Ruokablogien hienostelu vituttaa

Mikä ihmeen snobitauti on mennyt suomalaisiin naisiin, kun tuntuu että työpaikallakin joka ruttunaama on nykyään ruokabloggari? Ei siinä sinänsä mitään, itsekin seuraan useita ruokablogeja joista pidän, ja etsin niistä muunnelmia ja uusia ideoita omiin vakiruokiini (makaronijutut, pulla, täytekakut jne tavallinen, OIKEA ruoka). Ärsyttää, kun ruokabloggajat eivät suostu arvostamaan kunnon ruokaa, vaan pitää hienostella kaikenmaailman simpukoilla ja erikoisvihanneksilla ja julkkiskokkien keittokirjoilla ja ihme sotkuilla joita ei söisi nälkään kuolevakaan. Kakuissakin pitää olla vähintään marsipaanista tehty uspenskin katedraali päällä että sitä kehtaisi tarjota duunarinaapureille. Koittakaa nyt tavikset tajuta, että ei niitä blogien lukijoitakaan kiinnosta mikään eksoottinen hienostelusafka, vaan 99% ruokablogien lukijoista ei todellakaan kiinnosta mitkään konjakkiarvostelut, helmikanan haudutettu perse tai heramisut vaan me haluamme oikeaa, rehellistä ruokaa! Ja kuvissakin pitää hienostella niin helvetisti, ei voi laittaa niitä ruokia syötäviksi annoksiksi kunnon kokoisina annoksina lautasille vaan kasataan joksikin taiteelliseksi keoksi joka näyttää lähinnä muoviselta.

Tulkaa nyt jo järkiinne, ei kukaan normaalijärjellä varustettu ostele kalliilla mitään snobiaineksia vaan tekee oikeaa ruokaa.
Ilmoita

Yks esimerkki ruokablogaajasta jolla on jotai järkeä:
http://viltsunruoka.com/
2 VASTAUSTA:
on pieniä. Meil syötiin tänään keitettyjä pottuja ja lihapullakastiketta. Huomen samoja lämmitettynä ja yli huonenna kaalisoppaa sit niin kauan kuin sitä riittää. Kattila on neljä litraa.
Heti eka ruoka sivustola oli kaiketi kalakeitto, jossa oli onkimadotkin mukana. Kaikemmaaliman toukkia ne hienostoväki syökin
+Lisää kommentti
Youtubesta löytyy erään käyttäjän ruokavideoita, jotka voisivat olla sinulle omiaan:'
http://www.youtube.com/watch?v=N5TlhTPESbg

Rehtiä ruokaa, eikä mitään kuvailemasi kaltaista helmikanan persettä saati avokadoja.
5 VASTAUSTA:
laittaa kattilaa noin täyteen, ettei kiehu hellalle. En myöskään suosittele alumiinikattilaa, josta liukenee myrkkyä. Kyllä metallinkeräysastioista löytää teräskattiloitakin eikä välttämättä aina muhkuraisiakaan.
yks onnenmyyrä kirjoitti:
laittaa kattilaa noin täyteen, ettei kiehu hellalle. En myöskään suosittele alumiinikattilaa, josta liukenee myrkkyä. Kyllä metallinkeräysastioista löytää teräskattiloitakin eikä välttämättä aina muhkuraisiakaan.
Ravintolat käyttävät aivan yleisesti alumiinikattiloita.
Kattiloista irtoava epäterveellinen alumiini on niin häviävän pieni että sillä ei ole käytännön merkitystä.
Teräskattiloita valmistava kotimainen yhtiö otti asian esille saadakseen menekkiä kalliille rosteriselle mehumaijalleen! Siinä koko jutun juoni!
http://www.youtube.com/watch?v=KGS1T4oo7sU

Tässä lisää maan mainioita ruokavinkkejä sinne kotisohville!

Nyt sinä ketjunaloittajaihminen olet kyllä täysin väärässä tässä asiassa. Ihmisiä nimen omaan kiinnostaa lukea eksoottisista ruoista, koska se perus peruna ja jauhelihakastike on vaan tylsää. Tokihan sitä tehdään ja syödään, mutta miksi kukaan haluaisi siitä lukea?! Jos haaveilen lomasta, niin en minä lue kuikan laulusta järvisuomessa, vaikka en parempaa asiaa ehkä tiedäkkään. Kuitenkin tunnen sen kuikan laulamisen ja tiedän miten mahtavaa se on. Ei minun siitä tarvitse enää tietoa Internetistä hakea. Siksipä selailenkin sivuja kaukaisten maiden eksoottisista paikoista, joista en vielä tiedä juurikaan. Arkiruoka arkiruokana, mutta ihmisetkin kaipaavat vaihtelua arkeen. Sitä varten on ruokablokit. Mikä olisi helpompi tapa piristää arkea, kuin tehdä vähän erilaista ruokaa?
yks onnenmyyrä kirjoitti:
laittaa kattilaa noin täyteen, ettei kiehu hellalle. En myöskään suosittele alumiinikattilaa, josta liukenee myrkkyä. Kyllä metallinkeräysastioista löytää teräskattiloitakin eikä välttämättä aina muhkuraisiakaan.
vakavasti....
Vanha kokki kirjoitti:
Ravintolat käyttävät aivan yleisesti alumiinikattiloita.
Kattiloista irtoava epäterveellinen alumiini on niin häviävän pieni että sillä ei ole käytännön merkitystä.
Teräskattiloita valmistava kotimainen yhtiö otti asian esille saadakseen menekkiä kalliille rosteriselle mehumaijalleen! Siinä koko jutun juoni!
....jossa keitetään hyvinkin hapokkaita marjoja on eri juttu ku sen läskisoosin hauduttamiseen käytetty kattila.....Eikä kukaan ole silti kuollu ennenkään, vaikka mehumaijat oli alumiinia.
+Lisää kommentti
Jaa no mä olen liiaksi törmännyt sellaisiin ruokablogeihin joissa on vain ei-nyt-kummosia kuvia lätkitty milloin minkäkin "ruokaohjeen" alle, ja perässä lukee: Lisään ohjeen myöhemmin. Ohjetta ei kuitenkaan ole näkyvillä vaikka tekstin luomisesta jo pidempään. Mikä järki tällaisissa blogeissa on? Itsellä tuppaa ennemmin kuvien lisäily jäämään - kaikista otan kyllä kuvat mutta kamera-tietokoneyhteistyö temppuilee välillä joten en viitsi kameraa päivittäin tyhjennellä. Joka tapauksessa, ei mua ainakaan kauheasti kiinnosta katsella kuvia toisten syömisistä, ohje kun olisi tarpeen jos esim. googlella blogiin saapuu...

