Syksyllä tuli niin mahtavasti noita puolukoita et osan laitoin kokonaisen pakkaseen ja osan survoin sokerin kera, laitoin lasipurkkiin ja jääkaappiin. Mutta, mistä mahtaa johtua että puolukkani HIVENEN KUPLII, ELI KÄY. Mistäs moinen ilmiö? Ei koskaan ennen ole näin käynyt!! Makukaan ei sitten ole ihan sama. Voinko käyttää vielä nämä puolukat?? Ajattelin että jos laittaisin pakastusrasioihin, pakkaseen ja sieltä sitten käyttäisin vaikka puolukkavispariin?? Mitä mieltä? Onkos kenellekkään muulle käynyt näin??!!
Puolukkasurvos
10
13075
Vastaukset
- japan san
Arvelisin, että puolukkasurvos on alkanut käymään, kun siinä on sokeria ja sokeri käy alkoholiksi.
Yksinkertainen konsti on, että keität käyneen puolukkasurvoksen, niin ei tarvitse heittää
hyvää puolukkasosetta kompostiin.
Yksi hyvä keino säilöä puolukkasurvosta on keittää siitä syksyllä puolukkahilloa hillosokerin
kanssa, niin säilyy hyvin viileässä.
Joskus, kun omista marjoista tehty mehu tuppaa joskus vähän käymään, niin olen
sen keittänyt ja tehnyt siitä marjakiisseliä.
Kyllä se niinkin menee, kun ei hukkaankaan viitsisi heittää mehua.
Meillä on puolukat syksyllä survottu isoon ämpäriin ilman sokeria ja säilötty ihan ulkona sellaisessa
laudoitetussa kopissa. Aika pitkään puolukkasurvos säilyi sellaisena, että siitä sai otettu
puolukka survosta, mutta välillä joutui tuomaan sisälle vähän sulamaan, koska talvi oli niin kylmä.
Sokeria lisätään sitten kun syödään puolukkasurvosta.
Ei ole tarvinut pakastaa, kun on hyvin säilynyt ulkolämpätilassa.- ap
Hei ;)
Muistan kun anoppini myös survoi puolukat ämpärissä ja vei ne vintin kylmään komeroon. Sieltä sitten kävi kaapimassa tarpeen tullen! Ajattelin myös että vispipuuroa kun teen niin keitän ne hyvin ja sit teen normisti sen visparin....Eihän siihen silloin jää mitään makuja tms.
Kiitos vastauksestasi!! :) - Käteväemäntä
ap kirjoitti:
Hei ;)
Muistan kun anoppini myös survoi puolukat ämpärissä ja vei ne vintin kylmään komeroon. Sieltä sitten kävi kaapimassa tarpeen tullen! Ajattelin myös että vispipuuroa kun teen niin keitän ne hyvin ja sit teen normisti sen visparin....Eihän siihen silloin jää mitään makuja tms.
Kiitos vastauksestasi!! :)Juu keitä vaan oikein hyvin, niin ei jää MITÄÄN -ei makua, ei vitamiineja ja värikin mukavasti haalistuu.
'Oletteko te nykyajan emännät näin vieraantuneet ruuan säilönnästä. Kysykää äideiltänne, anopeiltanne tai vaikka mummoiltanne, ettette sössi hyviä raaka-aineita tärviölle.
Puolukka säilyy survottuna vaikka huoneenlämmössä KUNHAN SIIHEN EI LISÄÄ SOKERIA. Ja vielä parempi rakenne tulee, jos seassa on hieman raakojakin marjoja.... ne sisältää pektiiniä, joka on hyytelöitymis- ja säilöntäaine. Survosämpäristä otetaan tarvittava määrä sosetta PUHTAALLA miel. metalliastialla (meillä käytetään vanhaa puolenlitran mittaa) ja vasta sitten sokeroidaan tms. käyttötarkoituksen mukaan..... Meillä ei vispipuuroon puolukoita keitetä lainkaan, vaan puuron kiehuttua puolukat lisätään kuumaan puuroon ja viedään kuistille jäähtymään. Sitten vaan vatkataan kuohkeaksi. Säilyy vitamiinit...... - Anonyymi
Käteväemäntä kirjoitti:
Juu keitä vaan oikein hyvin, niin ei jää MITÄÄN -ei makua, ei vitamiineja ja värikin mukavasti haalistuu.
'Oletteko te nykyajan emännät näin vieraantuneet ruuan säilönnästä. Kysykää äideiltänne, anopeiltanne tai vaikka mummoiltanne, ettette sössi hyviä raaka-aineita tärviölle.
