Syksyllä tuli niin mahtavasti noita puolukoita et osan laitoin kokonaisen pakkaseen ja osan survoin sokerin kera, laitoin lasipurkkiin ja jääkaappiin. Mutta, mistä mahtaa johtua että puolukkani HIVENEN KUPLII, ELI KÄY. Mistäs moinen ilmiö? Ei koskaan ennen ole näin käynyt!! Makukaan ei sitten ole ihan sama. Voinko käyttää vielä nämä puolukat?? Ajattelin että jos laittaisin pakastusrasioihin, pakkaseen ja sieltä sitten käyttäisin vaikka puolukkavispariin?? Mitä mieltä? Onkos kenellekkään muulle käynyt näin??!!
Puolukkasurvos
10
12994
Vastaukset
- japan san
Arvelisin, että puolukkasurvos on alkanut käymään, kun siinä on sokeria ja sokeri käy alkoholiksi.
Yksinkertainen konsti on, että keität käyneen puolukkasurvoksen, niin ei tarvitse heittää
hyvää puolukkasosetta kompostiin.
Yksi hyvä keino säilöä puolukkasurvosta on keittää siitä syksyllä puolukkahilloa hillosokerin
kanssa, niin säilyy hyvin viileässä.
Joskus, kun omista marjoista tehty mehu tuppaa joskus vähän käymään, niin olen
sen keittänyt ja tehnyt siitä marjakiisseliä.
Kyllä se niinkin menee, kun ei hukkaankaan viitsisi heittää mehua.
Meillä on puolukat syksyllä survottu isoon ämpäriin ilman sokeria ja säilötty ihan ulkona sellaisessa
laudoitetussa kopissa. Aika pitkään puolukkasurvos säilyi sellaisena, että siitä sai otettu
puolukka survosta, mutta välillä joutui tuomaan sisälle vähän sulamaan, koska talvi oli niin kylmä.
Sokeria lisätään sitten kun syödään puolukkasurvosta.
Ei ole tarvinut pakastaa, kun on hyvin säilynyt ulkolämpätilassa.- ap
Hei ;)
Muistan kun anoppini myös survoi puolukat ämpärissä ja vei ne vintin kylmään komeroon. Sieltä sitten kävi kaapimassa tarpeen tullen! Ajattelin myös että vispipuuroa kun teen niin keitän ne hyvin ja sit teen normisti sen visparin....Eihän siihen silloin jää mitään makuja tms.
Kiitos vastauksestasi!! :) - Käteväemäntä
ap kirjoitti:
Hei ;)
Muistan kun anoppini myös survoi puolukat ämpärissä ja vei ne vintin kylmään komeroon. Sieltä sitten kävi kaapimassa tarpeen tullen! Ajattelin myös että vispipuuroa kun teen niin keitän ne hyvin ja sit teen normisti sen visparin....Eihän siihen silloin jää mitään makuja tms.
Kiitos vastauksestasi!! :)Juu keitä vaan oikein hyvin, niin ei jää MITÄÄN -ei makua, ei vitamiineja ja värikin mukavasti haalistuu.
'Oletteko te nykyajan emännät näin vieraantuneet ruuan säilönnästä. Kysykää äideiltänne, anopeiltanne tai vaikka mummoiltanne, ettette sössi hyviä raaka-aineita tärviölle.
Puolukka säilyy survottuna vaikka huoneenlämmössä KUNHAN SIIHEN EI LISÄÄ SOKERIA. Ja vielä parempi rakenne tulee, jos seassa on hieman raakojakin marjoja.... ne sisältää pektiiniä, joka on hyytelöitymis- ja säilöntäaine. Survosämpäristä otetaan tarvittava määrä sosetta PUHTAALLA miel. metalliastialla (meillä käytetään vanhaa puolenlitran mittaa) ja vasta sitten sokeroidaan tms. käyttötarkoituksen mukaan..... Meillä ei vispipuuroon puolukoita keitetä lainkaan, vaan puuron kiehuttua puolukat lisätään kuumaan puuroon ja viedään kuistille jäähtymään. Sitten vaan vatkataan kuohkeaksi. Säilyy vitamiinit...... - Anonyymi
Käteväemäntä kirjoitti:
Juu keitä vaan oikein hyvin, niin ei jää MITÄÄN -ei makua, ei vitamiineja ja värikin mukavasti haalistuu.
'Oletteko te nykyajan emännät näin vieraantuneet ruuan säilönnästä. Kysykää äideiltänne, anopeiltanne tai vaikka mummoiltanne, ettette sössi hyviä raaka-aineita tärviölle.
