Mitä kebab-liha on??

Esko

Yksinkertaisen tyhmä kysymys kenties? Mutta minä en todellakaan tiedä mitä se on?? Lammastako?
Kiitos jos vastaatte

42

24277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauppias

      Useimmiten nautaa.

      • n21

        alunperin kuuluis olla lammasta, mut aina näyttää olevan nautaa.....


      • Anonyymi

        Kebab on noin metrin mittainen pyöreähkö noin 30 sm paksu eläin. Vähän kuin mäyräkoira.
        Viidakkoveitsellä huitastaan jalat, häntä ja pää pois.
        Työnnetään grillitanko perspuolelta sisään ja grilliin pyörimaan.
        Kun karvat on palaneet pois, aletaan sillä samalla viidakkoveitsellä silpoa viipaleita sämpylän väliin tai lautaselle.


    • Kebab

      Liha köntti on teollisesti tehty naudanjauhelihasta. Lammasta ei varmaankaan Suomesta saa kebabeissa, silloinhan kebu ei varmaan kaan maksaisi n. 5€

    • mitä mitä sinä sanoa

      eikös se alun perin aito turkkilainen kebab ole härän ja lampaan lihaa 50/50

      • Anonyymi

        Kylkös.


    • väärä tieto

      varmaan väärä vastaus oikeaan kysymykseen, mutta ..

      kebab ei kai sinänsä sanana mitenkään rajaa mitä kamaa se oikeastaan on. Varmaan suora käännös olisi jotain "paistin" suuntaan (paitsi että sehän meillä meinaa yleensä nautaa). Mutta meillä kebabin nimellä myyty lastukama on döner-varrasta, ts. pika(/roska/yö-)ruokaa siellä jossain, jonka pitäisi olla lammasta periaatteessa.

      Mutta se lastu mitä meilläpäin myydään, aika mahdollisesti, on jotain kai ihan muuta sekoitetta, jotain kai nautapitoista. Ihan samaan tapaan kuin pirkka-hampurilaiset ei ole koskaan nähneetkään nautaa, tai jos ovat, eivät niitä osia jotka voi parhaalla tahdollakaan ymmärtää lihaksi tai pihviksi.

    • TTT

      Riippuu paikasta. Sinällään kebab tarkoittaa vain grillattua lihaa. Suomessa yleensä nautaa. Asiaan perehtyneissä paikoissa myös lammas-nauta sekoitusta.

    • manabu

      aito kebabliha on dontsuuta.
      minä ajelin land-rover-safarilla tuossa taannoin ja siellä niitä pusikoissa oli, dontsuuita.
      Heti kun kiväärillä osoitti, niin ne alkoi huutamaan "dont shuu"...

      • bunabama

        Alkujaan se kohde oli notmi ....


      • Anonyymi

        Ja ko omallla naurukohtauksella koittaa ampua, ohihan se mänöö. Sitten se luikkii seuraavaan pusikkoon huutelemaan...


    • Älykääpiö

      Hei ! Tuo on hyvä kysymys monet ovat miettineet tuota. Kreikkalainen kebab sisältää yleensä : nautaa, kanaa , lammasta tai sikaa . Mutta turkkilainen / kurdilainen kebab sisältää : nautaa , kanaa tai lammasta. Turkki /Kurdi kebabbia myydän Suomen Pizzeriossa / Kebabravintoloissa. Kreikkalaista kebabbia minun mielestä ei myydä Suomessa melkeen yhtään. Eniten se sisältää nautaa tai lammasta :)

      • Döner

        Kebab-eläin elää Turkin maaseudulla. Niillä on jo syntyjään sellainen tanko vatsan lävitse. Niitä on sekä kartion että lieriön muotoisia. Muoto riippuu ravinnosta ja kasvatusolosuhteista. Jalostetuimmat rodut käyvät suoraan vartaaseen. Muita joudutaan jonkin verran jauhamaam ja maustamaan.


      • Lihaako?
        Döner kirjoitti:

        Kebab-eläin elää Turkin maaseudulla. Niillä on jo syntyjään sellainen tanko vatsan lävitse. Niitä on sekä kartion että lieriön muotoisia. Muoto riippuu ravinnosta ja kasvatusolosuhteista. Jalostetuimmat rodut käyvät suoraan vartaaseen. Muita joudutaan jonkin verran jauhamaam ja maustamaan.

        Meillä kebabruokapaikoissa myytävä kebab on tosiaan tety jätelihoista jauhamalla, eikä SUINKAAN kokolihaa, kuten monet kuvittelevat. Eli kaikkein hunolaatuisinta.
        Minä teen kebabin itse. Helppoa, ohjeita löytyy mukavasti.


    • sheikkiabuhassan

      Elä syö halalia! Kidutettu halalelukka itkee sinussa...!

      • Jurbo

        Minusta nimimerkki Döner oli hauska! Olen joskus tosiaan miettinut onko genuiinin lisäksi kebab.


      • balls.of.granny
        Jurbo kirjoitti:

        Minusta nimimerkki Döner oli hauska! Olen joskus tosiaan miettinut onko genuiinin lisäksi kebab.

        Suomessahan hyödynnetään myös vähän vanhempien naisten lihaakin tekemällä mummonlihapullia.


      • qweewq

        en tiiä mitä palvari syö kun meitin kauppias on pöllinyt palvarinlihapullat


      • Anonyymi

        Sian kärsäå niissä enite on;nöf, nöf. Vai olisko liian laadukasta kamaa, Paskassa rypeneen sian mehevät sorkkalihat vois olla oikea raaka-aines


    • Eipä.etnistä-osteta

      Olkoon lammasta, tai nautaa kebabin liha on varmasti pilaantunutta.
      Ajatelkaa, että se roikkua retkottaa lämpimässä ja erittäin epäsiistissä paikassa vaikka kuinka kauan. Niin kauan, kuin se kaikki p---a on saatu myydyksi.

