Maksan makuinen pihviliha

pihviikari

Miksi joskus naudan pihvi uf/sf maistuu hieman maksalle? Etenkin edulliset brassilihat, mutta myös kotimaiset.
Kiitos.

20

8136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiskoontuo

      Stressilihaa ja/tai verta jäänt liikaa lihaan teurastuksessa.

    • Pampersbix_nro1

      makuaistissa jokin toimintahäiriö. Kaikki Suomen kaupoissa myytävä liha on 150%:sesti ensiluokkaista, varsinkin kotimainen "porsaan pihvifile" ja Atrian uunivalmis lihamureke ovat saaneet jo yli kymmenen Michelin-tähteä. Tosin kyse on siitä rengasvalmistajasta, ovat ihastuneet tuotteiden kumimaiseen rakenteeseen.

    • en tykkää

      olenkin lähes lopettanut naudanfileen käytön, juuri tuon maksalle maistumisen takia.
      Kotimaisessa - EI VAKUUMIIN pakatussa - tuota ongelmaa ei yleensä ole.
      Harvoin vaan saa tuotetta, joka ei ole ennen tiskiin laittoa (tai tiskissä ollessaan) ole ollut vakuumissa.

      KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
      Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.

      • >>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
        Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.


      • vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
        Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.

        "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."

        No ei siten, mutta mistä siten?

        Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.


      • 9+15
        1ulkomaalainen kirjoitti:

        "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."

        No ei siten, mutta mistä siten?

        Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.

        "pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas.


      • se sama
        9+15 kirjoitti:

        "pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas.

        mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista.

        Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.


      • se sama kirjoitti:

        mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista.

        Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.

        >>Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.


      • 1ulkomaalainen kirjoitti:

        "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."

        No ei siten, mutta mistä siten?

        Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.

        >>No ei siten, mutta mistä siten?


      • kotikokki76
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>No ei siten, mutta mistä siten?

        naudan lihaa ei saa laittaa kylmänä pannulle! eikä myöskään kylmälle pannulle


    • KOCKMAN

      Lämmössa valmistettu liha saattaa maistua pikkasen maksalta, varsinkin riista, poro ja hevosen liha. Mitä tulee naudan pihveihin en ole koskaan onnistunut saamaan siihen maksan makua( mutta en kyllä riistaankaan ) koska tuli hommattuu sitä tietoo ennenkuin ryhdyin gourme kokiksi.

      • äitemuori

        pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee.
        Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
        Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.


      • Kockman
        äitemuori kirjoitti:

        pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee.
        Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
        Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.

        on ihan oikeassa, ilman paistimittaria ei kannata leikkiä, menee vaan lihat kuiviks.


    • simon3

      Ensimmäinen selkeästi maksalle maistuneet nautasuikaleet on Lidlistä. Haju oli jo aika ällöttävä. Tekotavassa ei mitään poikkeavaa. Sipulia paljon ja alkuun kova lämpötila. Näin teen kutienkin aina lhan. Ennenkin on jokusen kerran ollut maksan hajua/makua mutta ei voin voimakkaasti eli jotain kummallista asiassa on koska kokkaan lihan aina samalla tavalla.

      • simon3

        Ja huom, testasin juuri, etikka vähentää mielestäni tätä maksamakua (ja voi)


    • Vanha lihamestari

      Se vaan on naudanlihan luonnollinen maku. Näin on aina ollut säilytys- ja valmistustavoista riippumatta.

    • pihvi

      Ostakaa lihat suoraan tuottajalta. Eipä mene rahat ainakaan herrojen taskuihin ja lihat on taatusti tuoreita.

      • K-ukko

        Joskus tuli rasvattomasta jauhiksestakin maksan makuista , kyselin tätä kokeneemmilta lihamiähiltä , ne sano että liittyy vähärasvaisuuteen tuo ilmiö.


    • Farmari_pilkulleen

      Maksan maku, grass feed, eli nurmella, heinällä ruokittu eli hyvän rasvahappokoostumuksen omaavan lihan maku voi olla "maksamainen" eli riistamainen.

    • Sieltä_ostetaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      197
      5102
    2. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      42
      2578
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      156
      2202
    4. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1739
    5. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      82
      1364
    6. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1281
    7. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      147
      1229
    8. Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!

      Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https
      Euroviisut
      32
      1203
    9. Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista

      Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.
      Maailman menoa
      105
      959
    10. Pirre vaatii nyt karhuja ammuttavaksi

      Ylellä taas hauskaa lieksa uutista. Karhujen kannan­hoidollinen metsästys on Lieksan kaupungin mielestä välttämätöntä.
      Lieksa
      118
      896
    Aihe