Tuo kuvien suttuisuus/väärä asettelu ei kyllä lämmitä sekään ja tällaisiinkin törmää ihan liian usein. Nykykameroilla pystyy kuitenkin zoomaamaan ja ottamaan vaikka sata kuvaa jotta saisi edes yhden kunnollisen, on se ihme etteivät monet tähän kykene. Lukijan aliarvioimista kuvissa pihtaaminen. Minusta siis näin päin, liika taiteellisuus ei sekään ole hyvä juttu.

Oot ihan oikeassa siinä että monet ruokabloggaajat yrittävät brassailla hienostoruoilla, arkiruoasta ei viitsitä sitten mitään kirjoittaakaan, tuo suttuinen kuva kyllä lätkäistään varsin usein.
Ilmoita
Olisiko syynä hienostelunhaluun se, että kaikenlainen ruokasnobbailu tuntuu olevan kovasti muotia? Katsokaa mitä tahansa tv:n kokkiohjelmaa (poikkeuksena ehkä Ruotsin lahja ruokamaailmalle, Tina), keittokirjaa tai lehtijuttua: useimmissa väännetään mitä ihmeellisimpiä virityksiä toinen toistaan eksoottisemmista raaka-aineista.

Ruokamuoti on myös ärsyttävä juttu, koska kun jokin mauste, tyylisuunta tai raaka-aine tulee muotiin, sitä tyrkytetään sitten joka paikassa. Milloin se on avocado, milloin bataatti tai kookosmaito. Ei siinä mitään, uusien makujen kokeileminenhan voi olla ihan virkistävää, mutta entäs, jos ei satu pitämään näistä muotiaineksista, tai jos on vaikka sellainen ruokarajoite, joka estää niiden nauttimisen?

Muotiaineksille ja snobbailulle yhteistä on se, että raaka-aineiden pitää olla mahdollisimman hankalasti hankittavia ja kotoisin toiselta puolen maailmaa. Ei kuulosta kovin ekologiselta rahdata jotain goji-marjoja Etelä-Amerikasta (tai mistä maailman ääristä se nyt tuodaankaan), kun Suomessa on todistetusti terveysvaikutteisia marjoja ihan omasta takaa. Aniharva ravintola liputtaa lähiruuan puolesta, ja todennäköisemmin ruokailija löytää lautaseltaan bataatin kuin lantun.
8 VASTAUSTA:
Tää on kans yks vitun provo pöllöille junteille. Kai sitä osaa valkata kukin itelleen sopivaa blogia luettevaksi, ettei niitä helmikanoja tarvitse väkiseltään katella. Saatana. AVOKDO ON HELVETIN HYVÄÄ!
Itse en tee mitään ihmeellisiä ruokia ja kammoja on tullut noihin ns. eksoottisiin hedelmiin, muistissa on vielä kun kiwiä alettiin suomalaisille tyrkyttään, no äiti osti ja minä sain ensimmäisestä kiwistä anafylaksian.

Mitä vikaa on esim. pottumuusissa, kermakastikkeessa mureke/lihapullat ? Siihen kun tekee vielä sellaisen arkisen porkkanaraasteen niin vie kyllä kielen p*rseeseen. Ei tarvitse mitään ihmeellisyyksiä ja lapsetkin tykkäävät.
kyselijä ??? kirjoitti:
Itse en tee mitään ihmeellisiä ruokia ja kammoja on tullut noihin ns. eksoottisiin hedelmiin, muistissa on vielä kun kiwiä alettiin suomalaisille tyrkyttään, no äiti osti ja minä sain ensimmäisestä kiwistä anafylaksian.

Mitä vikaa on esim. pottumuusissa, kermakastikkeessa mureke/lihapullat ? Siihen kun tekee vielä sellaisen arkisen porkkanaraasteen niin vie kyllä kielen p*rseeseen. Ei tarvitse mitään ihmeellisyyksiä ja lapsetkin tykkäävät.
Juurikin näin, hieno avaus. Sit mua ärsyttää myös se, että nykyään mennään lomalle kaiken maailman eksoottisiin paikkoihin kuten Intiaan ja Thaimaaha, miksei enää kelpaa Suomi ja lappi. Ärsyttävää snobeilua, mitään uutta ei kuulu kokeilla eikä maailmankuvaa avartaa. Kun tänne kerran on synnytty niin täällä pitää olla ja syödä sitä epäterveellistä Suomalaista ruokaa jossa on paljon kovia rasvoja ja ehdottoman riittävästi suolaa.

Rajat kiinni, jokaiselle tuntematon sotilas luettavaksi hernekeiton ääressä.
hjklyuio kirjoitti:
Tää on kans yks vitun provo pöllöille junteille. Kai sitä osaa valkata kukin itelleen sopivaa blogia luettevaksi, ettei niitä helmikanoja tarvitse väkiseltään katella. Saatana. AVOKDO ON HELVETIN HYVÄÄ!
Avokado on homojen einestä.
patriootti_ kirjoitti:
Juurikin näin, hieno avaus. Sit mua ärsyttää myös se, että nykyään mennään lomalle kaiken maailman eksoottisiin paikkoihin kuten Intiaan ja Thaimaaha, miksei enää kelpaa Suomi ja lappi. Ärsyttävää snobeilua, mitään uutta ei kuulu kokeilla eikä maailmankuvaa avartaa. Kun tänne kerran on synnytty niin täällä pitää olla ja syödä sitä epäterveellistä Suomalaista ruokaa jossa on paljon kovia rasvoja ja ehdottoman riittävästi suolaa.