Puolukka säilyy survottuna vaikka huoneenlämmössä KUNHAN SIIHEN EI LISÄÄ SOKERIA. Ja vielä parempi rakenne tulee, jos seassa on hieman raakojakin marjoja.... ne sisältää pektiiniä, joka on hyytelöitymis- ja säilöntäaine. Survosämpäristä otetaan tarvittava määrä sosetta PUHTAALLA miel. metalliastialla (meillä käytetään vanhaa puolenlitran mittaa) ja vasta sitten sokeroidaan tms. käyttötarkoituksen mukaan..... Meillä ei vispipuuroon puolukoita keitetä lainkaan, vaan puuron kiehuttua puolukat lisätään kuumaan puuroon ja viedään kuistille jäähtymään. Sitten vaan vatkataan kuohkeaksi. Säilyy vitamiinit......Puolukan säilyvyys tulee kyllä puolukan kuorissa olevasta bentsoehaposta. Siitä joskus takavuosina oli mediassa pientä paniikkia, koska suurina määrinä se aiheuttaa syöpää. Puolukka siis ei aiheuta syöpää, mutta säilyy, koska siinä on oma tuju kemikaali mukana.
- harmistunut
Ostettiin puolukoita torilta, survoin ne puunuijalla ja laitoin muoviämpäriin
sokeria sekaan ja jääkaappiin. Näin olen aina tehnyt ,mutta nyt ne alko
käymään eli kuohu yli. Ennen ei ole näin käynyt. Heitin ne roskkin!- kaupasta saa uusia
Pakkoko sitä sokeria on lykätä joka paikkaan? Eikö puolukassa itsessään ole säilöntäaineita riittävästi?
- odotan
Puolukkasurvos alkoi käymään jääkaapissa, siinä ei ollut sokeria. Voiko sitä syödä?
- Anonyymi
Syö pois vaan.
- Anonyymi
Lapsuudessa puolukat säilöttiin survottuna ilman sokeria vanerisiin tynnyreihin, jotain 40-50 litraa. En muista nähneeni missään muualla ja tuntuu nykyään aika erikoiselle, mutta hyvin säilyivät huoneessa missä ei ollut lämmitystä, ei mennyt pakkasellekaan.
- Anonyymi
Lapsuudessa puolukat survottiin pieneen puusaaviin ja vietiin puohiin. Siitä sitten jäätynyttä huuppaa talvella jukerrettiin puukolla, joskus kirveelläkin niin paljon kuin sillä kertaa tarvittiin. Ei ollut koskaan hometta.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jalankulkija kuoli. Poliisi etsii mustaa BMW Coupe -autoa, jossa on punertavat vanteet.
Jalankulkija kuoli jäätyään auton alle Joensuussa – kuljettaja pakeni, poliisi pyytää havaintoja https://www.mtvuutiset.1503406Mikä vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?
Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin sinne tyhjään tilaan, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki93005Ohjelma "Rikollisjengien Ruotsi" hyvin paljasti jakautuneen maan
eli ns. ruotsalaiset yhdellä puolella, muslimit ja muut kehitysmaalaiset toisella puolella. Siinäkin hyvin näki mitä ma242744Vassarina hymyilyttää vaurastuminen persujen kustannuksella
Olen sijottanut määrätietoisesti osan Kelan tuista pörssiosakkeisiin, ja salkku on paisunut jo toiselle sadalle tuhanne512631Riikka runnoo: Elisalta potkut 400:lle
Erinomaisen hallitusohjelman tavoite 100 000 työllistä lisää yksityisellä sektorilla on kohta saavutettu. Toivotaan toiv882507PÄIVÄN PARAS: Nigerialainen haki turvapaikkaa Suomesta, lähti takas huilaamaan
kotimaahansa, koska turvapaikan saaminen kesti niin kauan. Ja tämän kertoo ihan Yle, eikä yhtään toimittaja kyseenalaist482467Pidennetään viikko 8 päiväiseksi
Ja jätetään työpäivien määrä nykyiseen 5:een. Tuo olisi kompromissiratkaisu vellovaan keskusteluun työajan lyhentämisest112300Pääseekö kuka tahansa hoitaja katselemaan kenen tahansa ihmisen terveystietoja?
"Meeri selaili puhelinta uteliaisuuttaan ja katuu nyt – Moni hoitaja on tehnyt saman rikoksen Tuttujen ihmisten asiat k801962Niinistö neliraajajarrutteli Natoon liittymistä vielä sodan alettua
Myöntää nyt itsekin, mikä jo aikaisemmin tiedettiin. Marin vei Suomen ja Ruotsin Natoon. "”Myönnän auliisti jarruttelle2021817- 1351733