Meidän koulussa...

tyytymätön

...kouluruoka on pelkkää p*skaa. Koulu maksaa 721,80€ vuodessa, eikä meillä silti ole kunnon ruokaa. Koulumme on yksityiskoulu, joten kuka sitä valvoo millaista ruokaa siellä syödään. Salaattia on kerran viikossa, kerran viikossa on myös lihakeittoa ja toisen kerran viikossa jauhelihakeittoa. Muuten syödään kermaperunoita yms. Koulun maito on vedellä laimennettua ja samaa ruokaa on joskus tarjoiltu 4 päivää peräkkäin. Kun kysyimme keittäjiltä, mitä kouluruoka maksaa yhdeltä oppilaalta päivässä, vastaus oli 20snt, eli 1€/oppilas/viikko. Olisi mukava tietää mihin tuo kaikki 721,80€ menee, jos kunnolliseen ruokaakaan ei ole varaa.

6

1804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nojes

      Aika omituista tuollainen. Itse en ainakaan söisi ollenkaan.

      • tyytymätön

        No onhan se. Olemmekin lakossa muutaman kaverini kanssa.


      • opiskelija-92
        tyytymätön kirjoitti:

        No onhan se. Olemmekin lakossa muutaman kaverini kanssa.

        harmillista. Itse olen nyt lukiossa ja aina käynyt "yleistä koulua". Voin kyllä sanoa, että kertomuksesi kouluruoasta on varsin karmivaa.
        Mitä itse olen seurannut kouluruokaa ala-asteen ensimmäiseltä luokalta lähtien, niin vielä kutos luokalla tarjottiin kunnonruokaa, lihapullat oli kastikkeessa, oli spagettia ja jauhelihakastiketta, jauhelihakeittokin oli perinteinen jauhelihakeitto eikä sekaan oltu nakeltu maissia, paprikaa ja jättimäisiä sipulinpaloja... salaattikin oli kunnollista. Yläasteellakin ruoka oli vielä ihan hyvää, mutta joskus kasin alussa ruokien valmistustapa alkoi muuttua, makaronilaatikko ja tonnikalapasta kuivaa ja keittoihin ilmestyi mitä oudompia ainesosia. Joskus oli porokiusausta yksi päivä, kului pari viikkoa ja pian sitä oli uudestaan, uudestaan lämmitettynä. (hiukan vanhaa siihen mennessä?) Perunamuusikin sai uuden olomuodon: litku.
        Kyllä se oli huvittavaa joskus vanhempainpäivinä katsoa kuinka ruoanlaatu parani huomattavasti.
        Lukiossa lihapullat ovat nyt kuivia, puolikärähtäneitä ja kastikkeeksi saa halutessaan laittaa ruskeaa pippurikastiketta. Jauhelihakeiton jauheliha on hankalaa purra ja kaverin keitosta löytyi jopa muovinpaloja.
        Perunat tuodaan valmiiksi kuorittuina ja pakattuina muovikelmuihin ja osa ruoasta kai vain lämmitetään paikan päällä (?) aika eineksiksi mennyt kouluruokakin.

        Mikä nyt kaikista harmillisinta on, ettei kouluroan puolesta voi oikein kapinoida tai lakkoilla. Se voidaan viedä kokonaan pois. Joillekin se on kuitenkin ainut lämmin ateria, jonka he saavat. Ihmetyttää miksei koululaisille ja opiskelijoille ole ammattijärjestöjen kaltaisia painovaltaisia järjestöjä, jotka ajaisivat asioita koulumaailmassa. Monesti opiskelijoiden protesteille vain kohautetaan hartioita ja elämä jatkuu..


    • orvkafk

      koulun ruoka on ihan hanurista,oppilaaseen käytetään 0.80 senttiä, maito on lämmintä vesi on likasta kaikki ruoka on ihan vetisä, kun painaa ruokaa niistä tursuu vetä

    • Laskimpahanvain

      Voi lapsi rakas, 721,80€ vuodessa on todella vähän rahaa, vaikka se sinusta tuntuu paljolta.

      Esimerkki: koulukirjat maksavat paljon, sitä tuli lukio aikoina monesti kirottua, kun rahaa ei ollut, ja koulukirjoihin meni kk pahimmillaan yli 200 euroa per jakso! ja vuodessa oli 5 tai 6 jaksoa (en kuolemaksenikaan muista kumpi) eli rahaa pelkkiin kirjoihin meni tonnin molemmin puolin vuodessa.

      Sitten opettajien palkat, jos teitä esim on 30 oppilasta, ja jos noilla rahoilla pelkästään rahoitettaisiin opettajan palkka, opettaja raukka saisi vain 1804,5 euroa kuussa.
      Ja ruoka, jos noilla rahoilla kustannettaisiin pelkästään ruoka, sinuun olisi kuukaudessa käytettävissä vain 60 euroa (ja viisitoista senttiä) ruokaan. Ja tuo olisi pelkästään jos käytettäisiin koko raha yhteen asiaan.

      Ah, tietty sitten on vielä Rehtorin palkka, siivoojien palkat, keittäjien palkat, koulunkäyntiavustajien palkat. Ja tietenkin muut tarvikkeet, kemiantuntien laitteet ja kemikaalit, käsityötuntien tarvikkeet, musiikkiluokan soittimet, auditorin ja luokkinen piirtoheittimet tai videotykit, vessojen vessapaperit, käsipaperit, sähkölasku, vesilasku, rakennuksestakin voi olla lainaa jäljellä, luokkaretket, yms yms (listaa voi jatkaa pitkälle eteenpäin)

      Pointtini on siis, että tuolla rahalla ei pitkälle pötkitä, käytän kk enemmän rahaa yksinasuessa, kuin te kouluun vuodessa. Mutta jos tuntuu ettei rahalle saa vastinetta, niin mene julkiseen kouluun. Kas kun siitä ei tarvitse maksaa (kuin vanhempien veroissa) ja samaa roskaa siellä syötetään.

      Käytkö muuten Suomenkielistä yksityiskoulua?


      Ai niin, ja opiskelija-92, opiskelijoille on oma liitto, lukiolaisten liitto.

      Loppuun vielä omakohtainen kokemus ala-asteen, yläasteen ja lukion, kieltäydyin syömästä kouluruokaa ("Hyi, pahaa, en syö") kirjoitusten jälkeen, alkoikin yllättäen maistua kouluruoka, kun olisi pitänyt maksaa omia ruokia. Ei se mitään herkkua ole, mutta jos vaihtoehtoina on syödä sitä, tai rahattomuudessaan olla syömättä mitään, niin valinta oli helppo. Koulu aikoina sai aina ruokaa kotona, viikonloppuisin vielä vanhempien tekemänä, eli kouluruoka ei kyllä maistunut, olihan koulun jälkeen aina tarjolla parempaa ruokaa kotona.


      Ah, ja vielä jauhan tässä, mutta, jos haluatte paremmat kouluruuat yms, älkää syyttäkö koulua, mitä itse tekisitte 80 sentillä ruuaksi? Ei, syyttäkää poliitikkoja, jotka antavat niin pienet määrärahat kouluille, kun itse saavat valtavaa palkkaa ja kunnon eläkkeen. Ja ovathan veronmaksajatkin tavallaan syyllisiä, kun alkaa kamala haloo jos edes ajatellaan harkitsettavaksi, että saatettaisiin nostaa veroja, joilla lisätä koulujen määrärahoja.

      • phyh

        onkohan tuo tottakaan???:0


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe