olemme menossa mökkeilemään lakkamaiden läheisyyteen. Tarkoituksena olisi tietenkin kerätä lakkoja, mutta jääkaappi on tosi pieni joten sinne niitä ei voi laittaa. Ajattelin ottaa lasipurkkeja sekä hillosokeria mukaan ja keittää ne suoraan hilloksi. Myös tuumailin että ottaisin styroksisen kylmälaukun ja laittaisin sinne vaihdellen jäätyneitä/sulaneita kylmäkalleja. Toiseksi ajattelin ostaa verkkovirtaan sopivan kylmälaukun. Mutta kun lakkatoiveet ovat korkealla eli paljon tulee, niin olisiko kenelläkään hyvää niksiä miten ne saisin säilymään viikon varrella.
lakoista
4
2687
Vastaukset
Ne ei kyllä kovin monta päivää säily ilman kylmää, joten tekisin ihan kun sanoitkin eli keittelisin
suoraan hilloksi. Tai sitten raahaisin mehumaijan matkassa ja keittäisin mehuksi. Mehupullot säilyy
parhaiten järvessä jos semmoinen on lähellä, niin vaikkapa katiskaan, tiivis korkki päälle ja rantaveteen,
siis varjoisaan paikkaan.
Tuoreen lakan säilyvyys on parin päivän luokkaa ilman kymäsäilytystiloja, sitten se alkaa homehtua
pinnalta. Jos tulee ihan hirvittäviä määriä niin koittaisin tehdä diiliä jonkun lähstöllä olevan
kaupan kanssa muutaman päivän kymätilavuokrauksesta :o)
Muistakaas muuten ottaa mukaan kyypakkaus, nimimerkillä kerran saanut kyynpureman lakkasuolla :(- ap
juu...hilloksi ajattelin mutta ei kai nekään kuitenkaan purkissä lämpöisessä säily viikkoa...käymään alkavat varmaan. Mehu....ei oikeen inspaa....Jos vaik pistäis hillopurkit uuniin eli umpiois ne ja sit järveen...onnaiskohan!?... ;)
ap kirjoitti:
juu...hilloksi ajattelin mutta ei kai nekään kuitenkaan purkissä lämpöisessä säily viikkoa...käymään alkavat varmaan. Mehu....ei oikeen inspaa....Jos vaik pistäis hillopurkit uuniin eli umpiois ne ja sit järveen...onnaiskohan!?... ;)
Tuossa pussin kyljessä lukee että: kylmätilojen puutteessa hillosokerilla säilötty hillo säilyy
huoneenlämpötilassa valolta suojattuna. Dan sukkerin sokeria on tämä.
Itekkin kyllä laitan suoraan (maa)kellariin, Oisko siellä mahdollista tehdä maakuoppaa...
Umpioimista ei ole tullut kovinkaan harrastettua, ei siis uskalla vinkkejä antaa tai tulee
vielä syyte lakkasadon pilaamisesta :o)- ap
porkkanapää kirjoitti:
Tuossa pussin kyljessä lukee että: kylmätilojen puutteessa hillosokerilla säilötty hillo säilyy
huoneenlämpötilassa valolta suojattuna. Dan sukkerin sokeria on tämä.
Itekkin kyllä laitan suoraan (maa)kellariin, Oisko siellä mahdollista tehdä maakuoppaa...
Umpioimista ei ole tullut kovinkaan harrastettua, ei siis uskalla vinkkejä antaa tai tulee
vielä syyte lakkasadon pilaamisesta :o)ajattelin kyllä että hillosokerilla pitäisi kyllä säilyä, mutta....pelkään vaan että menee lakkahillot piloille (jos niitä ylipäätänsä löytää). No, otan riskin ja kokeilen. Jotenkin olisi sellainen muistikuva että kun vuosia sitten olimme lakkareissulla lainaamallamme matkailuautolla, niin silloinkin keitin hillosokerilla purkkeihin ja siitä kiikutin suoraan autoon. Ja hyvin säilyi ;) En vaan ollut ihan varma asiasta.......Maakuopasta ei tietoa, mutta hyvä pointti....täytyypä tutkia kun on ajankohtainen. Kiitos sinulle ja oikein aurinkoista kesää :) Vielä olisi vajaa kaksi viikkoa lomaan ja siitä muutamia päiviä reissuun :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472467
- 1761694
- 921588
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745