Rajat kiinni, jokaiselle tuntematon sotilas luettavaksi hernekeiton ääressä.
Suomalainen ruoka ei ole epäterveellistä. Se riippuu siitä, miten sen tekee, aivan kuten missä tahansa muussakin maassa tehty ruoka. Sinua ehkä kovasti harmittaa se, mutta itse asiassa pelkkä suomalaisuus ei vielä tee mistään asiasta epätervellisempää, huonompaa jne. eikä kääntäen ulkomaalaisuus tee yhtään mistään terveellisempää tai parempaa. Se riippuu sekä meillä että muualla aivan muista tekijöistä. Sitä paitsi hernekeitto on hyvää.
Toinen patriootti kirjoitti:
Suomalainen ruoka ei ole epäterveellistä. Se riippuu siitä, miten sen tekee, aivan kuten missä tahansa muussakin maassa tehty ruoka. Sinua ehkä kovasti harmittaa se, mutta itse asiassa pelkkä suomalaisuus ei vielä tee mistään asiasta epätervellisempää, huonompaa jne. eikä kääntäen ulkomaalaisuus tee yhtään mistään terveellisempää tai parempaa. Se riippuu sekä meillä että muualla aivan muista tekijöistä. Sitä paitsi hernekeitto on hyvää.
No itse asiassa keittiöiden välillä on eroja; perinteinen suomalainen ruoka, joka oli entisaikaan ruista, perunaa ja maitoa, on varsin epäterveellinen. Jossain Kreikassa jo ilmastonkin puolesta syödään valtavia määriä hedelmiä ja vihanneksia - pitkin vuotta - ja se myös näkyi; eräässä 60-luvulla tehdyssä, vuosia kestäneessä epidemiologisessa tutkimuksessa havaittiin, että kun kaikki suomalaiset vanhukset olivat kuolleet, puolet kreikkalaisista oli vielä elossa ...

Kasvit ovat täynnä valtaisia määriä kemiallisia yhdisteitä, joilla on mitä moninaisempia vaikutuksia. Esim. tomaatit sisältävät lykopeenia, joka on voimakas antioksidantti, joka estää niin verisuonten kovettumista kuin syöpiäkin. Oliiviöljy puolestaan sisältää olecanteiinia, joka on tulehduksenestäjänä jopa aspiirinin luokkaa ja sen monotyydyttämättömät rasvahapot laskevat tehokkaasti kolestrolia. Mitä tekee peruna? Sehän sisältää lähinnä tärkkelystä, kuitua ja C-vitamiinia hiukan.

Suomalaisen ruoan tarkoitus oli pitää väestö hengissä. Se, mitä saatiin tuskassa revittyä pellosta ja muutamasta lehmänkantturasta, piti perheet hengissä, mutta kulinarismin sai unohtaa heti kättelyssä. Ilmankos monet eteläeurooppalaiset tuttuni ovat olleet kuoppa ammollaan, kun ovat kattoneet, mitä porukka täällä vetää hetuloihinsa; vanha kansa lihasooshia, piirukkaa ja kukkoa ja nuoremmat kebabia ja pizzaa.
patriootti_ kirjoitti:
Juurikin näin, hieno avaus. Sit mua ärsyttää myös se, että nykyään mennään lomalle kaiken maailman eksoottisiin paikkoihin kuten Intiaan ja Thaimaaha, miksei enää kelpaa Suomi ja lappi. Ärsyttävää snobeilua, mitään uutta ei kuulu kokeilla eikä maailmankuvaa avartaa. Kun tänne kerran on synnytty niin täällä pitää olla ja syödä sitä epäterveellistä Suomalaista ruokaa jossa on paljon kovia rasvoja ja ehdottoman riittävästi suolaa.

Rajat kiinni, jokaiselle tuntematon sotilas luettavaksi hernekeiton ääressä.
Pitäiskö sun miettiä Pohjois-Koreaa? Ei tuu stressiä missä lomansa viettää. Eikä oo ruokasnobeja...
HK kirjoitti:
Avokado on homojen einestä.
Ei minkäänlaisia perusteita. Voisi kysyä kenen einestä sitten banaanit on?
+Lisää kommentti
minä en taas tajua miten jotkut voivat edes syödä jotain nakkikastiketta tai saavat kickesejä jostain lihapullista kermakastikkeessa. tuollainen perinteinen "kotiruoka" on lähinnä traumatisoivaa ja rahvaanomaista, mutta kukin tylillään...
1 VASTAUS:
No joo, ei muuta kuin persuruokablokia väsäämään tyyliin:

"Väännettiin tänään keitetyt potut uunilenkin kanssa. Vittu! sinappia päälle ja mies ja lapset tykkäsivät. Ruoan päälle isäntä kiitti mahtavalla pierulla ja vedettiin punaiset nortit. Sitten kävimme paikallisessa olohuoneessamme juomassa muutamat isot keskikaljat. Hieno päivä!"
+Lisää kommentti
Millainen ruoka on epärehellistä ja väärää? Ja mitä se kunnon oikea ruoka sitten on? Perunamuusia ja nakkikastiketta?
Mulle ruokailu on aina myös esteettinen kokemus joten haluan annokseni näyttävän myös hyvältä. Ei hirveästi herätä ruokahalua jos vain lättää kaikki lautasella ja sörssää sekaisin. Perusruokaa jokainen osaa tehdä, ei siihen blogeja tarvita. Niistä etsitään ohjeita nimenomaan silloin kun halutaan jotain muuta kuin perusmättöä! Mitä helvetin järkeä siinä olisi että blogista toiseen annetaan jauheliha-makaronilaatikon ohje?
Ilmoita
Vähänkö ärsyttää kun niissä on kaikkia hienosteluruokia! Mieluiten minä haluisin saada 365 makaroonilaatikon ohjetta, joita voisin sitten aina eri ohjeen mukaan tehdä joka päivä vuodessa. Seuraavana vuonna voisikin sitten vaihteeksi olla nakit ja muusi vuorossa. Eli BLIIIIS ruokabloggaajat: kirjoittakaa tänä vuonna reseptejä rehellisestä makarooniloorasta, milloin mausteeksi pippuria, milloin suolaa ja jos oikeen haluaa päräyttää, niin voiko silloin käyttää molempia??!! Ja muistakaa sitten kuvat myös, en tiedä mitään kauniimpaa kuin lautaselle kauhottu makaroonilaatikko johon on plöräytetty felixin ketsuppia oikeen kunnon kuviot päälle. Ei voisi enempää vesi herahtaa kielelle. Ja ens vuonna sitten ne nakit ja muusi.
1 VASTAUS:
http://www.google.fi/images?rlz=1T4SUNA_enFI233FI234&q=makaronivuoka&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=fi&tab=wi

Tuo on Googlen kuvahaku hakusanalla "makaronilaatikko".

