Miksi joskus naudan pihvi uf/sf maistuu hieman maksalle? Etenkin edulliset brassilihat, mutta myös kotimaiset.
Kiitos.
Maksan makuinen pihviliha
20
7484
Vastaukset
- oiskoontuo
Stressilihaa ja/tai verta jäänt liikaa lihaan teurastuksessa.
- Pampersbix_nro1
makuaistissa jokin toimintahäiriö. Kaikki Suomen kaupoissa myytävä liha on 150%:sesti ensiluokkaista, varsinkin kotimainen "porsaan pihvifile" ja Atrian uunivalmis lihamureke ovat saaneet jo yli kymmenen Michelin-tähteä. Tosin kyse on siitä rengasvalmistajasta, ovat ihastuneet tuotteiden kumimaiseen rakenteeseen.
- en tykkää
olenkin lähes lopettanut naudanfileen käytön, juuri tuon maksalle maistumisen takia.
Kotimaisessa - EI VAKUUMIIN pakatussa - tuota ongelmaa ei yleensä ole.
Harvoin vaan saa tuotetta, joka ei ole ennen tiskiin laittoa (tai tiskissä ollessaan) ole ollut vakuumissa.
KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.>>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.vetabix_nro1 kirjoitti:
>>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on."Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."
No ei siten, mutta mistä siten?
Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.- 9+15
1ulkomaalainen kirjoitti:
"Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."
No ei siten, mutta mistä siten?
Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa."pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas.
- se sama
9+15 kirjoitti:
"pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas.
mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista.
Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle. se sama kirjoitti:
mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista.
Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.>>Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.
1ulkomaalainen kirjoitti:
"Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."
No ei siten, mutta mistä siten?
Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.>>No ei siten, mutta mistä siten?
- kotikokki76
vetabix_nro1 kirjoitti:
>>No ei siten, mutta mistä siten?
naudan lihaa ei saa laittaa kylmänä pannulle! eikä myöskään kylmälle pannulle
- KOCKMAN
Lämmössa valmistettu liha saattaa maistua pikkasen maksalta, varsinkin riista, poro ja hevosen liha. Mitä tulee naudan pihveihin en ole koskaan onnistunut saamaan siihen maksan makua( mutta en kyllä riistaankaan ) koska tuli hommattuu sitä tietoo ennenkuin ryhdyin gourme kokiksi.
- äitemuori
pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee.
Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia. - Kockman
äitemuori kirjoitti:
pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee.
Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.on ihan oikeassa, ilman paistimittaria ei kannata leikkiä, menee vaan lihat kuiviks.
- simon3
Ensimmäinen selkeästi maksalle maistuneet nautasuikaleet on Lidlistä. Haju oli jo aika ällöttävä. Tekotavassa ei mitään poikkeavaa. Sipulia paljon ja alkuun kova lämpötila. Näin teen kutienkin aina lhan. Ennenkin on jokusen kerran ollut maksan hajua/makua mutta ei voin voimakkaasti eli jotain kummallista asiassa on koska kokkaan lihan aina samalla tavalla.
- simon3
Ja huom, testasin juuri, etikka vähentää mielestäni tätä maksamakua (ja voi)
- Vanha lihamestari
Se vaan on naudanlihan luonnollinen maku. Näin on aina ollut säilytys- ja valmistustavoista riippumatta.
- pihvi
Ostakaa lihat suoraan tuottajalta. Eipä mene rahat ainakaan herrojen taskuihin ja lihat on taatusti tuoreita.
- K-ukko
Joskus tuli rasvattomasta jauhiksestakin maksan makuista , kyselin tätä kokeneemmilta lihamiähiltä , ne sano että liittyy vähärasvaisuuteen tuo ilmiö.
- Farmari_pilkulleen
Maksan maku, grass feed, eli nurmella, heinällä ruokittu eli hyvän rasvahappokoostumuksen omaavan lihan maku voi olla "maksamainen" eli riistamainen.
- Sieltä_ostetaan
mistä halvalla saadaan. Ja saadaanhan sitä.
Terveellistä ja hyvin valvottua ulkomaista herkkulihaa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ebbe345-13dd-4c52-a2c0-97a0ceeb4ae7
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123840MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782027Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5461626Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851298Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808