Hyviä vinkkejä ankanrinnan grillaukseen? Millaista marinadia kannattaisi käyttää?
Ankkaa grilliin
4
2542
Vastaukset
- Vanha kokki
Mutta en erityisemmin pidä sen lihasta, en osaa sano miksi, mutta ei se ainakaan marinadin syy ollut, eli voit kokeilla vaikkapa tällaista:
Balsamicoa 1/2 dl.
Oliiviöljyä 1 dl.
3 kpl valkosipulin kynsiä murskattuna
1 tl suolaa
1 tl mustaa pippuria rouheena
Silppua tuoretta rosmariinia ruokalusikallinen.
Sekoita aineet.
Leikkaa ankanrintojen rasvapuolelle ristikkäiset viillot (salmiakki kuvio) mutta ei ihan lihaan saakka.
Laita lihat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadilientä pussiin sen verran että lihat saavat jokapuolelle reilun liemen. Säästä loppu kastikkeeksi.
Grillaa roseeksi. - joku vaan
Ankanrinta ei taida sopia grillaukseen, liikaa rasvaa mikä kärähtää.
Paras tulos tulee kun laittaa KYLMÄÄN valurautapannuun, nahka leikattuna salmiakkikuvioille, nahkapuoli alaspäin Sitten paistelee viitisen minuuttia rapeaksi, toinen puoli muutaman minuutin, viimeistely uunissa sopivaksi. Toki alussa voi laittaa suolaa ja mustapippuria pintaan.
Ankanrasvaa ei kannata heittää pois, tulee hienot paistetut perunat tai valkosipuliperunat.
Ja nahka on se maukkain osa.
Lisäksi ehkä kirsikkahillosta tehtyä kastiketta.- Vaha kokki
Mutta se riippuu ihan grillin ritilästä kärähtääkö! Minun rakentamassani grillissä ei nimittäin kärähdä.
Kärähtämisen voi estää myös leikkaamalla sen rasvaisen nahan kokonaan pois, sillä liha sinänsä ei ole kovin rasvaista, eli kyllä ankkaa sopii ihan mainiosti grillata jos tykkää muuten sen lihasta.
Pannulla paistaminen on taas ihan eri juttu!
Katso kuvat grillistäni os. Kuvablogi, elmeri1941. - joku vaan
Vaha kokki kirjoitti:
Mutta se riippuu ihan grillin ritilästä kärähtääkö! Minun rakentamassani grillissä ei nimittäin kärähdä.
Kärähtämisen voi estää myös leikkaamalla sen rasvaisen nahan kokonaan pois, sillä liha sinänsä ei ole kovin rasvaista, eli kyllä ankkaa sopii ihan mainiosti grillata jos tykkää muuten sen lihasta.
Pannulla paistaminen on taas ihan eri juttu!
Katso kuvat grillistäni os. Kuvablogi, elmeri1941.Ankanrinnassa paras osa on se ruudutettu nahka. Erityisesti itämaissa mutta myös Ranskassa arvostettua.
Joo, olen katsonut grillisi kuvat useaan kertaan, tekisi mieli alkaa harrastelemaan mutta pitäisi kai löytää virolainen hitsari kun ei ole taitoa eikä hitsausvehkeitä.
Unohtui myös sanoa että se ankanrinnan toinen osa eli aiguillettes on oikein hyvää, tosin sekään ei kovin hyvin sovi grillaukseen. Käyttäytyy melko samoin kuin karitsan sisäfileet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.923965Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j973317Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1262627Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2142021Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä
Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m891806Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.201794Varusmiehen kuolema
Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä971729- 1101559
Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?11301- 571212