Puolukka säilyy survottuna vaikka huoneenlämmössä KUNHAN SIIHEN EI LISÄÄ SOKERIA. Ja vielä parempi rakenne tulee, jos seassa on hieman raakojakin marjoja.... ne sisältää pektiiniä, joka on hyytelöitymis- ja säilöntäaine. Survosämpäristä otetaan tarvittava määrä sosetta PUHTAALLA miel. metalliastialla (meillä käytetään vanhaa puolenlitran mittaa) ja vasta sitten sokeroidaan tms. käyttötarkoituksen mukaan..... Meillä ei vispipuuroon puolukoita keitetä lainkaan, vaan puuron kiehuttua puolukat lisätään kuumaan puuroon ja viedään kuistille jäähtymään. Sitten vaan vatkataan kuohkeaksi. Säilyy vitamiinit......Puolukan säilyvyys tulee kyllä puolukan kuorissa olevasta bentsoehaposta. Siitä joskus takavuosina oli mediassa pientä paniikkia, koska suurina määrinä se aiheuttaa syöpää. Puolukka siis ei aiheuta syöpää, mutta säilyy, koska siinä on oma tuju kemikaali mukana.
- harmistunut
Ostettiin puolukoita torilta, survoin ne puunuijalla ja laitoin muoviämpäriin
sokeria sekaan ja jääkaappiin. Näin olen aina tehnyt ,mutta nyt ne alko
käymään eli kuohu yli. Ennen ei ole näin käynyt. Heitin ne roskkin!- kaupasta saa uusia
Pakkoko sitä sokeria on lykätä joka paikkaan? Eikö puolukassa itsessään ole säilöntäaineita riittävästi?
- odotan
Puolukkasurvos alkoi käymään jääkaapissa, siinä ei ollut sokeria. Voiko sitä syödä?
- Anonyymi
Syö pois vaan.
- Anonyymi
Lapsuudessa puolukat säilöttiin survottuna ilman sokeria vanerisiin tynnyreihin, jotain 40-50 litraa. En muista nähneeni missään muualla ja tuntuu nykyään aika erikoiselle, mutta hyvin säilyivät huoneessa missä ei ollut lämmitystä, ei mennyt pakkasellekaan.
- Anonyymi
Lapsuudessa puolukat survottiin pieneen puusaaviin ja vietiin puohiin. Siitä sitten jäätynyttä huuppaa talvella jukerrettiin puukolla, joskus kirveelläkin niin paljon kuin sillä kertaa tarvittiin. Ei ollut koskaan hometta.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
SDP haluaa LISÄÄ veroja bensa-autoille!
Sdp:n vaihtoehtobudjetti esittää polttomoottoriautoille lisää veroja Sdp esittää tuoreessa vaihtoehtobudjetissaan verot10417153Riikka se jytkytti BKT:stä nyt 0,3 prosenttia pois
Ja vain kolmessa kuukaudessa! Vuositasollahan tuo tarkoittaa reilun prosentin pudotusta. Pärjäisi varmaan lasketteluss399913Mies, näen sinua hetken
ja olet mielessä ikuisuuden. Toisia näen ikuisuuden ja he eivät jää mieleen hetkeksikään. Muistan jokaisen kohtaamisen294931Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus
Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki2363878Antti Lindtman kiitti valtiovarainministeri Purraa
Ministeri Purra kertoi ottavasa vastuun EU:n alijäämämenettelyyn joutumisesta. Hän myös sanoi tietävänsä, että Lindtman333123Suomalaisten enemmistö on (ateisteja / fiksuja / sosialisteja)
Tai jokin noiden yhdistelmä, koska S-ryhmän markkinaosuus päivittäistavarakaupasta on yli 50 prosenttia.142820Riikka Purra on ihana, jämpti
Hän yrittää saada Suomen taas kuntoon. Sanoo asiat suoraan, eikä piiloudu kapulakielen taakse. Riikan kaltaisia päättä1102771Brittiläinen vasemmistolehti: Sanna Marin oli vihdoin rehellinen
Nyt tulee pahasti lunta tupaan Seiskan tähtitytölle. Ex-pääministerin kirjaa arvostellaan latteuksista ja itsekehusta.252722"Purra löylytti oppositiota", sanoi naistoimittaja Pöllöraadissa
Kyllä, Purra tekee juuri sitä työtä mitä hänen tuossa asemassa pitää tehdä, hän antaa oppositiolle takaisin samalla mita502607Henkilökohtaisia paljastuksia Dubaista - Kohujulkkis Sofia Belorf on äitipuoli ja puoliso!
Tiesitkö, että Sofia on äitipuoli ja rakastava puoliso? Sofia Belorf saa oman sarjan, jossa seurataan hänen Bling Bling752480