      • hämmmästyttää

        Aivan! Se on syömiskelvotonta.
        On aivan väärin, ettei viranomaiset (evira) informoi nuoria ja meitä kaikkia suomalaisia sellaisesta suorastaan terveydelle vaarallisesta sotkusta.


    • Fittra

      Kyllä siinä on aina sikaa mukana Suomessa.

    • Ennennennen

      Minä nautin ensimmäisen kebabin Lahden Trio Aleksanterissa vuonna 1976, Turkkilainen mies veisteli lihaa vartaasta yli metrisellä miekalla, oli hyvää ja siitä se kebsun syönti jäikin sitten päälle, toki parhaat kebsut kastikkeineen jäivät sinne "70"-"90" luvulle, sen jälkeen pizzeriat ja kebabmestat valtasivat tyhjät liiketilat ympäri kaupunkia mutta taso ja kebsujen hyvä maku jäi historiaan, enää ei saa vastaavia mistään, nykyisellään samaa mitäänsanomatonta mättöä joka putka pullollaan.

      • Qrippe

        Vuonna 1976 Lahdessa ei ollut Trioa, eikä Aleksanteria.


    • kulinaaristi

      Nykyään nuo turkkilaiset pizzaravintolat ovat alkaneet myös kebabbiruokiin.
      Todella hyvää kebabbia valmistavat monissa paikoissa.

      Ostavat muuten n. 40 - 50 € vanhoja kissoja ja koiria, perustaneet ns. saattohoitoloita vanhoille eläimille. Varsinaisia monialayrittäjiä, siinä saa olla tuo typerä ydinosaamis- ja avainosaamisajattelu jäädä nurkkaan. Näin sitä bisnekset laitetaan toimimaan, ennakkoluulottomasti.

    • Anonyymi

      Kebab-lihaa saadaan Kebab-eläimestä.

      HAHHAHAHAHHA

    • Anonyymi

      Yleisesti on tiedossa, että kebabissa käytetään kiduttamalla tapettujen eläinten lihaa eli halal-lihaa. Oksettaa ajatuskin sellaisen syömisestä. Kebab-paikoissa myös matukokit lisäilevät omia eritteitään kebab-annoksiin. Tumputuksen tuotoksia yms.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Varmaankin pässin pökkimää vastapuolta!

    • Anonyymi

      Tukusta saa ostaa valmista kebab "pölleinä" vai miksi niitä kutsuisi, esim Keskon tukussa olen nähnyt.
      Liekö kukaan sitä Kebab varrasta itse tekee..
      Olisipa hieno, jos joku kertoisi mistä moinen kebab varras tehdään!
      Ainakin mun käymissä kebab-paikoissa lastun rakenne on "jauhelihalastu"..
      samoin nämä tavallisista ruokakaupoista ostetut "kebablastut" -veikkaisin olevan jauhelihaa, maustettu veikeesti, oikeastaan kerrassaan kummallisesti..

      kotikylän, molempi kebabpaikka kait käy samalla tukkurilla, kebabista ja "sooseista" päätellen 8 )

      • Anonyymi

        Kebab ei ole jauhelihaa.
        Koitappa tehdä jauhelihasta reunasta leikattava " pölli".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kebab ei ole jauhelihaa.
        Koitappa tehdä jauhelihasta reunasta leikattava " pölli".

        ...jauhelihataikinaan, kun laittaa kananmunaa ja vehnäjauhoja niin tulee kasassa pysyvä..


    • Anonyymi

      Kebab on tehty kebabeläimestä.

    • Anonyymi

      kebabeläimestä!!!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Kamelia

    • Anonyymi

      Arabipaskaa.

    • Anonyymi

      Kebab on, niinkuin Hans Välimäki sanoi jauhettu norsu kaikkine sorkkineen ja sisälmyksineen. Kaikkea paskaa sitä ihmisille syötetään. Joskus mainostetaan naudanliha kebabia, niin on jauhettu kokonainen lehmä sorkkia myöten

      • Anonyymi

        Tapettu eläin kuuluu syödä kokonaan. Ennen vanhaan siansorkat oli herkkua. Naudansorkista ei edes haaveiltu.


    • Anonyymi

      Sianlihakebab on oikein hyvää. Nam ja maissista ja vielä slurps

    • Anonyymi

      Hei! Kebab-liha on yleensä naudan- tai lampaanlihaa, joka on maustettu erilaisilla yrttiseoksilla ja mausteilla, kuten valkosipulilla, kuminalla ja paprikalla. Tätä maustettua lihaa käytetään yleisesti kebab-annosten valmistuksessa esimerkiksi rullissa, pitaleivissä tai riisin kanssa. Toivottavasti tämä auttoi selvittämään, mitä kebab-liha tarkoittaa!

    • Anonyymi

      Kebab-liha on yleensä naudan- tai kananlihaa, joka on maustettu ja paistettu pystygrillissä, jotta siitä saadaan mehevää ja maukasta. Se ei siis välttämättä ole lammasta, vaikka kebabin alkuperäinen versio (turkkilainen kebab) voidaankin valmistaa lampaanlihasta.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3402
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3222
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      127
      2870
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      46
      2579
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1973
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1860
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1646
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1525
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1340
    10. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      39
      1331
    Aihe