäistä esim hirveesti). Hiilarimäärä voi olla siinä muutama kymmenen grammaa / päivä (eli ei laihdutusta). Kokeile, mikä sinulle sopii. Proteiineja ei "paljon" vaan esimerkiksi 1g painokiloa kohti. Voita voit sekoitella ruokaan koulussa. Makaroonilaatikkopäivänä älä stressaa! Tärkeintä on kuitenkin että syöt koulussa. Kun et kerran laihiksella ole, ei se yksi makarooniloota tai hernari sinua kaada. Mutta muuten pysyttele kuitenkin kurilinjalla terveyden takia.

      Esimerkkipäivää ei ole antaa kun jokainen päivä on aina erilainen ja eikös ruokailutkin välillä koulussa sijoitu hieman eri ajankohtiin.

    • noudattaa

      ... HIILARITIETOISTA ruokavaliota, silleen että jätät makseiset, jäätelön, pullat ja limut nauttimatta, syöt vähän vähemmän riisiä, perunaa ja pastaa, sekä leipää - korvaat näitä muilla kasviksilla ja lihalla, kalalla, kanalla. Leipänä ruis - pari palaa päivässä on riittävästi.

      RAJOITAT siis lähes pelkästään näitä - muuten syöt normaalisti.

      Kouluruokaa ei pysty syömään vähähiilarisena - se ei mitenkään onnistu. ÄLÄ KUITENKAAN jätä kouluruokaa syömättä - rajoita muuten SOKERIN saantia.
      Jos rasvaa haluat lisätä, niin nauti päivittän vähän pähkinöitä tai lisää salaattiin hiukan öljyä. Uskoisin, kuitenkin, että rasvaa saat ihan tarpeeksi - sitä kun on kohtuupaljon kouluruuassa ja muutenkin "piilorasvaa" saa yleensä ihan kohtuullisesti ihan huomaamatta.

      Laihduttaa ei tarvitse, mutta huomannet jaksavasi paremmin ja verensokerikin pysyy paremmin tasaisena.

    • m

      vaikka jättämällä pois perunat ja leivän (ja tietysti kaikki makeat leivonnaiset). Sillä pääsee jo pitkälle. Jos olet normaalipainoinen, niin sinun on aivan turha vetää dieettiä llian tiukaksi. Vaihdat vain margariinit ja kevyttuotteet luonnon omiin rasvoihin; voihin, kermaan jne. Itse, jos syön ruokalassa, jätän perunat pois annoksesta (ja tietysti sen leivän). Syön salaattia ja mitä sitten onkaan tarjolla; liharuokaa tai kalaa.
      VHH on tavallisena perusruokana ihan turvallinen. Eiväthän Aasialaisetkaan mässytä perunalla ja leivällä, ja elävät meitä länsimaalaisia kauemmin eivätkä sairasta diabetesta ja sydän- ja verisuonitauteja.
      Nämä taudit, ovat viimeisimpien tietojen mukaan, niin yleisiä juuri siksi että syömme niin paljon margariineja ja kasvisrasvoja/kevyttuotteita. Suomessa, kutet kaikkialla maailmassa, nämä taudit räjähtivät käsiin kun margariiniteollisuus sai vallan. Niin kauan kuin ihmiset söivät luonnollista ruokaa, tätä ongelmaa ei ollut. Sen takia rasvojen vaihtaminen on yhtä tärkeää kuin itse HH:n laskeminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2639
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      213
      2442
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2302
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      186
      1787
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe