Törmäsiin keskusteluun jossa tunnetun kokin kerrotaan sanoneen "Grillaaminen on ruuan kypsentämistä tulella, parilan päällä se on paistamista" mitä olette mieltä?
käsittääkseni ei valurautapannussa hellanpäällä tehty ruoka juurikaan eroa parilalla tehdystä.
Itse olen makkarat laavakivigrillillä käristellyt ja siihen tyytynyt joten viisaammat kertokaa.
grillausta
2
669
Vastaukset
- Tapparan miäs
Tästä saa saivarreltua loputtomiin, jos vain haluaa.
Grillaus (useimpien mielestä) määritellään suurin piirtein siten, että se on kypsentämistä tulella, tai hiilloksella ritilän, tai verkon päällä.
Paistamiseksi kypsennysmuoto muuttuu, kun kontaktipintana on esim. tuo mainitsemasi parila.
Jos sitten haluaa saivarrella, niin jos parilassa on reikä (tai useampia), muuttuko parila silloin verkoksi? Jos ei, niin kuinka monta ja kuinka suuria reikiä pitää esineessä olla, että se on esim. verkko?
Helpointa lienee ymmärtää asia siten, että kaikki grillillä valmistettu ruoka on grillaamista (tätä ei kaikki hyväksy).
Sitten vielä se pannulla paistaminen. Milloin on kyse paistamisesta ja milloin kyseessä on paahtaminen? Joku esitti, että jos pannussa on rasvaa, niin silloin on kyeessä paistaminen, muutoin pitää puhua paahtamisesta. Entäpä teflon -pnnoitettu pannu, joka ei ainakaan uutena tarvitse rasvaa? Onko siis tässä tapauksessa "paistettu kananmuna" siis oikeammin "paahdettu kananmuna"? Vai onko niin, että vain uunissa paahdetaan? Olen kyllä kuullut oikein kokkiohjelmissa puhuttavan esim. Pinjansiementen paahtamisesta kuumalla pannulla (paistinpannulla).
Kuten alussa totesin, voi tästä asiasta saivarrella lähes loputtomiin, mutta toivottavasti se ei sinun elämääsi pilaa ja saat tyydytystä grillailuistasi!!- Vanha kokki
Erinomainen esimerkki paahtamisesta on nähtävissä aurinkorannikolla, kun turistit ruskettavat itseänsä auringon paahteessa. Toisaalta kebapin valmistuskin tapahtuu paahtaen. Paahtaminen siis tarkoittaa sitä etä lämmönlähteen ja kypsennettävän välissä on vain ilmaa. Puhutaan myös loistelämmöstä.
Grillaaminenkin on tavallaan loistelämmössä kypsentämistä, sillä ritilän tarkoitus ei ole kypsyttää grillattavaa, vaan toimia sen alustana, ettei pääse syntymään suoraa kontaktia lämmönlähteeseen.
Paistaminen on sitten viimein se, jossa nimenomaa syntyy kontakti lämmönlähteeseen eli yleensä paistinpannuun tai paistolevyyn.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tykkään sinusta tosi tosi paljon
Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska513387- 1532035
Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli1971678Mitä tehdä asialle?
Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill1311593- 801145
- 2341094
Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?
Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä266996- 123938
Olen pahoillani mies
Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari52909- 72855