kiinteät ja ruokarytmi ym.

mamma.

eli hitaasti alkaa mutta kun vauhtiin pääsee niin minkalainen rytmi tulee syömiselle ja paljon juo maitoa päivässä. ja alkaako tissiralli helpottaa pikkuhiljaa? kertokaa rytmeistänne ja vauvan iästä, meillä vauva 4kk ja kohta puoleen aloteltas soseita, on rinnalla paljon ja tuttina pitää. tuntuu ettei maito piä enää nälkää..

2

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti itsekin

      Jos paino kasvaa vielä rintamaidolla hyvin, ei ole kiirettä kiinteisiin. Ei ne ensimmäisten kuukausien soseiden maistelut vielä nälkää pidä muutenkaan verrattuna rasvaiseen maitoon!

      Ja vauva saa tarvita myös läheisyyttä rinnalla!

    • Meille tuli rytmi aika helpolla. Aloitimme 4 kk iässä maissivellillä iltaisin ja vähän myöhemmin sitten riisivelliä vaihdellen. Vellit olivat kierroksessa vain iltaisin. Kun tytölle tuli ikää 5 kk alkoi sosemaistelu. Alkuun perunaa, vähitellen muita kasviksia lisäillen lounasaikaan. Tuolloin oltiin pirteitä ja vauva jaksoi kiinnostua uusista makuelämyksistä. Siitä sitten lähdettiin laajentamaan mallistoa hedelmäsoseilla välipalana.

      Kyllä huomasi, milloin neiti alkoi sitten vielä tuon päivällisenkin tahtomaan. Noiden kiinteiden ruokien tultua mukaan kuvioihin helpotti myös tissiralli. Alkuun oltiin niin tohkeissaan uusista jutuista, että tissi kelpasi enää vain aamulla ja illalla. Nyt välillä päivisinkin. Vesikin maistuu tytölle.

      Kun iltavellejä oli syöty pari kuukautta närkästyi tyttö suuresti siitä, että muka vellejä hänelle. Iso tyttö mielestään, pitää saada puuroa. Aamulla ja illalla mieluiten, kiitos.

      Nyt siis mennään tämän kaavan mukaan: enne yhdeksää aamutissi; 10 aamupuuro; 12 lounas; 14 välipala (hedelmäsose tms.); 17 päivällinen; 19 iltapuuro ja aika pian ennen nukkumaan menoa iltatissi. Sillä jaksaa neiti nukkua täydet yöunet.

      Nyt on ikää siis "kypsät" 8 kk. Itse en koskaan ole ymmärtänyt noita pieniä makuannoksia, joilla suositellaan maistelun aloitus. Täällä ainakin on lapsella ollut nälkä ja ruokaa on alusta saakka mennyt hyvällä halulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe