Olisi tarkoitus laittaa lampaan ulkofilettä (2 x n.250g). Lähinnä kysymys paistoajoista. Vaihtoehtoisia valmistustapoja on tällä hetkellä mielessä kaksi: 1) paistetaan maustetut ja hunajasinapilla sivellyt fileet pelkästään uunissa: uunin lämpötila ja paistoaika?; 2) otetaan fileisiin pintaa paistinpannulla ja viimeistellään uunissa: uunin lämpötila ja paistoaika? (Jälkimmäisen osalta jäi jostain ohjeesta mieleen 175 astetta ja n. 12 min).
Lampaan ulkofilee
5
12267
Vastaukset
Terve,
Kappas vain kun kukaan ei ole tarttunut näin herkulliseen aiheeseen!
Minä olen tässä sellainen yhden koulukunnan mies, joka näkee oikeastaan vain yhden tavan tehdä lampaan ulkofilettä ja se on nopea parilointi. Lampaan ulkofile kun on sen verran lituska ja helppo kuivumaan, niin en käyttäisi sitä enää uunissa lainkaan, muuten kuin ehkä grillivastuksen alla puoleensa käännellen ja nopeasti paahtaen.
Nopea paisto parilapannulla - 3-6 minuuttia per puoli - ja sen jälkeen fileelle nuo glasyyrit ja yrtit. Jos käyttää rosmariinia, niin oksa pannulle samalla kuin voi/öljy sulaa ja paisto tässä yrttirasvassa. Jos käytät sokeria sisältävää glasyyria, niin silloin kiillotus vasta valmiin tuotteen pintaan.
Oma ohjeeni on: pannuun voi-öjy-seos ja seokseen tuore rosmariininoksa. Suolattu ja pippuroitu file pannulle ja paistoa neljä minuuttia valellen koko ajan pintaa voi-öljyseoksella nostellen seosta pannulta fileen päälle. Kääntö ja sama toiselle puolelle.
Joissakin ohjeissa on näkynyt jopa 200 astetta uunissa ja 20 min - puoli tuntia uunissa. Lopputulos on kuitenkin taatusti karmea ja varsinkin karitsanfileelle. Oikea lienee juuri tuo mainitsemasi 175 astetta ja rapia 10 min. Vähän riippuu siitä millainen kuorrutus fileen päällä on. Uunissa on kuitenkin vähän vaikea saada rapeata paistopintaa, joten lienee syytä ruskistaa todellakin sitä ennen pannulla, mutta varoa ylikypsymistä.- Poro.Tallinnasta
Meni minullakin loppujen lopuksi aika perinteiseksi, eli jätin sen hunajasinappikuorrutuksen pois, paistoin pintaa pannulla ja sitten uuniin (n. 175 astetta) vajaaksi vartiksi. Mausteina suolaa, pippuria ja rosmariinia. Lopputulos oli juuri sitä, mitä halusinkin.
Ajattelin kokeilla seuraavalla kerralla suolataikinassa uunissa paistettua ulkkaria. Minulla on tallessa parikymmentä vuotta vanha ranskalaiskokki Joel Robuchonin resepti, jossa tosin lihana on lampaan kyljysrivistä (puolikas lampaan satula) rasvoineen irrotettu liha (luut käytetään ohjeessa vihannesten kanssa kastikepohjaan). Ainakin noissa ulkkareissa oli sen verran rasvaa, että ohjetta voinee soveltaa niihinkin. Luita kun ei ole, täytyy kastike vääntää jotenkin muuten kuin reseptissä. - Stadin käärmelahje
Älkää koskaan pariloiko lammasta kuusi minuuttia per puoli et sillei hei! Tulee syömäkelvotonta lihaa. Crudo voisi ensin itse kokeilla käytännössä ruoanlaittoa ja sitten vasta antaa mielipuolisia neuvojaan.
Kun sillä puolella olet, niin en tohdi olla kysymättä, josko tunnet sellaisen eestiläisen leikkeleen, joka on valmistettu siankamarasta, joka on ikäänkuin pantu rullalle, keitetty ja kamaran välissä on jotain hyytelöainetta? Kun leikataan leikkeleeksi kamarakerrokset näkyvät vielä oikein hyvin leikkauspinnasta viipaleessa.
Jos tunnistat tuotteen, niin oletko nähnyt jossain teko-ohjetta?
Koetin muistella eestiläistä nimeä, mutta ei tullut mieleen, mikä "rulaadi" se saattoi olla.- syllerö
rullasyltty tai painosyltty varmaankin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Karhuryhmä
Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?293538- 963236
Raisionkaaren koira hyökkäys
Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim823069- 773058
"Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"
Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m562949Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti
Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.862698- 352510
- 612384
Satuit vain olemaan
Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se432265- 882032