Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko rairuohoa syödä?

annerila

Hei!

Nyt tähän ko. kysymykseen haluaisin vastaukse. Se ei riitä että "Ei kun siinä on myrkkyä" kun pussissa ei lue että olisi! Kissat sitä syövät eivätkä miksikään mene, jotkut antavat kaneilleenkin ja tiedän ettei nekään tule tuosta kummemmaksi, mutta VOIKO ihminen syödä rairuohoa? Eiväthän lapsetkaan ulkona sairastu vaikka laittavat suuhunsa melkein mitä vain, ja tilli, idut ja persiljakaan eivär rairuohosta poikkea. Siis: saako ihminen syödä rairuohoa?

7

4507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masa-64

      Tottahan toki, ja on lapsille usein mieluisampaakin kuin voimakkaammat yrtit kuten ruohosipuli. Anna kasvaa vähän pitemmksi kuin rairuoho yleensä, ja sitten vain huolellisesti huuhdellusta tuposta saksilla leikkaat silppua vaikka perunamuusin päälle. Salaatin seassakin menee, kunhan pysyy rairuohon osuus alle yhden kolmasosan salaatin kokonaismäärästä. Rai on makedoniaa ja tarkoittaa makeaa ja herkullista, eikä turhaan, siksi maukas tämä meillä pelkäksi koristekasviksi väärinymmärretty vihannes on. Vielä lisävinkkinä kannattaa käyttää kekkilän kukkalannoitetta, jos haluaa lisää kipakkuutta makuun, substral tekee hieman imelän lisämaun. Kuivattuna ja fermentoituna kannattaa myös kokeilla piipputupakan seassa antamaan makedonialaista tunnelmaa nautiskeluhetkeen, mikäs sen parempaa kuin makedonialainen Slubunda-sipuliviina ja rairuoholla maustettu tupakka.

    • pieni sydän

      Siis ei ole tosi.

      Meinaat sitten syödä rairuohoa .

      Eikö siellä lähiössä ole todellakaan mitään muuta tekemistä.
      Menes herättämään äiskä, iskäpuoli ja meette yhdessä vaikka uimahalliin.
      Tai är-kioskille ja vuokraatte leffan.
      Saat jotain muuta ajateltavaa.

      • Teppo,moi!

        Sitä ruohoa, Teppo on kokeillut, et sillei hei! Toimii hyvin, kun ensin uunissa kuivattaa ja sitten survoo piippuun ja polttelee, et sillei hei!
        Teppo innovoi tämänkin omaan suvereeniin tapaansa, kun loppui keppana kaapista pääsiäisenä, et sillei hei!
        Kun kovasti uskoo Rairuohon tehoon, niin kyllä se päähän menee, etenkin kun Teppo kekseliäänä kundina sekoitti joukkoon saapasukkiensa hikisiä villalangan pätkiä, et sillei hei!


    • ainoastaan yksi

      vastakysymys,...... no miksi ei voisi syödä?

      Kaikkea sitä ihmiset ihmettelevätkin.....

    • tyllerotallero

      Jos et tarkkaa lajiketta tiedä, ja voi sen turvallisuutta tarkastaa, niin suosittelisin kasvattamaan mieluummin tunnettuja siemeniä. Ulkona kasvavista kasveista voi hyvinkin sairastua. Mitään persiljan tai tillin NÄKÖISTÄ ei kannata syödä, voi olla hyvinkin myrkyllistä. Luonnonkasveista esim. jotkin myrkylliset putkikasvit saattavat olla hyvinkin makoisia. On tiedettävä, mitä syö! Ja tuttukin kasvi saattaa olla kasvupaikastaan riippuen haitallista syötävää, kuten nokkonen.

      Huonekasveista paavalinkukkaa voi syödä. Itse en sitä syötäväksi miellä, on niin kovin karvainen pinnaltaan... Ja silloinkin on pidettävä muistaakseni vuoden varoaika kaikissa kemiallisissa lannotteissa. (Vastuuvapauslauseke: Jos joku intoutuu kirjoituksieni vuoksi syömään syömättömäksi kelpaamattomia huone-, puutarha- tai villikasveja, en ota vastuuta tapahtuneista vahingoista, vaan asianomaisen on luotettavalla keinolla itse selvitettävä ravinnokseen käyttämiensä kasviensa turvallisuus.)

      Lemmikkieläimeni aikanaan maisteli huonekasveja, ja rönsyliljat olivat sille mieleen. Niiden turvallisuutta en tiedä vieläkään.

      • jepjepjej

        Itse jauhan mm. puntarpäätä, timoteitä, pihanurmikkoa ruohomehuksi.
        Sellaisenaan syötäväksi ruoho on ehkä hieman huonosti pureskeltavaa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe