Miksi joskus naudan pihvi uf/sf maistuu hieman maksalle? Etenkin edulliset brassilihat, mutta myös kotimaiset.
Kiitos.
Maksan makuinen pihviliha
20
8532
Vastaukset
- oiskoontuoStressilihaa ja/tai verta jäänt liikaa lihaan teurastuksessa. 
- Pampersbix_nro1makuaistissa jokin toimintahäiriö. Kaikki Suomen kaupoissa myytävä liha on 150%:sesti ensiluokkaista, varsinkin kotimainen "porsaan pihvifile" ja Atrian uunivalmis lihamureke ovat saaneet jo yli kymmenen Michelin-tähteä. Tosin kyse on siitä rengasvalmistajasta, ovat ihastuneet tuotteiden kumimaiseen rakenteeseen. 
- en tykkääolenkin lähes lopettanut naudanfileen käytön, juuri tuon maksalle maistumisen takia. 
 Kotimaisessa - EI VAKUUMIIN pakatussa - tuota ongelmaa ei yleensä ole.
 Harvoin vaan saa tuotetta, joka ei ole ennen tiskiin laittoa (tai tiskissä ollessaan) ole ollut vakuumissa.
 KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
 Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.- >>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta. 
 Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.
- vetabix_nro1 kirjoitti:- >>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta. 
 Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.- "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin." 
 No ei siten, mutta mistä siten?
 Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.
- 9+151ulkomaalainen kirjoitti:"Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin." 
 No ei siten, mutta mistä siten?
 Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa."pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas. 
- se sama9+15 kirjoitti:"pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas. mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista. 
 Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.
- se sama kirjoitti:- mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista. 
 Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.- >>Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle. 
- 1ulkomaalainen kirjoitti:- "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin." 
 No ei siten, mutta mistä siten?
 Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.- >>No ei siten, mutta mistä siten? 
- kotikokki76vetabix_nro1 kirjoitti:>>No ei siten, mutta mistä siten? naudan lihaa ei saa laittaa kylmänä pannulle! eikä myöskään kylmälle pannulle 
 
- KOCKMANLämmössa valmistettu liha saattaa maistua pikkasen maksalta, varsinkin riista, poro ja hevosen liha. Mitä tulee naudan pihveihin en ole koskaan onnistunut saamaan siihen maksan makua( mutta en kyllä riistaankaan ) koska tuli hommattuu sitä tietoo ennenkuin ryhdyin gourme kokiksi. - äitemuoripitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee. 
 Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
 Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.
- Kockmanäitemuori kirjoitti:pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee. 
 Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
 Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.on ihan oikeassa, ilman paistimittaria ei kannata leikkiä, menee vaan lihat kuiviks. 
 
- simon3Ensimmäinen selkeästi maksalle maistuneet nautasuikaleet on Lidlistä. Haju oli jo aika ällöttävä. Tekotavassa ei mitään poikkeavaa. Sipulia paljon ja alkuun kova lämpötila. Näin teen kutienkin aina lhan. Ennenkin on jokusen kerran ollut maksan hajua/makua mutta ei voin voimakkaasti eli jotain kummallista asiassa on koska kokkaan lihan aina samalla tavalla. - simon3Ja huom, testasin juuri, etikka vähentää mielestäni tätä maksamakua (ja voi) 
 
- Vanha lihamestariSe vaan on naudanlihan luonnollinen maku. Näin on aina ollut säilytys- ja valmistustavoista riippumatta. 
- pihviOstakaa lihat suoraan tuottajalta. Eipä mene rahat ainakaan herrojen taskuihin ja lihat on taatusti tuoreita. - K-ukkoJoskus tuli rasvattomasta jauhiksestakin maksan makuista , kyselin tätä kokeneemmilta lihamiähiltä , ne sano että liittyy vähärasvaisuuteen tuo ilmiö. 
 
- Farmari_pilkulleenMaksan maku, grass feed, eli nurmella, heinällä ruokittu eli hyvän rasvahappokoostumuksen omaavan lihan maku voi olla "maksamainen" eli riistamainen. 
- Sieltä_ostetaanmistä halvalla saadaan. Ja saadaanhan sitä. 
 Terveellistä ja hyvin valvottua ulkomaista herkkulihaa.
 https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ebbe345-13dd-4c52-a2c0-97a0ceeb4ae7
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem943136
- HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissäAikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat732415
- Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuetVaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k601424
- Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosiKun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?901382
- Martina Aitolehti podcastissa: EroMartina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696184855
- Kaikki ovat syntisiä!!!Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N309853
- Valkoinen GolfKukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.11845
- 49785
- Moottorisahalla kauppaanMissäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s10777
- Rillimiljonäärin eroriidassa suuri käänne.Vaimo haluaa kokonaan yksinhuoltajuuden ja pitää entisen elintasonsa.142738