Siellä on varmasti vähäksi aikaa mutusteltavaa. Tärkeintä on kuitenkin kunkin raaka-aineen oikeat kypsennykset ja niiden käsittelyt. Ne ovat yleensäkin ruuanvalmistuksen onnistumisen edellytyksiä. Ei niinkään hienot välineet ja kalliit raaka-aineet.

Yleisin ongelma on: sataprosenttisista raaka-aineista saadaan neljäkymmentäprosenttinen lopputulos. Vianetsinnän voi aloittaa peilistä...sattuu ammattilaisillekin.

Kokeiluja kannattaa tehdä. Voi aloittaa vaikka karjalanpaistilihoista ja vaihtaa perinteiset liemet ja maustepippurit paseerattuun tomaattiin, rosmariinin- ja timjaminoksaan, pariin valkosipulinkynteen ja pikkulasilliseen valkkaria:

http://www.google.fi/images?um=1&hl=fi&rlz=1T4SUNA_enFI233FI234&tbs=isch:1&sa=1&q=daube de boeuf&btnG=Haku&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

"Daube de boeuf" von evakko. Jos ei tuo googlen kuvahaun linkki auennut

Joku hehkutti lähiruuan perään. Jenkkilässä lähiruokaa on tuhannen kilsan päästä tuotu tavara. Lähiruuan heikkous on Suomessa logistiikkaketju. Se ei vielä ole kovin ekologinen. Sitten kun se on sitä, niin luonnollisesti tuo lähiruoka-alue laajenee. Sitten Espanjan tomaatitkin lienevät taas lähiruokaa.
+Lisää kommentti
Höpö höpö. Kukaan normaalijärjellä varustettu ei todellakaan kirjoittele edelläolevan kaltaisia ääliömäisiä provoavautumisia tänne tai muuallekaan. Halavat ne onnii hullulla huvit näköjjää.
2 VASTAUSTA:
Ranskalaiset ja Nakit (alacarte)

1 pussi Oolannin ransakalaisia
1 paketti kevyt nakkeja

Lämmitä uuni 225C asteeseen. Levitä jäiset ransakalaiset ja nakit pellille. Visko uuniin.
Odota n. 15min ja ota valmiit ransakalaiset ja nakit uunista. Lado lautaselle, ketsupin ja majoneesin kera.

Nama Nam!
3/5 Superkokki, ''helppoa, nopeaa ja halpaa''
Ironchef2 kirjoitti:
Ranskalaiset ja Nakit (alacarte)

1 pussi Oolannin ransakalaisia
1 paketti kevyt nakkeja

Lämmitä uuni 225C asteeseen. Levitä jäiset ransakalaiset ja nakit pellille. Visko uuniin.
Odota n. 15min ja ota valmiit ransakalaiset ja nakit uunista. Lado lautaselle, ketsupin ja majoneesin kera.

Nama Nam!
3/5 Superkokki, ''helppoa, nopeaa ja halpaa''
Ei kevytnakkeja syö edes meidän koira. Kunnon kuorellisia nakit täytyvät olla. Semmoisia joita haukatessa oikein rasva tirahtaa.
+Lisää kommentti
on tietenkin kaikki muu kuin se, mihin juuri sinä olet tottunut?
Olipas nolo avaus. Mikä pakko on mennä lukemaan laadukkaita blogeja jos ne nostattavat junttiraivoon?
1 VASTAUS:
Onhan noi ihme reseptit suunnattu niille pakkomielteisille keittiötaikureille. Veikaan että kovin usein kukaan edes jaksa alkaa väsäämään niitä kummosia ruokia, pitää vaan päteä.

Hyvä ohje tuo Ransakalaiset ja Nakit, taidanpa koittaa.
+Lisää kommentti
Tätä asennetta pitää arvostaa.
Kuitenkin se mitä tavisarkena syödään EI ole hanhenmaksapalleroita tryffelikastikkeella.
Hyvin pitkälle sitä vetäistään hernaria, pannaria, pastaa ja kiusauksia.

Gourmeet on kiva nauttia joskus, vaan ei ihan joka kerralla, ja kun se tahtoo olla sitä
että viidenkympin euron pihvin päällä on pari heinää ristissä niin kelläpä on edes vara
viedä perhe syömään kuin kerran kuukaudessa. Eikä siinä edes nälkä lähde.

Simpukoissakaan (inhoan) ei taida olla mitään ravintoarvoa, kunhan ovat brassailuruokaa.

Hyvä ap, oikea asenne :o)
Ilmoita
Mikä mättäää !????!! Mitä se sinulle kuuluu !!??
Ilmoita
Olet lyönyt vasaran ihan naulan kantaan että napsis...... n tosiaankin kyllästyttävää kakki eksoottiset ruoka-asetelmat. Meepäs ravintolaan joskus harvoin tosin.... tarjoillaan isolla lautasella pikkuruinen lihapala. SE on ehostettu kaikenlaisilla ulkolaisilla viehreyksillä, saaadaan näin mahtavampi ulkonäkö. Lihapalan päällä ensiksi kiemura jotain viherjuurta ja sen pikkuruisen pihvin ympäillä sitäsun tätä salllaattia vatsan täytteeksi. Vielä jokunen vuosi tätä kulttuuria niin ei enää löydy tavallista makarooniruokaa, makkarakeittoa, lihakeittoa, pihvejä, kalaa sun muuta ruokalistoilta. Apua hyvät ihmiset!!! Vielä on meillä sentään leipä, kotimaiset eri lajit. Täytyy kai elellä niiden varassa edelleen, raastaa jokunen ihan tavallinen porkkana kyytimieheksi.
Ilmoita
Naurahdin helmikanan haudutetulle perseelle..
Ilmoita
Kuka heleveta sua on käskenyt niitä blogeja lukemaan ?
Lue vaikka aku-ankkaa välillä, pitää ainakin verenpainees tasasena.
4 VASTAUSTA:
No ensinnäkin arvostan kyllä ihan pottumuussia ja lihapullia, mutta välillä on mielenkiintoista kokea miltä maistuu muuallakin päin maailmaa. Miksi tyytyä pysymään pienten rajojen sisällä, kun maailma on täynnä erilaisia makukokemuksia ja kenties uusia ihanuuksia, lempimakuja ja kokemuksia.

