Puolukkasurvos

...outoa....

Syksyllä tuli niin mahtavasti noita puolukoita et osan laitoin kokonaisen pakkaseen ja osan survoin sokerin kera, laitoin lasipurkkiin ja jääkaappiin. Mutta, mistä mahtaa johtua että puolukkani HIVENEN KUPLII, ELI KÄY. Mistäs moinen ilmiö? Ei koskaan ennen ole näin käynyt!! Makukaan ei sitten ole ihan sama. Voinko käyttää vielä nämä puolukat?? Ajattelin että jos laittaisin pakastusrasioihin, pakkaseen ja sieltä sitten käyttäisin vaikka puolukkavispariin?? Mitä mieltä? Onkos kenellekkään muulle käynyt näin??!!

6

4512

Vastaukset

  • Arvelisin, että puolukkasurvos on alkanut käymään, kun siinä on sokeria ja sokeri käy alkoholiksi.
    Yksinkertainen konsti on, että keität käyneen puolukkasurvoksen, niin ei tarvitse heittää
    hyvää puolukkasosetta kompostiin.
    Yksi hyvä keino säilöä puolukkasurvosta on keittää siitä syksyllä puolukkahilloa hillosokerin
    kanssa, niin säilyy hyvin viileässä.

    Joskus, kun omista marjoista tehty mehu tuppaa joskus vähän käymään, niin olen
    sen keittänyt ja tehnyt siitä marjakiisseliä.
    Kyllä se niinkin menee, kun ei hukkaankaan viitsisi heittää mehua.

    Meillä on puolukat syksyllä survottu isoon ämpäriin ilman sokeria ja säilötty ihan ulkona sellaisessa
    laudoitetussa kopissa. Aika pitkään puolukkasurvos säilyi sellaisena, että siitä sai otettu
    puolukka survosta, mutta välillä joutui tuomaan sisälle vähän sulamaan, koska talvi oli niin kylmä.
    Sokeria lisätään sitten kun syödään puolukkasurvosta.
    Ei ole tarvinut pakastaa, kun on hyvin säilynyt ulkolämpätilassa.

    • Hei ;)
      Muistan kun anoppini myös survoi puolukat ämpärissä ja vei ne vintin kylmään komeroon. Sieltä sitten kävi kaapimassa tarpeen tullen! Ajattelin myös että vispipuuroa kun teen niin keitän ne hyvin ja sit teen normisti sen visparin....Eihän siihen silloin jää mitään makuja tms.
      Kiitos vastauksestasi!! :)


    • ap kirjoitti:

      Hei ;)
      Muistan kun anoppini myös survoi puolukat ämpärissä ja vei ne vintin kylmään komeroon. Sieltä sitten kävi kaapimassa tarpeen tullen! Ajattelin myös että vispipuuroa kun teen niin keitän ne hyvin ja sit teen normisti sen visparin....Eihän siihen silloin jää mitään makuja tms.
      Kiitos vastauksestasi!! :)

      Juu keitä vaan oikein hyvin, niin ei jää MITÄÄN -ei makua, ei vitamiineja ja värikin mukavasti haalistuu.
      'Oletteko te nykyajan emännät näin vieraantuneet ruuan säilönnästä. Kysykää äideiltänne, anopeiltanne tai vaikka mummoiltanne, ettette sössi hyviä raaka-aineita tärviölle.
      Puolukka säilyy survottuna vaikka huoneenlämmössä KUNHAN SIIHEN EI LISÄÄ SOKERIA. Ja vielä parempi rakenne tulee, jos seassa on hieman raakojakin marjoja.... ne sisältää pektiiniä, joka on hyytelöitymis- ja säilöntäaine. Survosämpäristä otetaan tarvittava määrä sosetta PUHTAALLA miel. metalliastialla (meillä käytetään vanhaa puolenlitran mittaa) ja vasta sitten sokeroidaan tms. käyttötarkoituksen mukaan..... Meillä ei vispipuuroon puolukoita keitetä lainkaan, vaan puuron kiehuttua puolukat lisätään kuumaan puuroon ja viedään kuistille jäähtymään. Sitten vaan vatkataan kuohkeaksi. Säilyy vitamiinit......


  • Ostettiin puolukoita torilta, survoin ne puunuijalla ja laitoin muoviämpäriin
    sokeria sekaan ja jääkaappiin. Näin olen aina tehnyt ,mutta nyt ne alko
    käymään eli kuohu yli. Ennen ei ole näin käynyt. Heitin ne roskkin!

    • Pakkoko sitä sokeria on lykätä joka paikkaan? Eikö puolukassa itsessään ole säilöntäaineita riittävästi?


  • Puolukkasurvos alkoi käymään jääkaapissa, siinä ei ollut sokeria. Voiko sitä syödä?

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.