Teen itse kasvissoseet ja sekoitan joukkoon korviketta. Korvikkeessa lukee, ettei saa pakastaa. Oletteko soseuttaessa käyttäneet keitinvettä, jos aiotte pakastaa soseen? Ja lisänneet ehkä korviketta vasta ennen syöntiä...? Olemme vasta aloitelleet soseita, joten maidon makua olisi hyvä saada ruokaan näin aluksi ainakin...
Onko tietoa, onko oleellista haittaa, jos korvike käy pakastimessa?
Kasvissoseiden pakastus
6
931
Vastaukset
- -.-.
keitinvettä olen laittanut sekaan. Korviketta lisännyt vasta ennen syöntiä.
Oliskohan syy pakastukseen, että tuhoaa vitamiinit..- margar
Tytär 4kk,aloitin perunan kaks viikkoa sitten ja porkkana tuli mukaan mukaan toisella viikolla.Oon laittanut perunan joukkoon korviketta ja pakastanut jääpalamuotteihin.Näin neuvolassa neuvottiin...
Kasvikset soseutan keitinvedellä,koska niitä lisään sit perunasoseen joukkoon.Hyvin on maistunut=)! - ++
margar kirjoitti:
Tytär 4kk,aloitin perunan kaks viikkoa sitten ja porkkana tuli mukaan mukaan toisella viikolla.Oon laittanut perunan joukkoon korviketta ja pakastanut jääpalamuotteihin.Näin neuvolassa neuvottiin...
Kasvikset soseutan keitinvedellä,koska niitä lisään sit perunasoseen joukkoon.Hyvin on maistunut=)!perunaa ei suositella pakastettavaksi, joukkoon jotain muuta kasvista niin sitten voi. Korviketta ei suositella pakastettavaksi. Voi hyvin lisätä jälkikäteen.
- .....
Hiukan keitinvettä joukkoon, mutta vain sen verran että kasvikset soseutuu. Perunan keitän aina joka ruoalle erikseen ja kuuman perunan joukkoon sitten lisään kasvissosetta ja ohennan korvikkeella. Näin en pakasta perunaa enkä korviketta. Samalla koko soseannos jäähtyy sopivaksi.
- maik++
Mullekin neuvoi lastenerikoislääkäri että korviketta voi käyttää soseissa ja myös pakastaa. Ja näin olen myös tehnyt. Korviketta tulee sekaan niin vähän ettei vitamiinien tuhoutuminen pakastaessa vaikuta lapsen ravitsemukseen mitenkään.
- -jenny-
Kerronpa oman tyylini :)
Itse teen vauvan soseet tuoreista raaka-aineista (peruna, parsa, porkkana, kukkakaali jne..)
Teen 2-3pv:n soseet kerralla. En suosi pakastusta, keittäminen vie vitamiineja, mikäli keität juurekset ilman kuoria, sen lisäksi pakastus ja jälleen lämmittäminen. En ole lainkaan ryhtynyt tähän jääpala ja trippipussisählinkiin..tietysti jokainen omalla tyylillään.. Mutta ravitsemuksellisesti tämä tapa, jossa ei pakasteta on varmasti paras.. Keitinvesitoimii nesteenä tai pikku loraus korviketta/äidinmaitoa. Hyväksi ja vaivattomaksi tavaksi olen itse konenut tässäkin, että imetän ensin ja vähän ajan kuluttua annan soseen sellaisenaan (tässäkin välttyy turhilta kikkailuilta). Juomat juomina ja sose soseena.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991