Ja suomeenkin ajautuneet ruoat usein mielletään suomalaisiksi, mutta eivätpä lihapullatkaan tai lasagne ole alunperin täältä kotoisia. Samalla lailla nyt tänne ajautuu globalisaation vaikutuksesta uusia tapoja ja kulttuureja.

Minun lempiruoikseni onkin noussut nyt Kreikkalainen ja Meksikolainen ruoka. Ja ei - aineksia saa ihan normaaleista kaupoista! Mietitäämpäs vaikkapa tortilloja... Tortillapohjia saa valmiina, mutta voi myös itse valmistaa helposti. Lisäksi jauhelihaa tai kanaa, vihreää salaattia, juustoa, kermaviilia, tomaattia ja kurkkua. Ei ole sen kummempia aineksia kuin suomalaisessakaan ruoassa, mutta maustaminen ja ruoan muoto ovat hieman erejä. Ja on muuten hyvää, varsinkin jos tulisesta tykkää niin tulinen salsakastike siihen lisukkeeksi!
Kyllä lapsellinen ilman omia lapsia. Mutta osa nuorista kun muuttaa omilleen eivät välttättä osaa sitä makaroonilootaa laittaa, saatikka pottuja keittää ja kun ovat jo tottuneet netistä kaiken etsimään, niin miksei sitten saisi etsiä tavallisia kotiruokia ? Itse en ruokaohjeita etsi, vaan esim. leipomiseen, niin pitkässä kuusessa se on, että löytää ja sitten käsityöt on toinen, miksi v*tussa noita blogeja tulee, ei minua kiinnosta mitä joku on tehnyt, kun etsin johonkin ohjetta !
****** kirjoitti:
Kyllä lapsellinen ilman omia lapsia. Mutta osa nuorista kun muuttaa omilleen eivät välttättä osaa sitä makaroonilootaa laittaa, saatikka pottuja keittää ja kun ovat jo tottuneet netistä kaiken etsimään, niin miksei sitten saisi etsiä tavallisia kotiruokia ? Itse en ruokaohjeita etsi, vaan esim. leipomiseen, niin pitkässä kuusessa se on, että löytää ja sitten käsityöt on toinen, miksi v*tussa noita blogeja tulee, ei minua kiinnosta mitä joku on tehnyt, kun etsin johonkin ohjetta !
osaakohan kukaan enää tehdä läskisoosia? Ja mitä h....kuttia ketsuppia tuupataan kans joka rakoon, sehän maistuu ihan havukan persieelle, sen mukaan kun voi moisen maun kuvitella.
lokapöksy kirjoitti:
osaakohan kukaan enää tehdä läskisoosia? Ja mitä h....kuttia ketsuppia tuupataan kans joka rakoon, sehän maistuu ihan havukan persieelle, sen mukaan kun voi moisen maun kuvitella.
ruokablogit ovat sellaista "kellä on hienoin auto" kisailua, siis yritetää nolla niin hienoa ja fiiniä. täyttä paskaa sanon minä.

Kuka arjessa ehtii oikeasti aina hakemaan raaka-aineet jostain hevon vitun Juurista tai muita.
+Lisää kommentti
suomalaisethan ei moniin vuosikymmeniin oo paljo muuhu ku makkaraa koskenu.nyt on tullu aika opetella syömää niit etanoita ja simpukoita ym.eihä tietenkää kaikkee liikkuvaa tartte syödä mut ne on juuri niitä MAKUELÄMYKSIÄ ja IHAN OIKEAA RUOKAA.olen tuleva ravintolakokki ja ammattiini kuuluu juuri se ruoka-annoksilla hienostelu.mietippä vaikka ite!kumman annoksen syöt ravintolas mieluummin: epämuodostuneen kasan joka on vaa lätkästy lautaselle,vai upeasti kootun,väreillä,ruoka-aineilla ja muodoilla leikittelevän annoksen josta erottaa mitä syö?!??se on idea,koota kauniita ruoka-annoksia jotka tekevät muutakin kuin täyttävät mahan:) sitäpaitsi kaikki eivät osaa maalata,soittaa jotakin,piirtää,kirjoittaa,laulaa tai rakennella puusta vaik jotai.ruoka on tapa tuoda omat taidot ilmi ja käyttää mielikuvitusta ja luovuutta!!se ei ole "vain kokkausta" vaan halutessaan siitä voi tehdä taidetta.
ja ihan sun tavisruuan ploggaajiaki on :.
2 VASTAUSTA:
Perusasioita:

1. Valtaosa suomalaisista tekee päivittäin työtä, mikä sitoo heidän ajatuksensa lähes koko työpäiväksi. Aamunsa he aloittavat syömällä aamiaisensa. Lounaalla he syövät jaksaakseensa päivänsä. Päivällisen he syövät perheensä parissa tai yksin, kuitenkin ennen sitä ohjaavia harrastuksiaan. Aika harva jaksaa tai on edes kiinnostunut ruuanvalmistuksen korkeammasta kulttuurista.

2. Asiakkaat luottavat siihen, että heille tehty ruoka on turvallista ja terveellistä. Söi sitten missä tahansa. Jotkut jopa syövät "henkensä edestä".

3. Korkeintaan puoli promillea (esim. 1000/500 000 ?) Suomessa päivittäin tehdyistä ravintolaruoka-annoksista edustaa korkeakulttuuria. Kun otetaan mukaan henkilöstöravintolat ja julkisen sektorin annokset (koulut, sairaalat, vankilat ja muut laitokset) voit kuvitella, minkä työn parissa ne arkipäivän ammattilaiset ylpeänä ahertavat.

4. Jokainen ammattiin sitoutunut joutuu tekemään jossain vaiheessa valinnan: Fine dining huipulla= elämäntapa, jossa yhdistyy harrastus ja ammatti. Silloin mennään työn perässä hinnalla millä hyvänsä. Peruselämä joustaa tarvittaessa. Jaksaako sitä vuoden, viisi vai onko halua koko työuran ajaksi, who knows? Kaikkia näitä tyyppejä löytyy meidän ammattilaisten joukoista. Kunnioitamme toistemme ratkaisuja. Kyseessä ei ole peruuttaminen vaan tyylin vaihto.

Muut valinnat tapahtuvat sitten oman elämän ehdoilla: Julkisuus, yrittäjyys tai casual. Henkilöstöravintolat ja muut enemmän päivätyöpainotteiset, jotka jättävät enemmän omaa aikaa. Päätöksiä tehdään kulloisenkin oman elämätilanteen mukaan.

Ammattilaisia yhdistää kunnioitus asiakaslähtöisyyteen. Ei kukaan takkamuurarikaan naureskele asiakkaansa tahdolle. Neuvoo ja ohjaa näin päätöksentekoa tarvittaessa.

Ruuanvalmistus on ammatti ja sitä ohjaavat monet kovat arvot: liikeideat, kannattavuus, annetut asiakasturvallisuusmääräykset prosessien eri vaiheissa, valmistusprosessien pituudet, logistinen saatavuus ja vastuullisuus.

Muut lainalaisuudet: Asiakaslähtöisyys mauissa, hinnassa, terveellisissä raaka-ainevalinnoissa ja valmistusmenetelmissä, esille laitossa ja eettisyydessä. Makujen yhteensopivuus, raaka-aineiden oikea ja turvallinen käsittely, ruuanvalmistuksen kemia ja fysiikka, valmistusmäärät ja niiden toimivuus, turvallinen ja rakenteellinen säilyvyys tarjoilulämpötiloissa. Ruuanvalmistustilojen fyysiset rajat ja laitteiden kapasiteetit.

Kun tähän lisätään vielä nuorten nälkäisten kokkien osaamisen rajat, voit olla varma, että ruuanvalmistus on aikamoista kompromissien tekoa, jossa asiakas on kuitenkin aina kuningas. Kilpailu on sen verran kovaa.

Tervetuloa joukkoon!
Pro since 1976 kirjoitti:
Perusasioita:

1. Valtaosa suomalaisista tekee päivittäin työtä, mikä sitoo heidän ajatuksensa lähes koko työpäiväksi. Aamunsa he aloittavat syömällä aamiaisensa. Lounaalla he syövät jaksaakseensa päivänsä. Päivällisen he syövät perheensä parissa tai yksin, kuitenkin ennen sitä ohjaavia harrastuksiaan. Aika harva jaksaa tai on edes kiinnostunut ruuanvalmistuksen korkeammasta kulttuurista.

2. Asiakkaat luottavat siihen, että heille tehty ruoka on turvallista ja terveellistä. Söi sitten missä tahansa. Jotkut jopa syövät "henkensä edestä".

3. Korkeintaan puoli promillea (esim. 1000/500 000 ?) Suomessa päivittäin tehdyistä ravintolaruoka-annoksista edustaa korkeakulttuuria. Kun otetaan mukaan henkilöstöravintolat ja julkisen sektorin annokset (koulut, sairaalat, vankilat ja muut laitokset) voit kuvitella, minkä työn parissa ne arkipäivän ammattilaiset ylpeänä ahertavat.

4. Jokainen ammattiin sitoutunut joutuu tekemään jossain vaiheessa valinnan: Fine dining huipulla= elämäntapa, jossa yhdistyy harrastus ja ammatti. Silloin mennään työn perässä hinnalla millä hyvänsä. Peruselämä joustaa tarvittaessa. Jaksaako sitä vuoden, viisi vai onko halua koko työuran ajaksi, who knows? Kaikkia näitä tyyppejä löytyy meidän ammattilaisten joukoista. Kunnioitamme toistemme ratkaisuja. Kyseessä ei ole peruuttaminen vaan tyylin vaihto.

Muut valinnat tapahtuvat sitten oman elämän ehdoilla: Julkisuus, yrittäjyys tai casual. Henkilöstöravintolat ja muut enemmän päivätyöpainotteiset, jotka jättävät enemmän omaa aikaa. Päätöksiä tehdään kulloisenkin oman elämätilanteen mukaan.

Ammattilaisia yhdistää kunnioitus asiakaslähtöisyyteen. Ei kukaan takkamuurarikaan naureskele asiakkaansa tahdolle. Neuvoo ja ohjaa näin päätöksentekoa tarvittaessa.

Ruuanvalmistus on ammatti ja sitä ohjaavat monet kovat arvot: liikeideat, kannattavuus, annetut asiakasturvallisuusmääräykset prosessien eri vaiheissa, valmistusprosessien pituudet, logistinen saatavuus ja vastuullisuus.

Muut lainalaisuudet: Asiakaslähtöisyys mauissa, hinnassa, terveellisissä raaka-ainevalinnoissa ja valmistusmenetelmissä, esille laitossa ja eettisyydessä. Makujen yhteensopivuus, raaka-aineiden oikea ja turvallinen käsittely, ruuanvalmistuksen kemia ja fysiikka, valmistusmäärät ja niiden toimivuus, turvallinen ja rakenteellinen säilyvyys tarjoilulämpötiloissa. Ruuanvalmistustilojen fyysiset rajat ja laitteiden kapasiteetit.

Kun tähän lisätään vielä nuorten nälkäisten kokkien osaamisen rajat, voit olla varma, että ruuanvalmistus on aikamoista kompromissien tekoa, jossa asiakas on kuitenkin aina kuningas. Kilpailu on sen verran kovaa.

Tervetuloa joukkoon!
Sattuipas...
+Lisää kommentti
"makaronijutut, pulla, täytekakut jne tavallinen, OIKEA ruoka"
Mitä tekemistä vaaleasta jauhosta tehdyllä sonnalla on ruoan kanssa?
Oikeaa ruokaa on kasvikset, liha, kala jne. ja viljatuotteista täysjyvätuotteet.
Kunnon ruoka on tietenkin ensisijaisesti maultaan hyvää, mutta myös ravitsevaa ja täyttävää.
Se että 99% ei mielestäsi kiinnosta, ei ole argumentti millekään, ne miljoona kärpästä voivat olla väärässä sen paskan maun suhteen. Pullamössö jota väität ruoaksi on nimenomaan paskaa.

Normaalijärkinen ei osta halvalla makaronia ja makkaraa vaan tekee oikeaa ruokaa.
Ilmoita
Muistakaa sekin asia, että monet tekevät ruokablogiaan myös omaksi iloksi.
Onhan se kiva katsella mukavia ja hienosti koottuja annoksia, mutta itse en ainakaan ole mikään kovin hyvä annoksen kokoaja.

Monet myös tekevät ruokablogia ns. muidenkin iloksi, omaksi keittokirjakseen johon kerää hyviä reseptejä ja sieltä sitten tarvittaessa löytää ne.

Jos jotakuta ei ruokablogit kiinnosta, niin on sitten menemättä blogeihin.
Tiedän monia hyviä ja mukavia blogin pitäjiä, teki ne sitten prameita annoksia tai ihan tavis annoksia.
1 VASTAUS:
Minä olen itse sellainen blogin pitäjä että tykkään kirjoittaa sinne ihan tavallisia hyväksi havaittuja ja koettuja ruoka/leivonnais ohjeita. Toki teen gurmeet herkkuja joskus kotonani, mut eipä niitä tule kirjoiteltua blogiin. Minä taas tykkään pitää blogia ihan jo itsenikin takia että saisin pikkuhiljaa sinne kaikki hyvät niin leivonnais kuin ruokaohjeetkin ja se toimisi minulle ja muillekkin keittokirjana josta on helppo etsiä se tuttu ja hyväksi havaittu ohje... :)
+Lisää kommentti
Olen kanssasi samaa mieltä. Kauppojen mainoslehdisäkin on kyllä ruokaohjetta jos vaikka kuinka. Mutta oikean edullisen kotiruuan variaatiot uupuu tyystin. Ei minula ainakan ole varaa / halua syödä esim sisäfilettä jokapäivä erilaisin variaatioin. Tai varpaanvälijuustoa 67 eri tavoin valmistettuna. Ja yleensäkin noissa ohjeissa ei ole otettu meitä moniallergikkoja huomioon.
Ilmoita
Joillekin se ruoka ja erilaisten erikoisempienkin ruokien maistelu voi olla laajempikin elämys kuin se, että isketään makaroonilootaa napaan ja paheksutaan niitä jotka haluavat myös kokeilla jotain erikoisempaa. Kovin kiihkeästi suhtaudut sellaiseen asiaan kuin ruoka :D Tuossa kiihkossasi et kyllä ole sen ylempänä kuin erikoisilla ruoilla tärkeilevätkään, sinä näköjään tärkeilet sillä pullamössöllä. Se on sellainen kokonaisvaltainen nautinto, kun joskus ajan kanssa väkertää oikein "ylellisen" ruoan, joka sekä näyttää että maistuu hyvälle. Sinulla taitaa kiristää vähän turhan paljon, jos se niin kovasti ärsyttää.
Ilmoita
Miksi hitossa menet lukemaan sellaista sontaa kuin blogeja? Etkö tiedä, että niitä kirjoittavat vain pätemisentarpeiset mitättömyydet - ja lukevat toiset samanlaiset.
1 VASTAUS:
eli taiteellisesti tehdyistä ruuista voi kyllä nauttia sekä silmin että mauin , mutta nahkasäkki jää tyhjäksi hyvästä hinnasta huolimatta odottamaan täyttämistä C2H5OH:lla. Menkääpä vieraisiin maihin ja pyytäkää talon erikoista, se on yleensä tavallisen näköinen mutta ravitseva. Irlannissa tilatkaa vanhaa kansallisruokaa kinkkua ja keitettyä kaalia, sen yksinkertaisempaa ja tuhdimpaa asetelmaa ei saa.
+Lisää kommentti
Annetaan vaan kaikkien kukkien kukkia. Myös miehisten miesten inspiraatot.
Ei se herkkua ole joka päivä vääntää pari lämmintä ateriaa. Kasvavat saavat koulussa.
Kiva lukea energisten ihmisten kokeiluja kotisivuiltaan.
Ilmoita
"Rehellinen ruoka". Enpä ole kuullu typerämpää aikoihin. Ruoka on varmaan eniten mausta riippuva asia mitä suinkin vaan voi olla. Ei se keneltäkään ole pois jos joku tykkää kuluttaa aikaansa "snobeilemalla" eksoottisten ruokien etsimisessä ja nauttimisessa. Ongelmasi ei ole "hienosteluruoassa" vaan jossai ihan muussa. Älä ole niin katkera. Elämä on mukavempaa kun on positiivisemmalla mielellä. Niin ja jokainenhan valitsee itse seuraamansa blogit. Jos ärsyttää niin et vain seuraa sitä - yksinkertaista :).

Ps. Itselleni ruoassa tärkeintä se, että se on hyvää, edullista ja että sitä on tarpeeksi lautasella.
Ilmoita
Antakaa blogien tekijät tehdä blogejaan, ei sinne tarvitse mennä jos tulee huonolle tuulelle.
Ruokablogientekijöitä on niin miehiä kuin naisiakin, joten se ei ainakaan ole pelkästeen naisten juttu.

Ja onhan kauniisti aseteltu annoskin kunnollista ruokaa.
Älyhoi älä jätä, ei teidän tarvitse käydä blogeissa todellakaan jos se niin V#tuttaa!

ANTAA TOISTEN TEHDÄ KAUNIITA JA VAATIMATTOMIMPIA BLOGEJAAN, KYLLÄ SE KANNATAA KÄYTTÄÄ JÄRKEÄ TÄSSÄ BLOGIEN HAUKKUMISESSAKIN.
Ilmoita
Ja peukuista näkee että 24 ihmistä 28 ihmisestä osaa pitää järjen matkassa ja suhtautua ruokaan sille kuuluvalla arvostuksella, ja 4 ihmistä 28 ihmisestä ovat snobipellejä jotka eivät ymmärrä ruuasta, eikä ihmissuhteista, eikä ihmisestäkään yhtään mitään.
2 VASTAUSTA:
enrer, selventäisitkö hieman mitä tarkoitat?
Mites ruoan laitto ja arvostus sekä ihmissuhteet liittyvät toisiinsa?

Kokeilkaa te perinteisen läskisoosin ja pottumuusin mussuttajat joskus jotain erilaisempaa, voitte vaikka yllättyä! Eikä sen tarvitse olla kuitenkaan heti ensiksi mitään etanoita tai vastaavaa, hieman turvallisimmistakin ja normaalikaupoista saatavista aineista saa erilaistakin ruokaa.. Nykyään kun markettienkin valinnat ovat laajentuneet huimasti ja vaikka mitä löytää kohtuulliseen hintaan!
sh00t kirjoitti:
enrer, selventäisitkö hieman mitä tarkoitat?
Mites ruoan laitto ja arvostus sekä ihmissuhteet liittyvät toisiinsa?

Kokeilkaa te perinteisen läskisoosin ja pottumuusin mussuttajat joskus jotain erilaisempaa, voitte vaikka yllättyä! Eikä sen tarvitse olla kuitenkaan heti ensiksi mitään etanoita tai vastaavaa, hieman turvallisimmistakin ja normaalikaupoista saatavista aineista saa erilaistakin ruokaa.. Nykyään kun markettienkin valinnat ovat laajentuneet huimasti ja vaikka mitä löytää kohtuulliseen hintaan!
Arvelinkin ettet ymmärtäisi.

Hienostelijat kun erottaa juuri siitä että he luulevat olevansa jotakin, mutta eivät kuitenkaan ole.

On olemassa kolmenlaista tiedon tasoa.

1. Ne jotka eivät tiedä ja tietävät sen itsekin, 2. ne jotka ovat tutustuneet asiaan, eivät oikeasti tiedä mutta luulevat tietävänsä kaiken, ja 3. ne jotka tietävät.

Tämä on tullut niin monta kertaa havaittua ruokapöydässä kun olen asiakkaita kestittänyt että siitä voisi kirjoittaa jo oman kirjan. Nuo ykköstason ihmiset ovat harmittomia omalla tavallaan ja he ovat huolissaan siitä että tekevät jotakin väärin. He eivät tee, eikä kukaan vanhoista konkareista siitä mitään välitä vaikka tekisivätkin. Niin, paitsi että juuri nuo kakkostason perskärpäset välittävät. Nuo kakkostason ruskeakieliset kusipäät luulevat osaavansa ihan kaiken pöytätavoista ja muusta typerästä pokkuroinnista ja heitä ei siedä kukaan, ei ykköstason ihmiset, eivätkä kolmostason konkarit. Kolmostason heput tietävät miten hommat toimivat, eivätkä siksi ota mistään stressiä. He ovat rentoina ja nauttivat kraka löysällä olostaan ja jauhavat jokapäiväistä paskaa. Kakkostason mulkkujen tie on kivinen koska he itse haluaisivat olla rentoja kuin kolmostason konkarit. He kuitenkin luulevat olevansa rentoja, mutta he tekevät ykköstason asiallisten ihmisten elämästä helvettiä koska kakkostason mulkut muistavat mitä oli olla ykköstasolla ja he jaksavat arvostella muiden tekemisiä. Siksi nämä kakkostason pellet laitetaankin neuvottelemaan, koska se on vittumaisinta hommaa ja neuvottelijat ovat tulilinjalla jos paska roiskuu seinille.

Jos tarjoat ykköstason hepulle jotain erikoista, niin hän on äimän käkenä koska hän ei osaa. Kolmonen taas osaa, mutta kaipaa yksinkertaista kotisyötävää, koska ei jaksa sitä saatanan typerää pokkurointia jota kakkostason pellekestitsijät odottavat vieraaltaan tai pöytäseurueelta. Kakkostason tyypit taas ovat kyrpä pystyssä odottamassa että mitä "herkkua" sieltä on oikein tulossa, ja vaikka heille syöttäisi sian kiveksiä, niin he hihkuisivat onnessaan kuinka on niin mahtavaa olla kansainvälinen ja moderni ja kuulua sisäpiiriin.

SItten kun sinä olet kestinnyt oikeita, veteraaneina toimivia kansainvälisiä asiakkaita ja kuullut heidän juttunsa ja toiveensa, sinä ymmärrät millainen nousukas sinä olet ja häpeät että olit joskus kakkostason säälittävä käpy. Siihen saakka, nauti etanoistasi.
+Lisää kommentti
Jokainen, joka ei pidä nykyisten ruokablogien tarjonnasta voi perustaa oman. Vaikka sellaisen uuden ja paremman, jossa hän kokkaa vaan sellaista ruokaa jota hän ja hänen perheenä tykkää syödä. Mutta odotas, eikös tämä kuulostakin tutulle... ?
Ilmoita
Asiaahan tuossa on, mutta alatyylinen kielenkäyttö varmasti nostaa monelta karvat pystyyn. Voi nauttia tasokkaasta perusruoasta ja käyttää silti sivistynyttä kieltä.
Ilmoita
Vittuako luet jos ei kelpaa? Ja jos et osaa sitä "rehellistä ruokaa", eli ilmeisesti keitinperunoita ja lihapullia tehdä ilman blogeja tai muita ohjeita, niin kannattaisi varmaan luopua siitä keittiöstä ihan kokonaan ja hakea se paikallisen pizzerian kanta-asiakaskortti lompakkoon.
Ilmoita
Tuo on ainakin kaikkee muuta ku hienostelua. X)
http://lekan-keittio.blogspot.com/2010/09/ruokablogin-genesis.html
Ilmoita
täältäkin löytyy:
http://tinovalkki2.blogit.fi/
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ruokablogien hienostelu vituttaa

Mikä ihmeen snobitauti on mennyt suomalaisiin naisiin, kun tuntuu että työpaikallakin joka ruttunaama on nykyään ruokabloggari? Ei siinä sinänsä mitään, itsekin seuraan useita ruokablogeja joista pidän, ja etsin niistä muunnelmia ja uusia ideoita omiin vakiruokiini (makaronijutut, pulla, täytekakut jne tavallinen, OIKEA ruoka). Ärsyttää, kun ruokabloggajat eivät suostu arvostamaan kunnon ruokaa, vaan pitää hienostella kaikenmaailman simpukoilla ja erikoisvihanneksilla ja julkkiskokkien keittokirjoilla ja ihme sotkuilla joita ei söisi nälkään kuolevakaan. Kakuissakin pitää olla vähintään marsipaanista tehty uspenskin katedraali päällä että sitä kehtaisi tarjota duunarinaapureille. Koittakaa nyt tavikset tajuta, että ei niitä blogien lukijoitakaan kiinnosta mikään eksoottinen hienostelusafka, vaan 99% ruokablogien lukijoista ei todellakaan kiinnosta mitkään konjakkiarvostelut, helmikanan haudutettu perse tai heramisut vaan me haluamme oikeaa, rehellistä ruokaa! Ja kuvissakin pitää hienostella niin helvetisti, ei voi laittaa niitä ruokia syötäviksi annoksiksi kunnon kokoisina annoksina lautasille vaan kasataan joksikin taiteelliseksi keoksi joka näyttää lähinnä muoviselta.

Tulkaa nyt jo järkiinne, ei kukaan normaalijärjellä varustettu ostele kalliilla mitään snobiaineksia vaan tekee oikeaa ruokaa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta