Maksan makuinen pihviliha

pihviikari

Miksi joskus naudan pihvi uf/sf maistuu hieman maksalle? Etenkin edulliset brassilihat, mutta myös kotimaiset.
Kiitos.

20

7145

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiskoontuo

      Stressilihaa ja/tai verta jäänt liikaa lihaan teurastuksessa.

    • Pampersbix_nro1

      makuaistissa jokin toimintahäiriö. Kaikki Suomen kaupoissa myytävä liha on 150%:sesti ensiluokkaista, varsinkin kotimainen "porsaan pihvifile" ja Atrian uunivalmis lihamureke ovat saaneet jo yli kymmenen Michelin-tähteä. Tosin kyse on siitä rengasvalmistajasta, ovat ihastuneet tuotteiden kumimaiseen rakenteeseen.

    • en tykkää

      olenkin lähes lopettanut naudanfileen käytön, juuri tuon maksalle maistumisen takia.
      Kotimaisessa - EI VAKUUMIIN pakatussa - tuota ongelmaa ei yleensä ole.
      Harvoin vaan saa tuotetta, joka ei ole ennen tiskiin laittoa (tai tiskissä ollessaan) ole ollut vakuumissa.

      KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
      Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.

      • >>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
        Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.


      • vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>KYSYN aina kaupasta miten liha on ollut pakattuna myymälään tullessaan. Vakuumissa ollutta en osta.
        Tosin en tedä aiheuttaako tuo vakuumi maksan maun, mutta mututumtuma tästä on.

        "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."

        No ei siten, mutta mistä siten?

        Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.


      • 9+15
        1ulkomaalainen kirjoitti:

        "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."

        No ei siten, mutta mistä siten?

        Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.

        "pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas.


      • se sama
        9+15 kirjoitti:

        "pampersbix_nro1" on joku Kaupan Keskusliiton palkkaama lobbarihuora, sen jutut kannattaa vetää vessasta alas.

        mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista.

        Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.


      • se sama kirjoitti:

        mutta se kumminkin tietää paljon, eteenkin tilastoja ja sen sellaista.

        Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.

        >>Olenhanminä siitä kysynyt, että mitä sille pitäisi maksaa, että se vaihtaisi puolta, kuluttajasuojan puolelle, mutta ei sellaista sitä kiinnostaa, kun sen on vihkiintynyt kuluttajan kusetukselle.


      • 1ulkomaalainen kirjoitti:

        "Vakuumi ei ole maksan maun takana missään määrin."

        No ei siten, mutta mistä siten?

        Minuakin etoa se sama maksan maku. Jos syön lihaa, haluan lihan maun, muuten ostetaan maksaa ja sitäkin vain kerran kahdessa vuodessa.

        >>No ei siten, mutta mistä siten?


      • kotikokki76
        vetabix_nro1 kirjoitti:

        >>No ei siten, mutta mistä siten?

        naudan lihaa ei saa laittaa kylmänä pannulle! eikä myöskään kylmälle pannulle


    • KOCKMAN

      Lämmössa valmistettu liha saattaa maistua pikkasen maksalta, varsinkin riista, poro ja hevosen liha. Mitä tulee naudan pihveihin en ole koskaan onnistunut saamaan siihen maksan makua( mutta en kyllä riistaankaan ) koska tuli hommattuu sitä tietoo ennenkuin ryhdyin gourme kokiksi.

      • äitemuori

        pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee.
        Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
        Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.


      • Kockman
        äitemuori kirjoitti:

        pitää olla myös huoneenlämpöstä, eli ei suoraan jääkaapista pannulle. Saisi olla vaikka reippaasti yli tunninkin odottamassa. Oma käsi on hyvä tunnistin. Ja uuni tai pannu pitää ehdottomasti olla tarpeeksi lämmin, uuni mieluiten piirun verran enemmän, sillä uunia avatessa lämpö laskee.
        Samaa mieltä sun kanssa tuosta lämmöstä. Lukusia paisteja ja pihvejä olen paistellut, eikä ikinä maistuneet maksalle.
        Ja jos uunissa paistaa kokonaisen paistin, niin se lämpömittari kannattaa hankkia.

        on ihan oikeassa, ilman paistimittaria ei kannata leikkiä, menee vaan lihat kuiviks.


    • simon3

      Ensimmäinen selkeästi maksalle maistuneet nautasuikaleet on Lidlistä. Haju oli jo aika ällöttävä. Tekotavassa ei mitään poikkeavaa. Sipulia paljon ja alkuun kova lämpötila. Näin teen kutienkin aina lhan. Ennenkin on jokusen kerran ollut maksan hajua/makua mutta ei voin voimakkaasti eli jotain kummallista asiassa on koska kokkaan lihan aina samalla tavalla.

      • simon3

        Ja huom, testasin juuri, etikka vähentää mielestäni tätä maksamakua (ja voi)


    • Vanha lihamestari

      Se vaan on naudanlihan luonnollinen maku. Näin on aina ollut säilytys- ja valmistustavoista riippumatta.

    • pihvi

      Ostakaa lihat suoraan tuottajalta. Eipä mene rahat ainakaan herrojen taskuihin ja lihat on taatusti tuoreita.

      • K-ukko

        Joskus tuli rasvattomasta jauhiksestakin maksan makuista , kyselin tätä kokeneemmilta lihamiähiltä , ne sano että liittyy vähärasvaisuuteen tuo ilmiö.


    • Farmari_pilkulleen

      Maksan maku, grass feed, eli nurmella, heinällä ruokittu eli hyvän rasvahappokoostumuksen omaavan lihan maku voi olla "maksamainen" eli riistamainen.

    • Sieltä_ostetaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3209
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2822
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2638
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2476
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1763
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1717
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1580
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1436
    Aihe