Mitä kebab-liha on??

Esko

Yksinkertaisen tyhmä kysymys kenties? Mutta minä en todellakaan tiedä mitä se on?? Lammastako?
Kiitos jos vastaatte

25

9711

Vastaukset

  • Useimmiten nautaa.

    • alunperin kuuluis olla lammasta, mut aina näyttää olevan nautaa.....


  • Liha köntti on teollisesti tehty naudanjauhelihasta. Lammasta ei varmaankaan Suomesta saa kebabeissa, silloinhan kebu ei varmaan kaan maksaisi n. 5€

  • eikös se alun perin aito turkkilainen kebab ole härän ja lampaan lihaa 50/50

  • varmaan väärä vastaus oikeaan kysymykseen, mutta ..

    kebab ei kai sinänsä sanana mitenkään rajaa mitä kamaa se oikeastaan on. Varmaan suora käännös olisi jotain "paistin" suuntaan (paitsi että sehän meillä meinaa yleensä nautaa). Mutta meillä kebabin nimellä myyty lastukama on döner-varrasta, ts. pika(/roska/yö-)ruokaa siellä jossain, jonka pitäisi olla lammasta periaatteessa.

    Mutta se lastu mitä meilläpäin myydään, aika mahdollisesti, on jotain kai ihan muuta sekoitetta, jotain kai nautapitoista. Ihan samaan tapaan kuin pirkka-hampurilaiset ei ole koskaan nähneetkään nautaa, tai jos ovat, eivät niitä osia jotka voi parhaalla tahdollakaan ymmärtää lihaksi tai pihviksi.

  • Riippuu paikasta. Sinällään kebab tarkoittaa vain grillattua lihaa. Suomessa yleensä nautaa. Asiaan perehtyneissä paikoissa myös lammas-nauta sekoitusta.

  • aito kebabliha on dontsuuta.
    minä ajelin land-rover-safarilla tuossa taannoin ja siellä niitä pusikoissa oli, dontsuuita.
    Heti kun kiväärillä osoitti, niin ne alkoi huutamaan "dont shuu"...

    • Alkujaan se kohde oli notmi ....


  • Hei ! Tuo on hyvä kysymys monet ovat miettineet tuota. Kreikkalainen kebab sisältää yleensä : nautaa, kanaa , lammasta tai sikaa . Mutta turkkilainen / kurdilainen kebab sisältää : nautaa , kanaa tai lammasta. Turkki /Kurdi kebabbia myydän Suomen Pizzeriossa / Kebabravintoloissa. Kreikkalaista kebabbia minun mielestä ei myydä Suomessa melkeen yhtään. Eniten se sisältää nautaa tai lammasta :)

    • Kebab-eläin elää Turkin maaseudulla. Niillä on jo syntyjään sellainen tanko vatsan lävitse. Niitä on sekä kartion että lieriön muotoisia. Muoto riippuu ravinnosta ja kasvatusolosuhteista. Jalostetuimmat rodut käyvät suoraan vartaaseen. Muita joudutaan jonkin verran jauhamaam ja maustamaan.


    • Döner kirjoitti:

      Kebab-eläin elää Turkin maaseudulla. Niillä on jo syntyjään sellainen tanko vatsan lävitse. Niitä on sekä kartion että lieriön muotoisia. Muoto riippuu ravinnosta ja kasvatusolosuhteista. Jalostetuimmat rodut käyvät suoraan vartaaseen. Muita joudutaan jonkin verran jauhamaam ja maustamaan.

      Meillä kebabruokapaikoissa myytävä kebab on tosiaan tety jätelihoista jauhamalla, eikä SUINKAAN kokolihaa, kuten monet kuvittelevat. Eli kaikkein hunolaatuisinta.
      Minä teen kebabin itse. Helppoa, ohjeita löytyy mukavasti.


  • Elä syö halalia! Kidutettu halalelukka itkee sinussa...!

    • Minusta nimimerkki Döner oli hauska! Olen joskus tosiaan miettinut onko genuiinin lisäksi kebab.


    • Jurbo kirjoitti:

      Minusta nimimerkki Döner oli hauska! Olen joskus tosiaan miettinut onko genuiinin lisäksi kebab.

      Suomessahan hyödynnetään myös vähän vanhempien naisten lihaakin tekemällä mummonlihapullia.


    • en tiiä mitä palvari syö kun meitin kauppias on pöllinyt palvarinlihapullat


  • Olkoon lammasta, tai nautaa kebabin liha on varmasti pilaantunutta.
    Ajatelkaa, että se roikkua retkottaa lämpimässä ja erittäin epäsiistissä paikassa vaikka kuinka kauan. Niin kauan, kuin se kaikki p---a on saatu myydyksi.

    • Aivan! Se on syömiskelvotonta.
      On aivan väärin, ettei viranomaiset (evira) informoi nuoria ja meitä kaikkia suomalaisia sellaisesta suorastaan terveydelle vaarallisesta sotkusta.


  • Kyllä siinä on aina sikaa mukana Suomessa.

  • Minä nautin ensimmäisen kebabin Lahden Trio Aleksanterissa vuonna 1976, Turkkilainen mies veisteli lihaa vartaasta yli metrisellä miekalla, oli hyvää ja siitä se kebsun syönti jäikin sitten päälle, toki parhaat kebsut kastikkeineen jäivät sinne "70"-"90" luvulle, sen jälkeen pizzeriat ja kebabmestat valtasivat tyhjät liiketilat ympäri kaupunkia mutta taso ja kebsujen hyvä maku jäi historiaan, enää ei saa vastaavia mistään, nykyisellään samaa mitäänsanomatonta mättöä joka putka pullollaan.

    • Vuonna 1976 Lahdessa ei ollut Trioa, eikä Aleksanteria.


  • Nykyään nuo turkkilaiset pizzaravintolat ovat alkaneet myös kebabbiruokiin.
    Todella hyvää kebabbia valmistavat monissa paikoissa.

    Ostavat muuten n. 40 - 50 € vanhoja kissoja ja koiria, perustaneet ns. saattohoitoloita vanhoille eläimille. Varsinaisia monialayrittäjiä, siinä saa olla tuo typerä ydinosaamis- ja avainosaamisajattelu jäädä nurkkaan. Näin sitä bisnekset laitetaan toimimaan, ennakkoluulottomasti.

  • Kebab-lihaa saadaan Kebab-eläimestä.

    HAHHAHAHAHHA

  • Yleisesti on tiedossa, että kebabissa käytetään kiduttamalla tapettujen eläinten lihaa eli halal-lihaa. Oksettaa ajatuskin sellaisen syömisestä. Kebab-paikoissa myös matukokit lisäilevät omia eritteitään kebab-annoksiin. Tumputuksen tuotoksia yms.

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.