kasvisruokapäivä

jurpolukki

heikkilä kirijottelee kasvissyönnistä. oli meillä kyllä viiskyt luvulla koulussa päivittäin kaseihi perustuvaa ruokaa. mutta mitä se antti ajattelee...

"VEGANISMI –USKONTO VALTAA KOULUT

Poliitikot päättivät, että penskat saavat yhden kasvisruokapäivän viikossa koulussa. Niin voimakas on vihreä uskonto tässä maassa, että päätökset menevät järjen tuolle puolelle. Mikään tieteellinen tosiasia ei puolusta kasvisruokaa, joten todellakin, päätös perustuu uskomuksiin. Vihreän liikkeen pääuskonto on kasvisruoka. Liike haluaa hävittää kaiken eläinperäisen ravinnon tästä maasta. Vihreä puolue on irtaantunut todellisuudesta ja elämän realiteetista, minkä jokainen voi todeta kun puolueen puheenjohtaja avaa suunsa mediassa. "

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=166

14

2074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiskytluvun koulula

      Missähän Heikkilä (s. 1946) on koulunsa käynyt.

      Helsingissä tarjottua kouluruoan nimellä kulkevaa pöperöä ei voinut kutsua edes kouluruoan irvikuvaksi. Siitä oli kaukana kasvisruoka, liharuoka tai ruoka yleensäkään.

      • jurpolukki

        mulla olis karkea arvaus..hän on opiskellut lääketiedettä yliopistossa loistavin tuloksin.


    • ..........

      Mielenkiintoista...saisi tuo kasvisruokapäivä tulla tänne vähän pohjoisemmaskin. Pahaa tekee katsoa kun ihmisille tarjotaan makkaroita ja pihvejä, jotka kirjaimellisesti uivat rasvassa, ja tuskin terveellisessä semmoisessa. Mitä lie ihraa tai palmuöljyä, mikä vaan on halvinta.

      • kiiira

        Todennäköisesti ne kasviksetkin uitetaan siinä samassa, halvimmassa rasvassa.


      • jurpolukki

        miksi rasva on yäk? muutosten tuulet tulevat myös meillä puhaltamaan...lapsille syötetään kevytruokia ja kuitenkin heistä kehittyy "tonnikeijuja"

        "Sahlgrenska Akademin ravitsemusterapeutti ja tutkija Susanne Eriksson on saanut valmiiksi väitöskirjansa. Tulokset ovat mielenkiintoisia. Pyydän lukijaa hetkeksi heittämään ennakkoluulonsa syrjään ja ottamaan vastaan tärkeän lapsia koskevan tiedon:

        Lapsi joka usein nauttii täysrasvaista maitoa on hoikempi!"

        http://sundqvist.blogspot.com/2009/11/antakaa-lapselle-hanen-jokapaivainen.html

        "
        Tyydyttyneet rasvat eivät vaikuta millään tavalla sepelvaltimotautiin, sydänhalvaukseen tai sydän- ja verisuonitautiin!

        Vuosikymmenien aikana harjoitettu eläinrasvojen demonisointi on ollut aivan turhaa. Sydämet eivät pysähtele, verisuonet eivät mene tukkoon ja sydän- ja aivohalvauksia ei tapahdu jos syö voita, sianrasvaa tai nauttii kookosöljyä. Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos (entinen Kansanterveyslaitos) on linjaukselleen uskollisesti väittänyt, että eläinrasvoja pitää välttää. Kaikki eivät ole uskoneet vaan syödä rouskuttaneet rasvaisia pihvejä, panneet paksuja kerroksia voita ruisleipänsä päälle ja nauttineet kylmäpuristetun kookosöljyn ihanuudesta.

        Se on loppu nyt! Suomalaisille ei enää saa valehdella, että eläinrasvat ovat vaarallisia. Jos joku haluaa tyydyttää nälkänsä tyydyttyneitä rasvoja nauttien, annettakoon hänen tehdä se rauhassa. Sydänsairauksia aiheuttavat ennen kaikkea tupakointi, pitkälle jalostetut sokerituotteet, stressi, vähäinen liikunta ja vähäiset vihannesannokset.

        Yhteys tyydyttyneiden rasvojen ja sydäntapahtumien välillä puuttuu. Jos jokin yhteys mahdollisesti on olemassa, niin pikemminkin näyttää siltä, että mitä enemmän nautitaan tyydyttyneitä rasvahappoja, sitä paremmin sydän voi.

        Kun joku suomalaistutkija seuraavan kerran luettelee ulkomuistista vanhoja mantroja siitä miten rasva tukkii suonet ja miten voi pitäisi vaihtaa margariiniin, niin näyttäkää hänelle vaikkapa tämä Kraussin työryhmän meta-analyysi ja pyytäkää häntä arvioimaan mantrojaan sen valossa. Jos hän vähänkin aikoo säilyttää uskottavuutensa, niin hän ottaa tämän paperin vakavasti.

        Jos joku kaipaa Kraussin työryhmän meta-analyysia luettavaksi tai muuta tietoa, voitte lähettää minulle yksityisviestin "

        http://sundqvist.blogspot.com/2010/01/tyydyttyneet-rasvat-eivat-ole.html


    • kasvispakana

      Kasvisruoka on maailmanparantajien maailmanparannus keino. Kun fiksun perheen fiksu ja diiva tyttö syö muodikkaasti kasvisruokaa. Hän on rahvaan yläpuolella älylliseti ja moraalisesti, vaikka pitää heidän puoltaan. Hän tietää kuinka kaikkien tulisi elää. Erityisesti kasvisruokaa pitäisi kaikkien syödä. Feminismi on aihe numero kaksi heti kasvisruuan jälkeen. Maamme on niin epätasoarvoinen. Jalkapallo pitäisi lopettaa paitsi naisten jalkapallo. Miesten pitäisi mennä sivariin, mutta naisten armejaan. Heteromies on kirosana.

      Tätähän vihreät hokevat. Enkä voi sietää vihreitä.

    • Just 2

      Jos kokeet menee kehnosti, niin tämän perusteella kokki on syypää.

      "Kirjoitettu 29.3.2010
      MARGARIINI TEKEE TYHMÄKSI

      Australialainen tutkimus viime vuodelta osoittaa selvästi, että margariinia syövien lapsien älykkyys (IQ) on selvästi alempi kuin ei margariinia käyttävien. Meillä koulussa suositaan margariinia, Keijua kaikille, THL:n yksipuoliseen ajatteluun perustuen."

      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=171

      Vaikutti selväsanaiselta kirjoittajalta.

    • asw3r

      Realisimi? Teurastus?

      kun minulta on tivattu argumentteja siitä miksi olen vegaani, olen sanonut, että koska on mahdollisuus valita. Ymmärrän tilanteen jossa ei ole muuta mahdollisuutta kuin syödä lihaa pysyäkseen hengissä. Siinä tuskin kovin monen ideologia kestää. Mutta niin kauan kuin on mahdollista valita, miksei valitse oikein?

    • Kelol

      Säälittävää touhua. Toisin sanottuna tämä on taas näitä kasvissyöjien "pärjää ilmankin niin miksi tarvitsee" valituksia... Pärjää ilman papujakin niin miksi syödä?

    • Hanipöö123

      Harmi, että syy, miksi kasvisruoka on terveellisempää selitetään vasta lukion kursseilla, kun monet täällä lienevät lopettaneen koulunsa ekan luokan jälkeen...

      Tutkikaapahan termit "ekologinen tehokkuus" ja "energian ohivirtaus" tai pyytäkää jotain minua mukavampaa ihmistä selittämään.

    • Korkalainen

      Kyllä minunkin mielestä lähes kaikki järkisyyt puoltavat kasvisruokavaliota, varsinkin kun sen toteuttaminen on nykyaikana niin helppoa ja vaivatonta. Tietysti ymmärrän sen, että kukin haluaa löytää perusteet omalle käyttäytymiselleen. "Kognitiivinen dissonanssi" halutaan välttää, siis löytää perusteet omalle käyttäytymiselle. Se on luonnollinen ihmisen ominaisuus. Ja hoplaa - lihansyöjäkin saattaa kyetä perustelemaan oman ruokavalionsa "oikeaksi". Niin oikeastaan minäkin, mutta alan tekemään muutosta.

    • Vierailija123456
    • keittiönpuolelta

      Minun mielestäni lapsia ei pitäisi uhrata aikuisten kotkotuksille.
      Ihmistä ei ole tehty yksin lihansyöjäksi, ei myöskään kasvissyöjäksi. Sen kertoo hampaat. Tämä karvas tosiseikka on jollekin vegaanille kova pala. No saahan sitä kukin syödä mitä tykkää mutta pahalta tuntuu jonkun vegaaniperheen lapsen tilanne kun joutuu vanhempien aivopesemäksi ruokapöydässä ja saa perin rajoittuneen ruokavalion. Lacto-ovovegaaneistakin voi sanoa samaa. Lapsille, kasvaville, olisi syytä tarjota monipuolinen ruoka, kasviksiakin myös lihaa ja kalaa sekä siipikarjaa.

      Kouluissakaan ei ole syytä lähteä tähän kasvisruokapäiväjuttuun. Meillä on täällä kotimaista, laadukasta ja taatusti hyvissä olosuhteissa kasvatettua ja hygienisissä oloissa käsiteltyä lihaa (eri asia tietysti käyttävätkö säästölinjoilla olevat koulut sitä vai jotain made in Brasilia-Tanska-Taiwan tavaraa...) se ei sitten kelpaakaan näemmä vaan lapsiraukoille tuputetaan mm. Tofua joka ei ole kotimaista nähnytkään! Soijaa kun ei täällä kasva. Geenimanipulaatioitu soija on joissain eläinrehuissa valkuaisena (siipikarja, pieni osa sianrehuista) vielä käytössä, (myös kotimaista ei kyseisillä vähillä rehuilla ruokittuakin saa erikseen brändättynä) näistä on moni kuluttaja huolissaan. Mutta minä olisin huolissani enemmän siitä mitä soijaa on soijatofu jne. valmisteet...
      Väitetään että ne ovat geenimuunteluvapaasta soijasta mutta maailman soijanviljelystä tutkaillessa en osaisi olla niin varma asiasta. Siitä voi olla varma että kotimaista se ei ole.

      Jos kouluissa halutaan välttämättä tarjota kasvisruokaa on sen siten oltava jotain näistä kotimaisista vaihtoehdoista, härkäpapua, nyhtökauraa tai Mifua! Kouluruuan kunnia-asia olisi käyttää ja perustaa toimitansa kotimaiselle tuotannolle.

      • tasan_vihree_home

        Mun mielestä kasvisruokapäivä kouluissa on hyvä juttu, jos se toteutettaisiin tasa-arvoisesti. Nyt näinä neljänä päivänä viikossa on aina kasvisvaihtoehto. Kasvispäivänä pitäisi olla halukkaille lihavaihtoehto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe